Bø i telemark , Vreimsida 846

Vreimsida - Betydelig påkostet enebolig med landlig beliggenhet. Solrikt og stor tomt!

3 250 000

 • Prisantydning:

  3 250 000,-

 • Totalpris:

  3 347 242

Beregnet totalkostnad: 3 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 81 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 250 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 97 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 347 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  172 m²

 • Bruksareal:

  288 m²

 • Soverom:

  3

 • Byggeår:

  1946

 • Modernisert:

  2011

 • Gårdsnummer:

  28

 • Bruksnummer:

  38

 • Energimerking:

  E

 • Finnkode:

  305407866

 • Sist endret:

  13.09.2023 12:34

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 78%

  eier sin egen bolig

 • 57%

  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

 • 70%

  har bolig på over 120 kvm

 • 13%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 30%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Koselig og innholdsrik familiebolig over 1,5 etasje med kjeller opprinnelig bygget i 1946. Boligen ble
totalrenovert og fikk tilbygg i 2011. Med tre soverom, to stuer, stort kjøkken, bad og vaskerom er dette en bolig som egner seg for mange. I tillegg er det lagt til rette for et baderom nr. 2 i loftsetasjen.
Stor kjeller med teknisk rom, samt fire store lagerrom med mye potensiale.

Uteområdet er pent opparbeidet med gruset innkjørsel, støpt garasjedekke med vann/avløp og opplegg til elbil-lader. Store plenarealer, frodig beplantning og stor veranda med sørvest-vendt beliggenhet. Her kan man nyte kveldssolen uten innsyn fra andre. Verandaen er også utstyrt med boblebadekar.

Eiendommen ligger landlig og fredelig til på Vreimsida. Eiendommen ligger rett ved Bøelva med muligheter for bading og fiske. Omgivelsene består av spredt bebyggelse, skog og landbruksareal. Det er fint turterreng i umiddelbar nærhet, med mulighet for toppturer til Bryggefjell, Karistul og Korpenuten.

Innhold

Kjeller: Gang, bod, teknisk rom og 4 kjellerrom.
1.etg.: Stue/kjøkken, bad, toalett, vaskerom og gang. Bod.
Loft: Loft-stue, trappehull og 3 soverom. Bod.

Balkong på ca 3 m², Terrasse på ca. 42 m2 og platting på ca. 10 m2.

Utstyr

Trådløst bredbånd fra Telia.
Altibox vil komme i området i løpet 2023/2024.

Standard

Koselig og innholdsrik familiebolig over 1,5 etasje med kjeller opprinnelig bygget i 1946. Boligen ble
totalrenovert og fikk tilbygg i 2012. Med tre soverom, to stuer, stort kjøkken, bad og vaskerom er dette en bolig som egner seg for mange. I tillegg er det lagt til rette for et baderom nr. 2 i loftsetasjen.
Stor kjeller med teknisk rom, samt fire store lagerrom med mye potensiale.

Uteområdet er pent opparbeidet med gruset innkjørsel, støpt garasjedekke med vann/avløp og opplegg til elbil-lader. Store plenarealer, frodig beplantning og stor veranda med sørvest-vendt beliggenhet. Her kan man nyte kveldssolen uten innsyn fra andre. Verandaen er også utstyrt med boblebadekar.

Entré

Du ønskes velkommen inn i et lyst vindfang og entrè hvor du kan henge fra deg yttertøyet. Innvendige overflater består av laminat, malte mdf-plater og lyse takess-plater i himling. Belysning via downlights.

Avsatt plass til garderobeskap, hvor det i dag er montert skohyller, skoskap og knagger. Utgang via dobbel inngangsdør med glassfelt.

Stue

Stor og lys stue med åpen løsning til kjøkken. Stua ble tilbygget i 2011, og har i dag store vindusflater og åpen himling. Dette er samlingspunktet i boligen for både store og små. God plass til stor spisegruppe, samt salong.

Innvendige overflater består av mørk parkett, malte mdf-plater i en fin grønntone, tapet og lysmalt panel i himling. Belysning via spottskinner og taklampe.

Boligen inneholder også en praktisk loftstue i 2.etasje. Loftstua har samme farge på veggflater som stua i 1.etasje. Laminat på gulv og lysmalt panel i himling. Belysning via spottskinner. Opplegg til TV-uttak og utgang til praktisk luftebalkong.

Kjøkken

Kjøkken fra 2012 har parkettgulv, smartpanel på vegg og hunton himlingsplater i tak. Kjøkkeninnredning i merket Strai med profilerte fronter og laminert benkeplate med nedfelt kum og 1-greps blandebatteri. Det er integrert oppvaskmaskin, komfyr, micro, kaffemaskin, kjøleskap og platetopp. Avtrekk over kokesonen med utkast gjennom yttervegg. Vannrør er rør i rør fra 2012, avløpsrør i plast fra 2012.

Kjøkkenet fremstår lyst og luftig, og innehar gode arbeidsflater. Mye skap- og benkeplass. Et flott kjøkken for hobbykokken!

Bad

Baderom i 1.etasje fra 2012 med flislagt gulv med varmekabel, flislagte vegger og himlingsplater i tak. Det er dusjnisje med dusjgarnityr på vegg, vegghengt innredning med laminert benkeplate og 2 servanter med 1-greps blandebatteri og vegghengt toalett. Vannrør er rør i rør fra 2012, avløpsrør og sluk i plast fra 2012. Avtrekk via elektrisk styrt vifte. Baderommet fremstår lyst og romslig med mye lagringsplass i innredninger.

I 2.etasje er det tiltenkt et baderom som ikke er fedigstilt. Rommet er godkjent som baderom i de godkjente byggetegningene mottatt fra kommunen. Det er lagt opp vann- og avløpsrør.

Praktisk, separat vaskerom fra 2012 beliggende i boligens 1.etasje. Rommet er utstyrt med vinylbelegg med hulkil på gulv, smartpanel på vegg og himlingsplater i tak. Innredning med profilerte fronter, laminert
benkeplate med nedfelt kum og 1-greps blandebatteri. Naturlig ventilasjon. Vannrør er rør i rør fra 2012, avløpsrør og sluk i plast fra 2012.

Toalett 1. etasje med laminatgulv, smartpanel på vegg og himlingsplater i tak. Det er innstallert vegghengt toalett og innredning med heldekkende servant og 1-greps blandebatteri. Avtrekk via elektrisk styrt vifte.

Hage

Stor og pen hage opparbeidet med store grøntarealer, hekk, frodig beplantning og gruset innkjørsel. Område foran inngangsparti er lagt med belegningsstein. Stor, gruset parkeringsplass med støpt garasjedekke. Her er det lagt opp til vann/avløp og elbillader.

Stor veranda med sørvest-vendt beliggenhet. Her kan man nyte kveldssolen uten innsyn fra andre. Verandaen er også utstyrt med boblebadekar som medfølger.

Fra hagen er det fin utsikt over Bøelva og områdene rundt. Gode solforhold fra morgenen til langt på kveld.

Soverom

Boligen inneholder totalt tre soverom, alle med god størrelse. God plass til dobbeltseng og garderobeskap. Ett av soverommene har tilbygget barneseng.

Beliggenhet

Eiendommen har solrik beliggenhet på Vreimsida. Eiendommen ligger rett ved Bøelva med muligheter for bading og fiske. Omgivelsene består av spredt bebyggelse, skog og landbruksareal. Det er fint turterreng i umiddelbar nærhet, med mulighet for toppturer til Bryggefjell, Karistul og Korpenuten.

Det er ca 10 minutters kjøring til Bø sentrum. Bø ligger langs Sørlandsbanen med bare to timer til Oslo og 2 ½ til Kristiansand. Timeekspressen stopper like ved huset.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, forsikringer og strøm.

Forsikring

IF. Polisenummer: 8493571

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

UTVENDIGE TRAPPER - TG3
TG3 gjelder: Trapp til kjeller. Trinn er løse og skjeve. Trapp virker være midlertidig.
Trapper til terrasse mangler rekkverk. TG2.
Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000

ØVRIGE ROM - TG3
Det er knirk i gulver og det er registrert fuktskader i parkett i kjøkken/stue. Parkett bør skiftes og undergulv kontrolleres for årsak til knirk. Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000.

BAD 1 ETG. - TG2
Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt. Dette kan ha betydning for rommets lekkasjesikkerhet. Fornying av slukmansjett og klemring bør påregnes.

VASKEROM 1 ETG. - TG2
Det er observert uegnede materialer i våtsone, eksempelvis rundt kum. TG2 er satt for å belyse risiko med hensyn til fukt. Vinduets plassering i våtsone er uegnet. Fare for fukt i konstruksjon. Vindu bør skjermes.

KJØKKEN - TG2
Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.  Det er stedvis knirk i gulvet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Innredningen har stedvis skader i overflater. Skader bør utbedres.

ØVRIGE ROM - TG2
Ventilasjon vurderes til ikke å være tilfredsstillende i oppholdsrom 1. etasje. Tilfredsstillende ventilasjon bør etableres.

ROM UNDER TERRENG - TG2
Klaffventiler stedvis i vegg. Usikker tilluftløsning. Anbefaler mer kontrollerbar ventilering. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS), i utlektet kjellervegg. Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Målingene viser følgende: RH 79 %, temperatur 11 grader C og duggpunkt 7 grader C. Årsakene til fuktproblematikk er som regel sammensatte. Årsak må avklares og videre fukttilførsel må stoppes.

LOFT INNREDET - TG2
Ventilasjon vurderes til ikke å være tilfredsstillende i loftstue. Tilfredsstillende ventilasjon bør etableres. Det er registreres stedvis knirk i gulvet. Årsak er ukjent. Ytterligere undersøkelser og eventuelle tiltak bør påregnes. Konstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner blant annet med tanke på fukt-/kondensproblematikk. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men skader kan ikke utelukkes. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er valgt for å belyse risiko.

ETASJESKILLER - TG2
Største målte avvik er målt i Stue/kjøkken 1. etg. Avviket er målt til 16 mm. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.

TEKNISKE ANLEGG, VVS - TG2
Brønnvannskvaliteten er ikke vurdert/dokumentert. Ytterligere undersøkeler anbefales.

RADON - TG2
Det er ikke foretatt Radonmålinger i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA.

BALKONGER, TERRASSER, VERANDA ETC. - TG2
Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tiltak anbefales.

DRENERING - TG2
Det er registrert noe vanninntregning i kjeller der såle i tilbygget er senket lavere enn sålen i opprinnelig bygg. Drensledning antas følge opprinnelige dybder slik at fukt i grunnen trenger inn i kjeller der niver endres.

STIKKLEDNINGER OG TANKER - TG2
Boligen har brønnvann. Ingen fremlagt dokumentasjon på vannkvaliteten. Avløpsledningen opplyses av selger å ikke være tilkoblet offentlig ledning.
Septik: Ukjent alder, og ingen dokumentasjon på materiale, type eller tilstand. Tiltak anbefales.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Rupanel og gips på vegger; utført med egeninnsats, utdannet tømrer.
Membran og flis på gulv og vegger. Gulv støpt med varmekabler; utført av faglærte bekjente.

- Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Nyinnstallasjon i 2010.

- Er arbeidet byggemeldt?
Nei, ble søkt om tilbygg.

- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Varme og bad, v Rune Lia. Nyinnstallasjon av røropplegg i 2010/2011

- Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i
underetasje/kjeller?
Minimalt fuktinnsig i kjeller, overgang ny og gammel del.

- Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Har vært mus i vegger og uinnredet rom.

- Har vært mus i vegger og uinnredet rom.
Tilbygg i 2010/2011. Alt arbeid utført av faglært tømrer.

- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)?
Bø Installasjon. Nyinnstallasjon i 2010/2011

- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)?
2010/2011

- Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Installert av Mitek.

Tilleggskommentar
- Ventilator på kjøkkenet begynner å bli dårlig.
- Toalett på hovedbad har en svakhet i konstruksjonen og trenger at man holder flush knappen nede noe lenger enn vanlig.
- Knirk i gulv
- Sentralstøvsuger må gåes over og noen tilhørende rør mulig tette.
- Vann/avløp i garasjedekke ikke søkt om.
- Brennplater i ildsted bør vurderes byttet.
- Utgangsdør kan til tider gå trangt.

Boligens areal

Primærrom: 172 kvm, Bruksareal: 288 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 105 m².
Primærrom: 0 m².

1. etasje:
Bruksareal: 111 m².
Primærrom: 107 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/kjøkken, bad, toalett, vaskerom og gang.

2. etasje:
Bruksareal: 72 m².
Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loft-stue, trappehull og 3 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 147 kvm, Eierform: Eiet tomt

Pent opparbeidet tomt med gruset innkjørsel, store plenarealer, gjerde og beplantning. Stor veranda vendt mot sørvest.

Støp garasjedekke med vann/avløp.

Garasje / Parkering

Støpt dekke hvor det er tiltenkt garasje. Flere oppstillingsplasser til bil på egen tomt.
Det foreligger godkjente byggetegniner på garasje i kommen sine arkiver.
Garasjetelt kan medfølge om ønskelig.

Byggemåte

Bolighus over 1,5 etasjer med kjeller bygget 1946. Tomten er svakt skrånende og er opparbeidet med gruset biloppstillingsplass, plenarealer og beleggningsstein.
Boligen er oppført med grunnmur i betong og leca, yttervegger i trekonstruksjoner og saltak i trekonstruksjoner tekket med takstein. Boligen ble totalrenovert og fikk tilbygg i 2012. Vinduer og terrasse/balkongdører i tre med 2-lags glass, ytterdører i tre. Boligen har naturlig ventilasjon. Balkong mot øst, terrasse mot vest og platting mot nord/vest.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 09.03.2011 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 11 626 pr. år I de kommunale avgiftene inngår gebyr til eiendomsskatt, feiing, renovasjon og slamtømming.

Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Vi kjenner ikkesamlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Denne rapporten sammenstiller dette for fjoråret, med summer fordelt perfagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Eiendomsskatt

Det er i Midt-Telemark kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 438 178 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 577 441 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål.

Kommuneplan: Kommuneplanens arealdel for Midt-Telemark kommune 2021-2033
ID: 202001
Ikrafttredelse 21.06.2021

Arealbruk: LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet
basert på gårdens ressursgrunnlag,Nåværende
Boligbebyggelse,Nåværende
Veg,Nåværende

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Egenerklæring om konsesjonsfrihet må være signert og registrert i matrikkelen før tinglysning av nytt skjøte.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1959/1074-1/32  Skjønn  
28.07.1959 
Heiåi-utbyggingen.
Gjelder denne registerenheten med flere

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vann og avløp. Eiendommen har septiktank og borevann. Avkjørsel fra fylkesvei.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
- huskestativ
- hundegård
- elbil-lader

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 81 14 02 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Vreimsida 846, 3804, Bø i telemark, Gnr. 28 bnr. 38 i Midt-Telemark kommune

Oppdragsnummer

48-23-0063

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Bø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.