Dalen , Stridsmovegen 105A

Skafså - Koselig hytte i naturskjønne omgivelser - 3 soverom - innlagt strøm

850 000

 • Prisantydning:

  850 000,-

 • Totalpris:

  882 492

Beregnet totalkostnad: 850 000,- (Prisantydning) Omkostninger 21 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 850 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 32 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 882 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Hytte

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  61 m²

 • Bruksareal:

  67 m²

 • Antall rom:

  4

 • Soverom:

  3

 • Byggeår:

  1981

 • Gårdsnummer:

  124

 • Bruksnummer:

  1

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  275510818

 • Sist endret:

  09.11.2022 09:16

LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Hytta ligger på Skafså, mellom Dalen i Telemark og Valle i Setesdalen. Et stille og fredelig sted med noen hytter i området rundt, men likevel usjenert. Parkering ca 100 m fra hytten. Det er fine turområde i umiddelbar nærhet og fine fiskevann i nærområdet. Det er et godt bærterreng med molter og blåbær.

Hytta fremstår som en trivelig og familiehytte med noe behov for modernisering/oppgradering. Det er oppkjørte skiløyper et par km fra hytta, og ca 9 km til Hallbjønnsekken, der det er et mindre skitrekk og et senter.

Velkommen til visning!

Innhold

Entré, gang, bod, toalettrom, stue, kjøkken og 3 soverom.

Utstyr

Hytten selges møblert.

Standard

Gulv belagt med parkett og heltregulv. Vegger med panelplater og panel. Himling med panel. Profilerte innerdører. Naturlig ventilasjon. Laminert benkeplate med nedfelt utslagsvask i metall montert i gang.

Entré

Inngangspartiet er overbygget og her er det også veranda. I gangen innenfor er det plass til å henge fra seg yttertøy og sko. I tillegg er det lagringsplass i boden.

Stue

Det er delvis åpen løsning mellom kjøkken og stue. I stuen er det åpen himling, og god plass til sofa og spisebord. Det er satt inn vedovn som varmer godt på kalde dager.

Kjøkken

Gulv belagt med heltrebord. Vegger og himling med panel. Innredning med slette fronter. Laminert benkeplate. Frittstående komfyr og kjøleskap.

TG2: Ventilasjon - Ingen eller ubetydelig ventilasjon. Ventilering med avtrekk og tilluft må etableres. Overflater gulv - Gulvets overflate bærer preg av slitasje.

Toalettrom (ikke våtrom)

Gulv belagt med belegg. Vegger og himling med panel. Vegghengt servantskap med heldekkende servant. Overskap med speil og lys. Gulvstående Cinderella forbrenningstoalett.

TG2: Ventilasjon - Ingen ventilasjon. Mekanisk avtrekk bør etableres.

Soverom

I hytten er det 3 soverom. Det ene er innredet med dobbeltseng, og de 2 andre er innredet med familiekøye og køyeseng.

Beliggenhet

Hytta ligger på Skafså, mellom Dalen i Telemark og Valle i Setesdalen. Et stille og fredelig sted med enkelte hytter i området rundt, men likevel usjenert.

Det er oppkjørte skiløyper et par km fra hytta og ca 9 km til Hallbjønnsekken, der det er et mindre skitrekk og et senter. Her finnes turløyper og et servicesenter. Et vakkert turområde både sommer og vinter med høye fjell og lange sletter. Det er et godt bærterreng her oppe med molter og blåbær. Flere vann og elver som kan fiskes i. Fiskekort må løses for enkelte vann.

Avstander: ca. 143 km fra Grenland, ca. 230 km fra Oslo, ca 180 km fra Arendal og ca 178 km fra Larvik.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, strøm og forsikring.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
- Brann - Røykvarsler(e) er utgått / ikke forskriftsmessig vedlikeholdt. Røykvarslere må fornyes/vedlikeholdes. Vinduer på soverom tilfredstiller ikke krav til rømning grunnet høydeplassering på vindu over 1 meter. Brannslokkingsutstyr er utgått / ikke forskriftsmessig vedlikeholdt. Brannslukkingsutstyr må fornyes/vedlikeholdes.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
- Kjøkken - Ingen eller ubetydelig ventilasjon. Ventilering med avtrekk og tilluft må etableres. Gulvets overflate bærer preg av slitasje.
- Toalettrom -  Ingen ventilasjon. Mekanisk avtrekk bør etableres.
- Overflater gulv - Enkelte gulvflater bærer preg av slitasje.
- Ildsted/skorstein - På innvendig side av vedovn observeres det riss/sprekker på bakplate. Tiltak må påregnes.
- Innvendige trapper - Det er ikke rekkverk/håndløper i trappen. Av denne grunn oppfyller ikke trappeløpet dagens krav. Trappen vurderes til å være for bratt for god funksjonalitet.
- Etasjeskiller - Det er skjevheter i hytten.  Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2 meter ble målt til 21mm på kjøkken. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i stue ble målt til 29mm. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.
- Elektrisk anlegg - Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
- Yttervegg - Fasader ink. kledning Vindskier og dekkbord bærer stedvis preg av høy slitasjegrad. Utskiftninger må påregnes. Det er stedvis råteskader på kledning. Utvendige fasader bærer stedvis preg av ufagmessig utførelse. Plater til stubbloft er stedvis defekt/ødelagt. Tiltak anbefales.
- Vinduer - Innsettingsdetaljer, inkl. beslagsløsninger har uheldige løsninger. Fare for fukt i konstruksjon.
- Yttertak - Det observeres stedvis løs og skadet shingel. Tiltak anbefales. Skorsteiner over tak har sprekkdannelser i murpuss. Tiltak anbefales. Det kan ikke verifiseres at det er etablert tilstrekkelig lufting i/ved gesims. Tiltak anbefales. Det registreres stedvis utilstrekkelig fall på takrenne.
- Grunnmur - Det registreres riss/sprekker på grunnmur på østvegg. Eksakt årsak er ikke kjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Drenering - Det vurderes at det ikke er etablert fuktsikring av søylefundamenter. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Selgers egenerklæringsskjema

Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligens areal

Primærrom: 61 kvm, Bruksareal: 67 kvm

Deler av hytten er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak. Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Eierform: Punktfestetomt, Festeavgift: 2700

Garasje / Parkering

Parkering ca 100 m fra hytten.

Byggemåte

Hytten er oppført på søylefundamenter. Etasjeskiller/stubbloft samt yttervegger i trekonstruksjoner. Utvendige fasader med stående trekledning. Tak med saltaksform belagt med shingel. Varevinduer fra ukjent årstall samt vindu i 2-lags glass fra 1992 med karmer av tre. Profilert ytterdør med glassfelt fra ukjent årstall. Oppvarming er elektrisk og vedfyring. Naturlig ventilasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet.

I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest.

Hytten selges slik den fremstår og selger påtar seg ikke ansvar for å byggemelde eller få godkjent boligens nåværende innredning. Ved en søknad om ferdigattest til kommunen kan kommunen kreve at dagens forskrifter og lovverk legges til grunn ved omsøking, disse setter blant annet krav til takhøyde, lysflate, ventilasjon, rømningsvei, brannsikring, størrelse på uteareal, antall parkeringsplasser mv. Uavhengig av reaksjonsformen fra kommunen, blir dette kjøpers ansvar og risiko siden boligen selges slik den fremstår. Arealet er målbart selv om det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

Oppvarming

Vedovn i stue. Ellers elektrisk.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 3 670 pr. år Feiing og renovasjon

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 271 379 pr. 2020.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til fritid.
Gjeldende plan: Kommuneplan Tokke Kommune - Id KOMPLAN_20

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1982/1441-3/34  Festekontrakt - vilkår    25.06.1982 
festetid: 80 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 1,000 LEIEN KAN REGULERES
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

2007/1024821-1/200  Jordskifte    12.12.2007 
Jordskiftesak 0820-2006-0017 Stridsmovegen
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Privat vei. Hytten har ikke innlagt vann og avløp.

Tilbehør

Hytten selges møblert.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 99 50 54 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Stridsmovegen 105A, 3880, Dalen, Gnr. 124 bnr. 1 Fnr. 6 i Tokke kommune

Oppdragsnummer

48-22-0152

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Bø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.