Vuku , Bredingsberg 12

Hel horisontaldelt tomannsbolig med sentral beliggenhet. 308m² BRA. Innholdsrikt med bl.a. 2 kjøkken, 2 bad og 6 soverom

2 090 000

 • Prisantydning:

  2 090 000,-

 • Totalpris:

  2 158 242

Beregnet totalkostnad: 2 090 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 52 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 090 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 68 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 158 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Tomannsbolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  237 m²

 • Bruksareal:

  308 m²

 • Soverom:

  6

 • Byggeår:

  1939

 • Gårdsnummer:

  140

 • Bruksnummer:

  14

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  257773214

 • Sist endret:

  12.05.2022 10:38

LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Bredingsberg 12 - en hel horisontaldelt tomannsbolig med sentral beliggenhet i Vuku. Boligen har en planløsning over 2 plan + uinnredet kjeller. 1.- og 2. etasje fremstår som 2 separate leiligheter.

•Meget innholdsrikt - 308 kvm BRA.
•Inneholder bl.a. 3 stuer, 2 bad, 2 kjøkken og 6 soverom.
•Solrikt og med flott utsikt over elva.
•Gode utleiemuligheter, både helt og delvis.
•Skattefri leieinntekt dersom man selv bor i hoved-delen.
•Kort gangavstand til dagligvarebutikk, kafè, skole, barnehage, idrettsanlegg og bensinstasjon.

Innhold

Boligen inneholder 2 boenheter

Kjeller:4 boder
1. Etasje:Vindfang, Entré, Vaskerom, Kjøkken, Stue, Gang, Trapperom, Wc, Bad, Spisestue, Gang 2, 3 soverom, Wc 2, kott
2.etasje: Trapperom, Wc, Bad, Gang, Kjøkken, 3 soverom, stue, stue 2, 2 boder
Loft: bod

Standard

Overflater innvendig:
1. etasje:
Gulv- Laminat, gulvbelegg og flis.
Vegger- MDF-plater, malt strie og malt panel.
Himling- Panel og folierte takplater.

2. etasje:
Gulv- Laminat og gulvbelegg.
Vegger- MDF- plater, malt strie og panel.
Himling- Panel og folierte takplater.

Av større påkostninger utført de senere årene nevnes i rapporten:
- Nyere taktekking.
- Enkelte vinduer fra 2009 og 2012.
- Nyere bordkledning kledning
- Nyere toalettrom i 1. etasje.
- Tilbygget vindfang.

Løpende kostnader

Faste løpende utgifter for denne boligen er strøm og bygg- og innboforsikring i tillegg til opplyste kommunale avgifter. Utgifter til strøm og forsikring varierer ut fra personlig forbruk og ønsker.
Frivillige kostnader som internett, kabel-tv, etc. er ikke oppgitt da disse er valgfrie for kjøper.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
Tilstandsgrad 3, TG3: store eller alvorlige avvik:

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft 
Det er påvist fukt/råteskader i takkonstruksjonen. Det er registrert skader etter aktivitet av skadedyr Det er påvist fuktskjolder i  undertak/takkonstruksjon. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Enkelte sperrer og undertak med stedvis råte. Ingen utslag ved fuktsøk på befaring. Kostnadsestimat : Over 300 000

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn 
Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er registrert symptom på sopp/råte. Det er merkbar svikt i gulvet på spisestue i 1. etasje. Stedvis manglende isolasjon i etasjeskiller. Det er påvist noe provisoriske understøttelser av etasjeskiller. Kostnadsestimat : Over 300 000

Innvendig > Innvendige trapper - 2 - 3 
Det er ikke montert rekkverk. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Kostnadsestimat : Under 10 000

Kjøkken i 1.etasje.
På gulv er det laminat, vegger har malt strie og i himling er det folierte takplater. Flis på vegg over benker. Kjøkkeninnredning med folierte skrog og profilerte fronter. Laminat benkeplater med nedfelt oppvaskbeslag i stål. Avsatt plass og opplegg for oppvaskmaskin og komfyr. Mekanisk avtrekksvifte over kokeplass.

Tilstandsgrad 3, TG3: store eller alvorlige avvik:
Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken 
Det er registrert avvik med avtrekk. Det er ikke mulig å trekke ut ventilator og har begrenset effekt i bakre stilling. Kostnadsestimat : Under 10 000

Kjøkken i 2.etasje.
På gulv er det laminat, vegger har malt strie og i himling er det folierte takplater. Våtromsplater på vegg over benkeplate. Kjøkkeninnredning med folierte skrog og glatte fronter. Laminat og heltre benkeplater med nedfelt oppvaskbeslag i stål. Avsatt plass og opplegg for oppvaskmaskin, komfyr og et kjøleskap. Mekanisk avtrekksvifte over kokeplass. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Våtrom > Generell > Vaskerom
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Vaskerommet har passert forventet levetid. Påkostninger må påregnes.
Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000

Bad i 1.etasje.
Rommet har gulvvarme. Avslått ved befaring. Gulv er belagt med flis, vegger har malt strie og himling har folierte takplater. Innredet med dusjkabinett og varmtvannstank. Innredning av furu med tre-fronter og heldekkende servanttopp. Mekanisk avtrekk. Ingen tilluft. Plastsluk i gulv.

Tilstandsgrad 3, TG3: store eller alvorlige avvik:
Våtrom > Generell > Bad 
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

Bad i 2.etasje.
Oppvarming via stråleovn på vegg. Gulv er belagt med belegg, vegger har malt strie og himling har folierte takplater. Innredning med folierte skrog og profilerte fronter, benkeplate med nedfelt servant. Innredet med dusjkabinett, opplegg for vaskemaskin og varmtvannsbereder. Ingen tilluft eller avtrekk. Plastsluk i gulv.

Tilstandsgrad 3, TG3: store eller alvorlige avvik:
Våtrom > Generell > Bad 
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc 
Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Det er mulig fuktskade i konstruksjonen.  Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc 2 
Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Det mangler lysbryter og sete til wc. Kostnadsestimat : Under 10 000

Tekniske installasjoner > Avløpsrør 
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Det er påvist at avløpsrør av jern har store rustskader.
Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg  
Synlig defekter på kabler og disse er ikke tilstrekkelig festet. Det elektriske anlegget bør ha en utvidet el-kontroll. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Tilstandsgrad 2, TG2: Avvik som kan kreve tiltak:

Utvendig > Nedløp og beslag 
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er påvist skader i beslagløsninger. Det er observert værslitte vindskier og takrenner med malingsavskallinger.

Utvendig > Veggkonstruksjon 
Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.

Utvendig > Vinduer 
Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Registrert malingsavflassing generelt på enkelte vinduer. Utvendige omrammingsbord på vinduer er stedvis satt helt ned på beslag, skadeutsatt løsning med fare for fuktopptrekk og påfølgende råteskader. Boligens vinduer med koblet glass og isolerglass fra 1977 har passert forventet levetid. Enkelte vinduer har glippe på mellom vannese og vindu.  Fare for fuktinntrengning under vinduer.

Utvendig > Dører 
Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Enkelte dører trenger justering, tar i karm/terskel. Manglende beslag under ytterdør i 1. etasje.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.

Innvendig > Overflater 
Det er påvist fuktskader på overflater. Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente.

Innvendig > Radon 
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Pipe og ildsted 
Det er påvist at pipe har sprekker og riss. Pipevanger er ikke synlige. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Pipa har rennemerker etter sotvann.

Innvendig > Rom Under Terreng 
Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Kjeller har begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er registrert typisk "kjellerlukt". Observert skader etter aktivitet av skadedyr. Det er konstatert høyt fuktnivå i himling i kjeller. Piggmålinger i himling i kjeller viser verdier opp mot 22%. Dette betraktes som fuktig trevirke. Ved stikkprøvekontroll med fuktindikator på fritt eksponerte flater og erfaringsmessig utsatte steder ble det registrert forhøyede fuktindikasjoner på kjellergulv. Det anbefales på generelt grunnlag å unngå lagring av fuktømfintlige materialer/gjenstander direkte mot murflater. Dette for å unngå fare for angrep av mugg/råtesopp. Fukt i gulv skyldes sannsynlig kapillærsug (fuktopptrekk) fra grunn. Dette på grunn av manglende fuktsikring mot grunn, noe som ikke ble vanlig før ca. 1980, samt mulig manglende/sviktende fuktsikring og drenering rundt boligen. Kostnadsestimat : Over 300 000.

Innvendig > Krypkjeller 
Det er manglende fuktsperre på bakken. Det anbefales og fjerne all organisk materiale og rydde opp.

Innvendig > Innvendige trapper - 2 
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det er observert en del malingsavskallinger.

Innvendig > Innvendige trapper 
Det er betydelig knirk i trapp.

Innvendig > Innvendige dører 
Det er påvist at enkelte dører er feilmontert/tar i karm e.l. Det er registrert enkelte sår og hakk i dørblad, slarke i dørvridere og manglende dørvridere.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc
Toalettrom mangler styrt tilluftsventilering.

Tekniske installasjoner > Vannledninger 
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Det er påvist ufagmessig utførelse av vannledninger.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon 
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank - 2  
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år

Tomteforhold > Byggegrunn 
Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur.

Tomteforhold > Drenering 
Det er utifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Grunnmursplast er ikke ført under bakken. Ved søk med kapasitiv fuktindikator ble det registrert høye fuktverdier på nedre del av fritt eksponerte murvegger. På den tiden huset ble bygd, var det ikke
vanlig med fuktsikring mot grunnen. Jordfukt vil derfor trenge inn. Med den bruk kjelleren har i dag, anses dette å ikke ha skadelige følger. Annen bruk (utforing/innkledning av vegger) vil kreve spesielle tiltak mot fukt. Saltutslag og fuktmerker registrert stedvis på fritt eksponerte flater på grunnmuren innvendig.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter 
Grunnmuren har sprekkdannelser.

Tomteforhold > Terrengforhold 
Eiendommen ligger i flomutsatt område iht. kommuneplan.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger 
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.

Boligens areal

Primærrom: 237 kvm, Bruksareal: 308 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 61 m².
Primærrom: 0 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom:
4 boder

1. etasje:
Bruksareal: 127 m².
Primærrom: 126 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Vindfang, entré, vaskerom, kjøkken, stue, gang, trapperom, wc, bad, spisestue, gang 2, 3 soverom, wc 2

Følgende rom er oppgitt som sekundærrom:
Kott

2. etasje:
Bruksareal: 120 m².
Primærrom: 111 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 
Trapperom, wc, bad, gang, kjøkken, 3 soverom, stue, stue 2

Følgende rom er oppgitt som sekundærrom:
2 boder

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

Tomt

Areal: 388 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Parkering på egen eiendom.

Byggemåte

Taksert objekt er en bolig på to etasjer pluss kjeller.
Boligen har grunnmur av betong, lettklinkerstein og teglstein. Overbygning av trekonstruksjoner,
utvendig kledd med tømmermannskledning, liggende kledning på deler av fasader.
Sperretak med saltakform, tekket med stålplater.

Ferdigattest / brukstillatelse

I følge opplysninger fra kommunen foreligger det ikke verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres.

Adgang til utleie

Boligen kan i sin helhet fritt leies ut.
Tidligere eier bodde selv i 1. etasje og leide ut 2. etasje skattefritt for kr. 8.000,- / mnd.

Oppvarming

Boligen oppvarmes med elektriske ovner og vedfyring

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten.

Kommunale avgifter

Kr. 22 531 pr. år Eiendomsskatt kr. 3 231,- Vann kr. 4 066,25 Vann fastgebyr kr. 1 250,- Avløp kr. 7 343,75 Avløp fastgebyr kr. 1 250,- Feiing kr. 500,- Renovasjon kr. 4 890,-

Eiendomsskatt

Det er i Verdal kommune vedtatt eiendomsskatt. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 510 000 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 700 000 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Reguleringsplan for Vuku sentrum, id 1996004. Ikraftredelse 28.09.1998
Delareal 389 m Formål Bolig/Forretning/Kontor.

Bak/ved boligen er det et leilighetskompleks hvorav 2 av 3 planlagte byggetrinn er ferdigstilt (Bredingsberg 10).
En kan ikke utelukke at byggetrinn 3 også vil bli gjennomført i fremtiden.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1990/399-1/67  Erklæring/avtale  
12.01.1990  Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
 
1994/4783-2/67  Forkjøpsrett  
09.05.1994  Rettighetshaver: Gunnar Liff f. 061232 og Kari Liff f. 031135.

Rettighetshaver ønsker ikke å benytte seg av forkjøpsrett, denne vil bli slettet fra grunnboken.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Verdal kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning. Det gjøres oppmerksom på at selger selv ikke har bebodd boligen og har derfor lite kjennskap til boligen.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til petter.rostad.olsen@partners.no eller SMS: 99 56 02 98 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Byggemeldte tegninger:
Det gjøres oppmerksom på at det ikke foreligger byggegodkjente tegninger av hele boligen i kommunens arkiver.
Megler har derfor ikke kunnet kontrollere hvorvidt boligen faktisk er oppført i samsvar med byggegodkjente tegninger.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Det gjøres oppmerksom på at selger ikke selv har bebodd eiendommen, og har derfor begrenset kjennskap til evt. feil og mangler / historikk.

Brannvesenet Midt IKS
Avvik eller anmerkninger som er registrert:
Avvik 1: Feil på ildstedet: Fyringsanlegget fungerer ikke som forutsatt
Avvik fra:Forskrift om brannforebygging av 17 desember 2015 §6
Kommentar: Jøtul 3 i utleiedel mangler hvelvplate.
Avvik 2:Feil/mangler med skumslokkere
Kommentar: Skumslokkere i begge boenheter er fra 2014 og må erstattes med nye. (Pulver eller skum)
Forskrift om brannforebygging av 17. desember 2015 §7, krever ett godkjent slokkemiddel i
hver boenhet.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Lokalmegleren & Partners samarbeider med Aasen Sparebank, og de kan gi deg god rådgivning i forbindelse med finansiering av din bolig. Vi formidler gjerne kontakt

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

1994/4783-2/67  Forkjøpsrett  
09.05.1994  Rettighetshaver: Gunnar Liff f. 061232 og Kari Liff f. 031135.

Rettighetshaver ønsker ikke å benytte seg av forkjøpsrett, denne vil bli slettet fra grunnboken.

Adresse og matrikkel

Bredingsberg 12, 7660, Vuku, Gnr. 140 bnr. 14 i Verdal kommune

Oppdragsnummer

72-22-0097

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren &Partners avd Verdal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.