Åsen. , Dr. Berg Nilsens veg 2

Romslig og innholdsrik enebolig. Solrik og flat tomt på over 1 mål. Dobbelgarasje.

2 800 000

 • Prisantydning:

  2 800 000,-

 • Totalpris:

  2 883 992

Beregnet totalkostnad: 2 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 70 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 800 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 83 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 883 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  172 m²

 • Bruksareal:

  182 m²

 • Etasje:

  1

 • Soverom:

  5

 • Byggeår:

  1970

 • Gårdsnummer:

  212

 • Bruksnummer:

  81

 • Energimerking:

  F

 • Finnkode:

  313527080

 • Sist endret:

  04.08.2023 11:06

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 83%

  eier sin egen bolig

 • 76%

  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

 • 75%

  har bolig på over 120 kvm

 • 13%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 41%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Innhold

Boligen inneholder følgende rom:
1. etasje: Stue, kjøkken, gang, trapperom, vindfang og bad.
Loft: gang, 3. stk soverom og bad.
Kjeller: Gang, stue, kjøkken, bad, 2. stk soverom og vindfang.
Det er ikke samsvar mellom dagens bruk av boligen og byggegodkjente tegninger. Dette gjelder for hele kjelleretasjen, som i følge byggetegninger er boder og krypkjeller. Kjøper overtar all risiko ved dette.
Ved boligen ligger også en garasje.

Standard

Informasjon gitt av byggesakskyndig:
Eldre, noe vedlikeholdt eiendom. Imidlertid har fortsatt de fleste bygningsdeler og overflater preg av alder og bruksslitasje. Også revet ut innerdører, heve/skyvedør, vedovner og demontert deler av kjøkkeninnredninger etc. Det må generelt påregnes kostnader vedr. oppgradering og oppussing.
De fleste bygningsdeler har en gjennomsnittlig levetid på 15- 40 år.

Kjøkken i kjeller er av ukjent alder. Kjøkkeninnredning med folierte skrog og profilerte fronter. Laminat benkeplater med demontert oppvaskbeslag.
Avsatt plass for komfyr og et kjøleskap.

Kjøkken i 1. etasje er av ukjent alder. Kjøkkeninnredning med folierte skrog og profilerte fronter. Laminat benkeplater med et nedfelt oppvaskbeslag.
Avsatt plass og opplegg for oppvaskmaskin, komfyr og et kjøleskap.

Badet i 1. etasje er av ukjent alder, eldre dato. Rørføringer fra byggeåret. Rommet har gulv uten gulvvarme. Oppvarming via stråleovn på vegg.
Gulv er belagt med flis, vegger har flis og himling har himlingsplater. Innredet med et gulvmontert wc, uttak til vaskemaskin, dusjkabinett og en
servantinnredning. Naturlig og mekanisk avtrekk, ingen tilluft. Opprinnelig støpejernsluk i gulv.

Badet på loftet er fra byggeåret/ eldre dato. Rommet har gulv uten gulvvarme. Oppvarming via panelovn på vegg. Gulv er belagt med belegg, vegger har plater og himling har malt sletthimling. Innredet med et badekar og en enkel servant. Naturlig avtrekk, ingen tilluft. Støpejernsluk i gulv.

Badet i kjeller er av eldre dato, fremstår meget enkelt. Rommet har støpt gulv, fritt eksponerte vegger og himling av elementdekke. Innredet med et gulvmontert wc, baderomsinnredning og et dusjkabinett. Naturlig avtrekk. Ingen sluk.

Beliggenhet

Eiendom beliggende i et etablert boligfelt på Åsen. Kort veg inn til Åsen sentrum. Ca. 25 km. til Levanger sentrum med offentlige kontorer, banker, forretninger, jernbane, etc. Utsikt mot omkringliggende bebyggelse og bygder.

Løpende kostnader

Faste løpende utgifter for denne boligen er strøm og bygg- og innboforsikring i tillegg til opplyste kommunale avgifter. Utgifter til strøm og forsikring varierer ut fra personlig forbruk og ønsker.
Frivillige kostnader som internett, kabel-tv, etc. er ikke oppgitt da disse er valgfrie for kjøper.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Åpen vegg på stue, innvendig belagt med plast og utvendig liggende bord.
Ikke krysslektet bak kledning, fare for manglende klem på vindsperre. Åpent inn med synlig isolasjon ved fjernet heve/ skyvedør på stue. Svertesopp på kledning, kassebord og forkantbord. Synlig byggskum rundt kjellervindu. Omramningsbord er satt helt ned på beslag. Altan er festet rett på kledning, reduserer levetiden. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

Innvendig > Pipe og ildsted
Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Åpne røykrør inn i pipen.
Riss i pipeløpet. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Våtrom > Generell > Bad
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Bom i gulvflis registert. Sprekk i veggflis. Rust i sluk. Påkjent dør inn til badet.
Vindu plassert i våtsone bak kabinett. Manglende tilluft. Eldre vann og avløpsføringer. Ligger i yttervegg, utsatt for frost. Løs strømledning. Fuktskader på innredning. Skader på wc. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000.

Våtrom > Generell > Bad
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Rust i sluk. Vannføringer ledes i yttervegg, utsatt for frost. Vindu i våtsonen.
Vann avstengt ved befaring, ikke funksjonstestet. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

Våtrom > Generell > Bad
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Ingen sluk i rommet. Åpent/hull i vegg for vann og avløp til kjøkken.
Saltutslag med avskallinger, utslag ved fuktsøk. Fare for skjulte skader. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000.

Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
Eldre vann og avløp- se eget punkt. Avstengt ved befaring og ikke funksjonstestet. Oppvaskbeslag er fjernet. Skader i gulv og vegger. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Sikringsskap er plassert på loftet. Skapet inneholder i all hovedsak skrusikringer og måler. Skap i kjeller med automstkurser.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.

Tomteforhold > Terrengforhold
Terreng faller inn mot bygning. Kjellervindu tett ned mot terreng. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

Utvendig > Nedløp og beslag
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Mye snø i renner, ikke tilstrekkelig kontrollert. Noe misfarging/ rust i rennekroker.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Fuktmerker på sperrer og undertak i knevegger, tørt ved befaring. Spor etter mus og større dyr i knevegg.

Utvendig > Vinduer
Alderslitasjer. Avskallinger. Trege åpningsvinduer.

Utvendig > Dører
Påkjente dører, utvendig fuktskader i brystning på balkongdør. Slitasjer og treg ytterdør i kjeller. Alders og brukslitasjer på dør til 1. etasje.
Mangler utvendig blikk under dørterskel.

Innvendig > Overflater
Generell slitte overflater. Dels revet og ikke sluttført. Skader i flere overflater. Misfarginger i himlinger.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Rom Under Terreng
Utslag ved fuktsøk på fritt eksponerte overflater med saltutslag og avskalling. Utforede og kledd yttervegger i kjellere og oppforing av gulv er erfaringsmessig en risikokonstruksjon. Piggmålinger med hammerelektrode i utforet vegg mot terreng viser verdier opp mot 24 %.
Dette betraktes som fuktig trevirke. Piggmålinger viser vanninnhold i trevirke og måles i vektprosent. 21-30% Stor fare for sopp og råte (Trevirket er
fibermettet ved 28 %) Påboret hull i vegg mot terreng viser utlekting på grunnmur uten isolering. Med en risikokonstruksjon menes at selv om det
visuelt og eventuelt med bruk av enklere former for fuktsøkerinstrumenter / fuktindikasjonsinstrumenter ikke er synlige skader, kan konstruksjonen eller omkringliggende områder likevel være påført skader. Årsaken er at det er svært små marginer for at skader oppstår. Tilstandsgrad settes ihht. bemerkede forhold og risikokonstruksjon.

Innvendig > Innvendige trapper
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Slitasjer.

Innvendig > Innvendige dører
Flere dører er demontert. Slitasjer. Flere dører trenger justering.

Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken
Eldre vifte.

Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
Generelle slitasjer. Skader i oppvaskbenk. Skader i gulv, påkjent. Også lappet sammen. Dels demontert innredning. Eldre vann og avløp- se eget punkt. Avstengt ved befaring og ikke funksjonstetet.

Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken
Ulyd i vifte ved oppstart. Mangler filter. Slitasjer.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Avstengt vann ved befaring, ikke funksjonstestet.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Rust i støpejernsluker.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.

Tekniske installasjoner > Varmesentral
Det har ikke vært avholdt service på anlegget senere år. Ikke i drift ved befaring, ukjent funksjon. Skader i deksler.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.

Tomteforhold > Drenering
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Utslag ved fuktsøk i kjeller. Eternitt inneholder asbest. Mangler klemlist på grunnmursplast.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Grunnmuren har sprekkdannelser.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Alder over 25 år er oppnådd. Over halvparten av forventet levetid er oppbrukt.

Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
Utvendig > Taktekking
Taktekking er snødekt , alder eller materiale er ukjent og derfor ikke nærmere vurdert.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft - 2
Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Balkonger/terrasse er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. Skjevheter registrert i konstruksjon og fundamenter. Svertesopp på bjelker.

Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad
Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone

Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad
Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone

Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad
Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har ikke bebodd boligen og henviser i punktene i egenerklæringen til tilstandsrapport utarbeidet av byggesakskyndig.

Boligens areal

Primærrom: 172 kvm, Bruksareal: 182 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 68 m².
Primærrom: 58 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue, kjøkken, bad, 2. stk soverom og vindfang.
Sekundørrom: 10 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod, kott.

1. etasje:
Bruksareal: 73 m².
Primærrom: 73 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, gang, trapperom, vindfang og bad.

Loft:
Bruksareal: 41 m².
Primærrom: 41 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 3. stk soverom og bad. 

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Det er ikke samsvar mellom dagens bruk av boligen og byggegodkjente tegninger. Dette gjelder for hele kjelleretasjen, som i følge byggetegninger er boder og krypkjeller. I tillegg er det ikke samsvar mellom byggegodkjente tegninger og dagens bruk av boligen i boligen 1 plan. Dette gjelder påbygg på stue, flytting av kjøkken og etablering av bad.  Kjøper overtar all risiko ved dette.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 109 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Parkering på egen tomt samt i garasje.

Byggemåte

Taksert objekt er en bolig på en etasje pluss loft og kjeller. Boligen har grunnmur av lettklinker og overbygning av trekonstruksjoner, utvendig kledd med tømmermannskledning, liggende kledning på deler av fasader. Sperretak med saltakform.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er utstedt ferdigattest for boligen datert 03.08.1970. Ligger vedlagt i prospekt.

Det er ikke utstedt ferdigattest for garasjen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Ingen egen utleiedel.

Det er ikke samsvar mellom dagens bruk av boligen og byggegodkjente tegninger. Dette gjelder for hele kjelleretasjen, som i følge byggetegninger er boder og krypkjeller. Kjøper overtar all risiko ved dette.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten.

Kommunale avgifter

Kr. 14 869,73 pr. år Feiing/ tilsyn: Kr. 874,99,- Vann fastgebyr: Kr. 1 001,66,- Vann akonto: Kr. 1 432,20,- Avløp fastgebyr: Kr. 1 500,- Avløp akonto: Kr. 2 330,89,- Eiendomsskatt: Kr. 4 053,99,- Renovasjon (ekstern leverandør): Kr. 3 676,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål.
Plankart med reguleringsbestemmelser følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med disse.

Offentlige planer

Reguleringsplan, Duun- smia, del av Fossingtrøa.
Plan id: 1989012
Ikrafttredelse 14.12.1989.

Plan id: L1989014
Navn: Del av fossingtrøa-
Ikrafttredelse: 26.01.1989.

Kommunedelplan Åsen sentrum
Plan id: L2021009.
Ikrafttredelse: 22.06.2022.
Delareal: 1 109m².
Arealbruk: Boligbebyggelse, nåværende.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Levanger kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Det gjøres oppmerksom på at innkjørsel til eiendommen krysser Gnr. 600 bnr. 8971, som eies av Levanger kommune.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 97 97 61 72 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det er flere avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Dr. Berg Nilsens veg 2, 7630, Åsen, Gnr. 212 bnr. 81 i Levanger kommune

Oppdragsnummer

71-22-0293

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren &Partners avd Levanger sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.