Bø i telemark , Hellåsen 35

Enebolig med garasje i etablert boligfelt på Folkestad - Elbillader

2 900 000

 • Prisantydning:

  2 900 000,-

 • Totalpris:

  2 986 492

Beregnet totalkostnad: 2 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 72 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 900 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 86 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 986 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  118 m²

 • Bruksareal:

  132 m²

 • Oppholdsrom:

  2

 • Soverom:

  3

 • Byggeår:

  1982

 • Modernisert:

  2000

 • Gårdsnummer:

  9

 • Bruksnummer:

  303

 • Energimerking:

  F

 • Finnkode:

  294220508

 • Sist endret:

  29.03.2023 14:11

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 75%

  eier sin egen bolig

 • 57%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 62%

  har bolig på over 120 kvm

 • 63%

  av boligene er eldre enn 20 år

 • 37%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Enebolig med garasje i etablert og barnevennlig boligområde på Folkestad. Barnehage rett ved. Flotte turløyper i umiddelbar nærhet. Bø Sommarland  ca 600 m unna. Boligen har en flott utsikt til Lifjell og har en solrik plassering. Hagen er opparbeidet med plen og prydbusker. Belegningsstein i tunet.

Innhold

Underetasje: Entre, gang, wc, bad, vaskerom, to boder og to soverom.
1. etg: Stue, kjøkken, bod, gang og soverom.

Utstyr

Altibox
Varmepumpe
Peisovn
Elbil-lader

Standard

Boligen har stort sett standard fra byggeår, med noen oppgraderinger i senere tid. Det er blandt annet oppgradert badet i 2005 (av forrige eier) og satt inn nytt kjøkken i 2016, montert nye elektriske markiser i 2010 og montert 2 nye varmepumper i 2015 og 2021. Saltak tekket med Decra fra 2015. Ny pipehatt og takrenner 2015. Den siste moderniseringen ble gjort i 2022, da ble det satt inn ny trapp mellom underetasjen og 1. etasjen. I denne forbindelsen, ble det også lagt ny parkett i hele stua og kjøkkenet. Rekkverket på veranda utenfor stuen ble også skiftet ut i 2022. Boligen har også fått montert nye automatsikringer (Bø Installasjon).

Entré

Inngangen/vindfang med god plass til oppbevaring av klær og sko. Her er det også montert en varmepumpe, som varmer opp underetasjen.

Stue

Stua er åpen og romslig, med store vinduer mot øst og vest, som slipper inn mye naturlig lys. Midt i stuen er det satt inn en peisovn, som varmer godt på kalde vinterdager. I tillegg er det montert en varmepumpe i stua. Det er utgang til en vestvendt veranda fra stuen med verandadør med glassvindu. På hele vindusrekken mot vest er det montert elektriske persinner, som beskytter mot ettermiddagssola. Stuen og kjøkkenet har ny parkett på gulvet, malt panel/strietapet på vegger og himling.

Kjøkken

Kjøkken fra 2016. Gulv med en-stavs parkett. Vegger og himling med trepanel. Innredning med slette fronter, laminert benkeplate og nedsenket
oppvaskkum i metall med ett-greps blandebatteri. Nisje for oppvaskaskin og kjøleskap. Integrert ovn og platetopp. Vegghengt avtrekksvifte. Vannrør i
kobber og avløpsrør i plastmateriale fra 2016. Det er etablert komfyrvakt. Det er etablert automatisk vannstopper på oppvaskmaskin. Hvitevarer medfølger.

Bad

Badet ligger i underetasjen og er innredet med dusjhjørne (m/dusjvegger), servant med skapinnredning og toalett. Fliser med varmekabler på gulv og malte murvegger. Bad oppgradert i 2005. Ekstra toalettrom ved siden av badet, med enkel servant og fliser på gulv, tapet og malte slette plater på vegg.

Eget vaskerom, med ekstra bodplass innenfor. Vaskerommet er fra byggeår. Gulv belagt med belegg. Vegger med malte slette flater. Himling med takessplater. Arbeidsbenk med nedenket utslagsvask og veggmontert to-greps blandebatteri. Vannrør i kobber og avløpsrør i plastmateriale fra byggeår. Enkelte avløpsrør fra nyere ukjent årstall.

Soverom

Soverom 1 i underetasjen har garderobeskap med skyvedører. På gulvet er det parkett og vegg har malt panel/tapet.

Soverom 2

Soverom 2 i underetasjen har skyvedørsgarderobe med 3 dører, der den ene har ny speildør i 2023. Parkett på gulv og tapet/malt tapet på vegger.

Soverom 3

Soverom/kontor 3 ligger i 1. etasje. Parkett på gulv og malt panel på vegg. Dette rommet blir i dag kombinert som kontor/gjesterom.

Beliggenhet

Eiendommen har en fredelig og barnevennlig beliggenhet på Folkestd. Det er fine turområder innover Folkestadmogane med flere merkede stier i umiddelbar nærhet til eiendommen. En kan bla gå til Store og Lille Trytetjønn, der det er muligheter for fiske. Ved Store Trytetjønn er det også etablert en fin raste -og badeplass. Videre kan en gå eller sykle over til Hørteelva med flere fine badekulper. Gangavstand til barnehage og Bø Sommarland. Gang- og sykkelveg til barneskolen og til sentrum.Ca 4,5 km til Bø sentrum.

Forsikring

Tryg Polisenummer: 4949419

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 3:
- TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy alder og/eller slitasjegrad. -Inkludert vann og avløpsrør. Det ble observert uttettheter i gulvbelegg. Kan medføre fukt i konstuksjonen ved vannpåkjenning. Det er ikke etablert avtrekk/lufting fra rommet. Medfører forhøyet luftfuktighet ved bruk. Oppgraderinger bør påregnes. Det ble ikke foretatt hulltaking/fuktmåling grunnet våtsonens plassering mot yttervegg.
- Ildsteder inne i boligen.
- Terrassen/trappen bære preg av høy slitasje/råte/skjevheter. For lav rekkverkshøyde. Tiltak må påregnes.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2
- Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk bør etableres.
- Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt. Det er ikke mulig å verifisere om det er benyttet våtromsmaling/system på vegger utenfor dusjsone. Krever oppfølging og jevnlig ettersyn. Det er ikke observert synlige skader, men tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent.
- Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking, grunnet våtsonens plassering. TG2 er satt for å belyse risiko.
- Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 10 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.
- Selv om det er gjort oppgraderinger på våtrommet, er sluket ikke skiftet. Erfaringsmessig medfører dette økt fare for lekkasje rundt sluket.
- Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper på vannrør foruten oppvaskaskin for å begrense eventuelle lekkasjer fra andre vanninstallasjoner.
- Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk bør etableres.
- Vannrør i kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Det ble registrert knirk i gulv på kontoret.
- Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som kan indikere manglende vedheft mellom flis og underlag. Samt enkelte spruknde fliser. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Etasjen har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Ut i fra alder på drenering, vurderes denne konstruksjonen å ha en fuktrisiko selv om synlige skader ikke er observert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS), i utlektet kjellervegg. Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Målingene viser følgende: RH 75 %, temperatur 8,7 grader C og duggpunkt 4,6 grader C. Årsakene til fuktproblematikk er som regel sammensatte. Årsak må avklares og videre fukttilførsel
må stoppes. Hulltaking i forbindelse med fuktmåling viser at konstruksjonen har en oppbygning som erfaringsmessig medfører forhøyet risiko for fuktproblematikk. (plast og asfaltpapp) Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Svertesopp/kondensmerker registrert i undertaket. Dette har høyst sannsynlig en sammenheng med begrenset lufting av kaldtloftet.
- Luftespaltene mellom taksperrene er i hovedsak tettet med isolasjon, noe som fører til redusert ventilering av kaldtloftet. Isolasjon bør utbedres for å sikre tilstrekkelig ventilering av loftet.
- Det ble observert spor etter gnagere. Krever oppølging og jevnlig ettersyn.
- Det er noe merkbare skjevheter i etasjen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 15 mm i stue. Ingen merknader i det andre rommet som ble målt.
- Det er noe merkbare skjevheter i gang. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 17 mm. Årsak til skjevhetene er ikke kjent.
- TG2 er valgt på vannrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Fordelerstammer for rør-i-rør-systemet er plassert i himling uten mulighet for sikker avrenning til sluk (hensikten er å unngå følgeskade ved en eventuell lekkasje fra systemet). Avrenningsmulighet bør etableres. Det er ikke etablert kursoversikt.
- Stoppekran er av eldre type. Anbefalt brukstid er vurdert til å være passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- TG2 er valgt på avløpsrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Det er ikke foretatt Radonmålinger i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA.
- Kledning er stedvis montert for nært terreng/platting. -Medfører redusert levetid.
- Terrasse/balkongdører bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden redusert/usikker.
- Undertaktekkingen er shingel fra byggeår. -Usikker restlevetid.
- Takkonstruksjonen er vurdert til å ha mangelfull/liten ventilering. Risiko for kondensproblematikk. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Taket er ikke inspisert grunnet is og snø, samt sikkerhetsmessige forhold.
- Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tiltak anbefales. Gulv har behov for overflatebehandling.
- Spikre er stedvis dratt opp og overflaten har behov for behandling. Tiltak anbefales.
- Det ble stedvis registrert sprekker/riss i grunnmur. Krever oppfølging og jevnlig ettersyn.
- Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, men er vurdert å være fra bygningens opprinnelige byggeår. Alder samt symptomer på utilsiktet fuktighet tilsier at forventet gjenværende brukstid er kort/utløpt. Se punkt "Konstruksjoner" under avsnitt om Rom under terreng. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men på bakgrunn av at det påvises fuktproblemer bør det påregnes utbedringer/utskiftninger. Det ble stedvis registrert terrengfall mot grunnur. -Medfører økt fuktpåkjenning. Det kan ikke verifiseres at det er benyttet fuktisikring på utvendig grunnmur.
- Utvendige vann- og avløpsrør har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Tiltak anbefales.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Småmaur i gang og bad 1 etg og kjøkkenet 2.eg. Det er kun vestre side av huset som det ser ut som de kommer inn, og jeg har lagt maurkverk mm ute langs veggen og inne. Har hørt lyder i tak stue, dvs på loftet i 2009/10 da jeg var nyinnflyttet, men det er flere år siden nå og ikke problem.
- Tak i garasje, fordi platene under buler ut.
- El-billader montert på huset ved inngang.
- Feier har påpekt at vedovn i 1.etg må skiftes pga sprekk i plate inni ovn.
- Har ikke sett ferdigattest, men ligger vel på teknisk etat.
- En sjelden gang lukt fra sluk i vaskerom. Lukt forsvant når fikk fylle på vann.
- Ikke innvendig har jeg merket problemer, men på plen høyre hjørne av terrasse er det et område som er vått hele tiden om sommeren. ved mye regn står vannet opp i rullesteinene der. Har ikke undersøkt dette.
- Det er fyringsforbud i vedovn underetg, pga sprekt plate inni ovn, ifg feier. (Men det er varmepumpe i gang så bruker den ikke). Dokumentet fra feier ligger i blå boligperm.
- Taket på garasjen bør antaglig byttes, fordi platene under buler. Disse platene er ikke i bruk lenger. Iflg snekkerfirma jeg hadde i 2023.
- Da det hadde vært mus i stor bod ved siden av garasje i vinter 2022, har jeg oppgradert dette rommet. 1.Skiftet utgangsdør. 2. Da det manglet vindsperre på nord og vestvegg ble ytterpanel tatt ned og vindsperre lagt på, samtidig lagt musenetting langs veggen nederst. Veggen
innvendig garasje mot stor bod er forlenget opp til taket, for å skjerme isolasjonen (i tak til storbod). Utført av faglært ung snekker i firmaet i 2022. Se faktturaer i boligperm.
- Nytt i Drømmekjøkken i 2016. Da ble el-anlegg byttet i kjøkken, og deler av sikringene i sikringsskap byttet til vipper. Resten av sikringene i sikringsskapet ble byttet ut året etter av same firma og elektriker. Faktura m.m ligger i boligpermen. I 2022 ble det bygget ny trapp, der det fra før var soverom. Elektriker la da inn nytt el-opplegg i sovrom 2 og i gang i febr 2023 (pga nytt tak i gang etter gammel rettrapp).
- Synes sov3 i 1 etg. er veldig kald om vinter og veldig varm om sommeren, som kan tyde på dårlig isolasjon, men har ikke kjennskap til hvem som bygde det tilbygget (gang u.etg og sov3 i 2.etg er bygd etter 1982, ifl tegninger.

Boligens areal

Primærrom: 118 kvm, Bruksareal: 132 kvm

U. etasje:
Bruksareal: 63 m².
Primærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, gang, bad, wc, vaskerom og to soverom.

1. etasje:
Bruksareal: 69 m².
Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, soverom, kjøkken og stue.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Fra Bø sentrum, kjør Folkestadvegen i retning Bø Sommarland. Ta av til Bø Sommarland og fortsett denne veien til toppen, ta til høyre ved barnehagen og følg denne veien helt til du ser huset på høyre side.

Tomt

Eiet tomt.

Garasje / Parkering

Ja, enkel garasje fra 1995 med to boder.

Byggemåte

Enebolig over to plan, beliggende på Folkestad i Midt-Telemark kommune. Skrånet tomt. Gårdsplass belagt med beleggningsstein. Uteareale med
plen og diverse beplantning. Frittstående garasje med to boder på tilsammen ca 36 m2. Sydvestvent balkong på ca. 15 m2. Sydvestvendt platting på
ca 20 m2. Oppvarming er elektrisk og vedfyring. Boligen har naturlig ventilasjon.

Bygget er oppført på støpt betong mot grunn. Grunnmur i betongstein. Yttervegger, etasjeskiller og tak i trekonstruksjoner. Fasade med liggende og
stående trekledning. Saltak tekket med Decra plater. Vinduer og terrassedører i 2 og 3-lags glass. Hovedsaklig fra byggeår. Ett nytt vindu på
kontoret. Ytterdør av nyere dato.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Folkestad Barnehage ca 200 m
Folkestad Skule 3,3 km

Oppvarming

Med elektrisitet/varmepumpe og vedfyring.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 22 004 pr. år Vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt

Eiendomsskatt

Det er i Midt-Telemark kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 628 477 pr. 06.03.21 12:58 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 262 516 pr. 06.03.21 12:58 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Midt-Telemark kommune.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer på kjøkkenet.

Taklampa over spisestuen medfølger ikke.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 99 50 54 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Hellåsen 35, 3804, Bø i telemark, Gnr. 9 bnr. 303 i Midt-Telemark kommune

Oppdragsnummer

48-23-0024

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Bø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.