Notodden , Liengrenda 665

Årlifoss - Svært innholdsrik familiebolig med 6 soverom, 3m takhøyde og utleiedel. Stor tomt på ca. 4,5mål.

2 190 000

 • Prisantydning:

  2 190 000,-

 • Totalpris:

  2 260 742

Beregnet totalkostnad: 2 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 54 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 190 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 70 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 260 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  269 m²

 • Bruksareal:

  357 m²

 • Soverom:

  6

 • Byggeår:

  1910

 • Gårdsnummer:

  84

 • Bruksnummer:

  25

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  303460304

 • Sist endret:

  07.06.2023 09:05

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 90%

  eier sin egen bolig

 • 50%

  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

 • 73%

  har bolig på over 120 kvm

 • 25%

  er barnefamilier

 • 44%

  er gift

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Dette er den tidligere maskinmesterboligen på Årlifoss som ble oppført i 1910. Boligen ble totalrenovert i 1979, og har senere fått oppgraderinger på både kjøkken og bad. Det må likevel påregnes oppussing/oppgradering av boligen.

Stor, eiet tomt på nesten 4,5 mål. Tomten er opparbeidet med gruset adkomst og gårdsplass. Tomten forøvrig har plenarealer som er beplantet med prydbusker og planter.

Eiendommen ligger landlig og pent til usjenerte omgivelser med fin og fri utsikt. Kort vei til natur- og friluftsområder. Det er ca. 7,5km til Gransherad med matbutikk, skole, barnehage m.m. Det er ca 18 km til Notodden sentrum og ca 20 km til Tuvenområde med handlesenter m.m

Innhold

Boligen inneholder følgende rom:

Kjeller: Kjellergang og 4 kjellerrom/boder.
1.etg.: Entre, gang, vaskerom, kjøkken, spisestue, stue. Bad tilleggsdel og oppholdsrom tilleggsdel.
2.etg.: Gang, bad, toalett og 5 soverom.
Loft: Gang og soverom. Loftsrom/bod.

Utstyr

Fibernett fra Altibox.

Entré

Du ønskes velkommen inn i et hyggelig inngangsparti som leder videre inn i en stor hall. Her er det god plass til garderobeløsninger for yttertøy. I dag er hallen utstyrt med åpen plassbygget skap. Innvendige overflater består av belegg på gulv, malte slette veggflater og lysmalte takessplater i himling.

Stue

Boligen inneholder flere stuer. Alle rommene fremstår svært romslige med god takhøyde på nesten 3m. Rommene innehar også store vindusflater for rikelig med lys og utsyn. Overflatene består av belegg, malte slette veggflater og malte takessplater i himling. Hovedstuen io 1.etg. er utstyrt med nyere peisovn. Utgang fra hovedstue til overbygget balkong.

Stue i utleiedel er et åpent rom med kjøkkenkrok og åpen peis. Innvendige overflater består av laminat, lysmalte mdf-plater og lysmalte takessplater i himling.

Kjøkken

Kjøkken i hoveddel med vinylbelegg på gulv, malt strie på vegg og panel i tak. Innredning fra 1979 med profilerte fronter, laminert benkeplate med nedfelt kum og 2-greps blandebatteri. Kjøkkenet har integrert oppvaskmaskin og frittstående komfyr og kjøleskap. Avtrekk over kokesonen med utkast gjennom yttervegg. God plass til stort spisebord med plass til hele familien.

Lys kjøkkeninnredning i leiligheten. Whirlpool hybelkjøkken fra 2021 med heldekkende beslag i stål. Hybelkjøkkenet har vaskekum, 1-greps blandebatteri, 2 kokeplater og kjøleskap. Vannrør i kobber fra 2021, avløpsrør i plast fra 2021. Avtrekk over kokesonen med utkast gjennom yttervegg. Hybelkjøkken er plassert i tilleggsdel som består av 1 rom og bad. Gulver er laminat fra 2021, vegger er smartpanel fra 2021, tak er takessplater.

Bad

Boligens hoveddel inneholder ett bad, vaskerom og separat toalettrom.

Baderommet i hovevddelen er fra 2007 i følge tidligere salgsoppgave med flislagt gulv med fall og varmekabel, flislagte vegger og takessplater i tak. Det er innstallert dusjkabinett, baderomsinnrening med heldekkende servant og 1-greps blandebatteri og tradisjonelt toalett. Vannrør i kobber av ukjent alder, avløpsrør i plast av ukjent alder. Avtrekk med fuktstyrt vifte.

Baderommet i leiligheten er fra 2021 med vinylbelegg på gulv, baderomsplater på vegg og panel i tak. Det er innstallert dusjkabinett, vegghengt innredning med heldekkende servant og 1-gres blandebatteri, tradisjonelt toalett og opplegg for
vaskemaskin. Vannrør er kobber fra 2021, avløpsrør og sluk i plast fra 2021. Avtrekk med elektrisk styrt vifte gjennom yttervegg.

Praktisk, separat vaskerom med egen utgang. Vaskerom i 1. etasje i hoveddel av ukjent alder. Vaskerommet har vinylbelegg på gulv, malt glassfiberstrie på vegg og panel i tak. Det er installert utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Innning med profilerte fronter og laminert benkeplate. Garderobeskap. Vannrør i kobber av ukjent alder, avløpsrør og sluk i plast av ukjent alder. Naturlig ventilasjon.

Separat toalettrom i 2. etasje har vinylbelegg på gulv tapetserte vegger og tak-ess i tak. Det er montert tradisjonelt toalett og servant med 2-greps blandebatteri. Naturlig ventilasjon.

Hage

Stor, eiet tomt på nesten 4,5 mål. Tomten er opparbeidet med gruset adkomst og gårdsplass. Tomten forøvrig har plenarealer som er beplantet med prydbusker og planter.

Soverom

Boligens hoveddel inneholder hele 5 soverom, alle i god størrelse med muligheter for garderobeløsninger. Alle rommene innehar god takhøyde.

Leiligheten har ett åpent rom som har vært benyttet til stue, kjøkken og soveplass.

Beliggenhet

Eiendommen ligger landlig og pent til usjenerte omgivelser med fin og fri utsikt. Kort vei til natur- og friluftsområder. Det er ca. 7,5km til Gransherad med matbutikk, skole, barnehage m.m. Det er ca 18 km til Notodden sentrum og ca 20 km til Tuvenområde med handlesenter m.m.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, forsikringer, strøm, vedlikehold/brøyting av vei samt vedlikehold av privan vann- og avløpsanlegg.

Forsikring

Tryg forsikring Polisenummer: 7244925

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

- HYBELKJØKKEN - TG3
Fuktskade påvist i himling. Plater bør skiftes ut. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000.

- KJØKKEN - TG3
Kjøkkeninnredningen har skader og bærer sterkt preg av alder/slitasje. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Prisanslag gjelder skifte av innredning. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000.

- ROM UNDER TERRENG - TG3
Ventilasjonen vurderes med fordel å kunne vært bedre. Manglende ventilering må utbedres. prisanslag gjelder montering av ventiler i kjellervinduer. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.

Det er registrert at oppforet gulv er isolert med isopor som ikke er innstøpt, kun tildekket med sponplater. Oppforet gulv bør rives og isopor fjernes. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.

- LOFT INNREDET  - TG3
Svelling/oppsprekking i himling i gang. Gammel vannskade fra tidligere lekkasje fra yttertak. Overflater bør fornyes. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.

- ILDSTEDER/SKORSTEIN INNVENDIG - TG3
Innkledd teglsteinspipe. Alle fire sider skal kunne inspiseres. Konstruksjonen må åpnes slik at alle fire sider blir synliggjort. Prisanslag gjelder blottlegging av pipestokk. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000.

- ELEKTRISK ANLEGG - TG3
Det er funnet ledninger som ikke er terminert ved takpunkt på soverrom på loft. Fare for støt og kortslutning. Med bakgrunn i de registrerte avvik må det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. Det må gjøres strakstiltak. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for elsjekk. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.

- BALKONGER/TERRASSER - TG3
Balkong / Veranda / Terrasse er i dårlig stand. Tiltak må påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000.

- UTVENDIGE TRAPPER - TG3
Det mangler rekkverk på trapp til veranda. Rekkverk bør etableres. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000.

- DRENERING - TG3
Byggeåret tatt i betraktning antas ikke bygget være drenert for rom under terreng. Vannutkast til terreng fra taknedløp og stedvis terrengfall mot bygget. Sjablongmessig prisanslag: kr over 300 000.

- BAD 2.ETG. - TG2
Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres.
Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Vannrør bør fornyes. Redusert vanntrykk ved tapping. Bør undersøkes av rørlegger.
Tilkomst til sluket under dusjkabinett er utilfredsstillende. Dusjkabinett er "låst" mellom 2 fastmonterte innredninger.
Det er fuktmerker i himlingen i området over dusj. Kan skylles kondens. Ytterligere undersøkelser vedrørende kondensproblematikk bør påregnes. Elastiske flisfuger har stedvis manglende vedheft. Fuger bør fornyes.
Det kan ikke verifiseres om det er benyttet tilstrekkelig tettesjikt på våtrommets gulvflater/veggflater, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres. Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt. Dette kan ha betydning for rommets lekkasjesikkerhet. Fornying av slukmansjett og klemring bør påregnes.
Sluk og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres. Sluk og avløpsrørbør fornyes.

- VASKEROM- TG2
Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk bør etableres.
Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Vannrør bør fornyes.
Innredning har skader/høy slitasjegrad. Innredning må skiftes ut.
Innredning har skader/høy slitasjegrad. Innredning må skiftes ut.
Gulvoverflatens materiale er slitt/aldringspreget. Gulvoverflate bør fornyes.
Tettesjikt/slukmansjett ikke klemt med klemring i sluk og er derfor spesielt utsatt for lekkasjer. Tettesjikt i sluk bør fornyes. Det er ikke etablert tilstrekkelig tettesjikt i våtsone rundt utslagsvask. Fare for fukt i konstruksjon. Tilstrekkelig tettesjikt bør etableres.
Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Avløpsrør bør fornyes.

- KJØKKEN - TG2
Vannrørene er av ukjent alder, men antas ha en alder som tilsier at levetiden er passert. Valgt tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg på rørene. Veggoverflater er slitt. Overflater bør fornyes. Veggoverflater er slitt. Overflater bør fornyes.
Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

- TOALETTROM - TG2
Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk bør etableres.
Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Veggoverflater er slitt og har spor etter tidligere vannskade, bakenforliggende skader kan være oppstått. Overflater bør fornyes. Himlingsflater bærer preg av slitasje. Overflater bør fornyes. Gulvet bærer preg av slitasje. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

ROM UNDER TERRENG - TG2
Veggoverflater er slitt. Overflater bør fornyes.
Gulvet er grovt støpt og har synlige spor etter oppigging sannsynligvis for å skifte avløpsledninger.
Etasjen har gulv under bakkenivå som er opplektet. Dette anses som en risikokonstruksjon med hensyn til fukt. Symptomer på utilsiktet fuktighet er observert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn

- LOFT INNREDET - TG2
Veggflater bærer preg av slitasje og alder. Veggflater bør slipes/males. Gulvets overflatematerale er slitt/aldringspreget. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

- INNVENDIGE TRAPPER - TG2
Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600. Åpninger i rekkverket på mer enn 0,10 meter.
Kjellertrappen har stedvis fri ganghøyde lavere enn 2,0 m. Av denne grunn oppfyller ikke trappeløpene dagens krav. Forholdene anbefales utbedret/undersøkt med bakgrunn i dagens gjeldende krav til sikkerhet.

- ETASJESKILLER - TG2
Største målte avvik er målt i rom oppholdsrom tilleggsdel. Avviket er målt til 25 mm. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.

 - TEKNISKE ANLEGG - TG2
Tekniske installasjoner, vann- og avløpsrør inne i boligen er i hovedsak av høy alder. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

- RADON - TG2
Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA.

- YTTERVEGGER INKL. FASADER - TG2
Yttervegger i sin helhet har etterslep på vedlikehold. Oppgraderinger/vedlikehold må påregnes.

- DØRER OG VINDUER - TG2
Vinduer bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning. Utbedring/utskiftning anbefales.
Enkelte ytterdører er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på dører hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.

TG3: Det er registrert 2 vinduer med skade i glass, samt noe knuste glass i kjellervinduer. Avsetning for skifte av glass vinduer 10-50 000,-

- YTTERTAK - TG2
Det kan ikke verifiseres at det er etablert tilstrekkelig lufting i/ved gesims. Tiltak anbefales.
Snøfangerutstyr ikke etablert. Tiltak anbefales.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Bygging av nytt bad i hybel. Arbeid utført av Notodden Rørleggerforening, Bøen Elektro og Telebygg Bratsberg AS. Arbeidet ble utført av alle tre firmaer i sine tilhørende fagfelter i periode september-november 2021.

- Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Notodden Rørleggerforening. Rørleggerne lagde ny sluk i ny toalett i hybelen i høst 2021.

- Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?
De ble oppgradert i vestvendte fasaden i oktober 2021 grunnet råteskader. Det ble byttet til nye lekter, isolasjon og kledning.

- Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Det var mus da vi flyttet inn sen sommer 2020. Etter sementering av ytre hull i fasaden utenfor kjelleren, ble problemet løst.

- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)?
Bøen Elektro AS. Fornyelse av automatisk sikringsskap høst 2022 og ny elektrisk anlegg i hybelen høst 2021.

Boligens areal

Primærrom: 269 kvm, Bruksareal: 357 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 74 m².
Primærrom: 0 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Ingen.

1. etasje:
Bruksareal: 120 m².
Primærrom: 120 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, gang, vaskerom, kjøkken, spisestue, stue. Bad tilleggsdel og oppholdsrom tilleggsdel.

2. etasje:
Bruksareal: 122 m².
Primærrom: 122 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang, bad, toalett og 5 soverom.

Loft:
Bruksareal: 41 m².
Primærrom: 27 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang og soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 4 412 kvm, Eierform: Eiet tomt

Kommunen opplyser at eiendommen er oppmålt.

Garasje / Parkering

Enkel garasje forlengelse av 1. etasje med vippeport og ytterdør. Flere oppslittingsplasser på egen tomt.

Byggemåte

Huset er oppført med kjeller med natursteinsmurer, yttervegger i trekonstruksjoner utvendig kledt med liggende trekledning og saltak i trekonstruksjoner tekket med stålplater. Vinduer er i hovedsak i tre med 2-lags glass, kjellervinduer har 1-lag glass. Terrasse og balkongdør i tre med 2-lags glass og ytterdører i tre. Boligen har naturlig ventilasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Ingen byggemeldinger funnet på eiendommen i kommunen sine arkiver.

Adgang til utleie

Selger har laget til en selvstendig leilighet med stue/soverom, kjøkkenkrok og bad.

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Elektrisk og vedfyring.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 9 555 pr. år I de kommunale avgiftene inngår gebyr til eiendomsskatt, renovasjon og feiing.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 857 626 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område avsatt til spredt boligbebyggelse.
Kommuneplan: K12
Ikraftredelsesdato: 28.10.2020
Faresone: Ras- og skredfare.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Egenerklæring om konsesjonsfrihet må signeres og være registrert i matrikkelen før skjøte blir tinglyst.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1998/3625-1/33  Kjøpekontrakt
06.11.1998 
Rettighetshaver: Helge Kleven, f. 210657.
Kjøpesum kr. 150.000,-. Div. best.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Privat vann og avløp. Eiendommen er tilknyttett borevann med pumpe. Eiendommen har godkjent utslipp (privat eneanlegg). Eiendommen er tilknyttet privat vei, det foreligger tinglyst veirett. Vedlikehold og brøyting fordeles mellom eierne av boligene i Liengrenda.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 81 14 02 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Liengrenda 665, 3680, Notodden, Gnr. 84 bnr. 25 i Notodden kommune

Oppdragsnummer

48-23-0050

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Bø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.