Brekstad sentrum , Tyrs vei 11

Enebolig med stort potensiale beliggende midt i Brekstad sentrum! Stor tomt. Familievennlig.Gangavstand til absolutt alt

3 500 000

 • Prisantydning:

  3 500 000,-

 • Totalpris:

  3 601 492

Beregnet totalkostnad: 3 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 101 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 601 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  157 m²

 • Bruksareal:

  200 m²

 • Oppholdsrom:

  1

 • Soverom:

  3

 • Byggeår:

  1953

 • Gårdsnummer:

  167

 • Bruksnummer:

  59

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  288388426

 • Sist endret:

  01.02.2023 16:54

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 64%

  eier sin egen bolig

 • 67%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 42%

  har bolig mellom 60-120 kvm

 • 26%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 23%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Innhold

Boligen inneholder:
Sokkel: Gang og 3 stk. boder.
1.etasje: VF, gang, soverom/kontor, bad, stue, kjøkken, bod/teknisk rom og kjølerom.
2.etasje: Gang, bad, 3stk soverom og walk-in garderobe i hovedsoverom.

Utstyr

- Balansert ventilasjon er montert i 2.etasje også er det lagt klart til 1.etasje.
- Sentralstøvsuger med ett utak i hver etasje.


TV/Internett:

- Innlagt fiber via NTE og Altibox.

Standard

Takstmanns overordnede faglige vurdering:
Boligen fremstår i normalt god stand og uten noen vesentlige avvik utover normal bruksslitasje. Det er ikke registrert noen bygningsmessige strakstiltak utover normalt vedlikehold. Forøvrig vises til beskrivelser og vurderinger for de enkelte
bygningsdeler i rapporten.

Huset har flere tydelige oppgraderinger siden byggeår. Blant annet tilbygg i 1.etasje, nytt yttertak og innvendige oppgraderinger.

Kjøkken

Folierte skrog med profilerte fronter og laminert benkeplate.
Kjøkkenet må forventes renovert. Det anbefales etablering av komfyrvakt. Det anbefales etablering av lekkasjevakt/ lekkasjesikring under innredningen med vanninstallasjoner. Det anbefales montert ventilator over koketopp.

Bad

Bad 1.etasje
Flis på gulv og vegg, takess plater i himling. Våtrommet er ett tilbygg fra år 2000.
Det er setningsskader i gulv da tilbygget har sunket på ringmurer. Tydelig oppsprekking mot eksisterende bygg mellom gulv og
vegg. Noe riss i flisfuger og brudd i membran ble avdekket på befaringsdagen. Løs flis i dusjsone med «bom/hulrom» mellom flis og membran.
Sanitærutstyr: Dusjvegger av glass og dusjgarnityr på vegg, Gulvmontert toalett, Innredning med servant, Opplegg for vaskemaskin (Kran og avløp).

Bad 2.etasje
Flis på gulv, sokkelflis og våtromsplater på vegg. Takess plater i himling.
Bad er etablert etter byggeår, i år 2021. Det registreres løse «bom/hulrom» under fliser på gulv. Sprekk/løs silikon mellom gulv og vegg i dusj.
Åpen dusjsone med dusjgarnityr på vegg, Innredning med servant, Badekar, Vegghengt toalett. Det er etablert mekanisk avtrekk via balansert luftaggregat. Det er etablert tilluft via luftespalte mellom dørblad og dørterskel.

Beliggenhet

Boligen ligger i et godt etablert boligfelt. Meget barne- og familievennlig. Boligen ligger midt i Brekstad sentrum i Ørland kommune. Det er gangavstand til blant annet barnehager, skoler, butikker, kultursenter med kino og bibliotek samt idrettsanlegg. Ca. 100 meter unna boligen ligger nye Brekstad barneskole. Til nærmeste barnehage er det kun 300 meter, samt er det knapt 100 meter til Ørland Sparebank Arena. Her har man et  variert tilbud for store og små.

Alle fasiliteter i umiddelbar nærhet!

Brekstad småbåthavn og marina ligger like ved som er et ypperlig utgangspunkt for båt - og sjøliv.
Her ligger også bystranda, flott sted for bading og lek.

I tillegg er det en liten spasertur unna så er du på hurtigbåtterminalen. Hurtigbåten går inn til blant annet Trondheim med hyppige avganger. Rett ved hurtigbåtterminalen har du også ferge som vil ta deg over til Agdenes.

Kun en kort kjøretur unna har man Austrått som kan by på rekreasjonsmuligheter, kulturminner og en moderne 9-hulls golfbane.

Ørland er en kommune som virkelig er i medvind for tiden. Ørland er valgt som hovedbase for Luftforsvarets nye kampfly. I denne sammenheng skal det investeres betydelige beløp både på og utenfor flybasen. Ørland er en kommune hvor det investeres tungt med tanke på fremtidig tilflytning og vekst. I Ørland er det godt å bo, og det kommer bare til å bli enda bedre

Løpende kostnader

Faste løpende utgifter for denne boligen er strøm, Bygg- og innboforsikring i tillegg til tidligere opplyste kommunale avgifter. Strøm og innbo varierer utefra personlig forbruk og ønsker.
Frivillige kostnader som internett, kabel-tv, etc. er ikke oppgitt da disse er valgfrie for kjøper.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 79876287

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

- Grunnmur / fundamenter: Grunnforholdene i området er ukjente. Fundamenteringen er ikke vurdert da den ligger under bakkenivå. Det ble observert sprekker mot synlige deler på befaringsdagen. Undersøkelse av grunnmur viser ingen tegn til sprekker eller skader som vurderes å være av konstruksjonsmessig betydning.

- Drenering: Dreneringen ligger under bakkenivå uten tilgang til inspeksjon. Tilstandsgraden settes ut i fra etableringsåret. Tg 2 settes grunnet alder på drenering og utvendig fuktsikring. Tidvis kapillært opptrekk vil forekomme da det ikke var normal praksis med fuktsperre under støpt gulv på etableringstidspunktet. Det er viktig at terrenget har hellingsgrad ut fra grunnmuren. Overflatevann skal hurtigst mulig vekk for å unngå unødige
fuktbelastninger på utvendig fuktsikring og drenering. Ideelt bør det i en avstand på ca. 3 meter være god helling vekk fra husets grunnmur. Dette kun til orientering og anbefalt på generelt grunnlag. Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Det anbefales nærmere undersøkelser. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv og grunnmur. Basert på datidens byggeskikk er det nærliggende å anta at grunnmur har svært begrenset med utvendig fuktsikring.

- Rom under terreng: På bakgrunn av alder på drenering og fuktsikring settes TG 2. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv og grunnmur.

- Yttervegger / fasader: Det registreres noe soltørking i form av sprekker nederst på enkelte bord og behov for
vedlikehold og utskifting av skadde bord må påregnes. Isoleringen må antas være fra byggetiden og tilfredsstiller ikke
dagens krav til isolering. Oppgraderinger av yttervegger, isolasjon, panel og overflater må påregnes. Lufting er ikke iht. dagens anbefalte løsninger, men de løsninger som var vanlig ved byggeår. Eldre yttervegger kan erfaringsmessig ha skjulte skader, spesielt ved grunnmur og vinduer/dører samt andre overganger. Det må påregnes noe vedlikehold/overflatebehandling. Stedvis bærer kledningen preg av alder og oppsprekking. Lufting er begrenset på grunn av musetetting med treklosser. Det registreres likevel ingen tegn på utilstrekkelig lufting. Utskifting av
enkeltbord må påregnes. I den forbindelse anbefales det en kontroll av bakenforliggende konstruksjon for eventuelle følgeskader.

- Vinduer / dører: Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Karmene i vinduer er slitte og det er
sprekker i trevirket. Vinduene bærer preg av skader og manglende vedlikehold. Tilstandsgrad 2 er satt pga. kort
gjenværende brukstid på vinduer og dører. Ytterdører og balkongdører fra byggeår. Ved enkel funksjonstest fungerte lukke- og låsemekanisme som normalt. Det registreres at enkelte vinduer kniper litt i karm og noe slitte pakninger.
Justeringer og utskifting av pakninger anbefales. Det ble registrert noen punkterte vindusglass på befaringsdagen. Det ble foretatt en enkel funksjonstest av tilfeldig valgte vinduer i boligen. Det ble registrert noe slitte pakninger og tregevridere på vinduer fra byggeåret. Utskifting av disse anbefales på sikt. Det er planlagt balkongdører i to av soverommene i 2.etasje, det er lagt opp til dette når det er pusset opp innvendig. Samt det er klargjort for vindu i trappegang til 2.etasje.

- Balkong: Det er observert på befaringen bruk av impregnerte materialer. Det ble ikke avdekket vesentlige skader eller avvik utover normal slitasje. Kun behov for normalt periodisk intervall for vedlikehold. Oppført på tresøyler over støpt fundament og innfestet i vegglivet. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.

- Bad 1.etasje - Totalvurdering av overflater: Noe riss i flisfuger og brudd i membran ble avdekket på befaringsdagen. Løs flis i dusjsone med «bom/hulrom» mellom flis og membran.

- Bad 1.etasje - Totalvurdering av membran, tettesjikt og sluk: Plastsluk, ikke synlig mansjett pga. flislim.
Etableringsåret og kort gjenstående levetid på membran ligger til grunn for tilstandsgraden. Som ett fuktsikringstiltak
anbefales det å etablere tett dusjkabinett på bad eldre enn 10 år. TG 2 er gitt med bakgrunn i alder på fuktsikringen. Smøremembran har en naturlig aldringsprosess i form av kjemisk uttørking. Normal forventet levetid på smøremembran er 10-20 år. Ved å etablere dusjkabinett vil badet kunne vare i  flere år enn den antatte gjenståendelevetiden. Det anbefales å etablere tett dusjkabinett. TG 2 er gitt på bakgrunn av alder på fuktsikringen. Membran på rommet har nådd en alder som gjør tettheten usikker i tiden som kommer.

- Bad 2.etasje - Totalvurdering av overflater: Det registreres løse «bom/hulrom» under  iser på gulv. Sprekk/løs silikon mellom gulv og vegg i dusj.

- Bad 2.etasje - Totalvurdering av membran, tettesjikt og sluk: TG 2 er satt grunnet manglende dokumentasjon på utført arbeid ved fuktsikringen, og må ikke forveksles med den tekniske tilstanden på badet. Selger har selv montert membran og fliser på bad.

- Piper / ildsteder: Ildsted ble ikke funksjonstestet. Teglsteinspipe fra byggeåret. Eldre og utett sotluke registreres. Undertegnede har ikke spesiell kompetanse vedrørende vurdering av piper og ildsteders forskriftsmessige tilstand. For detaljert informasjon og krav, anbefales kontakt med lokalt feievesen.

- Trapp: På grunn av trappens alder er det lite trolig at den tilfredsstiller dagens krav for høyde av rekkverk og barnesikring. Ingen avvik utover dette.

- Kjellertrapp: På grunn av trappens alder er det lite trolig at den tilfredsstiller dagens krav for høyde av rekkverk og barnesikring. Ingen avvik utover dette. Det bemerkes at rekkverkhøyde og lysåpninger på trappen ikke oppfyller dagens krav. Åpninger i rekkverk og trapp anbefales ikke å overstige 10 cm, dette med bakgrunn i sikkerhet vedrørende barns bruk av trapp.

- Soverom 2.etasje, balkongdører/vinduer: Uferdige vegger på soverom 2.etasje, hvor det er klargjort forbalkongdører.

- Kjøkken: Det bemerkes at automatisk vannstopper og komfyrvakt ikke er etablert. Anbefales etablert som et
sikkerhetstiltak. Vannrør av type rør i rør. Tettehylsen mangler. Den skal tette mellom ytterrøret og innerrøret og føre
eventuelle lekkasjer tilbake til fordelerskap. Om fordelerskapet er korrekt montert vil en slik lekkasje oppdages der, og utbedres. Det registreres en del slitasje på innredningen. Utover anmerkede forhold og påregnelig bruksslitasje, fremstår kjøkkenet i funksjonell stand. Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken.

- Utvendig frittstående bod/uthus: Det ble avdekket en del slitasje og etterslep på vedlikehold. Tiltak er påregnelig.

- Garasje: Det ble avdekket en del slitasje og etterslep på vedlikehold. Tiltak er påregnelig.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:

- Luftebalkong 2.etasje: Terrasse/veranda har synlige skader. svekkelser og slitasje både konstruksjonsmessig og på overflatene. Tiltak må påregnes i nær fremtid. Kostnadsestimat: Tiltak mellom 10.000 - 50.000

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
"Skiftet alt av kobberrør er skiftet ut/oppgradert til rør-i-rør - kun av ufaglært/egeninnsats"

Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
"Fuktmerker i kjeller"

Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
"Tilbygg har seget noe"

Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?
"Disse er nå utbedret"

Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
"Garasje utett"

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
"FosenKraft. Nytt inntak, hovedsikring, sikringsskap, el.anlegg 2. etg. i 2018 av FosenKraft. Installasjon av balansert ventilasjonsanlegg - egeninnsats."

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
"Siste erklæring fra 2021"

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
"Risikovurdering og sluttkontroll 2020"

Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?
"Skifte av vannbord og oppgradering av 2. etg."

Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen?
"Ikke byggemeldt bad i 2. etg"

Tilleggskommentar
"Adkomstveien er privat, en del av den tilhører denne eiendommen, men er åpen for almen ferdsel og har snuplass. Det er offentlig vintervedlikehold av gata. Tomten ble utvidet i nord i 2017 (kjøpt fra Ørland kommune) for å få plass til ny garasje."

Boligens areal

Primærrom: 157 kvm, Bruksareal: 200 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 51 m².
Primærrom: 11 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang.
Sekundærrom: 40 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom:3stk boder.

1. etasje:
Bruksareal: 93 m².
Primærrom: 90 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: VF, gang, soverom/kontor, bad, stue og kjøkken.
Sekundærrom: 3 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod/teknisk rom og kjølerom.

2. etasje:
Bruksareal: 56 m².
Primærrom: 56 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, 3stk soverom og walk-in garderobe i hovedsoverom.

Uthus
Bruksareal: 11 m².
Primærrom: 0 m².
Sekundærrom: 11 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Uthus/bod

Garasje
Bruksareal: 21 m².
Primærrom: 0 m².
Sekundærrom: 21 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasje

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se kart.
Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 292 kvm, Eierform: Eiet tomt

Det gjøres oppmerksom på at eiendommen er skylddelt, og at oppgitt areal må betraktes som en omtrentlig angivelse. Partene har derfor intet krav mot hverandre dersom tomten ved en senere oppmåling skulle vise seg å være mindre/større enn oppgitt

Garasje / Parkering

Frittstående garasje oppført på eiendommen.
Det ble avdekket en del slitasje og etterslep på vedlikehold. Tiltak er påregnelig

Byggemåte

Enebolig med kjeller oppført i trekonstruksjon over støpt ringmur. Opprinnelig konstruksjon er av «yplank» som
er påforet utvendig og innvendig. Stående kledning av trepanel, saltaksform tekket med decra platetak. Vinduer er
gjennomgående fra 1982 med 2-lags glass.

Se vedlagte tilstandsrapport for ytterligere informasjon om boligens byggemåte og tilstand.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedt for boligen i sammenheng med tilbygging, datert 14.02.01. Følger vedlagt.

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for boligen eller garasjen fra byggeår ifølge. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

Oppvarming

Elektrisk, vedovn og varmepumpe.

Varmekabler i gulv i vindfang/entré og begge bad.

Ventilasjon:
Balansert ventilasjon og naturlig ventilasjon

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 15 998,76 pr. år Inkluderer: Vann: 6080,- Avløp: 5090,- Feiing: 470,- Renovasjon: 4233,76,- Kommunal andel renov.: 125,-

Det er 4 terminer i året. Gebyret kan variere fra en termin til en annen.
Det gjøres oppmerksom på at avgiftene varierer som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 637 100 pr. 20.12.31 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 293 559 pr. 20.12.31 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser for reguleringsplan Brekstad sentrum ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende er tinglyst på eiendommens grunnboksblad:

1952/761-1/63  Registrering av grunn  
28.05.1952
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:5057 Gnr:167 Bnr:1

1952/1443-1/63  Registrering av grunn
09.09.1952 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:5057 Gnr:167 Bnr:61

1952/1444-1/63  Registrering av grunn
09.09.1952 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:5057 Gnr:167 Bnr:62
 
1952/1445-1/63  Registrering av grunn  
09.09.1952 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:5057 Gnr:167 Bnr:63

1952/1446-1/63  Registrering av grunn  
09.09.1952
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:5057 Gnr:167 Bnr:64
 
1952/1447-1/63  Registrering av grunn  
09.09.1952 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:5057 Gnr:167 Bnr:65
 
2017/899403-1/200  Arealoverføring  
21.08.2017 21:00 
Areal overført fra:Knr:1621 Gnr:67 Bnr:135

Kopi av tinglyste erklæringer og heftelser kan ses ved henvendelse til megler.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Ørland kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 41 45 47 46 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Rom i kjeller brukt som boder er hhv. angitt som "Potet/grønnsaker, matbod og brensel" i godkjente byggetegninger. Endring fra S-rom til S-rom krever ikke bruksendring.

Rom i 1.etasje betegnet som "Rom" er angitt som "Soverom" i tegninger fra tilbygging i 24.03.2000.

I 2.etasje er dagens bad utvidet utover opprinnelig gang. Det er også opprettet en walk-in garderobe mellom to av soverommene. Forholdet/endringen er ikke søkt og godkjent av lokal bygningsmyndighet. Kjøper påtar seg evt. risiko både for fremtidig fortsatt bruk og evt. pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Tyrs vei 11, 7130, Brekstad, Gnr. 167 bnr. 59 i Ørland kommune

Oppdragsnummer

69-22-0071

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners avd Fosen sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.