Monstad , Oveveien 4

Lys og innbydende enebolig i delikate farger. 4 soverom. Stor garasje. Romslig tomt. Kort vei inn til sentrum.

2 800 000

 • Prisantydning:

  2 800 000,-

 • Totalpris:

  2 883 992

Beregnet totalkostnad: 2 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 70 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 800 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 83 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 883 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  112 m²

 • Bruksareal:

  119 m²

 • Bruttoareal:

  130 m²

 • Oppholdsrom:

  1

 • Soverom:

  4

 • Byggeår:

  1961

 • Gårdsnummer:

  59

 • Bruksnummer:

  398

 • Energimerking:

  D

 • Finnkode:

  271481188

 • Sist endret:

  15.09.2022 12:03

LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Huset er fra 1961, men ble flyttet fra Åfjord sentrum og ut til Monstad i 2014.
Lite påbygg på stue fra 2018. Garasje som også ble flyttet samtidig som boligen.

Innhold

Boligen inneholder:
1.etasje: VF/gang, stue, kjøkken, bod/teknisk rom.
2.etasje: Gang, 4stk soverom, bad, bod og garderoberom.

Utstyr

- Panasonic varmepumpe
- Belysning i stue, kjøkken og gang fra Philips Hue
- Water Stop
- El-bil lader
- Yale kodelås til ytterdør

Internett og tv:

- Innlagt fiber

Standard

Takstmanns overordnede faglige vurdering:
Boligen fremstår i normalt god stand og godt vedlikeholdt på befaringsdagen. Det ble ikke registrert eller avdekket noen behovfor bygningsmessige strakstiltak utover normalt vedlikehold. Det gjøres oppmerksom på at enkelte elementer har passert
normal forventet levetid, slik at vedlikehold/utbedring må påregnes i tiden som kommer. Forøvrig vises til beskrivelser og
vurderinger for de enkelte bygningsdeler i rapporten.

Kjøkken

Folierte skrog med slette fronter og laminert benkeplate. Integrerte hvitevarer: Kombiskap, Oppvaskmaskin, Platetopp, Stekeovn, Ventilator.
Det er etablert mekanisk avtrekk i egen kanal gjennom yttervegg.
Det er ingen symptom på fuktskader på kjøkken. Dog registreres det forhøyede målinger av fukt i gulv på kjøkken, dette kommer
fra grunnen.

Bad

Flis på gulv, sokkel is og malte våtromsplater på vegg, samt  nner på yttervegg. Takess i himling. Våtrommets alder er ukjent, men på bakgrunn av materialvalg er det antatt at badet er renovert etter byggeår. Det er stedvis funnet bom under flis (hulrom mellom  flis og  flislim).
Overflatene har en del bruksslitasje på bakgrunn av alder. Dusjkabinett, Gulvmontert toalett, Innredning med servant, Opplegg for vaskemaskin (Kran og avløp).
 
Det gjøres oppmerksom på at det er registrert avvik TG2 på bad. Se vedlagt tilstandsrapport i prospekt.

Beliggenhet

Boligen ligger i et godt etablert og rolig boligfelt på Monstad, like utenfor Åfjord sentrum. Fra eiendommen er det nærhet til både skole, barnehage og butikker. Med gang-og sykkelvei helt inn til sentrum.

Boligen ligger opp i høyden som gir den en fin utsikt.

Kommunesenteret Årnes tilbyr blant annet restauranter, butikker, bakeri og flere servicefasiliteter. Her er det også barne- og ungdomsskole, videregåendeskole og idrettsanlegg med fotballbane, idrettshall og klatrevegger.

Nytt aktivitetshus åpnet nå i sommer, med blant annet basseng m/stupetårn og sklie,  velværebasseng og nytt bibliotek. Via Ferrata Åfjord finner du også i sentrum. Den åpnet i fjor og har fort blitt en populær attraksjon. I år åpnet også ny gangbro over til Frøneset. Broen ligger ved Åfjord Fjordhotell, og gir gangvei rundt Åsmundvatnet. 

Åfjord kan også tilby mye vakker og variert natur med flere turmuligheter. Det er korte avstander til friluftsliv, og turstier. Man kan for eksempel ta turen til Fosens høyeste punkt, Finnvollheia. Her har man fantastisk utsikt utover Fosen.

Kommunen kan tilby kollektivtransport inn til Trondheim. Det går buss flere ganger om dagen inn til Trondheim. I tillegg går det buss til Ørland kommune, hvor man videre kan ta hurtigbåten inn til Trondheim om man måtte ønske det.

Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

Løpende kostnader

Faste løpende utgifter for denne boligen er strøm, Bygg- og innboforsikring i tillegg til tidligere opplyste kommunale avgifter. Strøm og innbo varierer utifra personlig forbruk og ønsker.
Frivillige kostnader som internett, kabel-tv, etc. er ikke oppgitt da disse er valgfrie for kjøper.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

Vinduer / dører: Det ble ikke registrert noen punkterte vindusglass på befaringsdagen selv om dette kan til tider være vanskelig å avdekke kun ved visuell kontroll. Det ble foretatt en enkel funksjonstest av tilfeldig valgte vinduer i boligen. Det ble registrert noe slitte pakninger og trege vridere på vinduer fra byggeåret. Utskifting av disse anbefales på sikt. Tilstandsgrad 2 er satt pga kort gjenværende brukstid på vinduer og dører. Eldre vinduer med 3-lags isolerglass fremstår med elde og slitasje for alder. Enkelte vinduer tar i karm og anbefalesjustert. Det registreres harde pakninger med påfølgende nedsatt tettefunksjon. Det ble ikke observert punkterte glass men det er tidvis vanskelig å påvise. Med tanke på alder er risikoen for dette økende i tiden som kommer. Løpende observasjoner anbefales. TG2 er gitt pga alder/slitasje på vinduer, utskifting av vinduer må påregnes i tiden som kommer.

Taktekking og beslag: Det ble ikke avdekket vesentlige skader på tekkingen på befaringsdagen. Det registreres lite lufting under taktekking og det anbefales tiltak for å etablere lufting av yttertak. Tiltak kan være å demontere takrenner og forkantbord, for så å montere forkant med spalte til takplater og montere takrenner med luftespalte for åsikre god gjennomstrømning av luft til yttertak. Manglende snøfangere på yttertak.

Takrenner og nedløp: Det gjøres oppmerksom på at det ikke regnet på befaringsdagen, slik at eventuelle svekkelser på rennerskjøter og rundt nedløpskum ikke var mulig å avdekke. Det ble avdekket en del nedbøyninger på takrenner som følge av snølast. Mangler overliggere.

Bad- Totalvurdering av overfiater: OverfLatene begynner å ha oppnådd forventet levetid og tiltak må påregnes på sikt.                

Bad- Totalvurdering av membran, tettesjikt og sluk: TG 2 er gitt med bakgrunn i alder på fuktsikringen.
Smøremembran har en naturlig aldringsprosess i form av kjemisk uttørking. Normal forventet levetid på
smøremembran er 10-20 år. Ved å etablere dusjkabinett vil badet kunne vare i fLere år enn den antatte gjenstående levetiden. Det anbefales å etablere tett dusjkabinett. TG 2 er satt grunnet manglende dokumentasjon på utført arbeid ved fuktsikringen, og må ikke forveksles med den tekniske tilstanden på badet.

Bad- Totalvurdering av sanitært utstyr og ventilasjon: Ventilasjon er ikke etablert på bad. Anbefaler å etablere tilluft og avtrekk på bad.

Bad- Totalvurdering av fuktsøk: Det kan ikke utelukkes at det er svikt i tettesjikt, da det ble avdekket symptomer på dette i dusjsone. Det dusjes i lukket dusjkabinett slik at overfLatene er ikke eksponert for fritt vann. Det registreres fuktbakdusjpå badet.

Trapp: På grunn av trappens alder er det lite trolig at den tilfredsstiller dagens krav for høyde av rekkverk og barnesikring. Ingen avvik utover dette. Manglende håndlist på vegg.

Øvrige rom: øvrige rom som stue, gang og soverom er besiktiget med avvik som uferdige lister og avslutninger. Finnerplater på vegg anbefales å feste bedre til konstruksjonen. Avstand mellom laminatgulv og vegg er ikke i henhold til leverandørens anvisninger. Anbefales å ta opp gulv, for så å legge på nytt med riktig spalte mot vegg. Arbeider er gjort av selgers forsikringsselskap. TG 2 grunnet dette.

Garasje: Det ble avdekket en del slitasje og etterslep på vedlikehold. Tiltak er påregnelig som maling av utvendig
kledning. Ny gulv av plate på mark i garasje, samt ny bordkledning på vegg mot gårdsplass. Det er lagt nytt yttertak på
garasjen, takplater av stål. Endringer/oppgraderinger med garasje er utført i år 2016.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
 • VB Einar Haugsnes. Dette ble utført før min tid , men har fått opplysninger om at Haugsnes utførte rørleggerjobben og beboer utførte plater på vegg og flislegging av gulv. det er noe usikkerhet rundt årstall men d et ble antydet 1996-97
- Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
 • vet ikke, det var før jeg kjøpte huset.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
 • VB/Einar Haugsnes.  Einar Inge Haugsnes/m. flere. etter 2014. Gjelder ikke bad.
- Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
 • det er oppført ny ringmur med radonsperre i grunnen.
- Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
 • finnes ikke ildsted i huset.
- Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
 • Huset er fra 1961 og hadde noe ujevnheter i gulv i andre etasje før flytting, og en sprekk i taket som har vært uendret siden jeg tok over huset og ble flyttet 2014 til et annet sted, Det ble da oppført nye ringmur og radonsperre som huset ble plassert på.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
 • AM bygg grunnmur, Øverdal bygg Radonsperre. lagt nytt tak, ny kledning på hus 2015, egeninsats. påbygg av stue ble utført av egeninsats.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
 • Nortek og Vintervoll, etter at jeg kjøpte huset, men det er usikkerhet ved husets bebyggelse og den tid før jeg kjøpte huset. Ny sikringsskap og nytt elsystem 1. og deler av 2. etasje. det finnes en del dokumentasjon tilknyt tet installasjonen.
-  Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
 • fra Vintervoll deler av 2 etasje og billader og strøm i garasje.
- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
 • utført av fagfolk Vintervoll/Nortek.
- Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?
 • diverse tømrerarbeid på boligen er utført ved egeninsats.
- Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
 • ja, påbygg 1 etasje
- Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
 • ja, påbygg 1 etasje
- Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
 • vannskade på gulv i 1 etasje forårsaket av ubetenksomt uhell, er utbedret av fagfolk og og avsluttet sommer 2021.
- Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
 • det ble foretatt undersøkelse av grunnen før huset ble flyttet av Multiconsult. Har dokumentasjon som ligger i boligmappa.
- Tilleggskommentar
 • Huset som er bygget 1961er flyttet fra et annet sted til en annen tomt 2014.

Boligens areal

Primærrom: 112 kvm, Bruksareal: 119 kvm, Bruttoareal: 130 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 63 m².
Primærrom: 61 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: VF/gang, stue og kjøkken.
S-rom: Bod/teknisk rom

2. etasje:
Bruksareal: 56 m².
Primærrom: 51 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 4stk soverom og bad.
S-rom: Bod og garderoberom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se kart.
Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 895 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

I egen garasje oppmålt til ca 46m².
Samt flere oppstillingsplasser på egen tomt.

Garasjen ble flyttet samtidig som boligen.
Den har etter den tid fått nytt yttertak. Det er støpt nytt gulv og grunnmur samt ny bordklening på fremsiden.
Innlagt strøm. Montert el-bil lader.

Byggemåte

Enebolig i tre, oppført i trekonstruksjon over støpt ringmur. Gulv mot grunn er bjelkelag med stubbloft. Stående
og liggende kledning av trepanel, saltaksform tekket med takplater i stål. Vinduer og dører i tre med 2- og 3-lags glass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 11.12.2014 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Oppvarming

Elektrisk.
Varmepumpe på stue i 1.etasje.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

For 2021 var energiforbruket følgende:

Totalt for året 12.862 kWt

Fordelt på følgende:

Ca 48% gikk til oppvarming av boligen.
37% gikk til lys, komfyr og annet.
15% gikk til kjøleskap, Wifi eller lignende som alltid er på.

Kommunale avgifter

Kr. 13 144,73 pr. år Inkluderer: Vann: 5011,70,- Avløp: 4471,75,- Renovasjon: 3661,28,-

Det er 4 terminer i året. Gebyret kan variere fra en termin til en annen.
Det gjøres oppmerksom på at avgiftene varierer som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 383 503 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 380 609 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser for Monstadstranda ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende er tinglyst på eiendommens grunnboksblad:
2014/386393-1/200  Registrering av grunn  
14.05.2014 Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:5058 Gnr:59 Bnr:220

Vei/vann/avløp

Offentlig med private stikkledninger.

Tilbehør

- Hvitevarer på kjøkken medfølger eiendommen ved salg.

Følgende som er fastmontert medfølger ikke eiendommen ved salg:

- Alle speil inkl. speil på bad og i gang.
- Knager på soverom.
- Knagger i gang
- Vegglampe på stue og vegglampe på det ene soverommet.

- Kommoder og alt av garderobeinnredning i garderoberom i 2.etasje følger heller ikke med.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til Silje.Leikvold@partners.no eller SMS: 41 45 47 46 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Oveveien 4, 7170, Åfjord, Gnr. 59 bnr. 398 i Åfjord kommune

Oppdragsnummer

69-22-0012

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners avd Fosen sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.