Gvarv , Haugenjordet 4

Eldre enebolig med hage, uthus og dobbel carport - Gvarv sentrum

1 720 000

 • Prisantydning:

  1 720 000,-

 • Totalpris:

  1 776 992

Beregnet totalkostnad: 1 720 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 43 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 720 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 56 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 776 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  100 m²

 • Bruksareal:

  122 m²

 • Oppholdsrom:

  2

 • Soverom:

  3

 • Byggeår:

  1920

 • Modernisert:

  1977

 • Gårdsnummer:

  177

 • Bruksnummer:

  16

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  302988941

 • Sist endret:

  01.06.2023 14:09

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 52%

  eier sin egen bolig

 • 79%

  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

 • 67%

  har bolig mellom 60-120 kvm

 • 33%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 19%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Enebolig beliggende i Gvarv i Midt-Telemark kommune. Tilnærmet flat tomt opparbeidet med asfaltert gårsplass, plenarealer og diverse beplantning.

Innhold

Boligen er over tre plan og inneholder følgende:
Kjeller: Uinneredet kjellerrom.
1.etasje: Entre, bad, stue, kjøkken og soverom.
Loftetasje: Gang og tre soverom.

Utstyr

Varmepumpe i stua i 1. etasje.

Standard

Gulv belagt med laminat og belegg. Vegger med panel, panelplater og tapet. Himling med takplater. Slette innerdører. Naturlig ventilasjon.

Stue

I stua er det god plass til både spisestue og salong. Det er utgang fra stua til en delvis overbygget veranda (sør/vest-vendt). Fra stua er det også trapp opp til loftsetasjen.

Kjøkken

Kjøkken fra ukjent årstall. Gulv belagt med belegg. Vegger med tapet. Flis mellom benkeplate og overskap. Himling med takplater. Innredning med profilerte fronter. Laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum i metall med ett-greps blandebatteri. Nisje for stekeovn, oppvaskmaskin og avtrekksvifte. Frittstående kjøleskap.

Bad

Bad fra ukjent årstall. Gulv med gulvvarme belagt med flis. Vegger med veggplater og tapet. Himling med malt slett flate. Gulvstående toalett. Servantskap med heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Dusjkabinett med to-greps blandebatteri og hånddusj. Opplegg for vaskemaskin. Synlige vannrør i kobber og avløpsrør i plast og metall fra ukjent årstall. Mekanisk avtrekk.

Beliggenhet

Boligen ligger midt i Gvarv sentrum, med butikker, skole og offentlig transport like i nærheten. Kort vei til vannkanten/Gvarv Brygge og en hyggelig natursti, som blir kallt Kjærlighetsstien.

Kiwi Gvarv 2 min
PostNord 0.2 km
Coop Prix Gvarv 3 min
Post i butikk, PostNord 0.2 km

Løpende kostnader

Forsikring, strøm, kommunale avgifter.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 88014650

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
- Bad, helhetsvurdering
- Kjeller, konstruksjoner
- Etasjeskiller, skjevhetsmåling
- Elektrisk anlegg, forenklet vurdering av det elektriske anlegget
- Brann, brannslokkingsutstyr
- Terrasser / platting på terreng

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
- Kjøkken, helhetsvurdering
- Øvrige rom, overflater gulv, innerdører
- Kjeller, spesielle observasjoner, overflater vegger, himling
- Krypkjeller, helhetsvurdering
- Loft, innredet loftsetasje, ventilasjon, statikk, overflater himling, overflater gulv, konstruksjonsoppbygging, innerdører, annet
- Loft/uinnredet, helhetsvurdering
- Ildsteder, skorstein inne i bolig
- Innvendig trapp
- Teknisk anlegg, varmtvannsbereder, vannrør, hovedstoppekran, avløpsrør, radon
- Yttervegger, fasade, kledning
- Dører/vinduer
- Yttertak
- Grunnmur
- Drenering
- Stikkledninger/tanker

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne
sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligens areal

Primærrom: 100 kvm, Bruksareal: 122 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 21 m². Uinnredet kjeller.

1. etasje:
Bruksareal: 75 m².
Primærrom: 75 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, bad, stue, kjøkken og
soverom.

2. etasje:
Bruksareal: 26 m².
Primærrom: 25 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang og soverom.

Deler av loftetasje er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak.
Frittstående uthus på ca. 29 m2 oppført i trekonstruksjon.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Haugenjordet 4 (177/16) ble fradelt i 1910. Arealet er beskrevet ca 9ar (900m2). Midt Telemark kommune kan opplyse om at ved måling i kartet, kan det se ut som tomten i dag er på ca 650m2. Nabotomt 177/30 ble delt fra 177/16 i 1921. Det er usikre grenser, så tomten er markert som en åttekant (ca 300m2).

Garasje / Parkering

Ja, dobbel carport og god plass til parkering på innkjørselen.

Byggemåte

Boligen er oppført på grunnmur i mur/betongkonstruksjoner. Etasjeskiller, yttervegger og tak i trekonstruksjoner. Utvendige fasader med stående trekledning. Tak med saltaksform tekket med takstein. Vinduer i 2-lags glass med karmer av tre fra 1971, 1972, 1979 og ukjent årstall. Terrassedør
med 2-lags glass fra 1971. Slett ytterdør med glassfelt fra ukjent årstall. Oppvarming via vedfyring og elektrisk. Naturlig ventilasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse for tilbygg fra 1977.

Barnehage / skole i området

Gvarv barnehage - Gvarv (0-5 år) 6 min
72 barn 0.5 km

Gvarv skole/Sauherad ungdomsskole (1-10 kl.) 15 min
355 elever, 20 klasser 1.3 km
Bø vidaregåande skule 11 min
450 elever, 20 klasser 8.3 km
Nome vgs - avd. Søve 16 min
150 elever 16.8 km

Oppvarming

Oppvarming med vedfyring og strøm (varmepumpe).

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 20 550,48 pr. år Avløp, eiendomsskatt, feiing, renovasjon og vann.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 463 523 pr. 01.02.21 15:43 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 668 684 pr. 01.02.21 15:43 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig. Bevaring av bygninger. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Midt Telemark kommune.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.
Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 99 50 54 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Haugenjordet 4, 3810, Gvarv, Gnr. 177 bnr. 16 i Midt-Telemark kommune

Oppdragsnummer

48-23-0051

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Bø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.