Brekstad Sentrum , Meieriveien 1

NY PRIS! Innholdsrik eiendom med stort utvik.potensiale midt i Brekstad sentrum. 5 utleieleiligheter. Garasje. Kjeller

7 000 000

 • Prisantydning:

  7 000 000,-

 • Totalpris:

  7 176 342

Beregnet totalkostnad: 7 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 175 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 000 000,-)) -------------------------------------------------------- 176 342,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 176 342,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Annet

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  351 m²

 • Bruksareal:

  354 m²

 • Oppholdsrom:

  5

 • Soverom:

  9

 • Byggeår:

  1964

 • Gårdsnummer:

  168

 • Bruksnummer:

  155

 • Finnkode:

  261578401

 • Sist endret:

  11.01.2023 09:30

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 64%

  eier sin egen bolig

 • 67%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 42%

  har bolig mellom 60-120 kvm

 • 26%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 23%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Eiendommen Solhov ble bygd i 1964 av Thorleif Solbue. Her var det butikk i 1.etasje og bolig i 2.etasje. Thorleif og hans kone Paula drev butikken som lå i 1.etasje og bodde i leiligheten i 2.etasje med sine 3 barn. Og det er her nåværende eier er vokst opp.
I 1976 fikk eiendommen et tilbygg mot øst. Og i 1994 ble bygget gjort om til leiligheter.
Pr i dag er det 5 boenheter i bygget, og alle er utleid.

Innhold

Boligbygg med 5 leiligheter:

H101
P-rom: VF, gang, stue, kjøkken, bad, gang og 3stk soverom.
S-rom: Bod

H0102:
P-rom: Gang, soverom, bad, stue og kjøkken.

H0103:
P-rom: Gang, soverom, bad, stue og kjøkken.

VF og trapperom utenfor H0102 og H0103:
P-rom: Gang/vf og trapperom.

H0104:
P-rom: VF, gang/trapperom, gang, bad, 3stk soverom, stue og kjøkken.

L0201:
P-rom: Gang, soverom, bad, stue og kjøkken.
S-rom: Boder i knevegger er ikke oppmålt.

Utstyr

- Sentral Brannvarsling
- Nibe Varmepumpe
- Trådløs internett til alle leiligheter.
(Bindingstid til mars neste år)

Standard

Takstmanns overordnede faglige vurdering:
De fleste bygningsdeler er av eldre dato/ opprinnelig byggeår. Det vil måtte påregnes en del tiltak i tiden som kommer. For mer detaljert informasjon anbefales det å lese rapportens respektive punkter.
Huset har flere tydelige oppgraderinger siden byggeår. Når de enkeltes elementer er utført er uvisst for takstmann

Beliggenhet

Eiendommen har en ypperlig plassering midt i Brekstad sentrum, like ved byens hovedgate for shopping og forretningsvirksomhet.
Sjøen ligger like ved og byparken vil bli nærmeste nabo. Parken er designet og bygd av studenter fra TreStykker .

Her er det kort vei til Libra Shopping og Yrjartun hvor man finner alt fra apotek, skobutikk, frisør, klesbutikk, interiør, optiker, dagligvare m.m. I tillegg til at det er kort vei til kulturhus med kino, bibliotek og galleri. Her har du også gangavstand til både ferjeleiet og hurtigbåtterminal.

Her finnes alt av fasiliteter, tjenester og servicetilbud. Friidrettstadion, ny kunstgressbane på Gryta, fotballbane og tennis. Svømmehall, turnhall og ikke minst Ørland Sparebank Arena en flerbrukshall hvor man kan klatre, spille squash, spinning, golfsimulator m.m. Her ligger også tregningssenteret Easyfit.

Brekstad småbåthavn og marina ligger like ved som er et ypperlig utgangspunkt for båt - og sjøliv.

Kun en kort kjøretur unna har man Austrått som kan by på rekreasjonsmuligheter, kulturminner og en moderne 9-hulls golfbane.

I 2015 startet arbeidet med å gjenskape de historiske vegene i Austråttlandskapet. Et nett av gang- og sykkelveger som skal forbinde Brekstad, Ottersbo, Røstadhaugan, Austrått og Rusaset. De nye traseene vil åpne opp unike deler av herregårdslandskapet mellom borgen og Rusasetfjellet. Disse traseene har ikke vært farbare og tilgjengelige for folk på mange hundre år.

Nærmeste barnehage er Solblomsten barnehage (1 km) for barn fra 0 til 6 år. Futura barnehage (3 km) Nye Brekstad barneskole med klassetrinnene 1. til 7. klasse ligger like bak eiendommen. Det gjør også Ørland Ungdomsskole. Fosen Videregående skole ligger i Bjugn ca 13 km unna.

Løpende kostnader

Faste løpende utgifter for denne boligen er strøm, bygg- og innboforsikring i tillegg til tidligere opplyste kommunale avgifter. Strøm og innbo varierer utifra personlig forbruk og ønsker.
Frivillige kostnader som internett, kabel-tv, etc. er ikke oppgitt da disse er valgfrie for kjøper.

Forsikring

Eika Polisenummer: 2647542/46

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
Tilstandsgrad 2:
Grunnmur / fundamenter: Grunnforholdene i området er ukjente. Fundamenteringen er ikke vurdert da den ligger under bakkenivå. Det ble ikke observert sprekker eller skader mot synlige deler eller tegn til setninger på befaringsdagen. På bakgrunn av forannevnte og visuelle observasjoner forøvrig vurderes grunnforholdene å være stabile. Det understrekes at det ikke er foretatt geotekniske undersøkelser av tomta. Noe mindre riss og sprekker ble avdekket på grunnmuren, ytterligere undersøkelser og tiltak er påregnelig.

Drenering: Dreneringen ligger under bakkenivå uten tilgang til inspeksjon. Tilstandsgraden settes ut i fra etableringsåret. Det registreres ingen svikt i drenering ved inspeksjon innvendig samt tilgjengelige steder utvendig. Tg 2 settes grunnet alder på drenering og utvendig fuktsikring. Stedvis salt/kalkutslag avdekket nederst på vegger i kjeller/sokkeletasjen. Tidvis kapillært opptrekk vil forekomme da det ikke var normal praksis med fuktsperre under støpt gulv på etableringstidspunktet. Det er viktig at terrenget har hellingsgrad ut fra grunnmuren. Overflatevann skal hurtigst mulig vekk for å unngå unødige fuktbelastninger på utvendig fuktsikring og drenering. Ideelt bør det i en avstand på ca 3 meter være god helling vekk fra husets grunnmur. Dette kun til orientering og anbefalt på generelt grunnlag. Det ble målt fukt i murene i sokkelen/kjelleren.

Rom under terreng: Det ble avdekket symptomer på svikt i drenering/fuktsikring. På bakgrunn av alder på drenering og fuktsikring settes TG 2.

Yttervegger / fasader: Det registreres noe soltørking i form av sprekker nederst på enkelte bord og behov for vedlikehold og utskifting av skadde bord må påregnes. Bygget etter de forskrifter og normer som var gjeldene på oppføringstidspunktet. Konstruksjonsoppbyggingen er dårligere enn dagens krav. Isoleringen må antas være fra byggetiden og tilfredsstiller ikke dagens krav til isolering. Oppgraderinger av yttervegger, isolasjon, panel og overflater må påregnes. Lufting er ikke iht. dagens anbefalte løsninger, men de løsninger som var vanlig ved byggeår. Eldre yttervegger kan erfaringsmessig ha skjulte skader, spesielt ved grunnmur og vinduer/dører samt andre overganger. Ytterveggkonstruksjonen er fra byggeår. Konstruksjonen utført av tre over ringmur. Enkelte tegn til de punkter som nevnt over. Utvendig inspeksjon viser tegn til flere flater/ bord med råte og uttørking. Det observeres lite lufting i konstruksjonen.

Vinduer/ dører: Vinduer fra byggeår med 2-lags isolerglass fremstår med elde og slitasje for alder. Enkelte vinduer tar i karm og anbefales justert. Det registreres harde pakninger med påfølgende nedsatt tettefunksjon. Det ble observert punkterte glass i kjeller, det er tidvis vanskelig å påvise vinduer med punkterte glass. Løpende observasjoner anbefales. TG2 er gitt pga alder/slitasje på vinduer, vedlikehold/utskifting av vinduer må påregnes i tiden som kommer. Tilstandsgrad 2 er satt pga kort gjenværende brukstid på vinduer og dører. Det bemerkes at enkelte vinduer ikke tilfredsstiller kravet til rømning. Dette grunnet plassering av høyde over gulv. Maks høyde over ferdig gulv skal ikke overstige 1m fra underkant vindu. Ved større avstand må det være et fastmontert møbel med maks høyde 1m over ferdig gulv.

Balkonger: Etterslep på vedlikehold registreres. Tiltak må påregnes. Det er observert på befaringen bruk av impregnerte materialer. Oppført på tresøyler over støpt fundament og innfestet i vegglivet.

Taktekking og beslag: Det ble ikke avdekket vesentlige skader på tekkingen på befaringsdagen. Tekkingen vurderes å ha oppnådd forventet levetid. Noe manglende stein/eternitplater ble avdekket. Det drypper vann inn fra tak i garasjen. Tiltak må påregnes.

Takrenner og nedløp: Takrenner og nedløp har passert normalt forventet levetid. Selv om de har passert normalt forventet levetid kan de virke i flere år med godt vedlikehold.

Bad H0101- Totalvurdering av overfiater: Overflatene begynner å ha oppnådd forventet levetid og tiltak må påregnes på sikt. Noe riss i flisfuger ble
avdekket på befaringsdagen.

Bad H0101- Totalvurdering av membran, tettesjikt og sluk: TG 2 er gitt med bakgrunn i alder på fuktsikringen. Smøremembran har en naturlig aldringsprosess i form av kjemisk uttørking. Normal forventet levetid på smøremembran er 10-20 år.
Bad H0101- Totalvurdering av sanitært utstyr og ventilasjon: Vannførende installasjoner begynner å ha oppnådd forventet levetid og utskifting anbefales.

Bad H0103- Totalvurdering av overfiater: Noe riss i flisfuger og manglende silikon ble avdekket på befaringsdagen.

Bad H0103- Totalvurdering av membran, tettesjikt og sluk: TG 2 er gitt med bakgrunn i alder på fuktsikringen. Smøremembran har en naturlig aldringsprosess i form av kjemisk uttørking. Normal forventet levetid på
smøremembran er 10-20 år.  TG 2 er gitt på bakgrunn av alder på fuktsikringen.

Bad H0102- Totalvurdering av membran, tettesjikt og sluk: TG 2 er gitt med bakgrunn i alder på fuktsikringen. Smøremembran har en naturlig aldringsprosess i form av kjemisk uttørking. Normal forventet levetid på
smøremembran er 10-20 år.  TG 2 er gitt på bakgrunn av alder på fuktsikringen.

Bad H0102- Totalvurdering av fuktsøk: Det dusjes i lukket dusjkabinett slik at overflatene er ikke eksponert for fritt vann.

Bad L0201- Totalvurdering av overfiater: Ingen skader eller avvik utover normal bruksslitasje avdekket på overflatene. Det er stedvis funnet bom under flis (hulrom mellom flis og flislim).

Bad L0201- Totalvurdering av membran, tettesjikt og sluk: TG 2 er gitt med bakgrunn i alder på fuktsikringen. Smøremembran har en naturlig aldringsprosess i form av kjemisk uttørking. Normal forventet levetid på
smøremembran er 10-20 år. TG 2 er gitt på bakgrunn av alder på fuktsikringen.

H0104-Totalvurdering av overfiater: Noe riss i flisfuger og fliser ble avdekket på befaringsdagen. Overflatene begynner å ha oppnådd forventet levetid og tiltak må påregnes på sikt. Det er stedvis funnet bom under flis (hulrom mellom flis og flislim).

H0104-Totalvurdering av membran, tettesjikt og sluk: TG 2 er gitt med bakgrunn i alder på fuktsikringen. Smøremembran har en naturlig aldringsprosess i form av kjemisk uttørking. Normal forventet levetid på smøremembran er 10-20 år.  TG 2 er gitt på bakgrunn av alder på fuktsikringen.

H0104-Totalvurdering av sanitært utstyr og ventilasjon: Vannførende installasjoner begynner å ha oppnådd forventet levetid og utskifting anbefales.

H0104- Totalvurdering av fuktsøk: Det dusjes i lukket dusjkabinett slik at overflatene er ikke eksponert for fritt vann.

Innvendige trapper: På grunn av trappens alder er det lite trolig at den tilfredsstiller dagens krav for høyde av rekkverk og barnesikring. Ingen avvik utover dette.

øvrige rom H0101: øvrige rom er besiktiget og vurdert til høy bruksslitasje. Manglende ventilasjon på soverom.

øvrige rom H0103: øvrige rom som stue, gang og soverom er besiktiget uten vesentlige avvik av det man kan forvente av alder og normal bruksslitasje. Manglende ventilasjon på soverom. Vinduer på soverom tilfredsstiller ikke kravet til rømning grunnet plassering over 1meter fra gulv. TG 2 grunnet dette.

øvrige rom L0201: øvrige rom er besiktiget og vurdert til høyere bruksslitasje en normalt. Manglende ventilasjon på soverom. Svikt i gulv på kjøkken.

Kjøkken H0103: Ved stikkprøvekontroll med fuktindikator på erfaringsmessig utsatte steder ble det ikke registrert negative fuktindikasjoner. Kjøkkenet vurderes å være i bruksmessig god stand med normal bruksslitasje. Hvitevarer ble ikke funksjonstestet. Det bemerkes at automatisk vannstopper og komfyrvakt ikke er etablert. Anbefales etablert som et sikkerhetstiltak. TG 2 på dette.

Kjøkken H0101: Det bemerkes at automatisk vannstopper og komfyrvakt ikke er etablert. Anbefales etablert som et sikkerhetstiltak. Det registreres en del slitasje på innredningen. Utover anmerkede forhold og påregnelig bruksslitasje, fremstår kjøkkenet i funksjonell stand.

Kjøkken H0102: Ved stikkprøvekontroll med fuktindikator på erfaringsmessig utsatte steder ble det ikke registrert negative fuktindikasjoner. Kjøkkenet vurderes å være noe slitt, men generelt i tilfredsstillende stand. Hvitevarer ble ikke funksjonstestet. Det bemerkes at automatisk vannstopper og komfyrvakt ikke er etablert. Anbefales etablert som et sikkerhetstiltak. TG 2 på dette.

Kjøkken L0201: Det bemerkes at automatisk vannstopper og komfyrvakt ikke er etablert. Anbefales etablert som et sikkerhetstiltak. Det registreres en del slitasje på innredningen. Generell høy bruksslitasje.

VVS: Varmtvannsbereder er etablert i rom med sluk. Vannrør av kobber og avløp av plast/soil. Ingen skader eller lekkasjer avdekket på synlige rørføringer. Rør- og avløpsanlegget fungerte ved en enkel test av dette på stedet. Videre kontroll av anlegget krever avansert teknologi. Dette ble ikke rekvirert. Utvendige stengekraner ble ikke søkt påvist. Mekanisk avtrekk over stekesone. Mekanisk avtrekk på bad/vaskerom med spalte under dørblad for tilluft. TG-2 er satt med bakgrunn i alder på eldre rør og avløps installasjoner, som har oppnådd forventet normal brukstid. Eldre vannrør av kobber kan over tid få svekkelser innvendig (groptæring). Det anbefales på generelt grunnlag en gjennomgang av rørstrekk, bend og eventuelle skjøter på vannrør som er over 30 år.

Tilstandsgrad 3:
Garasje: Bygget fremstår som slitt og har stort etterslep på vedlikehold. Strakstiltak må påregnes. Bygget har fLere fuktskader og tegn til sopp/mugg i overflatene. Yttertak lekker.
Kostnadsestimat: Tiltak mellom 50.000 - 100.000

Boligens areal

Primærrom: 351 kvm, Bruksareal: 354 kvm

H0101:
Bruksareal: 93 m².
Primærrom: 90 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: VF, gang, stue, kjøkken, bad, gang og 3stk soverom.
Sekundærrom: Bod.

H0102:
Bruksareal: 41 m².
Primærrom: 41 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, soverom, bad, stue og kjøkken

H0103:
Bruksareal: 41 m².
Primærrom: 41 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang, soverom, bad, stue og kjøkken

Rom utenfor H0102 og H0103:
Bruksareal: 16 m².
Primærrom: 16 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang/VF og trapperom

H0104:
Bruksareal: 113m²
Primærrom: 113m² Følgende rom er oppgitt som primærrom: VF, gang/trapperom, gang, bad, 3stk soverom, stue og kjøkken.

L0201:
Bruksareal: 50 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang, soverom, bad, stue og kjøkken.
S-rom: Boder i knevegger er ikke oppmålt

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se kart.
Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 010 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Garasje. Oppmålt til ca 43m². Samt flere oppstillingsplasser på egen tomt.

Byggemåte

Leilighetsbygg med kjeller oppført i trekonstruksjon over støpt ringmur. Stående kledning av trepanel,
saltaksform tekket med eternit og stålplater. Vinduer er gjennomgående av tre med 2-lags glass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest for mindre byggearbeider, utstedt 25.06.97.
Bruksendring gitt 23.06.97.

Adgang til utleie

Det er gitt tilatelse etter plan og bygningsloven for utleie av 5 selvstendige boenheter.

Total leieinntekt ligger på kr 38.500,- pr mnd.

H101 leies ut for kr 10.000,-  eks strøm.

H102 og 103 som er to helt identiske leiligheter og leies ut for kr 5.500,- eks strøm.

H104 leies ut for kr 12.000,- inkl strøm.

H201 leies ut for kr 5.500,- inkl strøm.

Tv og internett er inkludert i alle leiligheter.

Det er pr i dag løpende leieforhold på alle leilighetene. Alle leietakere har 3 mnd oppsigelsesfrist.


Radon:

Selger har ikke foretatt radonmåling.

Krav om å foreta radonreduserende tiltak trådte i kraft 01.01.2014.
Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 i oppholdsrom.
Det gjøres oppmerksom på at utleier ikke er pliktig til å radonmåle utleieenheter, men er pliktig til å gjøre tiltak om verdien er for høy.

Oppvarming

Elektrisk, vannbåren varme i radiatorer som er styrt av en sentral varmepumpe stående i kjeller.
Det er kun montert radiatorer i leilighet H101, H104 og H201.

De andre leilighetene har elektrisk oppvarming.

Alle leilighetene har varmekabler på gulv på bad.

Det er også varmekabler i gulv på ny del av kjeller.
Så er det montert radiatorer i gammel del av kjeller.

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 27 338,76 pr. år
De kommunale avgiftene fordeles på følgende poster:
Fastdel vann pr. enhet: 4950,-
Fastdel kloakk rens pr. enhet: 5040,-
Forbruk vann pr. m³: 17,70,-
Forbruk avløp pr. m³: 13,70,-
Renov. nabodeling 140/80 l 2stk: 7197,52,-
Renov. nabodeling 360/140 l 3stk: 12 701,24,-
Nabosam. 5stk: -3 175,-
Komm. andel renov. 5stk: 625,-

Det er 4 terminer i året. Gebyret kan variere fra en termin til en annen.
Det gjøres oppmerksom på at avgiftene varierer som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

Det gjøres oppmerksom på at det er montert vannmåler som er felles for hele bygget.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 781 536 pr. 20.12.31 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 413 528 pr. 20.12.31 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til sentrumsformål, jf. Områdeplan for Brekstad sentrum.

Eiendommen ligger som S12 på reguleringskartet.

Følgende generelle regler gjelder S1-S17:

Delområdene kan benyttes til boligformål, forretninger, tjenesteyting, kontor, hotell/overnatting, bevertning,
samt  nødvendig uteareal for bebyggelsen. Parkering skal løses fortrinnsvis i kjeller eller fellesanlegg ved nybygging. Langs vestside av Yrjars  gate tillates parkering på bakkeplan bak bebyggelsen. For sentrumsformål med flere funksjoner i kombinasjon med bolig skal bolig alltid plasseres øverst.

Type funksjoner og boenheter for S12:
- Bolig, kontor, service, tjeneste, forretning, bevertning.

Reguleringsbestemmelsen sier følgende vedr S12:

- Maks kote møe/gesims; 23/20.
- Minimum antall boenheter; 70
- Minimum % BRA; 120
- Minimum kvm uteareal pr boenhet (inkl balkong og nærlek); 30

For ytterligere opplysninger om regulering, se vedlagte kart og reguleringsbestemmelser.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1964/178-1/63  Registrering av grunn  
23.01.1964 Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:5057 Gnr:168 Bnr:128

1977/4280-1/63  Registrering av grunn  
26.09.1977 Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:1621 Gnr:68 Bnr:227

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Ørland kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Følgende arbeider er gjort av Sverre Pettersen AS;

2005: Da ble alle vannledningsrør skiftet ut til rør i rør i toppleiligheten. Dette gjelder kun for bad.

2013: Ble det spylt og kjørt kamera på overvannsledninger og satt ned ny kum.

2018: Ble det lagt ny spillvannsledning frem til kum på hovedkloakk fra huset.

2018: Da ble oljefyren demontert og erstattet med Varmepumpe luft til vann og oljetanken gravd opp og sanert.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

- Oppvaskemaskin i leilighet H101, H103 og H104 følger med i handelen.

- Fastmonterte hyller og skuffer i kjeller følger ikke med.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 41 45 47 46 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

1990/2916-2/63  Pantsettelseserklæring  
19.06.1990 BELØP: NOK 87.119
Panthaver:Solbue Paula  
Lnr: 2017344
SENDT FOR SLETTING

1994/5933-1/63  Obl. ny tgl etter fristen  
29.11.1994 BELØP: NOK 20.000
Panthaver:DDB AS  
Org.nr: 810969652
Tinglyst på ny etter fristen, opprinnelig tinglyst 06/11/64
FORSØKES SLETTES
 
1994/5934-1/63  Obl. ny tgl etter fristen  
29.11.1994 BELØP: NOK 75.000
Panthaver:DDB AS  
Org.nr: 810969652
Tinglyst på ny etter fristen, opprinnelig tinglyst 06/11/64
FORSØKES SLETTES

Hvis disse ikke lar seg slette, vil kjøpers bank ikke kunne få 1.prioritet for sitt eventuelle pant.

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Meieriveien 1, 7130, Brekstad, Gnr. 168 bnr. 155 i Ørland kommune

Oppdragsnummer

69-22-0037

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners avd Fosen sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.