Seljord , Skipperbakken 60

Lettstelt 3-roms selveierleilighet med rett til båtplass - parkering i garasje - kort vei til skole, butikker mm.

2 400 000

 • Prisantydning:

  2 400 000,-

 • Totalpris:

  2 468 992

 • Fellesutgifter:

  2 755,-

Beregnet totalkostnad: 2 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 60 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 400 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 68 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 468 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Eierseksjon

 • Primærrom:

  83 m²

 • Bruksareal:

  83 m²

 • Etasje:

  1

 • Soverom:

  2

 • Byggeår:

  2006

 • Gårdsnummer:

  2

 • Bruksnummer:

  142

 • Energimerking:

  E

 • Finnkode:

  271907762

 • Sist endret:

  19.09.2022 11:19

LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Innhold

Entré, gang, 2 soverom bad, vaskerom, kjøkken og stue.
I tillegg disponerer leiligheten en garasje på ca. 23 m2 og en bod på ca. 7 m2 i garasjen.

Standard

Leilighet med gjennomgående god standard. Rommene oppleves som lyse og luftige. De store vinduene gjør at det kommer rikelig med naturlig lys inn i boligen, noe som skaper en fin atmosfære. Gulv har parkett i alle rom, foruten baderom som har fliser. Vegger og himlinger har platekledninger.

Entré

Fin entré med god plass til å henge fra seg sko og tøy. Det er installert callinganlegg.

Stue

I stuen er det store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys. Rommet har god plass for sofaløsning med tilhørende møblement, og bord som kan dekkes opp til gjester. Fra stuen er det utgang til overbygget markterrasse med glassrekkverk og adkomst til felles plen.

Kjøkken

Kjøkkenet er noe tilbaketrukket fra stuen, men ligger i god kontakt til spisestuen. Kjøkkeninnredning fra byggeår med profilerte fronter. Benkeplater av laminat. Gode oppbevaringsmuligheter i skuffer og skap. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kran. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap ved vask. Nisje til kjøleskap i høyskap. Nisje til komfyr og oppvaskmaskin i benkeskap. Ventilator i overskap. Vannrør med rør-i-rør system. Avløpsrør av plast. Gulvflater med tre-stavs parkett. Veggflater med malt tapet. Himling med malt slett flate. Hvitevarer medfølger (komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap).

Bad

Baderommet er fra byggeår. Flislagt gulv med varme. Flislagte vegger. Himling med malt flate. Vegghengt servantskap med skapdører. Nedsenket heldekkende servant med ett-greps armatur. Speil, to skap, overlys og stikkontakt på vegg over servant. Dusj på gulv i hjørnet med innfellbare dører. To-greps dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånddusj. Gulvstående toalett. Avtrekksventil plassert i tak. Vannrør med rør-i-rør system. Avløpsrør av plast.

Vaskerom fra byggeår. Flislagt gulv med varme. Flislagte vegger. Himling med malt flate. Vegghengt utslagsvask. Veggmontert ett-greps armatur. Vegghengte skaper over utslagsvask. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil plassert i tak. Vannrør med rør-i-rør system. Avløpsrør av plast. Fordelerskap for rør-i-rør system plassert i vegg.

Soverom

I leiligheten er det 2 soverom. Begge er innredet med garderobeskap. Fra det ene er det utgang til markterrasse.

Beliggenhet

Leiligheten ligger på Skutevollen, som er en halvøy. Flott utsikt til Seljordsvannet. Kort vei/gangavstand til sentrum. Seljord er sentrum i Vest-Telemark. Her finnes alt man trenger: barnehage og skoler, gode kollektivforbindelser til bl.a. Oslo, Bergen og Stavanger, lege og et godt utvalg av butikker.

Seljord har en flott natur med gode turmuligheter sommer som vinter. Nærmeste alpinanlegg ligger i Bø kommune på Lifjell ca 45 km unna, og i Rauland i Vinje kommune ca 80 km unna.

Felleskostnader

2 755 pr. mnd.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, fellesutgifter, strøm og forsikring.

Andel formue

32 819

Sameie

Selveierleilighet tilhørende Sameiet Skutevollen, beliggende på Skutevollen i Seljord kommune.
Sameie: Sameiet Skutevollen 1, Orgnr: 990875251

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
- Det er ikke røykvarsler/-e iht forskrift i boligen.
- Brannslukkerutstyr er utgått/ikke forskriftsmessig vedlikeholdt.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
- Bad - Sluket er isolert inne i dusjsonen. Vannsøl eller lekkasjevann utenfor denne sonen har redusert mulighet til å nå sluket. Elastiske flisfuger har stedvis manglende vedheft. Fuger bør fornyes. Misfarging/svertesopp påvist på flisfuger/elastiske fuger og silikon-/plastlist på gulv i dusjsonen. Fuger bør rengjøres/fornyes. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser i dusjsonen, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Gulvoverflatens materiale er slitt. Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt. Membranen har i tillegg en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 10 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet. Det er stedvis flatt fall til sluket i dusjsonen og vann blir liggende på gulv.
- Vaskerom - Elastiske flisfuger har stedvis manglende vedheft. Fuger bør fornyes. Membran/slukmansjett ikke klemt med klemring i sluk og er derfor spesielt utsatt for lekkasjer. Membranen har i tillegg en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking, grunnet våtsonens plassering mot vegg av betong. TG2 er satt for å belyse risiko. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 9 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.
- Kjøkken - Gulvet bærer preg av slitasje. Benkeplate har noe svelling i skjøt. Avskalling og skjevt kuttet inn mot nisje til komfyr. Stedvis løs laminering på dekkside og skapdør.
- Overflater gulv - Det er stedvis knirk, hakk og løse gulvlister.
- Elektrisk anlegg - Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. I følge eier er det foretatt el-kontroll i 2019.
- plattinger - Platting 1: har stedvis manglende flisfuger og løse fliser. Platting 2: Gulvbord bærer preg av dårlig vedlikehold.

Selgers egenerklæringsskjema

Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Bruksareal: 83 m².
Primærrom: 83 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Alle rom.

I tillegg disponerer leiligheten en garasje på ca. 23 m2 og en bod på ca. 7 m2 i garasjen

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 5 000 kvm, Eierform: Fellestomt

Sameiet har felles tomteareal bestående av blant annet asfalterte og grusete biloppstillingsplasser, belegningsstein, internstier, sittebenker, plenarealer og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Garasje på ca 23 kvm medfølger.

Byggemåte

Boligblokk over 4 etasjer ble påbegynt i 1991 og ferdigstilt i 2006. Blokken er oppført med grunnmur og gulv mot grunn av betong. Etasjeskillere av betongkonstruksjoner. Yttervegger av tre- og betongkonstruksjoner forblendet utvendig med liggende trekledning og pusset mur. Yttertak med valmtaksform av trekonstruksjon tekket med takstein. (Taket er ikke besigtiget). Entredør med brann-/lydklassifisering B-30/35dB. Vinduer og balkongdør med karmer/rammer av tre med to-lags glass fra byggeår. Oppvarming med elektrisitet. Naturlig ventilasjon via spalter i vinduer i kombinasjon med mekanisk avtrekk fra kjøkken, bad og vaskerom.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 21.12.2006 for eiendommen.

Barnehage / skole i området

Tussejuv Barnehage - 1,2 km
Seljord Heildagsbarnehage - 1,5 km
Seljord barne- og ungdomsskule - 1 km
Vest-Telemark VGS - 1,2 km

Adgang til utleie

Det er ingen utleieforhold knyttet til eiendommen per i dag. Eiendommen kan fritt leies ut etter eiers eget ønske

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 10 186,51 pr. år Renovasjon, vann og avløp.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 501 422 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 805 120 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Leiligheten er regulert til boligformål.
Gjeldende reguleringsplaner og bestemmelser:
- Id 082820100002 - Kommunedelplan Seljord sentrum
Bestemmelser - https://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3820/082820100002/Dokumenter/Kommunedelplan-føresegner-gjeldande.pdf

Delareal 5 634 m
Hensynsonenavn H910_
Detaljering Reguleringsplan skal fortsatt gjelde

Delareal 1 967 m
Hensynsonenavn H220_2
Støy Gul sone iht. T-1442

Delareal 5 633 m
Arealbruk Boligbebyggelse, Nåværende
Områdenavn Bb17

Delareal 2 913 m
Hensynsonenavn H320_
Flomfare

Reguleringsplaner
Id 082820010003 - Seljord sentr kart3
Bestemmelser - https://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3820/082820010003/Dokumenter/082820020001_SELJORD%20PLANKART%0III.pdf

Delareal 691 m
Formål Park

Delareal 4 800 m
Formål Boliger

Delareal 142 m
Formål Friluftsområde i sjø/vassdrag

Konsesjon / Odel

Eiendommen er konsesjonsfri, men det er boplikt i kommunen og kjøper må signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Rettigheter på 3820-2/5
Rettigheter i eiendomsrett
2009/651879-1/200  Bestemmelse om båtplass    04.09.2009 
rettighetshaver:Knr:3820 Gnr:2 Bnr:142 Snr:1  
Med flere bestemmelser
 
2014/745724-1/200   ** Diverse påtegning    04.09.2014 
Transportert til Villy Aufles f. 26.01.66 og Øyfrid Garborg SandeAufles f. 26.01.61

Rettigheter på 3820-43/58
Rettigheter i eiendomsrett
2012/501583-1/200  Best. om adkomstrett    22.06.2012 

2012/501692-1/200  Best. om adkomstrett    22.06.2012 
 
2012/501733-1/200  Best. om adkomstrett    22.06.2012

2012/501753-1/200  Best. om adkomstrett    22.06.2012

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Seljord kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Det er felles varmtvann i sameiet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til aud.elin.lio@partners.no eller SMS: 99 50 54 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Skipperbakken 60, 3840, Seljord, Gnr. 2 bnr. 142 snr. 1 orgnr. 990875251 i Seljord kommune
Ideell andel av sameiet: 97/2093

Oppdragsnummer

48-22-0139

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Bø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.