Brekstad , Langhusveien 12

Stor og herskapelig enebolig beliggende skjermet til på Reksterberget. Rolige, men sentrale omgivelser. Stor garasje.

6 300 000

 • Prisantydning:

  6 300 000,-

 • Totalpris:

  6 471 492

Beregnet totalkostnad: 6 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 157 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 300 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 171 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 471 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  211 m²

 • Bruksareal:

  224 m²

 • Oppholdsrom:

  2

 • Soverom:

  3

 • Byggeår:

  2005

 • Gårdsnummer:

  166

 • Bruksnummer:

  330

 • Energimerking:

  D

 • Finnkode:

  295200430

 • Sist endret:

  29.03.2023 11:31

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 85%

  eier sin egen bolig

 • 66%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 57%

  har bolig på over 120 kvm

 • 49%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 34%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Det første som møter deg er en stor steinlagt gårdsplass med flere oppstillingsplasser. På tomta står en enebolig i 2 etasjer, en stor garasje med hems og et uthus.

Garasjen er ordentlig guttebule med mange muligheter. God lagringsplass. Parkeringsplass til bil. Og oppholdsrom på hems hvor det er mulig å ha en sittegruppe og diverse.

I uthuset kan man lagre plenklipper og annet hageredskap. Slik at dette ikke står og tar opp plass i garasjen.

Så kommer man til selve boligen. Inn i 1.etasje blir man møtt av en stor hall med skiferbelagt gulv, spotter i tak og skyvedørsgarderobe.

Videre innover gangen er et gjestetoalett og en bod samt inngang til vaskerom. Dette er en meget praktisk løsning, da skittentøy fra både barn og voksne kan tas av rett på vaskerommet. Og man slipper å dra klærne gjennom hele huset. Boden kan også brukes til oppbevaring av yttertøy og sko.

Gjennom de to glassdørene åpner stuen seg. Den er stor og romslig og delt inn i flere soner. Det som møter deg først er spisestuen. Her er det plass til en større spisegruppe slik at man kan invitere både venner og familie til en bedre middag og et hyggelig selskap. Kort vei til kjøkkenet på høyre side gjør dette til en god plassering. Kjøkkenet har en stor og lys innredning i herregårdsutførelse fra Sigdal. Hvitevarene dels fra Husqvarna og Samsung. Egen kjøkkenøy hvor platetoppen er integrert og en ekstra spiseplass for hektiske morgener, hvor familien prøver å få i seg noe mat før de må haste videre til jobb og skole. Fra kjøkken har man også inngang til separat kjølerom. Og inngang til vaskerom.

Videre innover stua har man flere sittegrupper. Og innerst i stua kan man sitte i godstolen å se flammene fra peisen en kjølig høstkveld.
Fra stue er det utgang til stor terrasse og hage.

På sommeren vil persiennene styre seg selv med tanke på vind og lysforhold. Slik at du slipper å tenke på det. I tillegg kan du sitte på terrassen og nyte synet av robotklipperen som klipper plena for deg. Alt for at du skal få en bedre hverdag.

Tar man trappa opp til andre etasje kommer man til en stor loftstue. Her er det høyt under taket og store vindusflater gjør at det kommer godt med naturlig lys inn, og man får en luftig romfølelse. Her er det også utgang til en balkong. Og ikke minst en egen barkrok.

I denne etasjen ligger alle 3 soverom samt hovedbadet. Som er pent flislagt og har dusjkabinett, boblekar, wc og en stor lys innredning med mye lagringsplass.

Det er også en bod ved badet slik at man kan lagre klær, sko og andre ting.

Innhold

Boligen inneholder:
1.etasje: VF/gang, WC, vaskerom, stue og kjøkken.
2.etasje:Loftstue, 2stk soverom, 1stk kontor/soverom og bad.

Garasjen inneholder:
1.etasje: Garasje.
loft: Loftstue og gang.

Utebod.

Utstyr

- Hvitevarer på kjøkken
- Sentralstøvsuger
- Balansert ventilasjon
- Lys og vindregulerende persienner
- Elektrisk markise
- Robotklipper

TV/Internett:
- Innlagt fiber fra NTE og Altibox.

Standard

Takstmanns overordnede vurdering:
Boligen fremstår i normalt god stand og uten noen vesentlige avvik utover normal bruksslitasje. Det er ikke registrert noen bygningsmessige strakstiltak utover normalt vedlikehold. Forøvrig vises til beskrivelser og vurderinger for de enkelte bygningsdeler i rapporten.

Kjøkken
Generell beskrivelse av innredning:
Folierte skrog med profilerte fronter og laminert benkeplate.
Flis på vegg over benkeplate.
Integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, platetopp, stekeovn og ventilator.

Bad
Flis på gulv og vegg, takess i himling. Ingen skader eller avvik utover normal bruksslitasje avdekket på overflatene. Sluk er ikke tilgjengelig for inspeksjon da dusjkabinettet er etablert over.  Sanitærutstyr: Dusjkabinett, Badekar, Vegghengt toalett, Innredning med servant

Beliggenhet

Eiendommen ligger på populære Reksterbergfeltet ved Brekstad sentrum. Eiendommen ligger i Langhusveien. Langhusveien er en endevei som er meget trafikkstille. Og fra hagen grenser eiendommen til friarealer og lekeplass. Noe som gjør at man slipper å ha naboer tett innpå seg.

Eiendommen ligger meget skjermet til, selv om den ligger midt i et boligfelt. Tomta er stor til å være på Reksterberget. Og man får det ganske luftig og romslig rundt seg.

Dette er et meget familie- og barnevennlig boligfelt. Og siden eiendommen ligger i gata helt i enden på boligfeltet, er det samtidig rolig og trafikkstille.
Gang- og sykkelavstand til Brekstad sentrum.

Brekstad kan by på alt av tjenester og servicetilbud. Kulturhus med et variert tilbud. Kino og bibliotek. Her har man tilbud for store og små. Brekstad småbåthavn og marina som er et ypperlig utgangspunkt for båt - og sjøliv.
Kun en kort kjøretur unna har man Austrått som kan by på rekreasjonsmuligheter, kulturminner og en moderne 9-hulls golfbane.

Nærmeste barnehage er Solblomsten steinerbarnehage, bare et par hundre meter.  Brekstad barneskole med klassetrinnene 1. til 7. klasse ligger ca. 500 m unna sammen med Ørland Ungdomsskole. Fosen Videregående skole ligger 11 km unna i Botngård. Det er organisert busstransport fra Brekstad Havn.

Ørland er en kommune som virkelig er i medvind for tiden. Ørland er valgt som hovedbase for Luftforsvarets nye kampfly. I denne sammenheng skal det investeres betydelige beløp både på og utenfor flybasen. Ørland er en kommune hvor det investeres tungt med tanke på fremtidig tilflytning og vekst. I Ørland er det godt å bo, og det kommer bare til å bli enda bedre.

Løpende kostnader

Faste løpende utgifter for denne boligen er strøm, bygg- og innboforsikring og kommunale avgifter i tillegg til tidligere opplyste fellesutgifter. Strøm og innbo varierer utifra personlig forbruk og ønsker.
Frivillige kostnader som internett, kabel-tv, etc. er ikke oppgitt da disse er valgfrie for kjøper.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Bygningsdeler med tilstandsgrad 2:
Bad 2.etasje - Totalvurdering av membran, tettesjikt og sluk: Det gjøres oppmerksom på at tekking (membran og mansjetter) ikke er kontrollerbare i forhold til riktig utførelse og hvor mange lag som er påført fordi dette bare kan gjøres ved å demontere fliser. Denne type destruktive undersøkelser blir aldri foretatt ved en tilstandskontroll for eierskifterapport. Det forutsettes/forventes at bruk av tett membran er benyttet som fuktsikring bak og under is.
Ingen symptomer på svikt i tettesjikt ble avdekket. TG 2 er gitt med bakgrunn i alder på fuktsikringen. Smøremembran har en naturlig aldringsprosess i form av kjemisk uttørking. Normal forventet levetid på smøremembran er 10-20 år. Ved å etablere dusjkabinett vil badet kunne vare i flere år enn den antatte gjenstående levetiden. Det anbefales å etablere tett dusjkabinett

Boligens areal

Primærrom: 211 kvm, Bruksareal: 224 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 112 m². m².
Primærrom: 107 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: VF/gang, WC, vaskerom, stue og kjøkken.
S-rom: Bod/tekn.rom og kjølerom.

2. etasje:
Bruksareal: 112 m².
Primærrom: 104 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftstue, 2stk soverom, 1stk kontor/soverom og bad.
S-rom: Bod/garderobe

Garasje:
1.etasje:
Bruksareal (BRA): ca. 45m²
Sekundærareal (S-rom): ca.45m²
Følgende rom inngår i sekundærareal: Garasje

Loft:
Bruksareal (BRA): ca. 30m²
Primærareal (P-rom): ca.30m²
Følgende rom inngår i primærareal: Loftstue og gang.

Utebod
Bruksareal (BRA): ca.9m²
Sekundærareal (S-rom): ca.9m²

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se vedlagte kart.
Det vil bli skiltet i regi av Lokalmegleren &Partners under felles visning. Velkommen!

Tomt

Areal: 886 kvm, Eierform: Eiet tomt
Meget pent opparbeidet uteområde. Stor steinlagt gårdsplass. Hage med plen, trær og hekk.

Garasje / Parkering

Parkering på egen gårdsplass og i garasje.
2 parkeringsplasser i garasje og flere oppstillingsplasser på egen tomt.

Byggemåte

Stor enebolig oppført over 2 plan, i trekonstruksjon over støpt gulv på grunn. Liggende kledning av trepanel, saltaksformet tak tekket med takstein. Vinduer i tre med 2-lags glass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er utstedt ferdigattest på bolig og garasje datert 12.07.2005.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

Oppvarming

Elektrisk, Vedovn, Annet. Varmekabler i alle p-rom i 1.etasjen, samt bad i 2.etasjen. Balansert ventilasjon.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 17 110 pr. år Inkluderer: Vann kr: 6080,- Kloakk rens kr: 5820,- Feiing kr: 470,- Renovasjon kr: 4615,- Kommunal andel renov kr: 125,-

Det er 4 terminer i året. Gebyret kan variere fra en termin til en annen.
Det gjøres oppmerksom på at avgiftene varierer som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 455 647 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 240 329 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser for Reksterberg boligområde ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende er tinglyst på eiendommens grunnboksblad:

2000/4170-1/63 REGISTRERING AV GRUNN TINGLYST
29.08.2000
DENNE MATRIKKELENHET OPPRETTET FRA:Knr:5057 Gnr:166 Bnr:201

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Ørland kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 41 45 47 46 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Lokalmegleren &Partners samarbeider med Lokalbank som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Langhusveien 12, 7130, Brekstad, Gnr. 166 bnr. 330 i Ørland kommune

Oppdragsnummer

69-23-0009

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners avd Fosen sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.