Trondheim , Waldemar Aunes veg 12 c

HALLSET - Attraktiv 4-roms leilighet - Solrik balkong - 3. etasje - Soverom vender mot rolig friområde

3 085 000

 • Prisantydning:

  3 085 000,-

 • Totalpris:

  3 321 348

 • Fellesutgifter:

  4 750,-

Beregnet totalkostnad: 3 085 000,- (Prisantydning) 220 597,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 305 597,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 751,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 321 348,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Borettslag

 • Primærrom:

  81 m²

 • Bruksareal:

  81 m²

 • Etasje:

  3

 • Antall rom:

  4

 • Oppholdsrom:

  1

 • Soverom:

  3

 • Byggeår:

  1965

 • Gårdsnummer:

  100

 • Bruksnummer:

  158

 • Energimerking:

  F

 • Finnkode:

  302916575

 • Sist endret:

  08.06.2023 14:51

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 91%

  eier sin egen bolig

 • 100%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 91%

  har bolig mellom 60-120 kvm

 • 75%

  av boligene er eldre enn 20 år

 • 28%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Innhold

Leilighet beliggende i byggets 3. etasje.
Adkomst til leiligheten via felles trappegang. Oppgangen har callinganlegg.

Leiligheten består av: gang, 3 soverom, wc, bad, stue og kjøkken.
Utgang fra stue til balkong.

Ifølge huseier disponerer leiligheten tre boder i kjeller. Boden var ikke tilgjengelig for oppmåling på befaringstidtspunktet.

Standard

Kjøkken:
Ikea kjøkkeninnredning. Innredningen er fra ukjent årstall. Innredning med glatte fronter. Benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kjøkkenarmatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk.Integrert stekeovn og platetopp. Frittstående oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Vegghengt ventilator. Vannrør av kobber og plast. Synlige avløpsrør av plast og støpejern. Varmtvannsbereder plassert under kjøkkenbenk. Gulvflater belagt med laminat. Vegg og himlingsflater i malte flater. Laminert plate mellom kjøkkenbenk og overskap.

Toalettrom:
Gulvflate belagt med gulvbelegg.Malte veggflater. Malte flater i himling. Gulvstående toalett. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av støpejern.Naturlig avtrekksventil på vegg.

Våtrom - Bad:
Baderom fra ukjent eksakt årstall, vurdert til å være delvis oppgradert i 2012 basert på datomerking i sluk.Flislagt gulv med gulvvarme. Baderomsplater på vegger. Panelbord i himling. Vegghengt servantinnredning med skuffer. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil med overlys og stikkontakt over servant. Dusjkabinett med dusjarmatur. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Naturlig avtrekksventil på vegg. Opplegg for vaskemaskin.

Beliggenhet

En kort kjøre- eller busstur fra Trondheim sentrum ligger Hallset, et veletablert boligområde fint beliggende på Byåsen. Beliggenheten er perfekt for de som ønsker å bo tilbaketrukket fra den travle bykjernen samtidig som alle nødvendige hverdagsfasiliteter ligger innen kort rekkevidde.

Nærområdet byr på alt du måtte trenge i umiddelbar nærhet med flere gode service- og forretningstilbud i området, alle med minutters gange fra leiligheten. Dagligvarehandelen kan gjøres på Rema 1000 Hallset som ligger 6-7 minutter unna i gangavstand. Her er det også Posten og PostNord - utlevering.

For de minste er hverken skole eller barnehage langt unna. Det er flere nærliggende barnehager der nærmeste er innen 200 meters gange. Videre er det nærhet til Selsbakk ungdomsskole, Hallset barneskole, Byåsen barneskole og Byåsen videregående skole.

Mulighetene for rekreasjon i grønne omgivelser er mange i dette området. Bymarka innbyr til gode naturopplevelser for store og små året rundt, med et variert turterreng med ca. 300 km sti og 120 km maskinpreparerte skiløyper. Marka er egnet for absolutt alle - mosjonister, syklister, skigåere og barnefamilier med fler. Du finner flere koselige serveringsteder innover i marka hvor du kan legge pausen for turen og kose deg med kaffe, kakao og en lun vaffel. Blant disse er Skistua, Elgsethytta, Grønlia, Rønningen, Lavollen og Damhaugen verdt å nevne. På varme sommerdager er det ikke langt til Theisendammen og Kyvannet hvor det er svært populært å bade eller gå tur.

Dersom man ønsker å drive med uorganisert eller organisert idrett er det flotte muligheter for det. Det finnes flere store idrettsanlegg og klubber som byr på en rekke muligheter innen fotball, håndball, hopp, langrenn, orientering, allidrett, friidrett, Ishockey, golf og volleyball for å nevne noen.

Det er hyppige bussavganger med flere holdeplasser i gangavstand fra boligen, hvorav den nærmeste ligger ca. 6 minutter unna i gangavstand. De gode bussforbindelsene gjør det enkelt å komme seg til sentrum og til byens øvrige steder. Ønsker man å ta turen til Trondheim sentrum, tar det i underkant av 20 minutter.

Felleskostnader

kr. 4 750 pr. mnd.

Felleskostnadene fordeles på følgende poster:
- Felleskostnad renter kr.461,-
- Felleskostnad avdrag  kr.480,-
- Felleskostnad driftsdel kr.3 179,-
- Tillegg for vakthold kr.25,-
- Renhold av fellesareal kr.135,-
- Tillegg elektroniske fellesavtale kr.470,-

Felleskostnader driftsdel dekker bl.a.: honorarer, drifts- og serviceavtaler, løpende og periodisk vedlikehold, felles forsikring, kommunale tjenester og renovasjon, felles strøm, etc.

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Faste løpende utgifter for denne boligen er strøm og innboforsikring i tillegg til tidligere opplyste fellesutgifter. Strøm og innbo varierer utifra personlig forbruk og ønsker.

Andel fellesgjeld

kr. 220 597 pr 04.05.2023

Borettslag

Borettslag: SELSBAKKHØGDA BORETTSLAG, Orgnr: 948720175

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er startet opp rørfornying februar 2023, som finansiering ved låneopptak. Evt økning av felleskostnader er pr d.d. ukjent.
Borettslaget eier en tomt på vestsiden av Alette Beyers veg, hvor det planlegges utvidelse av borettslaget. Dette er i tidlig prosess. konf. megler

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er tilknyttet en sikringsordning som dekker tap av felleskostnader. Leverandør av sikring: Klare Finans AS
Varighet av avtalen /oppsigelsesvilkår: Gjensidig oppsigelsestid med 6 mnd skriftlig varsel. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om
oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Sikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med sikringstaker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er stilt. Mer info om sikringsordningen: http://klarefinans.no/tjenester

Borettslaget praktiserer per idag ikke IN-ordning.
Styret har fullmakt til å forhandle avtale med långiver om individuell nedbetaling av fellesgjeld.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 00146188693, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 04.05.2023: 2.40% pa.
Antall terminer til innfrielse: 6
Saldo per 04.05.2023: 912 540
Andel av saldo: 1 815
Første termin/første avdrag: 01.10.2007 ( siste termin 01.04.2026 )
Flytende rente

Lånenummer: 84261072695, Danske Bank
Serielån, 4 terminer per år.
Rentesats per 04.05.2023: 4.32% pa.
Antall terminer til innfrielse: 8
Saldo per 04.05.2023: 110 000 000
Andel av saldo: 218 783
Neste termin: 18.07.2023Neste avdrag: 18.07.2025 ( siste termin 18.04.2025 )
3 mnd nibor + 0,65 %

Forsikring

Gjensidige Forsikring
Polisenummer: 84753303

Regnskap

Økonomisk oversikt:
Resultatet for siste godkjente regnskap var kr. 4 219 858,-
Egenkapitalen i borettslaget utgjorde pr. 31.12.2022 kr. 99 111 110,-

Overkuddet fra resultatregnskapet overføres til annen egenkapital.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt i følge borettslagets husordensregler, men det må sendes søknad til borettslaget . Se vedlagte husordensregler for mer informasjon.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
- Våtrom - bad: Ventilasjon, vannrør, overflater vegger, overflater gulv, membran, tettesjikt og overgangs til sluk, fallforhold (gulv) avløpsrør.
 
- Kjøkken: Vannrør, innredning avløpsrør.

- Toalettrom (ikke våtrom): Vannrør og avløpsrør

- Øvrige rom: overflater vegger, overflater gulv og innerdører.

- Tekniske anlegg, VVS anlegg (skjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Vannrør (skjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom). avløpsrør (skjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)

- Elektrisk anlegg: Forenklet vurdering av det elektrike anlegget.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
--Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller
soppskader?
Ja, Fuge mellom to fliser har løsnet, skal se på saken før overtagelse.

--Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller
lignende?
Ja, Skade i fug mellom to fliser på bad

-Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14.
Ja, Endret kurs og kurskart i sikringsskap, byttet stikkontakter.

- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, Tensio hadde kontroll av El-anlegg. Høste 2022, utbedringer gjort av DF Elektro.

- Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Ja,  Borettslaget har ladeanlegg.

- Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak
som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
Ja, Borettslaget driver med rørfornying, avstengt vann kan forekomme for en kort periode. Det er
ikke sagt noen dato for dette i gjeldende blokk.

- Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare,
tinglyste forhold eller private avtaler)?
Ja, Sikringen til platetoppen på kjøkkenet er svak, da man oppnår dårligere effekt dersom man
bruker 2 eller flere plater på full styrke.

-Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte
felleskostnader/økt fellesgjeld?
Ja, Rørfornying og fasadeendring, ikke meldt om høyere felleskostnader.

Boligens areal

Primærrom: 81 kvm, Bruksareal: 81 kvm

3 . etasje:
Bruksareal: 812 m².
Primærrom: 81 m².

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 3 soverom, wc, bad, stue og kjøkken.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se vedlagte kart.
Det vil bli skiltet i regi av Lokalmegleren &Partners under felles visning. Velkommen!

Tomt

Areal: 88 842 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Det medfølger ikke garasje og parkeringsmulighet ved kjøp av leiligheten.

Borettslaget har 113 frittstående garasjer i rekke og ca 250 parkeringsplasser. Styret kan også leie ut p-plass til campingvogner. For tildeling av av parkeringsplass kan andelseiere kontakte grendahuset i borettslaget (Selsbakkvegen 44) på torsdager mellom 18:00 - 19:00

For nærmere info se borettslagets hjemmeside og facebookside.Styret tildeler parkeringsplass

Byggemåte

Boligbygg oppført i 1965. Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av
betong/trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med fasadeplater. Etasjeskillere av betong. Flatt tak (ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør med
brannklasse B30 og lydklasse db35. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass. Elektrisk oppvarming. Naturlig ventilasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er utstedt midlertidig brukstillatelse på eiendommen datert 20.01.1967. Dokumentet følger vedlagt

I saker hvor det foreligger midlertidig brukstillatelse datert før 01.01.1998, vil det ikke bli utstedt ferdigattest.

Adgang til utleie

Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i borettslagsloven §5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Oppvarming: Elektrisk
Ventilasjon: Naturlig ventilasjon

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kommunale avgiftene er inkludert i felleskostnadene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 931 264 pr. 31.12.21
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 352 550 pr. 31.12.21

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringsplan med planID r0134, vedtatt 04.09.1954, er gjeldende.
Plankart med reguleringsbestemmelser følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med disse.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende er tinglyst på borettslagets eiendoms grunnboksblad:

1984/9245-1/107Erklæring/avtaleTinglyst 22.05.1984
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. forpl. til
å rive bygg i.h.t. paragraf 7.

Vei/vann/avløp

Offentlig med private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 89 55 59 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Det foreligger ikke opprinnelig godkjente plan og fasadetegninger Waldemar Aunes veg 12C i kommunens arkiver. Derved kan det ikke sies noe om hvorvidt boligen er bygget i forhold til godkjente tegninger eller ikke.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Lokalmegleren &Partners samarbeider med Lokalbank som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Borettslaget og boligbyggelagets medlemmer har 20 dagers forkjøpsrett. Denne boligen er utlyst parallelt, slik at fristen for å melde sin interesse om forkjøp til forretningsfører går ut 15.05.2023 kl.12.

Adresse og matrikkel

Waldemar Aunes veg 12 c, 7027, Trondheim, Gnr. 100 bnr. 158, andelsnr. 525 i SELSBAKKHØGDA BORETTSLAG med orgnr. 948720175 i Trondheim kommune

Oppdragsnummer

67-23-0120

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners avd Trondheim sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.