Bø i Telemark , Gamleveg 32

Bø sentrum - Innholdsrik bolig med separat utleiedel. Pent opparbeidet hage med utestue og frodig beplantning. Solrikt!

3 290 000

 • Prisantydning:

  3 290 000,-

 • Totalpris:

  3 388 642

Beregnet totalkostnad: 3 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 82 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 290 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 15 050,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 98 642,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 388 642,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  142 m²

 • Bruksareal:

  158 m²

 • Soverom:

  4

 • Byggeår:

  1986

 • Gårdsnummer:

  44

 • Bruksnummer:

  51

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  316834631

 • Sist endret:

  21.09.2023 08:44

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 42%

  eier sin egen bolig

 • 77%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 31%

  har bolig mellom 60-120 kvm

 • 54%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 18%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Innholdsrik og sentrumsnær enebolig med separat utleiedel i underetasjen. Boligen har siden 2019 gjennomgått oppgraderinger, som blant annet montert ny kjøkkeninnredning, oppgradert vaskerommet med ny innredning, nytt sikringsskap, peisovn og varmepumpe i stue, samt nye overflater i store deler av boligen. Utvendig har det blitt drenert på baksiden av huset, laget oppkjøring og tun, laget trapp og lagt belegningsstein.

Pent opparbeidet tomt med gruset innkjørsel med flere oppstillingsplasser til bil, steinsatte murer, fordig beplantning, plen, verandaer og utestue. Fin utebelysning bestående av spotter etc.

Innhold

Boligen er over to plan og inneholder følgende:
Underetasje: Entre, gang, entre, bad, stue, kjøkken, kontor og fire boder.
1.etasje: Vaskerom, bad, stue, kjøkken og to soverom.

Entré

Du ønskes velkommen inn i en praktisk entrè med muligheter til å henge fra deg yttertøyet. Praktiske fliser på gulv, malte veggflater og lysmalt panel i himling.

Stue

Rosmlig stue i 1.etasje med åpen løsning til kjøkken. Det er lagt nytt laminatgulv, og samtlige veggflater er malt. Pen peisovn med glass varmer godt på kalde dager. I tillegg er det installert varmepumpe.
Stua er romslig og har flere møbleringsmuligheter. Direkte utgang til overbygget veranda og hagen.

Sokkelleiligheten har åpen stue/kjøkkenløsning. Her er det plass til både salong, spisebord og TV-krok.

Kjøkken

Delikat kjøkken i 1.etasje med nyere innredning fra IKEA. Innredningen er i sort utførelse med benkeplate i stein. Nedfelt platetopp. Utstyrt med integrerte hvitevarer som komfyr, kjøl- og frys og oppvaskmaskin. Delikat belysning og moderne fargevalg. Åpen løsning til stue skaper en luftig atmosfære.

Kjøkkeninnredning i sokkelleilighet er oppgradert i 2018. Innredning med slette fronter i lys utførelse, laminert benkeplate med nedfelt platetopp og integrerte hvitevarer. Åpen løsning til stue.

Bad

Boligen inneholder to baderom, ett i hver etasje samt praktisk vaskerom.

Baderommet i 1.etasje er opprinnelig fra byggeår, men har gjennomgått noen enkle oppgrederinger. Gulv belagt med belegg og varmekabler, flislagte vegger og takplater i himling. Utstyrt med dusjnisje, vegghengt servantinnrending med heldekkende servant, speil med lys og gulvstående toalett.

Baderommet i sokkelleilighet er fra byggeår. Gulvet er belagt med belegg, vegger er tapetserte og har baderomsplater. Himling er utført med malt slett flate. Baderommet inneholder dusjnisje med innfellbare glassvegger, to-greps blandebatteri og hånddusj. Toalett og servantskap med heldekkende servant. Overskap med lys og speil. .

Vaskerom fra byggeår, men har gjennomgått oppgraderinger den siste tiden. Gulv med gulvvarme belagt med belegg, vegger med malt slett flate og himling med takplater. Innredning med slette fronter i sort utførelse. Laminerte benkeplater med nedfelt utslagsvask, vegghengt ett-greps blandebatteri. Opplegg for vaskemaskin. Egen utgang til tørkeplass.

Hage

Pent opparbeidet tomt med gruset innkjørsel med flere oppstillingsplasser til bil, steinsatte murer, fordig beplantning, plen, verandaer og utestue. Fin utebelysning bestående av spotter etc.

Soverom

Boligen inneholder totalt fire soverom, tre i hoveddelen og ett i leiligheten. Soverommene fremstår romslige med plass til dobbeltseng og garderobe. Ett av soverommene var opprinnelig en sportsbod, men er omgjort til soverom. Omgjøring fra sekunddærrom til primærrom er søknadspliktig, men det er ikke fremlagt noen dokumentasjon på at bruksendringen er godkjent.

Beliggenhet

Eiendommen har en meget sentral beliggenhet tilbaketrukket fra Bø sentrum. Det er gangavstand til sentrum med diverse butikker, hyggelige kaféer og spisesteder, vinmonopol, apotek, 2 kjøpesentre og ikke minst hyggelige Bøgata med diverse butikker.
Det er kort vei til flotte turområder og rolige gangveier. En liten kjøretur unna har du fantastiske Bø Sommarland, Lifjell med alle sine fasiliteter og oppkjørte skiløyper (rundløype) vinterstid som strekker helt fra Lifjell og til blant annet områdene Langkåshaugen/Bakås/Forberg/Bø sentrum/Borgja (se skiporet.no for løypekart.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, strøm og forsikring.

Forsikring

Eiendommen er fullverdiforsikret.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

Våtrom - Vaskerom 1.etasje
TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og/eller slitasjegrad. Det er blant annet registrert følgende avvik: Det kan ikke verifiseres om at er benyttet tilstrekkelig tettesjikt på vegg i våtsone. Kun naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Vann og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Det ble ikke foretatt hulltaking grunnet våtsonens plassering. Fornying/oppgradering av våtrommet bør påregnes.

Kjøkken - 1.etasje
Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Enkelte vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Enkelte avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Kjøkken - Sokkelleilighet
Enkelte vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Enkelte avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Øvrige rom - 1.etasje
Det observeres fuktmerker i himling ved trapp. Tiltak anbefales. Se også punkt loft.

Rom under terreng - Underetasje
Det registreres mindre riss/sprekker på vegger i boder, som kan tyde på setninger eller jordtrykk. Forøvrig observeres det fuktmerker på vegg i bod som indikerer utilsiktet fuktighet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Enkelte gulvflater bærer preg av slitasje med diverse hakk/merker. Det er stedvis riss/sprekker på gulvflater i boder. Usikker årsakssammenheng. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med pigg i treverk med egnet instrument (Protimeter MMS), i utlektet kjellervegg. Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Målingene viser vektprosent mellom 16 og 19. Årsakene til fuktproblematikk er som regel sammensatte. Årsak må avklares og videre fukttilførsel må stoppes. Hulltaking i forbindelse med fuktmåling viser at konstruksjonen har en oppbygning som erfaringsmessig medfører forhøyet risiko for fuktproblematikk.

Dørbladene til innerdører ved boder har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at dørebe henger når døren åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.

Loft- Uinnrede
Fuktskjolder/merker observert i tak/undertak, ved område rundet takgjennomføring. Selger opplyser om at dette er etter tidligere lekkasje som har blitt utbedret ved egeninnsats. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Innvendige trapper
TG2 er satt iht NS3600 (som henviser til dagens forsikriftskrav) grunnet sikkerhet. Det er kun rekkverk/håndløper på en side. Trappen og rekkverket har åpninger på mer enn 0,10 meter. Trappen har stedvis fri ganghøyde lavere enn 2,0 m. Av disse grunner oppfyller ikke trappeløpet dagens krav. Forholdene anbefales utbedret/undersøkt med bakgrunn i dagens gjeldende krav til sikkerhet. Det er knirk i trappen. Eksakt årsak er ikke kjent.

Etasjeskiller
Det er noe skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 12mm i stue og 13 mm på soverom (sokkelleilighet). Årsaken til skjevhetene er ikke kjent. Forøvrig kun mindre skjevheter i de andre rommene som ble målt.

Tekniske anlegg, VVS anlegg
Varmtvannsbereder: TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Forøvrig er varmtvannsbereder er plassert i tørt rom men har ikke automatisk vannstoppventil. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom).
Vannrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt rukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Stoppekran er av eldre type. Anbefalt brukstid er vurdert til å være passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Avløpsrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Radon
Det er ikke foretatt Radonmålinger i boligen. Dette er anbefalt jf. Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet.

Elektrisk anlegg
Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon. Med bakgrunn i manglende samsvarserklæringer bør det gjennomføres en utvidet elkontroll
av en kvalifisert elektrofaglig person.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon
Det observeres noe skjevheter og råteskader i søyler til takoverbygg ved entredør. Tiltak anbefales.
Det observeres stedvise tørrsprekker på kledningen. Tiltak anbefales.

Dører og vinduer
Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.

Ytterdører er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på dører hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.

Yttertak - Hovedtak
Taktekkingen bærer preg av elde og slitasje. Det er ikke registrert nåværende lekkasjer eller skader, men oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at vedlikeholds- og eventuelle utbedringstiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er satt for å belyse skaderisikoen som følge av alder og observert tilstand.

Balkonger, terrasser, veranda
Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Det observeres noe råteskader i rekkverk og bærende søyle. Forøvrig observeres det noe slitasje med diverse tørrsprekker og avflassing. Tiltak anbefales.

Utvendige trapper
Det mangler rekkverk. Rekkverk bør etableres.

Grunnmur, fundamenter
Det registreres stedvise riss/sprekker på grunnmur. Eksakt årsak er ikke kjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Drenering
Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder ogbygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og er vurdert å værehovedsakelig fra bygningens opprinnelige byggeår. Alder samt symptomer påutilsiktet fuktighet tilsier at forventet gjenværende brukstid er kort/utløpt. Se punktkonstruksjoner og overflate vegger under avsnitt om Rom under terreng. Av nevntegrunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men på bakgrunn av at det påvises fuktproblemer bør det påregnes utbedringer/utskiftninger.

Forstøtningsmurer
Skjevheter påvist. Uvisst om negativ utvikling er fortsatt gjeldende eller om utviklingen har stoppet/er stabil. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Stikkledninger og tanker
Utvendige vann- og avløpsrør har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

Våtrom - Bad sokkelleilighet
TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy alder og/eller slitasjegrad. Det er blant annet registrert følgende avvik: Utettheter i gulvbelegg. Det vurderes at rommet ikke tilfredstiller krav til fukt og lekkasjesikkerhet. Svelleskader på baderomsplater. Tapet har stedvis manglende vedheft til underlag. Løst toalett. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone. Det ble ikke registrert forhøyede verdier. Målingene viser følgende: RH 58,3 %, temperatur 19 grader C og duggpunkt 10,7 grader C. Fornying/oppgradering av våtrommet må påregnes. Sjablongmessig prisanslag gjelder total oppgradering. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000.

Våtrom - Bad 1.etasje
TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy alder og/eller slitasjegrad. Det er blant annet registrert følgende avvik: Skjøter i gulvbelegg er stedvis tettet med fugemasse eller lignende. Dette er vurdert til å ikke være tilfredstillende og rommets lekkasjesikkerhet kan ikke verifiseres. Gulvbelegg har stedvis manglende vedheft til underlag. Forøvrig er det kun naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Det er ikke gjennomført hulltaking grunnet våtsonens plassering. Tilstanden inne i konstruksjonen er ikke kjent, men det ble utført et overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument. Det ble ikke oppdaget negative avvik som kan tolkes til fuktskade. Fornying/oppgradering av våtrommet må påregnes. Sjablongmessig prisanslag gjelder total oppgradering. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000.

Brann
Røykvarsler(e) er utgått / ikke forskriftsmessig vedlikeholdt. Røykvarslere må fornyes/vedlikeholdes. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- 67 mønepanner hadde løftet seg ,fulgt spikeren bevegelse opp. Fra 2 til 6 cm. Ellers var det en liten sprekk
I blyplaten i overkant av lufteventil , som ble tettet m. Asfalt lim ( fugmasse)

Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
- Ja

Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak
som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
-  Oppmåling etter salg av tomt ca.130m2 oppmåling er rekvirert fra Bø kommune.

Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende?
- Ja. Det er godkjent av Midt Telemark kommune.

Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
- Endret sportsbod til beboelsesrom . Soverom/ kontor godkjendt av Bø kom.

Boligens areal

Primærrom: 142 kvm, Bruksareal: 158 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 76 m².
Primærrom: 60 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, gang, entre, bad, stue, kjøkken og kontor.

1. etasje:
Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 82 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vaskerom, bad, stue, kjøkken og to soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 120 kvm, Eierform: Eiet tomt
Kommunen har fått melding om at 44/51 skal overføre et areal til 44/50. Søknadsprosessen er i gang. Grensejusteringen omhandler ca. 130kvm. Arealavvik kan forekomme, og ny eier aksepterer dette.

Garasje / Parkering

Oppstillingsplass til bil på egen tomt.

Byggemåte

Boligen er oppført på støpt gulv mot grunn med grunnmurer i mur/betongkonstruksjoner. Yttervegger, etasjeskiller og tak i trekonstruksjoner. Utvendige fasader med stående trekledning. Tak med saltaksform tekket med takstein. Vinduer i 2-lags glass med karmer/rammer av tre fra 1985. Terrassedører med 3-lags glass fra 1985 og 1986. Entredører med glassfelt fra 1984, 1985 og 2007. Oppvarming via vedfyring og elektrisk. Naturlig ventilasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 25.07.1986. Følger vedlagt. Ihht. godkjente byggetegninger var opprinnelig soverom i undertetasje en sportsbod. Dette er omgjort til soverom, men det foreligger ingen dokumentasjon på at dette er bruksendret og godkjent hos kommunen.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

Oppvarming

Elektrisk og vedfyr. Peisovn i stue.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 29 259 pr. år Vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste.

Eiendomsskatt

Det er i Midt-Telemark kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 762 727 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 745 815 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Gjeldende planer:
- Kommuneplanens arealdel for Midt-Telemark kommune 2021-2033 -  Id 202001
Bestemmelser - https://www.arealplaner.no/3817/dokumenter/2692/F%c3%b8resegner%20KPA%20Midt-Telemark_06.12.21.pdf
Delareal 1 121 m - Arealbruk Boligbebyggelse,Nåværende
Delareal 1 121 m - BestemmelseOmrådenavn [1
KP - Bestemmelse - Hjemmel byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav

- Områdereguleringsplan for Bø sentrum - Id 01_62_2016
Bestemmelser - https://www.arealplaner.no/3817/dokumenter/1847/F%c3%b8resegner%20omr%c3%a5dereguleringsplan%20for%20B%c3%b8%20sentrum%20051118.pdf
Delareal 1 121 m - Formål Boligbebyggelse

Offentlige planer

Bygningsmyndigheten har godkjent tiltak etter plan- og bygningsloven på eiendommene 44/50 Leilighetsbygg og 44/10 tilbygg.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Rettigheter på 3817-44/49/0/1,2

Rettigheter i eiendomsrett
1983/1110-1/32  Best. om vann/kloakkledn.  
24.03.1983 
rettighetshaver:Knr:3817 Gnr:44 Bnr:50  
rettighetshaver:Knr:3817 Gnr:44 Bnr:51  
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Rettigheter på 3817-44/50
Rettigheter i eiendomsrett

2016/151973-2/200  Erklæring/avtale  
22.02.2016 
rettighetshaver:Knr:3817 Gnr:44 Bnr:51  
Bestemmelse om støttemur og beplantning
Med flere bestemmelser

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Midt-Telemark kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Eiendommen har adkomst fra offentlig vei via privatvei sammen med flere boliger.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 81 14 02 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Gamleveg 32, 3802, Bø i Telemark, Gnr. 44 bnr. 51 i Midt-Telemark kommune

Oppdragsnummer

48-23-0099

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det informasjon fra kommunen, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Bø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.