Bø i Telemark , Vefaldåsen 1

Koselig hytte ved Seljordsvatnet - bilvei helt frem - mulighet for båtplass - innlagt strøm

990 000

 • Prisantydning:

  990 000,-

 • Totalpris:

  1 028 642

Beregnet totalkostnad: 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 24 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 990 000,-)) 12 550,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 38 642,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 028 642,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Fritidseiendom

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  64 m²

 • Bruksareal:

  66 m²

 • Antall rom:

  3

 • Soverom:

  2

 • Byggeår:

  1986

 • Modernisert:

  2004

 • Gårdsnummer:

  8

 • Bruksnummer:

  1

 • Energimerking:

  F

 • Finnkode:

  315755183

 • Sist endret:

  06.09.2023 14:34

LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Koselig hytte beliggende ved Seljordsvannet med innlagt strøm. Det er vei frem og parkering ved hytta.
Hytta har innlagt vann fra felles borehull og avløp til privat septik. Kun sommervann.
Hytta er bygget i 1986 med tilbygg fra 2004,  bad og kjøkken er fra ca 2005.

Hytta er over ett plan og inneholder: Entré, stue, kjøkken, gang, bad, to soverom og bod.
I tillegg er det et oppholdsrom som er brukt som soverom og et toalettrom med en eldre utedo. Rommene har inngang kun fra utsiden, og er derfor utelatt fra arealoppmåling.
Overflater i hytta er i hovedsak heltrebord på gulv og noe laminatgulv. Trepanel på vegger og i himling.
Hytta er beliggende ved Seljordsvannet og det er muligheter for båtplass.

Innhold

Entré, stue, kjøkken, gang, bad, to soverom og bod.
Toalettrom og oppholdsrom. Rommene har inngang kun fra utsiden, og er derfor utelatt fra arealoppmåling.

Entré

Inngangspartiet er overbygget og består av en svalgang som går fra ytterdør og ut til veranda på fremsiden av hytta. Innenfor ytterdør kommer man inn i en entrê/gang med god plass til å henge fra seg yttertøy og sette sko. Fra entrê/gang er det adkomst til en bod og stue.

Stue

Fra entrêen/gangen kommer man inn en stue med delvis åpen kjøkkenløsning. Rominndelingen gjør at det er god plass for to sitteområder og en spisestuedel. Spisestuedelen ligger i tilknytning til kjøkkenet. Overflater er solide trebord på gulv og trepanel på vegg og i himling. I stuen er det en vedovn som varmer godt når høstkulda kommer snikende. Fra stuen er det utgang til en romslig veranda.

Kjøkken

Kjøkkenet er fra 2005. Gulv belagt med heltrebord. Vegger og himling med panel. Innredning med profilerte fronter. Heltre benkeplate med nedfelt oppvaskkum i metall med ett-greps blandebatteri. Nisje for komfyr og kjøleskap. Avtrekksvifte. Synlige vann og avløpsrør i plastmateriale fra ukjent årstall.

Bad

Baderommet er fra 2005. Gulv med gulvvarme belagt med belegg. Vegger med belegg og panel. Himling med panel. Gulvstående toalett. Vegghengt servantskap med heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Overskap og speil. Dusjhjørne med to-greps blandebatteri og hånddusj. Mekanisk avtrekk.

Toalettrom med "Utedo". Gulv belagt med laminat. Vegger og himling med panel.

Uteareal

Tomten er en naturtomt med vei helt frem til hytta. Hytta har en romslig veranda med god plass til utemøbler.

Soverom

Hytta har to soverom. I tillegg er det et oppholdsrom med adkomst fra utsiden som er brukt som ekstra soverom av eiere. Begge soverommene i hytta har god plass til dobbeltseng og gode laggringsmuligheter.
Overflater er trepanel på vegg og i himling, og trebord på gulv.

Beliggenhet

Hytta ligger i et naturskjønt område på Vefaldåsen ved Seljordsvannet i Seljord kommune, og det er tinglyst rett til båtfeste nede ved vannet. Stedet er en populær destinasjon med hytter i vannkanten, deilige badeplasser og koselige småbukter. Det er ca. 20 min med bil til Bø med et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud - for ikke å glemme Bø Sommarland. Området byr på en mengde aktiviteter året rundt. Til Seljord er det ca 10 min. med bil, og til den døgnåpne Hegna Landhandel er det ca 2 km.
Friluftsliv, festivaler, kunst, kultur, museer og utstillinger ligger som perler på en snor. Legg gjerne turen til vakre Lifjell med fine turområder vår, sommer og høst. Om vinteren fristes det med flotte alpin- og langrennsmuligheter for hele familien. For alpinistene er det to heiser, fire nedfarter med en rekke utfordringer, mens langrennsentusiastene kan ta i bruk hele 80 km med godt preparerte skiløyper.

Ved å benytte bil tar det ca. 50 min til Notodden, 75 min til Skien, samt litt over 2 timer til Drammensområdet eller Vestfoldbyene.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, festesavgift, strøm og forsikring.
Medlem i velllag: 300,- i året.

Forsikring

Eiendommen er forsikret.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 3:
- Ildsteder inne i boligen - Ubrennbar plate under ildsted har ikke tilstrekkelig størrelse. Ubrennbar plate med tilstrekkelig størrelse må etableres. - Røykvarsler(e) er utgått / ikke forskriftsmessig vedlikeholdt. Røykvarslere må fornyes/vedlikeholdes. - Terrasse - Fundamenter - Søyler/pilarer som danner fundamenter har stedvis store skjevheter. Tiltak må påregnes.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2:
Bad
- TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og/eller slitasjegrad, og deler av rommet bærer noe preg av ufagmessig utførelse. Det er blant annet registrert manglende membran/tettesjikt i våtsoner. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Målingene viser følgende: RH 60,4 %, temperatur 16,1 grader C og duggpunkt 8,5 grader C. Fornying/oppgradering av våtrommet bør påregnes.

Kjøkken
- Ventilasjon - Avtrekksvifte har ikke avtrekkskanal ut av bygget. Tiltak anbefales.
- Overflater gulv - Gulvflate bærer preg av slitasje med diverse hakk/merker.
- Innredning - Innredningen har slitasje med diverse merker.
- Annet - Det ble observert spor etter gangere. Omfang er ikke kjent.

Toalettrom
- Enkelte utførelser bærer preg av ufaglært arbeid. Tettedetaljer ved rørgjennomføring i vegg vurderes til å ikke være tilfredstillende. Det er blant annet fare for fukt i konstruksjonen. Tiltak anbefales. Det observeres fuktsjolder/merker i himlingen som kan ha sin årsak i taklekkasje. Ytterligere undersøkelser og eventuelle tiltak anbefales. Det observeres spor etter gangere. Omfang er ikke kjent.

Øvrige rom
- Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM) - Ventilasjon vurderes til ikke å være tilfredsstillende. Tilfredsstillende ventilasjon bør etableres. Eksempelvis ventiler i yttervegg.
- Overflater himling - Det observeres fuktmerker i område rundt skorsteinen. Det ble utført fuktmåling med pigg i treverk med egnet instrument(Protimeter MMS). Det ble ikke registrert nåværende forhøyede verdier. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Overflater gulv - Enkelte gulvflater bærer preg av slitasje med diverse hakk/merker.
- Innerdører - Dørbladet til innerdør ved soverom har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.

Uinnredet kaldtloft
- Det er ikke tilkomst for inspeksjon av uinnredet loft. Det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner blant annet med tanke på fukt-/kondensproblematikk. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men skader kan ikke utelukkes. TG2 er valgt for å belyse skaderisiko/behov for tiltak. Tilkomst bør etableres.

Etasjeskille
- Skjevhetsmåling Det er skjevheter i hytten. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 13 mm i stue og 15 mm på kjøkken. Åraken til skjevhetene er ikke kjent.

Elektrisk anlegg
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget - Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon. Med bakgrunn i manglende samsvarserklæringer bør det gjennomføres en utvidet elkontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Yttervegger
- Konstruksjon - Konstruksjonen er stedvis avsluttet nær bakke, noe som kan medføre forkortet levetid til materialet. Tiltak anbefales.
- Fasader ink. kledning - Vindskier og dekkbord bærer preg slitasje med blant annet råteskader. Øvrige utvendige fasader bærer stedvis preg av slitasje med diverse avflassing og tørrsprekker. Tiltak anbefales.

Dører og vinduer
- Vinduer - Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
- Dører - Ytterdører er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato. Ytterdør til oppholdsrom var ikke mulig å åpne på befaringsdagen. Tiltak anbefales.

Yttertak
Helhetsvurdering - Taktekkingen bærer stedvis preg av elde og slitasje. Det observeres blant annet mosegrodd takpapp samt takrenner med løv og mose som bør utbedres. Fuktmerker observeres på toalettrom og område rundt skorsteinen, som kan ha sin årsak i teklekkasje. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn og vedlikehold.

Terrasse
- Terrasser på terreng (understøttet av bjelker/pilarer) - Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Overflatebehandlingen er slitt og har behov for fornying. Rekkverk er stedvis løst og bør festes.

Grunnmur
- Grunnmur - Det observeres stedvise riss/sprekker og skjevheter på grunnmuren. Forøvrig bærer grunnmuren preg av ufagmessig utførelse. Tiltak anbefales.
- Fundamenter - Søyler/pilarer som danner fundamenter har stedvise skjevheter og synes å ha stedvis manglende understøttelse. Tiltak anbefales.

Drenering
- Helhetsvurdering - Det vurderes at det ikke er etablert drenering og det observeres tilsig av fukt under hytten. Tiltak anbefales.

Vann og avløp
- Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger) - Hytten har brønnvann. Ingen fremlagt dokumentasjon på vannkvaliteten.
- Septiktank - Ukjent alder, og ingen dokumentasjon på materiale, type eller tilstand. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
-Ja, kun faglært
Nytt bad ifb. påbygg i 2004/5. Utført av avdød, faglært rørlegger + egeninnsats.

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
-Ja
Alt nytt ifb med nytt bad i 2004/5. Ref. pkt. 2.

2.3 Er arbeidet byggemeldt?
-Ja. Påbygg er byggemeldt Seljord Kommune.

6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker,
pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
-Ja. Plate under vedovn er litt for liten. 9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
-Ja. Har vært noe mus i hytta. Tiltak utført. Har ikke vært mus inne siden.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
 -Ja, kun av ufaglært / egeninnsats.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem
og når:
Terrasse med tilhørende rekkverk - egeninnsats.

21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
-Ja. Hytta påbygd i 2005. Nytt kjøkken, 2 soverom, bad + "aneks" med inngang fra
utsiden.

Tilleggskommentarer:
Brannslukkingsapparat er over 10 gammelt, og vil bli byttet ut før ny eier overtar.
Avtrekksvifte kjøkken er ikke koblet til med kanal ut til friluft.

Boligens areal

Primærrom: 64 kvm, Bruksareal: 66 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Hytta ligger ca midt mellom Bø og Seljord.
Det vil bli skiltet med Lokalmegleren & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Punktfestetomt, Utløpsår feste: 2074, Festeavgift: 2700
Uteområder bestående av gruset gårdsplass og naturtomt.
Festeavtalen er inngått i 1985, og tinglyst i 1994.  Hege Ann Skaret er bortfester. Festekontrakten er lagt ved i salgsoppgaven. For øvrig gjelder reglene i Lov om tomtefeste av 20. desember 1996 nr. 106.

Garasje / Parkering

Oppstillingsplass på egen tomt.

Byggemåte

Hytten er oppført på grunnmur/stripefundamenter og søylefundamenter i lettklinkeblokker. Yttervegger og etasjeskiller i trekonstruksjoner. Utvendige fasader med stående og liggende trekledning. Tak med saltaksform tekket med takpapp. Vinduer i 1 og 2-lags glass med karmer/rammer av tre fra ukjent årstall. Profilerte ytterdører med og uten glassfelt fra ukjent årstall. Oppvarming via vedfyring og elektrisk.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. Det gjøres oppmerksom på at det heller ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for tilbygget fra 2005.
I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Hytten selges slik den fremstår og selger påtar seg ikke ansvar for å byggemelde eller få godkjent bygningens nåværende innredning. Ved en søknad om ferdigattest til kommunen kan kommunen kreve at dagens forskrifter og lovverk legges til grunn ved omsøking, disse setter blant annet krav til takhøyde, lysflate, ventilasjon, rømningsvei, brannsikring, størrelse på uteareal, antall parkeringsplasser mv. Uavhengig av reaksjonsformen fra kommunen, blir dette kjøpers ansvar og risiko siden hytten selges slik den fremstår. Arealet er målbart selv om det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

Oppvarming

Vedfyring og elektrisk.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 3 784 pr. år Feiing og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til fritid.
Gjeldende regulering:
- Kommuneplanens Arealdel -  Id 382020180004
- https://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3820/382020180004/Dokumenter/Føresegner%20og%20retningslinjer-20-05-22.pdf
Delareal 900 m - Arealbruk - Fritidsbebyggelse,Nåværende - OmrådenavnBFR16
Delareal 157 m - KPHensynsonenavn H370 - KPFare Høyspenningsanlegg (inkl høyspentkabler)

- Vefallåsane - Id 082819970001
- https://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3820/082819970001/Dokumenter/Føresegner1997_Vefallåsane.pdf
Delareal 177 m - Formål Fritidsbebyggelse
Delareal 590 m - Formål Jord- og skogbruk

- Vefaldåsane del II - Id 082820060003
- https://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3820/082820060003/Dokumenter/082820060003_VEFALLÅSANE.pdf
Delareal 133 m - Formål - Felles avkjørsel

Konsesjon / Odel

Eiendommen er konsesjonsfri, men det er boplikt i kommunen og kjøper må signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1994/2897-2/32  Best om garasje/parkering  
14.10.1994 
 rettighetshaver:Knr:3820 Gnr:8 Bnr:1 Fnr:11  
Bestemmelse om båt/bryggeplass
Gjelder denne registerenheten med flere
Informasjon om dette i festekontrakten.

Vei/vann/avløp

Hytta har egen septiktank men deler borehullsvann med de andre hyttene i området. Bare sommervann på hytta.

Tilbehør

Alt som står i hytta under visning vil følge med.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 93 65 42 84 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Vefaldåsen 1, 3805, Bø i Telemark, Gnr. 8 bnr. 1 Fnr. 11 i Seljord kommune

Oppdragsnummer

48-23-0100

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Bø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.