Tomter , Enebakkveien 21

Enebolig med hybel og stor tomt - Nær togstasjon - Landlig - Utleiemulighet - Klar for overtakelse

3 800 000

 • Prisantydning:

  3 800 000,-

 • Totalpris:

  3 907 442

Beregnet totalkostnad: 3 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 95 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 800 000,-)) 11 100,- (Boligkjøperforsikring) -------------------------------------------------------- 107 442,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 907 442,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  185 m²

 • Bruksareal:

  214 m²

 • Byggeår:

  1951

 • Gårdsnummer:

  813

 • Bruksnummer:

  30

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  304182583

 • Sist endret:

  01.06.2023 16:21

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 86%

  eier sin egen bolig

 • 88%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 53%

  har bolig på over 120 kvm

 • 48%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 34%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Innhold

1. etg.:
Entre/trapperom, stue m/utgang terrasse, kjøkken, soverom, wc.
2. etg.:
Gang/trapperom, bad,stue, enkelt kjøkken (tidl. soverom) ,soverom, alkove, kott
Kjeller: Vaskerom,gang,soverom,bod 1, bod 2.
Hybel.
Entré,stue/kjøkken,bad,soverom.

Standard

Boligen ble antatt oppført i 1951. Den ble påbygd i 2016 men hybeldel. Utvendig panel på eksisterende bolig ble byttet samt vinduer.

Innholdsrik bolig med normal standard. Boligen trenger oppdatering/oppgradering.

Stue

Hyggelig stue/spisestue med malt tregulv, tapet på vegger.
Utgang til solrik terrasse.
Peisovnen gir både hygge og varme på kjølige dager.

Kjøkken

Kjøkkenet har lys fra 2 sider og hyggelig utsikt mot kulturlandskapet.
Kjøkkeninnredningen har profilerte fronter. Godt med skap og
benkeplass.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i spredt bebyggelse, noe tilbaketrukket fra Enebakkveien, med Hobølelva rennene "et steinkast fra". Fra boligen er det ca. 1 km inn til Tomter sentrum hvor det finnes barnehage, barneskole, matbutikk, idrettsplass, pizzarestaurant,jernbanestasjon med hyppige avganger til Oslo/Mysen.  Ca 5 km til flott badeplass ved Lyseren. Der er det godt badevann med fin bunn og gode
fiskemuligheter.Mange fine øyer og steder å oppleve rundt Lyseren. Fine turområder like utenfor døra både sommer som vinter. Gaupesteinmarka med Gaupesteinhytta er et populært turmål.  Det er også mange flotte turforhold rundt Lyseren. En kort kjøretur til Ytrre Enebakk, Vågsenteret - et ekte nærsenter med dagligvarebutikk, kafé, apotek, vinmonopol, div. småbutikker, treningssenter m.m. ligger. Ønsker du ytterligere servicetilbud tar det ca. 15 minutter til Ski Storsenter med et bredt utvalg av butikker.

Løpende kostnader

Kostnader til strøm/forsikring/internett/alarmsystem avhenger av hvilke abonnement en velger. Kostnader til serviceavtale biovac koster ca. kr 5000,- årlig.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.

Forhold som har fått TG3:
UTVENDIG
Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Stor treterrasse mot syd og en mindre støpt balkong mot øst Vurdering av avvik:
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter.
Det er ikke montert rekkverk.
Konstruksjonene har omfattende skjevheter.
Rekkverk er for lavt og er ikke tilbakestilt på balkong etter at tilbygg ble oppført. Treterrasse er ikke forsvarlig fundamentert og har store skjevheter.

Andre tiltak: Hele treterrassen må fundamenteres forsvarlig og bjelkelaget stives av. Løst rekkverk på balkong må festes. Ved utbedring anbefales det å montere rekkverk etter dagens krav til høyde og stivhet.

Utvendige trapper.Trapper er oppført i impregnert treverk
Vurdering av avvik: Det er ikke montert rekkverk. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Andre tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket.
Åpninger i rekkverk må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet.
Det er ikke krav om utbedring av åpninger i rekkverk til dagens forskriftskrav. Utvendige trapper må sikres med rekkverk/håndløper på begge sider

Drenering. Det vites ikke om og når det er gjort noe med drenering og utvendig fuktsikring. Da drenering ligger under bakkenivå er det ikke mulig å undersøke denne. men basert på innvendige forhold anses det å være påkrevd med utskifting av drenering og utvendig fuktsikring Vurdering av avvik: Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Dreneringen er utilstrekkelig og har idag begrenset effekt. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
Tiltak:Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Ved utskifting av drenering anbefales det å isolere grunnmuren utvendig.

INNVENDIG
Rom Under Terreng.Kommentarer knyttet til rom under terreng gjelder opprinnelig bygg, tilbygg fremstår uten indikasjon på fuktighet. Vurdering av avvik: Det er påvist synlig fuktighet på mur/gulv i kjeller. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er registrert fuktskjolder/fuktskader på overflater. Det er påvist synlige fukt/råteskader i treverk i underetg./kjeller, hulltaking er derfor ikke nødvendig Laminat på gulv i soverom eldre del har fuktskader, ved bruk av fuktindikator på innside av mur er det fullt utslag og det er synlig kalk og saltutslag på både gulv og vegger.Tiltak: Det må foretas tiltak for å redusere/begrense fuktgjennomtrenging inn i kjeller. Det anbefales at alt treverk i kjeller fjernes og at kjelleren har mest mulig åpne murkonstruksjoner med god utlufting.
Årsak til fuktighet er utlevd drenering og utvendig fuktsikring.

Våtrom.Kjeller. Vaskerom fra byggeår med vegger og gulv i betong, fukt i gulv og vegger, mye skyldes drenering. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.Tiltak:
Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

Branntekniske forhold.
Det er røykvarsler i 2 etasje, ikke ellers i boligen. Pulverapparat står i trappegang.
17.Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav?
Ja
Kommentar:Ikke brannslange, kun 1 pulverapparat.
18.Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år?
Ja
Kommentar:Stammer fra 1997, indikator er i grønt område
19.Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav?
Ja
Kommentar:Mangler røykvarslere
20.Er det skader på røykvarslere?
Kommentar:Røykvarsler er av eldre dato og anbefales fornyet


Forhold som har fått TG2 som krever tiltak:
UTVENDIG
Takkonstruksjon/Loft,TG2. Sperrer med overliggende rupanel. Basert på datidens byggeskikk er nok rupanel de samme bordene som ble brukt til forskaling, med dertil hørende merker etc. Ventiler i gavler, men mangelfull lufting over skråtak. Vurdering av avvik: Det er liten lufting i nedre kant av konstruksjonen. Isolasjon i skråtak går helt opp til undertak, det er flere synlige fuktskjolder på dette men ikke målbar fuktighet på befaringen.
Tiltak: Lufting/ventilering må forbedres. Da taktekking er av nyere dato antas det at fuktskjolder stammer fra før omlegging, det anbefales å kontrollere loftet ved regnvær.

Dører. Ytterdør er malt med ukjent årstall, til leilighet er denne fra 2016. Heve-skyvedør til terrasse er fra 198 Vurdering av avvik: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Kommentarer gjelder opprinnelig inngangsdør samt heve-skyvedør til terrasse
Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte dører må skiftes ut. Som et ledd i intervallmessig utskifting bør hoveddør og heve/skyvedør skiftes ut.

Andre utvendige forhold. Gazebo er oppført på sydøstre hjørne av treterrasse Vurdering av avvik: Det er avvik: Også denne konstruksjonen er med store skjevheter og oppleves som lite fagmessig oppført
Tiltak: Bygget må sikres i forbindelse med utbedring av treterrasse mot syd.

INNVENDIG
Radon.Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.Andre tiltak: Bygget er oppført lenge før radonsperre var et tema, det vites ikke om tilbygg er utført med radonsperre. Måling i vintersesongen vil gi en god indikasjon på om det er for høye verdier.

Vaskerom.Dette er et vaskerom med dusj, alle vegger er i mur/betong Vurdering av avvik: Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Andre tiltak: Vaskerommet må fornyes etter at det er drenert rundt boligen.

Bad underetasje, ny del. Det er synlig membranduk ført inn under klemring. Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at
det er utført "uavhengig kontroll". Det er utstedt ferdigattest på tilbygg datert 2.9.2022 som bekrefter at nødvendig sluttdokumentasjon foreligger Tiltak: Innhent dokumentasjon, om mulig.
Ferdigattest er mottatt og det antas at kontrollerklæring er utstedt av uavhengig kontrollør.
og:
Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Vegger rundt innebygd sisterene er ikke fuktsikret i tråd med
forskriftskrav. Tiltak: Det må lages spalte slik at eventuelt lekkasjevann fra innebygd sisterne blir synlig på gulv, kasse for innebygd sisterne bør åpnes slik at bakomliggende konstruksjoner kan fuktsikres.Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000.

Kjøkken. Overflater og innredning. Front under kjøkkenvask er skadet og henger, videre sees fuktsvelling på bunn av dette skapet Løse hvitevarer, enkel og eldre innredning. Det er påvist at overflater har noe skader. Laminat på benkeplater er skadet. Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. På grunn av alder kan det påregnes at innredning må skiftes ut.
Avtrekk: Det er ikke etablert avtrekk fra kjøkken i denne etasjen  Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken.
Tiltak:Mekanisk avtrekk bør etableres.Tiltak: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad. Front under kjøkkenvask er skadet oh henger, videre sees fuktsvelling på bunn av dette skapet.

Forhold som har fått TG2 som ikke krever tiltak:
UTVENDIG Forstøtningsmurer. Mot vei er det støpt betongmur oppå fjell med ståltråd gjerde oppå mur Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren.

INNVENDIG
Innvendige overflater er noe medtatt og trenger en fornyelse, med unntak av leilighet i underetasje. Vurdering av avvik: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente.

Innvendige trapper.Vurdering av avvik: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.Tiltak Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav. Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Trapp med rekkverk fyller sin funksjon, slik den har gjort i 70 år


Avløpsrør. Det er i ca. 2016 lagt nye bunnledninger av plast under kjellergulv, med oppstikk. Fra nye oppstikk er det opprinnelige støpejernsrør Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Tiltak:Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

Vannledninger.Det er røropplegg som stammer fra byggeår, med noen oppgraderinger av rør til varmtvannstank etc. samt rør-i-rør opplegg i leilighet i underteasje. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

Etasjeskille/gulv mot grunn. Støpte dekker i begge etasjer Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
Ja, kun faglært
Firmanavn Rørlegger Wickstrøm
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når:
Renovering i gammelt bygg. Nytt i tilbygg. 2016
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja
Firmanavn Wickstrøm
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når:
Alt er nytt
2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Ja Kommentar Dokumentert
2.3 Er arbeidet byggemeldt?
Ja Kommentar I forbindelse med tilbygg
3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Ja Kommentar Alt av gamle rør i kjellergulv er skiftet
4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, kun faglært
Firmanavn Ecobio
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når:
Fast serviceavtale
5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i
underetasje/kjeller?
Ja Kommentar Noe fukt på yttervegger
8. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?
Ja Kommentar På loft, utbedret med lufting
9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Ja Kommentar Mus på loft. Utbedret gjennom gjensidige
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats
Firmanavn Lars Skovly
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når:
Terrasse, egen jobb. Skogly skiftet panel og etterisolert
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært
Firmanavn Lars Skovly
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når:
Etablert lufting over tak og mekanisk avtrekk baderom
14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)?
Ja Kommentar Utført 2017
20. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende?
Ja
20.1 Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av
bygningsmyndighetene?
Ja Kommentar Godkjent tilbygg
25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare,
tinglyste forhold eller private avtaler)?
Ja Kommentar Garasjen står på annens grunn, men er godkjent

Boligens areal

Primærrom: 185 kvm, Bruksareal: 214 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 61 m².
Primærrom: 61 m².
2. etasje:
Bruksareal: 58 m².
Primærrom: 46 m².
Kjeller:
Bruksareal: 60 m².
Primærrom: 43 m².
U.etg./Hybel
Bruksareal: 35 m².
Primærrom: 35 m².
Bruksareal: 58 m².
Primærrom: 46 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Alle rom, unntatt boder og kott.

Arealet av primære rom (P-ROM) er  primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene.
I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser

Adkomst

Bratt adkomst fra Enebakkeveien. Gruset adkomstvei.

Tomt

Areal: 1 529 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten skråner ned mot Enebakkveien.
Den har bratt, gruset adkomst fra Enebakkveien. Gruset gårdsplass ved boligen.
Deler av tomten er oppabeidet med plen. Stor terrasse og hagestue.

Garasjen står på naboeiendom, denne har i følge selger tilhørt eiendommen i all tid. Det er ikke tinglyst noe avtale om denne retten. Risiko med dette påhviler kjøper. Det er nylig foretatt oppmåling av begge matrikkel som innebefattes i salget. Den minste tomten står på forrige eier, men det er innhentet fullmakt for overskjøting til endelig kjøper. Konferer megler om noe er uklart.

Garasje / Parkering

Parkering på egen grunn.
Rett til garasjen og parkering ved garasjen til naboeiendom. Denne avtalen er ikke skriftlig eller tinglyst. Kjøper bærer all risiko med dette.

Byggemåte

Grunnmur fra byggeår antas å være utført som  sparesteinsmur. Vegger: Opprinnelig konstruksjon er oppført i  mur/betong.
 I 2016 ble vegger foret ut og kledd  med trepanel.
Tak:.Sperrer med overliggende rupanel. Basert på  datidens byggeskikk er nok rupanel. Kledd med takpanner.
For ytterligere detaljer henvises til tilstandsrapport vedlagt i prospektet.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på gammel del. Dette har sannsynligvis årsak at man på oppføringstiden ikke alltid hadde rutiner for dette. Det foreligger ferdigattest på tilbygget.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut i sin helhet, eller hybel for seg.

Oppvarming

Vedovn i stue. Øvrig elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca x 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr x 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

I følge opplysninger fra indre Østfold kommune ble følgende fakturert fjoråret:

Årlige avgifter:
Renovasjon kr 6 645,-
Slam: kr 2600,-
Feiing: kr 600,-

Priser Hobøl vannverk:

Forbruk med måler: 2022.
Fast avgift kr 2.680,- + forbruk kr 24,00,- /m3
Årlig leie for vannmåler installert av Hobøl Vannverk SA er kr 350,-.

Det er fremmet forslag til generalforsamlingen som holdes i juni at avgiften justeres til:
Fast avgift kr 2.730,- + forbruk kr 25,00,- /m3.
Årlig leie for vannmåler er fortsatt kr 350,-.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 117 630 pr. 31.12.22
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 246 993 pr. 31.12.22

Basert på skatteetatens boligkalkulator

Regulering

Eiendommen er uregulert men ligger i et område som i kommuneplanen er avsatt til bolig. Kommunekartet og "BESTEMMELSER TIL KOMMUNEPLANENS AREALDEL" er vedlagt i prospektet
Området rundt er regulert til LNF.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1950/3326-1/87  Erklæring/avtale   14.11.1950
Vegvesenets betingelser vedtatt. Bestemmelse om adkomstrett
Gjelder denne registerenheten med flere

NB! Det har ikke lykkes å innhente denne heftelsen siden den er så gammel.
Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei. Privat vann fra Hobøl vannverk. Biovac annlegg, ikke tilknyttet offentlig avløp. Anlegget er utendørs og installert i 2013. Innmat skiftet i 2017 iflg. selger. Slamavtale tømming gjennom kommunen.  Et minirenseanlegg må ha gyldig serviceavtale. Kjøper må derfor ta eierskifte til avtalen slik at man er forsikret om at anlegget hele tiden fungere og passes på. Ved eierskifte vil utslippstillatelsen følge eiendommen og ny eier må inngå ny serviceavtale med Biovac.  Kommunen er forurensningsmyndighet og vil føre tilsyn med anlegget og ta prøver for å dokumentere rensegrad. Eier er ansvarlig for at anlegget drives og vedlikeholdes slik at kravene i utslippstillatelsen overholdes. Det er viktig å ikke bruke anlegget som avfallsdunk. Våtservietter, q-tips, fett, matrester og sterke kjemikalier (plumbo, klorin) skal ikke i avløpet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Med boligkjøperforsikring får du ekstra trygghet når du kjøper bolig. Du får juridisk hjelp hvis du oppdager vesentlige skjulte feil og mangler ved boligen, eller hvis det er tilbakeholdt eller gitt uriktige opplysninger som har påvirket boligkjøpet ditt. Boligkjøperforsikringen gir deg også juridisk rådgivning, advokathjelp og håndtering gjennom rettsapparatet hvis du trenger det.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 40 40 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Lokalmegleren & Partners Follo/Estator Eiendomsmegling AS har avtale med Askim og Spydeberg Sparebank om formidling av finansielle tjenester. Ta kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Enebakkveien 21, 1825, Tomter, Gnr. 813 bnr. 30 i Indre Østfold kommune

Oppdragsnummer

193-22-0081

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Follo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.