Bø i telemark , Svingen 1

Enebolig i Breisås med sokkelleilighet (2 hybler)

3 750 000

 • Prisantydning:

  3 750 000,-

 • Totalpris:

  3 860 142

Beregnet totalkostnad: 3 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 93 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 750 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 110 142,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 860 142,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  182 m²

 • Bruksareal:

  213 m²

 • Oppholdsrom:

  4

 • Soverom:

  5

 • Byggeår:

  1979

 • Gårdsnummer:

  49

 • Bruksnummer:

  150

 • Energimerking:

  E

 • Finnkode:

  319757969

 • Sist endret:

  15.09.2023 14:28

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 74%

  eier sin egen bolig

 • 86%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 62%

  har bolig på over 120 kvm

 • 92%

  av boligene er eldre enn 20 år

 • 30%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Frittliggende enebolig med integrert garasje (benyttes nå som hobbyrom) beliggende i Breisås. Utleiedel i kjeller. Boligen er over to plan. Gruslagt gårdsplass med biloppstillingsplasser og stedvis belagt med betongheller. Skrånende tomt med plenaraeler, støttemurer og diverse beplantning. Sydvestvendt og nordøstvendte verandaer i 1.etasje. Frittstående utebod i hage.

Innhold

Kjeller bestående av en hoveddel med kjellerstue og en utleiedel med entre, gang, bad, kjøkken, stue, to soverom og en bod.
1.etasje bestående av entre, toalettrom, gang, bad, stue, kjøkken, vaskerom, tre soverom og garasje (benyttes nå som hobbyrom). Utgang fra stue til veranda på ca. 38 m2 og fra vaskerom og entre til terrasse på ca. 31 m2.

Utstyr

Altibox, Telenor kommer.
Vannbåren varme i stue, kjøkken, toalett og vaskerom.
Varmepumpe luft til vann, varmer også opp vvt.
Varmepumpe i sokkeletasje.
Miniventilasjon på vegg i stuen i 1. etg og på kjøkken i sokkeletasje.
Waterstop innstallert.
Nytt sikringsskap 2017.

Standard

Boligen er lys og trivelig med en god planløsning. Hele 1. etasje har fått nytt laminatgulv og det er lagt vannbåren varme i stue, kjøkken, toalett og vaskerom.

Kjøkkenet har lys innredning, med ny benkeplate og det er laget åpning inn til stua.
Innenfor kjøkkenet finner du vaskerommet, med egen utgang til verandaen. Vaskerommet er pusset opp med ny innredning, belegg på gulv og tapet på vegg. Hvitevarer medfølger. Vaskemaskin og tørketrommel i hoveddel følger ikke med.

Stua har ny vedovn, downlights i himling og utgang til en delvis overbygget veranda. Fra stua er det også trapp ned til kjellerstue, der det i dag er montert hjemmekino. Teppe på gulv, etterisolert veggene med 5 cm. Peis. Hvis ønskelig, kan hjemmekino medfølge etter egen avtale.

Toalett i gangen har nye fliser på gulv, måla fliser på vegg, nytt vegghengt toalett og servant.

Inngangspartiet har fliser på gulvet, ny himling (også toalettet), spon-plater (walls to paint) og ny inngangsdør.

Hoveddel har 3 soverom i dag. Selger har montert en ny dør ut til garasjen fra det ene soverommet, dette er ikke søkt om, og er dermed ikke en godkjent løsning. Garasjen blir av eier bare brukt som hobbyrom. Det er satt inn ny port og varmepumpe. I det ene soverommet er vinduet muligens punktert.

Bad med dusjkabinett, servant med skapinnrednig. Fliser og varmekabler på gulv.

Noen oppgraderinger er også gjort utvendig. Det er blant annet lagt på nytt shingeltak, nye takrenner, beslag og pipehatt. Gang og toalett i 1. etasje har nye vinduer. Veranda i 1. etasje (mot øst) er ny. Det er lagt undertak på verandaen, som gir sokkelleiligheten et tørt inngangsparti. Huset og bod er malt utvendig i fjor.

Hagen på nedsiden av huset har fått ny støttemur og plenen er planert. Smøregrav i den ene boden i sokkeletasjen. Ny bod 15 kvm ute, med en carport-løsning. Carporten er ikke søkt om.

Sokkeletasje:
Leiligheten er utleid til 2 studenter i dag. Den inneholder 2 soverom, stue med varmepumpe, kjøkken og bad og bod. Miniventillasjonsanlegg på kjøkkenet. Vedovn i gangen. Alle rom er malt. Leilighet selges møblert.

Beliggenhet

Barnevennlig beliggenhet i rolig boligområde i Breisås, ca 2 km fra sentrum. Flotte turområder i umiddelbar nærhet. Det er gangvei helt ned til sentrum hvor man finner skoler, barnehager, kulturannlegg og et bredt utvalg av butikker. Solrik beliggenhet med terrasse og veranda mot sør/vest.

Forsikring

Jernbaneverkets Forsikring Polisenummer: 1855426

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
- Det er ikke etablert egen sluse mellom garasje og soverom. Tiltak med etablering av sluse bør påregnes.
- Konstruksjoner: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS), i utlektet kjellervegg på kjøkken i utleiedel. Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Målingene viser følgende: RH 88,1 %, temperatur 17,9 grader C og duggpunkt 16,0 grader C. Årsak må avklares og fukttilførsel må stoppes. Skjulte skader kan ikke utelukkes. Tiltak bør påregnes.
- Annet: Himling i bod under garasje er kledd med isoporplater noe som ikke er en anbefalt løsning. Ved en eventuell brann vil disse avgi svært helseskadelige avgasser. Anbefaler fjerning av isoporplater.
- Ildsted inne i bolig: Peis i kjellerstue og i utleiedel: Avstand fra ildsted til brennbart materiale foran ildstedene er mindre enn 30 cm og dermed i utgangspunktet forskriftsstridig. Tilstrekkelig avstand mellom ildsted og brennbart materiale må etableres.
- Forstøtningsmur: Det er ikke etablert rekkverk/sikring på toppen av de støttemurene som har en høyde på mer enn 50 cm over underliggende terreng. Kan føre til personskader ved en eventuell fallulykke. Rekkverk/sikring må monteres.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
- Våtrom - Bad i utleiedel i kjeller: Helhetsvurdering
- Våtrom - Vaskerom. 1.etasje.: Ventilasjon og fallforhold
- Våtrom - Bad. 1.etasje.: Helhetsvurdering
- Kjøkken - 1.etasje. Vannrør, Overflater gulv, Innredning
- Kjøkken - I utleiedel i kjeller. Vannrør, Overflater gulv, Innredning
- Toalettrom (Ikke våtrom) - 1.etasje. Ventilasjon, Vannrør, Overflater gulv
- Øvrige rom - 1.etasje. Overflater gulv
- Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje) - Kjeller. Spesielle observasjoner, Overflater gulv
- Loft - uinnredet / råloft Overflater vegger/undertak
- Innvendige trapper Innvendige trapper
- Etasjeskiller - Kjeller. Skjevhetsmåling
- Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) Avløpsrør
- Dører og vinduer Vinduer, Annet
- Yttertak Detaljer inn mot tilstøtende konstruksjoner
- Balkonger, terrasser, veranda etc Annet
- Drenering Utvendig terreng, inkl fuktsikring av grunnmur, Alder
- Stikkledninger og tanker Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger)

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Bø maling la nytt gulvbelegg på vaskerom 2020. La nytt gulvbelegg i bod med varmtvannsberedere selv i 2021, limt i hjørner og rundt rør. Nytt gulvbelegg vaskerom av Bø maling. Satt inn ny sluk selv 2020. Satt på forhøyningsring på
sluk i rom med varmtvannsberedere 2021.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Byttet dusjkabinett og innredning i utleiedel 2014, toalett i 2016. Montert ventiler for automatisk vannstopp 2018. Montert innbygningstoalett, ny vask wc, nye rør til vaskerom, ny utekran, opplegg til vaskemaskin og kjøleskap, samt vask med kran 2019-2020. Endret rør og koblet til nye varmtvannsberedere i 2021.
- Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? kom inn vann i kjøkken kjeller etter et kraftig styrtregn sommeren 2019. Sannsynligvis fylte lysgraven seg med vann og rant inn under vindu. Fjernet veggplater og isolasjon, tørket opp isolerte på nytt og satt opp nye plater. Fjernet mye jord i lysgraven, sjekket at dreneringsrør tar unna, fylt opp med litt shingel. Satt inn dreneringsrist i heller som tar unna mye av vannet. Blir fuktig i bod under kjeller ved regnvær, vannet følger fjellet inn
- Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende? Dårlig trekk etter montering av ny ovn i 2020, monterte da røykvifte på pipe, ok etter dette.
- Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen? Har vært, Skaderapport angående svartsopp i kjeller fra 2009, konkludert med at dette var pga tørking av klær innendørs med lite ventilasjon kombinert med mye regn. Ikke problem etter dette.
- Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende? Det var noen maur i stue i 2020, Etter å ha lagt ut gift ble disse borte og ikke sett noe etter dette.
- Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? En lekkasje ved luftehatt etter at lufting til avløpsrør hadde sklidd ned i 2014 og en lekkasje etter at en spiker hadde jobbet seg opp gjennom shingel ved siden av luftehatt i 2017.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Byttet shingeltak, vindskibord/beslag, takrenner, pipehatt og luftehatt i 2013, Ny terrasse på nord/øst siden i 2014, byttet vindu gang og WC i 2019. Satt inn dør fra bolig til garasje og fra garasje og ut 2015.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Endret til eget abonnement i kjeller i 2002 og egen kurs bakerovn 2012 av Bø installasjon. Har selv gjort følgende: Byttet til jordfeilautomater i sikringsskap hoveddel, lys og stikk i garasje 2013. Montert downlight i stue, egen kurs til tørketrommel byttet brytere og koblingsbokser på soverom 2014. Lagt opp strøm til luft/vann varmepumpe, strøm til utebod, stikkontakt ute til kjeller, Downlight Wc, gang og vaskerom, bryter til elektrisk markise, ++ 2019-2020. Strøm til røykvifte og montert ny varmtvannsbereder 2021. Se samsvarserklæring for detaljer. Har områdeautorisasjon for arbeid i egen bolig + Bø innstalasjon
- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Har samsvarserklæring på det som er gjort så lenge jeg har bodd her samt fra 2002 og 2012. Har ikke fra huset er nytt siden det ikke var krav på den tiden.
- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Kontroll av det lokale eltilsyn i 2018, tilsyn av fyringsanlegg 2023.
- Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)? Gravd opp og lagt nytt dreneringsrør på kortsiden ved garasjen. Lagt nedløp fra tak i egne rør.
Satt opp mur på ende ved garasje og ved utleiedel.
- Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Deler av kjeller innredet før jeg kjøpte boligen
- Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Registrert som bolig med sokkelleilighet
- Kjenner du til om det er foretatt radonmåling? Målt i utleiedel i 2014 til årsmiddel på 311 og 174Bq/m3, Montert miniventilasjon og tettet rundt rør. Målt på nytt 2022 til årsmiddel 87 og 110Bq/m3
- Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? Skaderapport angående svartsopp i kjeller fra 2009, konkludert med at dette var pga tørking av klær innendørs med lite ventilasjon kombinert med mye regn. Har etter dette fjernet mye jord langs husvegg og fylt tilbake med shingel. Har også lagt nedløp fra tak i egne tette rør vekk fra husvegg.
- Har tegnet avtale med Telenor angående fiber som vil komme 1. kvartal 2024
Frittstående bod med carport ikke søkt om.

Boligens areal

Primærrom: 182 kvm, Bruksareal: 213 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 86 m².
Primærrom: 84 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hovedboenhet: Kjellerstue. Utleiedel: Entre, gang, bad, stue, kjøkken og 2 soverom.

1. etasje:
Bruksareal: 127 m².
Primærrom: 98 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, toalettrom, gang, bad, stue, kjøkken, vaskerom og 3 soverom


Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Fra sentrum kjører du mot jernbanestasjonen og Lunde. Ta av til venstre etter Bø Stasjon. Sving av til venstre inn på Flitavegen. På toppen av bakken svinger du til høyre mot
Stabburåsen. Følg denne veien oppover til du tar av til høyre inn på Svingen. Boligen ligger på høyre side og er merket med Lokalmegleren & Partners Til salgsplakat.

Tomt

Areal: 1 132 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering på egen gårdsplass.

Byggemåte

Boligen er oppført med støpt gulv mot grunn og grunnmur i lettklinkerblokker. Etasjeskillere i trebjelkelag. Etasjeskiller i garasje i støpt betong.
Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig stående og liggende trekledning. Vinduer i 2- og 3-lags glass. Yttertaket har saltaksform og tekket med
pappshingel. Oppvarming er via elektrisitet, vedfyring, luft til vannvarmepumpe (stedvis vannbåren gulvvarme) og luft til luft varmepumper. Boligen
har naturlig ventilasjon via veggventiler. I tillegg er det ett miniventilasjonsanlegg i stue i 1.etasje og på kjøkken i uteleidel i kjeller. Separat avtrekk
fra begge kjøkken og fra bad i utleiedel i kjeller.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Sokkeletasjen blir for tiden leid ut til 2 personer. Leieinntekter på 7.500,- per mnd. Leiligheten selges med sofa, stoler, seng og skap. I tillegg er det vaskemaskin, oppvaskmaskin, komfyr
og kjøleskap som medfølger. Egen strømmåler i underetasjen.

Oppvarming

Vedovn, 2 varmepumper, vannbåren varme.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 27 544 pr. år Avløp, eiendomskatt, feiing, renovasjon og vann.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 918 631 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 307 071 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Midt-Telemark kommune. Det kan være private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Møbler i utleiedel.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 99 50 54 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Svingen 1, 3801, Bø i telemark, Gnr. 49 bnr. 150 i Midt-Telemark kommune

Oppdragsnummer

48-23-0117

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Bø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.