Åmdals verk , Skafsåvegen 1501

Eldre enebolig i Åmdalsverk, med naturskjønn beliggenhet

750 000

 • Prisantydning:

  750 000,-

 • Totalpris:

  782 742

Beregnet totalkostnad: 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 18 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 750 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 32 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 782 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  103 m²

 • Bruksareal:

  160 m²

 • Oppholdsrom:

  2

 • Soverom:

  3

 • Byggeår:

  1954

 • Gårdsnummer:

  143

 • Bruksnummer:

  65

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  294955585

 • Sist endret:

  27.03.2023 09:15

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 85%

  eier sin egen bolig

 • 46%

  har bolig på over 120 kvm

 • 29%

  er barnefamilier

 • 25%

  er gift

 • 18%

  har høyskoleutdanning

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Utstyr

Parabol til TV

Standard

Boligen har generelt standard fra byggeår og trenger vedlikehold. Innvendig fremstår boligen med standard fra byggeår samt oppussinger på 1970/80 tallet. Gulv har malte trebord, belegg, teppe og betong. Vegger og tak har trepanel, platekledninger og mur. Det er generelt noe planavvik, ujevnheter og slitte/falmede overflater. Sikringsskap med automatbrytere (ukjent alder, antatt fra 1980 tallet), vann og avløpsrør av kobber og plast. Inntaksledning (vann), pumpe, trykktank og vv bereder er plassert i kjeller (tekn. bod). I dette rommet er det lekkasje fra avløpsrør toalett. Generelt bør det skiftes ut alt røropplegg med tilhørende installasjoner.

Kjøkken

Eldre innredning med sponskrog og malte heltre fronter. Montert komfyr, avtrekksvifte, vaskekumbeslag og kjøleskap. Bruksslitasjer (skader) finnes.

Bad

Bad (1 etg) ble antatt etablert på 1970/80 tallet. Gulvbelegg (uten varmekabler), platekledde vegger og tak. Innredninger og garnityr består av dusjkabinett, servant og toalett. Fremstår i enkel, fungerend stand. Vaskemaskin er plassert i kjelleren, med avløp til sluk i gulv.

Beliggenhet

Boligen ligger i Åmdalsverk, ca 2,5 km fra sentrum i retning Vråliosen. Boligen ligger for seg selv, ned mot Sandlandstjønn. Her er det fine mulighet for fiske. Boligen har fin utsikt mot Sandlandstjønn og områdene rundt. I Åmdalsverk er det døgnåpen Joker nærbutikk og samfunnshus med fotballbane.

Dalen ligger ca 16 km unna med flere butikker, barnehage, skoler og videregående skole.

Fyresdal ligger ca 28 km unna og har barnehage og butikker.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 81320761

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Utvendige forhold:
Med unntak av veranda, kjellerinngang og div. vinduer som er skiftet, er det generelt få endringer på bygningen etter den ble oppført på 1950 tallet. Det er original kledning og taktekking. Det har tidligere vært en taklekkasje, reparasjoner ifbm .dette ble utført på deler av langveggen ut mot hovedveien (ukjent tilstand pr. idag). Boligen har teglpipe, over tak mangler denne stein og er uten topplate, tiltak må påregnes. Drenering: i kjeller er det registrert fukt på gulv og nedre del av vegger, som tyder på fuktvandring i murene. Det er allikevel i relativt beskjeden mengde da grunnen består av sand med filtrerende egenskaper. Det bør påregnes reparasjoner, vedlikehold og oppgraderinger av alle utvendig bygningsdeler. Eks. er taket uten undertak (kun stålplatene), vegger/tak osv. er uisolerte, flere vinduer/dører med dårlig kvalitet mm. I tillegg bør alt vedr. brønn og slamtank oppgraderes.

Innvendige forhold:
Innvendig fremstår boligen med standard fra byggeår samt oppussinger på 1970/80 tallet. Gulv har malte trebord, belegg, teppe og betong.
Vegger og tak har trepanel, platekledninger og mur. Det er generelt noe planavvik, ujevnheter og slitte/falmede overflater.

Tekniske installasjoner:
Sikringsskap med automatbrytere (ukjent alder, antatt fra 1980 tallet), vann og avløpsrør av kobber og plast. Inntaksledning (vann), pumpe, trykktank og vv bereder er plassert i kjeller (tekn. bod). I dette rommet er det lekkasje fra avløpsrør toalett. Generelt bør det skiftes ut alt røropplegg med tilhørende installasjoner.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Drenering.
- Mangler litt stein på pipe.

Boligens areal

Primærrom: 103 kvm, Bruksareal: 160 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 59 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang/gang, stue, trapperom, kjøkken, bad

2. etasje:
Bruksareal: 46 m².
Primærrom: 44 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Trappegang, 3 soverom

Kjeller: 55 m²: Gang med trapp, teknisk rom/bod, lagringsrom/bod, lagringsrom/bod, vaskekjeller

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Ca 3 km etter Åmdalsverk sentrum, i retning Vråliosen ligger huset på høyre side, merket med Lokalmegleren &Partners til salgs-skilt.

Tomt

Areal: 977 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomta er ikke oppmålt av kommunen og det foreligger ikke målebrev.

Garasje / Parkering

Bygningen er oppført på støpte fundamenter til grunn, vegger av uisolert bindingsverk med utvendig bordkledning. Saltak tekket med stålplater (bølgeblikk). Benyttes som vedskjul. Det ble utført en nødreparasjon for flere år siden da taket kollapset, det er råteskader og utett pr. idag. Byggeår 1960. Svært dårlig forfatning.

God plass til parkering i innkjørselen.

Byggemåte

Fundamenter/ringmur består av betong og ventilerte betongblokker, vegger er oppført i boks/bindingsverk, kledd utvendig med
liggende kledning. Div. isolerte vinduer fra 1975 og 1978, org. ytterdør. Saltak tekket med stålplater.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Oppvarming

Oppvarming med ved og strøm/varmepumpe.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 6 010 pr. år Feiing, renovasjon og slam.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 346 832 pr. 08.03.21 14:22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 248 596 pr. 08.03.21 14:22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig. Området er LNF-område m/spredt boligbygging. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilkoblet privat brønnvann. Egen, privat slamtank på tomten. Boligen ligger rett ved riksvegen.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 99 50 54 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Leieboer har 3 mnd oppsigelsestid.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Skafsåvegen 1501, 3882, Åmdals verk, Gnr. 143 bnr. 65 i Tokke kommune

Oppdragsnummer

48-23-0022

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Bø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.