Lunde , Strengenvegen 7

Lunde sentrum - Koselig enebolig med innholdsrik planløsning. Solrik, stor hage med frukttrær, plen og beplantning.

1 490 000

 • Prisantydning:

  1 490 000,-

 • Totalpris:

  1 541 242

Beregnet totalkostnad: 1 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 37 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 490 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 51 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 541 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  166 m²

 • Bruksareal:

  219 m²

 • Soverom:

  3

 • Byggeår:

  1900

 • Gårdsnummer:

  101

 • Bruksnummer:

  49

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  302775968

 • Sist endret:

  20.09.2023 13:21

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 73%

  eier sin egen bolig

 • 67%

  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

 • 66%

  har bolig på over 120 kvm

 • 71%

  av boligene er eldre enn 20 år

 • 25%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Innhold

Boligen inneholder følgende rom:

Kjeller: Trappegang m/dusjkrok og bad.. Kjellerrom og tre boder.
1.etg.: Entre, toalettrom, stue, kjøkken, innvendig trappegang til kjeller, trappegang til 2.etasje og "utvendig" kjellernedgang.
2.etg.: Trappegang, gang, bad og tre soverom.

Uthus/garasje inneholder følgende:
Uinnredet kjellerrom, garasje og tre lagringsrom.

Standard

Du ønskes velkommen inn i en romslig entrè med varmekabler som ble tilbygget i 1984. Vegg i vegg av entrèen liggert et praktisk toalettrom. Du ledes videre inn i boligen via doble glassdører.

Lyst kjøkken med gjennomgang til stue. Plass til kjøkkenbord, og utgang til balkong. Kjøkkenet har korkfliser på gulv, veggflater med tapetserte og malte flater og fliser. Himlingsflater med hvite takplater.
Eldre kjøkkeninnredning med hvite profilerte fronter. Benkeplate i heltre med nedfelt oppvaskkum i stål med ett-greps blandebatteri. Nisje for frittstående komfyr og oppvaskmaskin.

Koselig stue med vinkelform og delvis åpen løsning til kjøkken.
Stua har eikeparkett og vegg til vegg teppe på gulv, malt panel og tapet på vegg samt lysmalt himling. I stuen er det vedovn som varmer godt på kalde dager.

Baderom i kjeller av ukjent alder. Gulvflater belagt med gulvbelegg, veggflater med panel og tapetserte flater. Himlingsflater med synlige stubbloftsbord. Baderommet inneholder vegghengt servant med to ett-greps tappkraner. Gulvmontert toalett, veggmontert to-greps blandebatteri tilkoblet hånddusj.

Baderom i boligens 2.etasje er av ukjent alder. Rommet har gulvflater belagt med gulvbelegg med oppkant, veggflater med tapetserte flater. Himlingsflater/skråtak med malte flater. Rommet er utstyrt med gulvmontert toalett, vegghengt servant med ett-greps blandebatteri, frittstående badekar med veggmontert to-greps blandebatteri tilkoblet hånddusj. Lysarmatur med stikkontakt på vegg over servant. Elektrisk stråleovn.

Toalettrom av ukjent alder med gulvflater belagt med gulvbelegg. Veggflater med malt panel, samt himlingsflater med hvite takplater. Toalettrommet er utstyrt med vegghengt servant med to-greps blandebatteri, gulvmontert toalett og veggmontert elektrisk panelovn. Lysarmatur med stikkontakt på vegg over servant.

Boligen inneholder tre soverom, alle beliggende i boligens 2.etasje. Innenfor soverommene er det praktisk knekott for lagring. Alle soverommene har plass til garderobeskap. Overflatene består av belegg på gulv, malt tapet på vegger og malte himlingsflater.

Eiendommen har et stort uteområde opparbeidet med gruset innkjørsel, store plenarealer, beplantning, veranda og garasje med uthus.

Beliggenhet

Eiendommen ligger sentralt i Lunde sentrum. Kort vei til butikker, skoler, barnehage og fritidsaktiviteter. Flotte turløyper sommer som vinter.

Ca 3 min gange til Lunde stasjon, Sørlandsbanen knytter Lunde til Kristiansand, Stavanger og Oslo.

Nome kommune består av 2 sentrumsområder, Lunde og Ulefoss. Ca 10 km til Ulefoss ca 15 km til Bø og ca. 40 km til Skien.

I Lunde finnes det forskjellige typer forretninger bl.a. matbutikker, klesbutikker, kiosker, malingsbutikk,byggvarebutikk, samt bensinstasjon. På Ulefoss og i Bø har man bl.a vinmonopol og kulturhus med kino. Lunde sluser er en del av Telemarkskanalen som er et stort turistområdet i sommersesongen. Flotte kanalbåter som går i rute mellom Skien og Dalen hele sommeren. Her er det også slusekafe og kanalcamping. I tillegg arrangeres det ulike arrangementer i området. I Bø har man bl.a Bø Sommarland og Lifjell.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, strøm og forsikringer. Brøyting og vedlikehold av vei.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 3:

-BAD-/DUSJROM VED TRAPPEGANG I KJELLER:
Helhetsvurdering : TG 3 er valgt på hele dusjrommet på grunn av høy alder, manglende tettesjikt og
synlige fuktmerker i vegg ved dusj. Utbedrende tiltak må derfor påregnes.
I tillegg er det registrert blant annet følgende: Drypplekkasje fra vannrør ved blandebatteri for dusj.
Ytterligere undersøkelser og utbedringer må utføres av rørlegger. Rommet har ingen ventilasjon.
Tiltak må påregnes.

-BAD I KJELLER:
Helhetsvurdering: TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy alder og høy slitasjegrad.
Utbedrende tiltak med totalfornying av hele rommet må derfor påregnes. I tillegg ble det registrert blant annet følgende:
Ikke membraner på vegger. Gulvbelegg har synlige omfattende skader. Rommet har ingen ventilasjon.
Informasjon: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS),
i tilstøtende bod bak dusj. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik.
Målingene viser følgende: RH 75,5 %, temperatur 5,2 grader C og duggpunkt 1,3 grader C.
Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000
 -ILDSTEDER / SKORSTEINER INNVENDIG:
Skorsteiner inne i boligen Innvendig skorstein:
Stedvis innkledd teglsteinspipe. Alle fire sider skal kunne inspiseres. Konstruksjonen
må åpnes slik at alle fire sider blir synliggjort. Alternativt tiltak kan være og etablere nytt innvendig røykrør i stål.
Det ble i tillegg observert for liten avstand mellom pipeløp og brennbart materiale i etasjeskillere.
Sjablongmessig prisanslag gjelder for åpning av konstruksjonen for og synliggjøre alle fire sider og rundt skorsteinen i etasjeskillere. Sjablongmessig prisanslag: 10 000-50 000

-ETASJESKILLER - 2 ETASJE:
Skjevhetsmåling: Målbare og stedvis merkbare skjevheter registrert.
Det ble målt en høydeforskjell mellom høyeste og laveste målepunkt på ca 30 mm på soverom 3 (TG 3), og ca. 27 mm på soverom 1 (TG 2).
Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert. Sjablongmessig prisanslag gjelder for TG 3.
Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000

-ELEKTRISK ANLEGG:
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget
TG 3: Det ble registrert kabler på kjøkken med berøringsfare. Tiltak må påregnes.

-BRANN:
Røykvarslere Røykvarsler(e) er utgått / ikke forskrifts messig vedlikeholdt. Røykvarslere må fornyes/vedlikeholdes. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 1000
Brannslokkingsutstyr Brannslukkerutstyr er utgått / ikke forskriftsmessig vedlikeholdt. Brannslukkingsutstyr må fornyes/vedlikeholdes. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 1000

-YTTERTAK:
Helhetsvurdering TG 3:
Taktekkingen inkludert synlige beslag bærer preg av høy alder og høy slitasje. I tillegg ble det påvist høy slitasjegrad/deformasjoner og utettheter på takrenner. Ytterligere undersøkelser og utbedrende tiltak med fornying av yttertaktekking (inkludert undertaktekking, sløyfer og lekter), beslag, takrenner, nedløp etc. må derfor påregnes.
På grunn av delvis snødekket tak og utifra sikkerhetsmessige vurderinger ble yttertaket kun vurdert utvendig fra bakkeplan med de begrensinger det innebærer. Det ble i tillegg foretatt en vurdering fra innside fra deler av loftet.
På grunn av begrenset inspeksjonsmulighet kan heller ikke sies noe om eksakt utførelse og tilstand ved takgjennomføringer, skorsteiner over tak etc. Sjablongmessig prisanslag gjelder for ny yttertaktekking, beslag, takrenner etc. Sjablongmessig prisanslag: kr over 300 000.

-UTHUS / GARASJE:
Helhetsvurdering Det er kun foretatt en overordnet forenklet vurdering av tilstanden hvor det registreres
at det er relativt høy slitasjegrad som gjør at det anbefales utbedrende tiltak. Det ble blant annet påvist følgende:
TG 3: Stedvise fuktmerker i undertak som kan tyde på utett taktekking. Råteskader i undertaksbord i takutstikk og på vindskie mot sydvest påvist. Skjulte skader kan derfor ikke utelukkes. Utbedrende tiltak må påregnes.
Sjablongmessig prisanslag gjelder for TG 3 og for utskifting av yttertaktekking (inkludert undertaktekking, sløyfer og lekter) og for utbedring av synlig råteskadet undertaksbord og vindskier. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2:

-BAD-/ DUSJROM VED TRAPPEGANG I KJELLER:
TG 2: Sluk har en alder som tilsier usikker restlevetid.
Krever oppfølging med jevnlig ettersyn, eventuelt utskifting.

-BAD - 2. ETASJE:
Helhetsvurdering TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg, sluk samt andre installasjoner. Restlevetiden på våtrommet med tilhørende tekniske installasjoner er derfor usikker.
Kostnader for utbedringer/utskiftninger bør påregnes. I tillegg er det registrert blant annet følgende:
På grunn av alder på vannrør, avløpsrør og sluk anbefales det utskiftning av disse ved en eventuell oppgradering av våtrommet. Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når
døren er lukket. Lufttilførsel bør etableres. Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk bør etableres. Det er ikke mulig å måle lokalfall rundt hele sluket grunnet plassering av badekar.
Informasjon: Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 25 mm. Dette er vurdert til å være tilfredsstillende. Fall på gulvflater utenfor badekar er målt og vurdert som tilstrekkelig. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende trapperom til våtsone ved badekar. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Målingene viser følgende: RH 36,2 %, temperatur 15,8 grader C og duggpunkt 0,8 grader C.

-KJØKKEN:
Helhetsvurdering TG 2 er valgt på grunn av kjøkkenets slitasne og alder med tanke på innredninger,
slitasje på overflater, alder på røropplegg samt andre installasjoner.
Utskifting/oppgradering av innredning, overflater etc. bør påregnes.
I tillegg har røropplegg en alder som tilsier usikker restlevetid.
Krever oppfølging med jevnlig ettersyn, eventuelt utskiftning ved en eventuell
oppgradering av kjøkkenet.
Informasjon:
Det ble med hjelp av fuktindikator utført overflatesøk på gulv foran kjøkkenbenk uten
at det ble registert forhøyede fuktverdier. Det gjøres oppmerksom på at dette kun er
ett overflatesøk og ikke en fuktmåling.

TOALETTROM - 1. ETASJE:
Ventilasjon: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når
døren er lukket. Lufttilførsel bør etableres.
Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning.
Mekanisk avtrekk bør etableres.
Vannrør: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier usikker restlevetid. Krever oppfølging
med jevnlig ettersyn, eventuelt utskiftning ved en eventuell oppgradering av rommet.
Sanitærutstyr / innredning: Det ble ikke registrert synlige skader på befaringstidspunktet, men sanitærutstyr har
en alder som tilsier usikker restlevetid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn,
eventuelt utskiftning ved en eventuell oppgradering av rommet
Overflater gulv: Gulvet bærer preg av alder/slitasje. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn, eventuelt
utskiftning.
Avløpsrør: Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier usikker restlevetid. Krever oppfølging
med jevnlig ettersyn, eventuelt utskiftning ved en eventuell oppgradering av rommet.

-ØVRIGE ROM - 1.ETASJE:
Helhetsvurdering Innvendige flater bærer i all hovedsak preg av alder/slitasje.
Overflater bør påregnes og fornyes.

-KJELLER / UNDERETASJE:
Overflater vegger: Det registreres stedvise riss/sprekker på synlige murvegger i kjeller, som kan tyde på
setninger eller jordtrykk. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Stedvise synlige fuktmerker på vegg som indikerer utilsiktet fuktighet.
Skjulte eller bakenforliggende skader kan ikke utelukkes. Krever oppfølging med
jevnlig ettersyn.
Overflater himling: Det ble observert spor etter treskadeinsekter i stubbloftshimling og i bjelker, noe som
ikke er uvanlig i eldre boliger slik som denne.
Det kan ikke sies noe om eventuelt aktivitetsnivå.
Ytterligere undersøkelser og oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales.
Overflater gulv: Gulvflater belagt med gulvbelegg bærer preg av slitasje. Overflater bør fornyes.
Det ble I tillegg registrert stedvise symptomer på utilsiktet fukt på gulvflater.

-LOFT INNREDET - 2. ETASJE:
Helhetsvurdering: Overflater bærer generelt preg av alder og slitasje. Overflater bør påregnes og fornyes.
Takkonstruksjonen er lukket og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført.
Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er
valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på
skader. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Det ble registrert stedvise skjevheter i himlinger, noe som er mere påregnelig i eldre boliger.
Årsak til skjevhetene er ikke vurdert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Stedvis knirk i gulvet. Eksakt årsak er ikke vurdert.
Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

-LOFT UINNREDET - OVER 2. ETASJE:
Helhetsvurdering: Deler av kaldtloftet er ikke undersøkt på grunn av begrenset fremkommelighet, og
følgelig kan det ikke sies noe om eksakt utførelse og tilstand på hele loftet.
Vurderinger er kun utført fra luke i tilbygget del og fra åpning mot opprinnelig del av
boligen. TG 2 er satt for og belyse risiko som følge av begrenset inspeksjonsmulighet.
Ytterligere undersøkelser anbefales.
Det ble blant annet registert følgende på de deler av loftet som var tilgjengelig for inspeksjon.
Luftespaltene mellom taksperrene er i hovedsak tettet med isolasjon, noe som fører til
redusert ventilering av kaldtloftet. Isolasjon bør utbedres for å sikre tilstrekkelig ventilering av loftet.
Luftespaltene er stedvis dekket med isolasjon.
Det er ikk etablert dampsperre mot varm sone noe som kan forårsake kondensering på loftet.
Krever oppfølging med jevnlig ettersyn, eventuelt etablering av dampsperre ved en
eventuell oppgradering av 2.etasje.
Spor etter treskadeinsekter ble observert, noe som ikke uvanlig i eldre boliger som denne.
Det kan ikke sies noe om eventuelt aktivitetsnivå.
Krever oppfølging med jenvlig ettersyn.

-INNVENDIGE TRAPPER:
Innvendige trapper Trapp til 2.etasje:
Det er for stor lysåpning mellom rekkverkspiler, målt til 13-16 cm. Kravet er maks 10 cm.
Trappen har stedvis fri ganghøyde lavere enn 2,0 m.
Trappens bruksflater bærer preg av slitasje. Overflater må fornyes.
Trapp til kjeller:
Håndløpere på vegg mangler i deler av trappen.
Inntrinn er mindre enn 0,25 meter.
Trappen har stedvis fri ganghøyde lavere enn 2,0 m.
Trappen vurderes til å være for bratt for god funksjonalitet.
Det er ikke rekkverk i trappen.
Trapp ved kjellerinngang:
Håndløpere på vegg mangler.
Trappen har stedvis fri ganghøyde lavere enn 2,0 m.
TG2 er satt iht NS3600 (som henviser til dagens forsikriftskrav) grunnet sikkerhet.
Av ovennevnte grunner oppfyller ikke trappeløpene dagens krav. Forholdene
anbefales utbedret/undersøkt med bakgrunn i dagens gjeldende krav til sikkerhet.

-ETASJESKILLER / KJELLER:
Skjevhetsmåling Målbare skjevheter registrert. Det ble målt en høydeforskjell mellom høyeste og
laveste målepunkt på ca 20 mm.
Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er
mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.

-TEKNISKE ANLEGG:
Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
TG2 er valgt på grunn av alder, tilstand og usikker restlevetid. Det kan ikke utelukkes
behov for reparasjoner/utskiftning.
Krever oppfølging med jevnlig ettersyn, eventuelt utskifting.
Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
Vannrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier usikker restlevetid. Krever
oppfølging med jevnlig ettersyn.
Hovedstoppekran Stoppekran er av eldre type og restlevetiden er derfor usikker.
Krever oppfølging med jevnlig ettersyn, eventuelt utskifting.
Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
Avløpsrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier usikker restlevetid.
Krever oppfølging.

-RADON:
Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA.

-YTTERVEGGER:
Helhetsvurdering Yttervegger har etterslep på vedlikehold.
Det ble i tillegg registert stedvise symtomer på råte og stedvise tørkesprekker.
I tillegg ble det også observert stedvise skader/slitasje på vindskier.
Utbedringer av skader og vedlikehold med overflatebehandling bør påregnes

-DØRER OG VINDUER:
Vinduer: Vinduer er av eldre dato og har stedvis behov for oppgraderinger/overflatebehandling.
Det må også forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med
vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte
vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.

-YTTERTAK OVER TILBYGG:
Helhetsvurdering TG 2:
Det ble ikke observert synlig tegn til lekkasjer eller skader på befaringstidpunktet,
men på grunn av alder og usikker restlevetid på yttertaktekking (inkludert
undertaktekking, sløyfer og lekter), takrenner, nedløp og beslag er det gitt TG 2.
Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

-BALKONGER, VERANDA OG TERASSER:
Utkragede eller understøttede
konstruksjoner (balkonger, verandaer)
Overflatebehandlingen er slitt og trenger fornying.
Tiltak med overfaltebehandlig anbefales.
Trappen ned til terreng har synlige skjevheter og slitasjer.
Årsak til skjevheten er ikke vurdert.
Utbedrende tiltak med oppretting og overflatebehandling bør påregnes.

-GRUNNMUR:
Grunnmur: Det registreres stedvise riss/sprekker på grunnmur. Eksakt årsak er ikke kjent. Krever
oppfølging med jevnlig ettersyn.

-DRENERING:
Vann fra yttertak og bortledning. Det hefter en usikkerhet om takvann er ledet i eget lukket avløpsystem og at det
fungerer tilfredstillende. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Utvendig terreng, inkl
fuktsikring av grunnmur TG 2: Fuktsikring av grunnmur:
Det er høyst usikkert om grunnmuren er fuktsikret med grunnmursplater eller
tilsvarende. Konsekvens kan være økt fare for fuktvandring i konstruksjoner under
bakkenivå. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
TG IU: Det er snødekte flater slik at utvendig terrengfall på forsvarlig vis ikke kan vurderes.
Fuktmerker / -symptomer i kjeller/underetg . Ink.eventuell krypekjeller og
plate på mark Se pkt. "Rom under terreng" for kommentar.
Alder: Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og
bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må
estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et
betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi
noen eksakt tilstand, TG2 settes for å belyse risiko som følge av usikker restlevetid.

-FORSTØTNINGSMURER:
Annet Gjerdet på toppen av støttemuren bærer preg av alder slitasje.
Ytterligere undersøkelser og utbederende tiltak bør påregnes. -STIKKLEDNINGER OG TANKER:
Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger):
Alder og materialvalg tilsier at anbefalt brukstid og restlevetid på vann- og avløpsrør
med tilliggende utstyr bør vies spesiell oppmerksomhet. Materialene er skjulte i
grunnen og dermed er det kun alder som kan gi indikasjon på tilstand. TG2 settes for
å belyse risiko som følge av ukjent alder og usikker restlevetid.

Boligens areal

Primærrom: 166 kvm, Bruksareal: 219 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 68 m².
Primærrom: 18 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Trappegang m/dusjkrok og bad.

1. etasje:
Bruksareal: 89 m².
Primærrom: 86 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, toalettrom, stue, kjøkken, innvendig trappegang til kjeller, trappegang til 2.etasje og "utvendig" kjellernedgang.

2. etasje:
Bruksareal: 62 m².
Primærrom: 62 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Trappegang, gang, bad og tre soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 223 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er pent opparbeidet med gruset gårdsplass, plen, frukttrær og beplantning.

Ihht. opplysninger fra Nome kommune, er tomtegrensene mindre nøyaktige. Se vedlagte kart.
Ihht. matrikkelrapport mottatt fra kommunen opplyses historisk areal til 265,9kvm, og arealkilde er målebrev.
Det foreligger ikke målebrev eller skylddelingsforretning i kommunens arkiver.

Garasje / Parkering

Oppstillingsplass til flere biler på egen tomt. Eldre garasje med liten oppstillingsplass.

Byggemåte

Boligen er oppført med støpt gulv mot grunn og grunnmur i betong i opprinnelig del av boligen og i ukjent utførelse i tilbygget del. Etasjeskillere i trebjelkelag. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig stående trekledning. Vinduer i 2-lags glass fra ulike årstall. Yttertaket har saltaksform og tekket med takstein. Oppvarming er via elektrisitet, vedfyring og luft til luft varmepumpe. Boligen har naturlig ventilasjon via veggventiler. Separat avtrekk fra kjøkken.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Byggetillatelse etter oppføring:
Den 26.04.1984 ble det gitt byggetillatelse for tilbygg til bolig pa ca. 17 m2 mot syd.
Den 30.12.1982 ble det gitt tillatelse til tilbygg og ombygging av boligen, samt nye vinduer og kledning.
Den 11.05.1971 ble det gitt tillatesle til riving av gammelt tilbygg samt oppforing av nytt tilbygg med grunnflate pa 32 m2 pa samme sted.

Det foreligger tinglyst samtykke fra tidligere eier av gnr. 101 nr. 31 til å oppføre tilbygg på gnr 101 bnr. 49 i en avstand på 2m fra eiendomsgrensen.

Det foreligger tinglyst tillatelse til å føre opp tilbygg til bolig i en avstand på 0,50m fra grensen mot gnr. 101 bnr. 34.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

Oppvarming

Elektrisk og vedfyring. Elektrisk stråleovn på bad, samt vedovn i stue og kjellerrom.

Følgende anmerkingner vedrørende brannborebygging foreligger:
- Skorstein mangler tilfredsstillende støp i bunnen.
- Skorstein på tilbygg er 1.90 m høy. Plattform eller feieluke på skorstein må ordnes.
- Trevegg litt nær sotluke på en side. Gjelder sotluke ute.
- Skorstein kledd inn med strekkfast tapet på en side. Gjelder på kjøkken i 1 etg.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 22 255 pr. år I de kommunale avgiftene inngår gebyr for avløp, renovasjon, vann, feiing og eiendomsskatt.

Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Vi kjenner ikkesamlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Denne rapporten sammenstiller dette for fjoråret, med summer fordelt perfagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 582 220 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 095 991 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. 
Deler av eiendommen er regulert til offentlig bebyggelse, felles avkjørsel, kjørevei og park (se vedlagte reguleringskart). Til informasjon står det en trafo på eiendommen.

Reguleringsplan: Strengenvegen / Bratsberg Teglverk
Id 1996_02
Ikrafttredelse 22.08.1996

Reguleringsplan: Lunde sentrum
Id 1987_02
Ikrafttredelse 31.03.1987

Kommuneplan: Kommuneplan Nome kommune 2020-2030
Id 2019_02
Ikrafttredelse 14.12.2021
Arealbruk: boligbebyggelse, nåværende.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Ny eier må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet, da tomten er over 2mål. Konsesjonsforholdet må registreres i matrikkelen før tinglysning av skjøte kan finne sted.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

2016/551386-1/200  Bestemmelse om veg  
20.06.2016 
rettighetshaver:Knr:3816 Gnr:101 Bnr:82  
Bestemmelser om vedlikehold

1971/973-1/32  Bestemmelse om bebyggelse  
26.05.1971 
rettighetshaver:Knr:3816 Gnr:101 Bnr:49  
Byggeforbud på nærmere angitt avstand/område

1971/975-1/32  Bestemmelse om bebyggelse  
26.05.1971 
rettighetshaver:Knr:3816 Gnr:101 Bnr:49  
Byggeforbud på nærmere angitt avstand/område

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Nome kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Gnr. 101 bnr. 82 i Nome kommune har tinglyst veirett over gnr. 101 bnr. 49. Eier av gnr. 101 bnr. 82 skal bistå ved kostnader for brøyting og vedlikehold av vei.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 81 14 02 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Strengenvegen 7, 3825, Lunde, Gnr. 101 bnr. 49 i Nome kommune

Oppdragsnummer

48-23-0030

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Bø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.