Bø i telemark , Harpetjønnlia 11

Folkestad - Innholdsrik familiebolig med dobbel garasje og hybel. Pent opparbeidet hage på usjenert og solrik tomt!

2 790 000

 • Prisantydning:

  2 790 000,-

 • Totalpris:

  2 873 742

Beregnet totalkostnad: 2 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 69 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 790 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 83 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 873 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  185 m²

 • Bruksareal:

  197 m²

 • Soverom:

  4

 • Byggeår:

  1980

 • Gårdsnummer:

  9

 • Bruksnummer:

  301

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  300943286

 • Sist endret:

  12.10.2023 14:55

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 83%

  eier sin egen bolig

 • 78%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 63%

  har bolig på over 120 kvm

 • 73%

  av boligene er eldre enn 20 år

 • 31%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK

Beskrivelse

Velkommen til Harpetjønnlia 11, en trivelig og innholdsrik familiebolig på solrik tomt.
Boligen's opprinnelige byggeår er 1980, men ble tilbygget i 1998 med større stue, kjøkken og nytt inngangsparti. Boligen er romslig og innholdsrik med hele fire soverom, to bad, stor stue samt hybel med eget bad.

Eiendommen består av en stor hage, som er svært pent opparbeidet. Her finnes det frodig beplantning som stauder, busker og trær. I tillegg er det lagt plen, gruset sti, trapper og steinsatte murer. Stor, asfaltert innkjørsel med parkeringsplass. Samt parkering i dobbel garasje.

Det er fine turområder innover Folkestadmogane med flere merkede stier i umiddelbar nærhet til eiendommen. En kan bla gå til Store og Lille Trytetjønn, der det er muligheter for fiske. Ved Store Trytetjønn er det også etablert en fin raste -og badeplass. Videre kan en gå eller sykle over til Hørteelva med flere fine badekulper.

Innhold

Boligen inneholder følgende rom:

Underetasje: gang, vaskerom, entrè, soverom, 2 bad, stue og kjøkken. Tre boder.
1. etasje: entre, bad, tre soverom, trapperom, kjøkken, spisestue og stue.

Dobbel garasje i fellesbygg med nabo. Garasjen har to stk. oppstillingsplasser, samt lagring på loft.

Entré

Du ønskes velkommen inn i en romslig entrè med god plass til å henge fra yttertøyet. Det er satt inn stor skyvedørsgarderobe i tre med speil,  hyller og knagger. Rommet er utstyrt med eikegulv og stående panel.

Stue

Boligen inneholder en romslig stue i 1.etasje med separat løsning til kjøkken. Stua har eikeparkett på gulv, og liggende panel på vegg. Rommet er utstyrt med vedovn som varmer godt på kalde dager. Utgang via verandadør med glassfelt til overbygget balkong.
Rommet fremstår lyst og luftig med flere vindusflater, og innehar flere møbleringsmuligheter.

Kjøkken

Kjøkkeninnredning opplyses å være fra 1998. Profilerte fronter i heltre, samt benkeplater av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps blandebatteri. Det er lagt fliser mellom kjøkkenbenk og overskap, samt montert benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Det er laget nisje til kjøleskap i høyskap, og komfyr og oppvaskmaskin i benk. Innebygd ventilator. Innvendige gulvflater består av belegg, malt panel på vegg og malte takplater i himling.

Kjøkkeninnredningen i hybelen er fra byggeår. Innredningen har profilerte fronter, laminat benkeplate og nedfelt oppvaskkum med to-greps blandebatteri. Det er lagt belegg mellom kjøkkenbenk og overskap. Avsatt plass til kjøleskap og komfyr.

Bad

Boligen inneholder hele tre bad, inkludert baderommet i hybelen.
Baderommet i 1.etasje er fra 1998. Rommet er utstyrt med gulvbelegg og varmekabler, samt baderomsplater på vegg. Badet inneholder vegghengt servantskap med benkeplate i laminat, nedsenket servant, speil, overlys og stikkontakt på vegg. Dusj på gulv med innfellbare glassdører. Vegghengt toalett med innebygget sisterne.

Baderommet i underetasjen er fra byggeår. Badet er flislagt og innehar varme i gulvet. Panel i himling. Badet er utstyrt med servantskap med laminert benkeplate, nedsenket servant, speil og overlys. Dusj på gulv med fast vegg i plexiglass og gulvstående toalett. Ved siden av badet er det laget til et rom som var tiltenkt til badstue. I dag brukes rommet som lager/bod.

Baderommet i hybelen er også fra byggeår. Rommet har varmekabler, belegg på gulv og vegger med malt tapet og belegg. Badet er utstyrt med vegghengt servant, speil, skap og overlys. Dusjnisje med fast vegg i plexiglass, samt gulvstående toalett. Opplegg for vaskemaskin (vaskemaskin medfølger).

Hage

Eiendommen består av en stor hage, som er svært pent opparbeidet. Her finnes det frodig beplantning som stauder, busker, trær og kjøkkenhage. I tillegg er det lagt plen, gruset stier, trapper og steinsatte murer. Stor,  asfaltert  innkjørsel med parkeringsplass. Hagen er solrik og fremstår som skjermet med lite innsyn.

Soverom

Boligen inneholder totalt tre soverom i boligens 1.etasje. Rommene er utstyrt med eikeparkett og teppe på gulv og malte veggflater. Rommene er av ulik størrelse, men med muligheter for garderobeløsninger.

Boligen inneholder også et stort rom i underetasjen som har blitt benyttet som soverom.  Rommet er i de originale byggetegningene godkjent som bod. Det kreves bruksendring for at rommet skal bli godkjent til soverom.

I hybelen har det vært praktisert å ha soveplass i åpen løsning med stue og kjøkken.

Beliggenhet

Eiendommen har en solrik og usjenert beliggenhet. Det er fine turområder innover Folkestadmogane med flere merkede stier i umiddelbar nærhet til eiendommen. En kan bla gå til Store og Lille Trytetjønn, der det er muligheter for fiske. Ved Store Trytetjønn er det også etablert en fin raste -og badeplass. Videre kan en gå eller sykle over til Hørteelva med flere fine badekulper. Gangavstand til barnehage og Bø Sommarland. Gang- og sykkelveg til barneskolen og til sentrum.Ca 4,5 km til Bø sentrum.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, forsikringer og strøm.

Forsikring

IF Polisenummer: 8206114

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

- BAD 1.ETG - TG2
Stedvise slitasjer på innredning og servant. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Misfarging/svertesopp påvist i elastiske fuger. Fuger bør fornyes. Slitasjer i overflater. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Membran: Det er ikke observert synlige skader. Med bakgrunn i tettesjiktets alder gis TG2. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

- BAD HYBEL - TG2
TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner.

- BAD KJELLER - TG2
TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner.

- VASKEROM KJELLER - TG2
Kun naturlig ventilasjon via dør og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk bør etableres. Vegger har slitasjer. Tiltak anbefales. Det er ikke benyttet tilstrekkelig tettesjikt på våtrommets vegger. Rommet tilfredsstiller ikke krav til fukt- og lekkasjesikkerhet. Tilstrekkelig tettesjikt bør etableres. Det er ikke observert synlige skader på gulvbelegg, men med bakgrunn i tettesjiktets alder gis TG2. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

- KJØKKEN HYBEL - TG2
Ikke etablert ventilator. Anbefales etablert. Vannrør: Tilstandsgrad er satt ut fra alder. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Innredning har stedvis slitasje. Tilstandsgrad er satt ut fra alder. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

- KJØKKEN 1.ETG - TG2
Stedvise slitasjer/krympemerker i maling/panel. Overflater bør fornyes. Kjøkkeninnredningen bærer preg av alder/slitasje. Tiltak anbefales.

- ØVRIGE ROM 1 ETG - TG2
Innvendige flater bærer preg av alder/slitasje. Overflater bør fornyes. Takplater er stedvis løse og bør festes. Ventilasjon vurderes til ikke å være tilfredsstillende i enkelte rom. Tilfredsstillende ventilasjon bør etableres.

- ROM UNDER TERRENG - TG2
Bod 1 har jordbunn under gulvlemmer. Det observeres begynnende råteskader og utilsiktet fuktighet. Utbedrende tiltak anbefales.
Overflater vegger: Stedvise slitasjer. Hull i vegg i bod 3. Tiltak anbefales. Gulv har stedvise slitasjer. Tiltak anbefales.
Etasjen har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Dette anses som en risikokonstruksjon med hensyn til fukt. Symptomer på utilsiktet fuktighet er observert. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS),
i utlektet kjellervegg. Det observeres plast og svartpapp i utforet vegg under terreng. Dette anses som en konstruksjonsfeil. Enkelte innerdør har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.

- KRYPKJELLER - TG2
Stedvis åpning i tak/himling og synlig isolasjon. Fuktighet trekker inn i krypekjeller. Se også under punktet "Drenering". Deler av krypekjeller har redusert tilkomstmulighet og det er dermed ikke foretatt detaljerte undersøkelser. Ytterligere undersøkelser og tiltak anbefales.

- ILDSTEDER - TG2
Det må rengjøres innenfor sotluke i kjeller så sotluken kan lukkes helt.

- INNVENDIGE TRAPPER
Det er for stor lysåpning mellom trinn, målt til 14 cm. Kravet er maks 10 cm. Åpninger i rekkverket på mer enn 10 cm. Målt til ca. 15 cm.
Trappen har stedvis fri ganghøyde lavere enn 2,0 m. Av denne grunn oppfyller ikke trappeløpene dagens krav. Forholdene anbefales
utbedret/undersøkt med bakgrunn i dagens gjeldende krav til sikkerhet.

- ETASJESKILLER - TG2
Det er noen målbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 16 mm i stue/spisestue. Årsak til skjevhetene er ikke kjent. Forøvrig ingen merknader i det andre rommet som er målt.

- TEKNISKE ANLEGG - TG2
 • Varmtvannsbereder: TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand.
 • Vannrør: TG2 er valgt på vannrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår.
 • Avløpsrør: TG2 er valgt på avløpsrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår.

- RADON - TG2
Det er ikke foretatt Radonmålinger i boligen. Dette er anbefalt jf. Direktoratet for Strålevern og Atomsikkerhet.

- ELEKTRISK ANLEGG - TG2
Det er ikke gjennomført vedlikehold på den delen av det elektriske anlegget som er fra byggeår, og det foreligger ingen dokumentasjon.
Med bakgrunn i manglende dokumentasjon og at det er mer enn fem år siden det har vært utført el-kontroll av boligen er det gjennomført en forenklet vurdering av det elektriske anlegget.

- YTTERVEGGER - TG2
Kledning har stedvise slitasjer. Kledning kan ikke ses å være montert med tilstrekkelig lufting. Det vil normalt påvirke levetiden på panelet negativt. Tilstrekkelig lufting anbefales.

- DØRER OG VINDUER - TG2
Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato.

Ytterdører er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato.

- YTTERTAK - TG2
Symptomer på slitasje og elde er registrert. Selger opplyser at det har vært en lekkasje i gesims/takutstikk mot norøst. Det registreres skade ved undersøkelser under takutstikk. Undersøkelse på tak er ikke mulig grunnet snø/is. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Takgjennomføringer med tettedetaljer rundt pipe vurderes til ikke å være lekkasjesikker. Tettedetaljer bør utbedres.
Takrenner i plast og beslag har slitasjer. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

- BALKONGER - TG2
Rekkverkshøyden på balkong er under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tiltak anbefales. Overflater/terrassebord på balkong og veranda er slitt og trenger fornying.

- TERRASSER/PLATTING - TG2
Plattingen har høy slitasje. Tiltak anbefales

GRUNNMUR/FUNDAMENTER - TG2
Det registreres riss/sprekker på grunnmur. Eksakt årsak er ikke kjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Pussavskalling er stedvis observert på grunnmur. Fornying av overflate bør påregnes.

DRENERING - TG2
Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, men er vurdert å være fra bygningens opprinnelige byggeår. Alder samt symptomer på utilsiktet fuktighet tilsier at forventet gjenværende brukstid er kort/utløpt.

STIKKLEDNINGER OG TANKER - TG2
Alder og materialvalg tilsier at anbefalt brukstid og restlevetid på vann- og avløpsrør med tilliggende utstyr bør vies spesiell oppmerksomhet. Materialene er skjulte i grunnen og dermed er det kun alder som kan gi indikasjon på tilstand. TG2 settes for
å belyse risiko.

FRITTSTÅENDE BYGGVERK - TG2
Garasje uten porter. Det observeres synlige fuktmerker på grunnmur som indikerer utilsiktet fuktighet. Skjulte eller bakenforliggende skader kan ikke utelukkes. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Det registreres sprekker/skader på grunnmur i bakkant av garasje. Setninger kan ikke utelukkes. Innvendige flater har slitasjer og det observeres sprekker i gulv. Tiltak anbefales.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Håvard Aabø Byggmester, El-installasjon ved Johan Grossvold, rørleggerarbeid ved godkjent rørlegger (Haugestøl?). Renovering av bad i 1.etg. 1998.

- Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Tilbakeslag i vaskerom kjellar.

- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Brødrene Kallesten jan 2022. Staka opp sluk i vaskerom etter tilbakeslag.

- Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
Ny vedovn i 2019, grunnet sprekker i varmeplater på den gamle ovnen.

- Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Vanleg sukkermaur sett på våren (i kjøkken).

- Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Sprekk i garasjemur.

- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Håvard Aabø, byggmester. Bygde huset i 1980. Hybel innreidd i 1986. Tilbygg 1998: utvidelse av kjøkken og stove.

- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)?
Elektropluss. Bytte frå skrusikringar til vippesikringar.

- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om
lavspenningsanlegg)?
Elektropluss mars 2022.

- Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende?
Eigedommen er registrert med hybel i kommunens register.

- Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Hybel i underetasje.

- Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest?
Det føreligg midlertidig brukstillatelse datert 18.aug 1980.

- Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
Felles garasjebygg med Harpetjønnlia 13. Eigedomen har garasjeplass med to garasjeportar, samt ein liten bod. Loftsrom for lagring over garasjearealet.

Tilleggskommentar: : Det manglar eit gesimsbord på husets endevegg mot nord.

Boligens areal

Primærrom: 185 kvm, Bruksareal: 197 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 86 m².
Primærrom: 74 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: gang, vaskerom, entre, soverom, 2 bad, stue og kjøkken.

1. etasje:
Bruksareal: 111 m².
Primærrom: 111 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: èntre, bad, tre soverom, trapperom, kjøkken, spisestue og stue.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 945 kvm, Eierform: Eiet tomt
Ihht. infomasjon fra kommunen er tomtegrensene nøyaktige.

Garasje / Parkering

Parkering i felles garasjebygg med nabo. To stk. parkeringsplasser, samt lagring på garasjeloft. Ellers oppstillingsplasser til bil på egen tomt.

Byggemåte

Boligen er oppført med grunnmur av lettklinerblokker og betongkonstruksjon og gulv mot grunn av betong. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig liggende og stående trekledning. Yttertak med saltaksform av trekonstruksjon tekket med shingel. Ytterdører med profilerte flater fra ukjent årstall. Vinduer og balkongdør med karmer/rammer av tre med to- og tre-lags glass fra 1978 og 1998. Oppvarming med elektrisitet og vedfyring. Luft-til-luft varmepumpe. Naturlig ventilasjon via spalter i vinduer og luker i vegg i kombinasjon med mekanisk avtrekk på kjøkken og bad.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 18.08.1980 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.
Det foreligger godkjente byggetegninger og byggemelding for tilbygg i 1.etasje, datert 1989.

Det foreligger ikke ferdigattest på tilbygget iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Megler gjør oppmerksom på at deler av kjelleren er ominnredet i ettertid. Det gjøres oppmerksom på at det ikke er søkt om/godkjent etablering av utleiedel og ominnredning. Og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre.

Dagens planløsning samsvarer ikke med godkjente byggetegninger mottatt av kommunen. I dag er ett av de opprinnelige bodrommene i underetasjen innredet og brukt som soverom. I tillegg er en av de mindre bodene omgjort til bad og badstue. Bodrom defineres som sekundærrom, og omgjøring fra sekunddærrom til primærrom er søknadspliktig. Det er ikke fremlagt dokumentasjon som viser at bruksendringen er søkt om.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Man kan fritt leie ut rom i egen boenhet, så lenge rommene er godkjent for varig opphold.

Oppvarming

Elektrisk og vedfyr. Nyere varmepumpe i stue.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 24 347 pr. år I de kommunale avgiftene inngår gebyr for eiendomsskatt, renovasjon, vann, avløp og feiing.
Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Vi kjenner ikkesamlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Denne rapporten sammenstiller dette for fjoråret, med summer fordelt perfagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Eiendomsskatt

Det er i Midt-Telemark kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 881 079 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 171 885 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål.

Kommuneplan: Kommuneplanens arealdel for Midt-Telemark kommune 2021-2033
ID: 202001
Ikrafttredelse 21.06.2021

Reguleringsplan: Felt A Folkestad
ID: 05_06_1979
Ikrafttredelse 31.01.1979

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Midt-Telemark kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Eiendommen har vannmåler.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- vaskemaskin i hybelen
- hvitevarer på kjøkken
- fryser

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 81 14 02 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Meglers uavhengighet

Det opplyses om at megler har relasjon til oppdragsgiver, men relasjonen er ikke i strid med god meglerskikk.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Harpetjønnlia 11, 3804, Bø i telemark, Gnr. 9 bnr. 301 i Midt-Telemark kommune

Oppdragsnummer

48-23-0027

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Bø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.