Bø i Telemark , Jønnbulia 99

NY PRIS! Lifjell - Jønnbu - Koselig hytte med 4 soverom - Usjenert og solrik beliggenhet med flott utsikt mot Norsjø.

1 790 000

 • Prisantydning:

  1 790 000,-

 • Totalpris:

  1 845 992

Beregnet totalkostnad: 1 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 44 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 790 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 55 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 845 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Fritidseiendom

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  73 m²

 • Bruksareal:

  73 m²

 • Antall rom:

  5

 • Soverom:

  4

 • Byggeår:

  1974

 • Modernisert:

  2018

 • Gårdsnummer:

  9

 • Bruksnummer:

  235

 • Energimerking:

  F

 • Finnkode:

  306599800

 • Sist endret:

  04.09.2023 14:03

LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Koselig hytte fra 1976 med tilbygg fra 2018. Hytta har en usjenert beliggenhet. Fra hytta er det flott utsikt mot Norsjø og retning Notodden, og tomten er på nærmere 1 mål eietomt. Hytta har innlagt strøm. Det er brønnvann og satt inn forbrenningstoalett.

Hytta inneholder: Entré, kjøkken, stue, gang, toalettrom og fire soverom. I underetasje/kjeller er det innredet med nyere dusjrom og badstue. Bad/badstu i kjeller er innredet uten at nødvendig godkjennelse er gitt. Kjelleren er ikke måleverdig grunnet lav takhøyde, og inngår derfor ikke i arealmålingen.

Hytta er nylig pusset opp og overflater har i hovedsak malt trepanel på vegg og i himling. Malt tregulv i de fleste rom, noen tregulv er umalt. Nyere kjøkkeninnredning med profilerte fronter og laminert benkeplate. Komfyr og nedfelt oppvaskkum. Eldre peis og mindre Jøtul vedovn som oppvarming, ellers elektrisk oppvarming ved panelovner. Nytt elektrisk anlegg.

Det er planlagt vei og mulighet til å koble seg på kommunalt vann og avløp for hyttene i dette området. Søknad er sendt kommunen og er under behandling.

Innhold

Fritidsbolig inneholder følgende:
Kjeller: dusjrom, badstue, bod og krypekjellere.
1.etasje: Entré, fire soverom, toalettrom, gang og kjøkken med delvis åpen løsning mot stue.

Entré

Inngangspartiet er overbygget og i gangen innenfor er det plass til å henge fra seg yttertøy og sko.

Stue

Koselig stue med delvis åpen løsning mot kjøkken. Den åpne peisen er en naturlig stemningsskaper og et hyggelig fokuspunkt i rommet. I tillegg er det satt inn en liten vedovn som gir god varme på kalde dager. I stuen er det god plass til sofa og spisestuemøbler.

Kjøkken

Kjøkken med delvis åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredningen har malte, profilerte fronter, og benkeplaten er laminert. Nedfelt oppvaskkum. Nisje til komfyr i benk. Vegghengt ventilator. Det er ikke innlagt vann. På kjøkkenet er det en plassbygget slagbenk, samt plass til et lite spisebord. Gulvflater belagt med malte gulvbord. Vegger og himlingsflater med malt panel.

Bad

Dusjrommet er fra 2020. Overflater med gulvbord og panel. I dusjnisjen er det fliser på gulv, baderomsplater på vegger og panel i himling. To-greps dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånddusj. Vannrør i kobber. Badstuen har overflater med gulvbord og panel og er innredet med sittebenker og ovn.

Separat toalettrom fra 2018. Overflater med malte gulvbord og panel. Vegghengt vask med avløp til bøtte i skap. Cinderella forbrenningstoalett.

Soverom

I hytta er det til sammen 4 soverom.

Beliggenhet

Hytta ligger usjenert til på Jønnbu, midt mellom vinterland og skisenteret. Spenn på skiene og renn rett ned i alpinbakken eller ut i langrennsløypene! Det er kun 3-400 meter opp til Vinterland som er et mindre skitrekk som egner seg for nybegynnere. Til Skisenteret er det ca 800 m. På vinteren er det oppkjørte løyper i nærområdet, og her går det både rundløyper i skogsterreng, og fine løyper innover fjellet.  I Vinterland er det barnebakke og skiutleie/varmestue/kafé. På Torillstul er det t-trekk og 4 nedfarter. Det er ca 350 meter å gå til hytta fra parkering i dels bratt terreng.

Med Bø Sommarland og Telemarkskanalen som største turistattraksjoner har Midt-Telemark også mange sommergjester, og det yrer av liv i området.

Sommerstid finner en flere merkede turløyper og stier innover Lifjell og i nærområdet. På vei til hytta (ca 10km)  finner vi Bø sommerland og klatreparken Høyt & Lavt. Våren 2015 åpnet klatreparken Høyt & Lavt like ved Bø Camping, med 5 løyper og 105 hindre. Klatreparken består av ulike typer løyper i trærne, med varierende lengde og vanskelighetsgrad. Dette gjør området attraktivt for småbarnsfamilier også om sommeren. Lifjellstua restaurant ligger kun en gåtur unna hytta, og her kan man nyte ett godt måltid etter turen.

Lifjell er et flott, variert og egenartet turområde. Et mangfold av spennende kulturminner og urørt natur spredt utover et område på nærmere 200 km2.
Store deler av Lifjell ligger over 1000 moh. Det finnes over 20 topper , og mange har kasse og loggbok. Høyeste topp er Mælefjell (Seljord) med 1414 moh. Jøronatten (1275moh) og Øysteinnatten (1174moh) er de de to høyeste toppene i nærheten av Lifjell-tunet.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, strøm og forsikring.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

TG3
Skorsteiner inne i boligen :
For liten avstand mellom pipeløp og brennbart materiale i henhold til brannkrav. Kjøkkenbenk står inntil pipe. Avstand mellom pipeløp og brennbart materiale må utbedres. Sotluke er ikke lokalisert/undersøkt. Selger opplyser i ettertid at sotluke er plassert under kjøkkeninnredning.

TG2
Våtrom/dusjrom
Ventilasjon - Naturlig ventilasjon via vindu og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk bør etableres.
Membran, tettesjikt og overgang til sluk - Det er ikke membran på gulv/vegger utenfor dusjsonen. Fare for at vann kan sprute ut på gulv/vegger ved dusjing. Bør skjermes for vann.
Fallforhold (gulv) - Det er ikke fall mot sluk i dusjsonen. Gulvet er tilnærmet flatt. Det vil bli liggende vann igjen på fliser.

Kjøkken
Overflater gulv - Gulv har sprekker og slitasje. Tiltak anbefales.
Innredning - Benkeplater er løse og bør festes.

Toalettrom
Ventilasjon - Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk bør etableres. Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel bør etableres.

Øvrige rom
Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM) - Ventilasjon vurderes til ikke å være tilfredsstillende. Tilfredsstillende ventilasjon bør etableres.
Overflater gulv - Gulvflater i gammel del har slitasje. Tiltak anbefales.
Innerdører - Enkelte innerdører har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at dørene henger når de åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.

Krypkjeller
Utvendig inspeksjon - Utvendig terreng inntil krypekjeller heller feil vei. Det betyr uønsket vanntilsig og ytterligere merbelastning av fukttilførsel og skaderisiko. Tiltak anbefales.
Innvendig inspeksjon - Deler av krypekjelleren er ikke tilgjengelig for inspeksjon og undersøkelser grunnet inventar. Det anbefales å etablere tilstrekkelig tilkomst. Det nevnes at konstruksjonen erfaringsmessig er en risikokonstruksjon. Krypkjelleren og bod har symptomer som tyder på forhøyet fuktighet. Det er økt risiko for skader. Ytterligere undersøkelser og oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales.

Loft
Helhetsvurdering - Det er ikke tilkomst for inspeksjon av uinnredet loft. Det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner blant annet med tanke på fukt-/kondensproblematikk. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men skader kan ikke utelukkes. TG2 er valgt for å belyse skaderisiko/behov for tiltak. Tilkomst bør etableres.

Badstue
Vurdering konstruksjonsoppbygging - Mangelfull ventilasjon i badstuen. Tilstrekkelig ventilasjon må etableres. Konstruksjonen er lukket og dermed ikke undersøkt. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Varmtvannsbereder
Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) - Varmtvannsbereder er plassert i tørt rom men har ikke automatisk vannstoppventil. Overtrykksventil bør tilkobles avløp. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Radon
Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i hytten. Dette er anbefalt jf. Direktoratet for Strålevern og Atomsikkerhet.

Yttervegger
Fasader ink. kledning - Kledning har stor slitasje på gammel del av boligen. Kostnader for utbedringer bør påregnes.
Vinduer - Vinduene som er av eldre dato har behov for oppgraderinger/utskiftning. Tiltak bør påregnes. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato.
Dører - Ytterdør i kjeller er montert med innsiden ut. Og døren og vinduet mangler innramming. Fare for fuktinntrenging i konstruksjonen. Tiltak bør påregnes. Ytterdøren i 1.etasje som er av eldre dato må det forventes høyere varmetap fra sammenlignet med dører fra nyere dato.

Yttertak
Tekking (undertak, lekter og yttertekking) - Tekkingen på gammel del har slitasje og restlevetiden er usikker. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Eventuelt bør tekkingen byttes. Undertaket er skjult av fastmonterte blikkplater og ikke tilgjengelig for inspeksjon.
Konstruksjon - Takkonstruksjonen vurderes å ha mangelfull/liten ventilering. Risiko for kondensproblematikk. Etablering av bedre ventilering og utbedring av eventuelle følgeskader bør påregnes. Takkonstruksjonen er lukket. Tilfredsstillende inspeksjon ikke mulig.
Gesimsløsninger - Det kan ikke verifiseres at det er etablert tilstrekkelig lufting i/ved gesims. Følgeskader er ikke registrert, men kan ikke utelukkes. Ytterligere undersøkelser anbefales slik at etablering av tilstrekkelig lufting og utbedringstiltak kan iverksettes dersom behov.
Beslag, renner, nedløp og snøfangere - Manglende takrenner og nedløp. Snøfangerutstyr ikke etablert. Tiltak anbefales.

Balkonger, veranda, terrasser
Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer)- Svalgang og trapp har slitasje. Utbedrende tiltak bør påregnes.
Platting - Plattingen har høy slitasje. Tiltak bør påregnes.

Utvendige trapper
Helhetsvurdering - Etablering av fastmontert trapp må påregnes.

Grunnmur/fundamenter
Det registreres riss/sprekker på grunnmur ved kjellervindu. Eksakt årsak er ikke kjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Drenering
Helhetsvurdering - Terrenget rundt bygget har stedvis fall mot grunnmuren. Forholdet øker fuktbelastningen på grunnmuren. Tilstrekkelig fall rundt bygget bør etableres. Takvann mot vest renner til terreng og det er ikke forsvarlig bortledning av vannet fra grunnmuren. Konsekvens er økt fuktbelastning av grunnmuren og krypekjelleren. Tilstrekkelig bortledning av takvann bør etableres. Synlige fuktmerker på vegg i kjellerbod som indikerer utilsiktet fuktighet. Skjulte eller bakenforliggende skader kan ikke utelukkes. Tiltak anbefales.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Nei. Hytta har ikke innlagt vann. Det er laget en dusj/badstue i kjeller med vannpumpe tilkoblet brønn (ikke vann i dusj pt, mulig feil med pumpe). Dusj/badstue ikke byggemeldt/godkjent.
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun faglært. Byggmester Geir Garvik.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Dusj/badstue bygd av byggmester, rørlegger Bergheim AS installert rør, elektrisk ved JP elektro
Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Byggmester Geir Garvik
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: gjort i 2020.
- Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Nei, men vanninnsig kan forekomme fra lia bak hytta ned til betonggulv i kjeller og videre ned i grunnen, men ingen vannskader i kjeller. - Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende? Ja. Kommentar: pålegg etter tilsyn utbedret i 2022, stigtrinn på tak til pipe installert, tilgang feierluke, brannvarslere, ikke kontrollert av Branntilsynet ennå.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun faglært. Firmanavn JP elektro.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: oppgradert elektrisk anlegg 2017-2018 med blant annet nytt sikringsskap.
Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Ja, innsendt av elektriker.
- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kontroll av elektrisk anlegg av Eltilsynet i 2023. Alt godkjent uten kommentar.
- Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja. Kommentar: Det er laget dusj og badstue i kjeller i 2020.
Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest? Ja. Dusj/badstue i kjeller ikke godkjent.

Boligens areal

Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 73 kvm

U . etasje/kjeller:
Dusjrom, badstue og krypekjelleren er ikke måleverdig arel grunnet lav takhøyde.

1. etasje:
Bruksareal: 73 m².
Primærrom: 73 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Alle rom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 958 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Parkering ved Vinterland. Ca 350 meter å gå til hytta fra parkering i dels bratt terreng. Årlig parkeringskort kan kjøpes av kommunen.

Byggemåte

Fritidsboligen er oppført med grunnmur av naturstein, mur/betong og lettklinkerblokker og gulv mot krypekjeller i tre-/stubbloftkonstruksjon. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig stående trekledning. Yttertak med saltaksform av trekonstruksjon tekket med blikkplater. Ytterdører med profilert flate og glassfelt fra byggeår og 2017. Vinduer og terrasse- og balkongdører med karmer/rammer av tre med to-lags glass fra byggeår og 2017. Oppvarming med elektrisitet og vedfyring. Naturlig ventilasjon via åpningsbare vinduer og luke i vegg på toalettrom. Hytten ble tilbygget med 3 soverom og soveromsgang i 2018.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for tilbygget. Det foreligger ikke ferdigattest for den opprinnelige hytten.
Kjelleretasjen er innredet og omgjort uten byggemelding til kommunen og uten at nødvendig godkjennelse er gitt. Det er derfor ikke foretatt noen offentlig kontroll av byggearbeidene. Eiendommen selges slik den fremstår og selger påtar seg ikke ansvar for å byggemelde eller få godkjent omgjøringen nå i ettertid.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

Oppvarming

Vedovn og peis i stue. Ellers elektrisk.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 4 498,52 pr. år Renovasjon, feiing og eiendomsskatt.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 170 400 pr. 2021.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er regulert til fritidsbebyggelse.

Kommunedelplan for Lifjell - Id 2012001
Bestemmelser - https://www.arealplaner.no/3817/dokumenter/1275/F%c3%b8resegner%20kommunedelplan%20for%20Lifjell%20240214.pdf
Delarealer Delareal 944 m - Arealbruk: Fritidsbebyggelse,Nåværende

Reguleringsplan for Jønnbu - Id 04_15_2000
Plantype Eldre reguleringsplan
Bestemmelser - https://www.arealplaner.no/3817/dokumenter/493/04_15_f.pdf
Delareal 935 m - Fritidsbebyggelse
Delareal 10 m - Friluftsområde

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Rettigheter på 3817-9/38 - Rettigheter i eiendomsrett
1971/2410-2/32  Bestemmelse om vannrett    06.12.1971 
rettighetshaver:Knr:3817 Gnr:9 Bnr:235  
Bestemmelse om veg

Vei/vann/avløp

Det er vann fra brønn via vannpumpe og varmtvannsbereder ifm dusjrom i kjeller. Vannrør i kobber og plast og avløpsrør i plast fra 2018. Varmtvannsbereder av type Høiax fra 2011 og elektrisk vannpumpe er plassert i dusjrom kjeller. Utbedring bør påregnes. Avløpsrør/sluk går direkte ut i terreng. Dette er nedgravd og skjult og ikke undersøkt.

Per i dag er det ikke vei frem til hytta, men det er planlagt felles vei fra Jønnbu opp til hyttene i dette området. Da vil det også bli mulighet til å koble seg på kommunalt vann og avløp. Det er sendt søknad til kommunen på opparbeidelse av vei. Søknaden er ikke behandlet ennå.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 93 65 42 84 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Jønnbulia 99, 3804, Bø i Telemark, Gnr. 9 bnr. 235 i Midt-Telemark kommune

Oppdragsnummer

48-23-0075

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Bø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.