Bø i Telemark , Røysumvegen 53

Romslig enebolig med 6 soverom, utleieleilighet, dobbel garasje, utvendig svømmebasseng og stor tomt

5 100 000

 • Prisantydning:

  5 100 000,-

 • Totalpris:

  5 243 492

Beregnet totalkostnad: 5 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger 127 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 100 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 143 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 243 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  253 m²

 • Bruksareal:

  265 m²

 • Soverom:

  6

 • Byggeår:

  1991

 • Modernisert:

  2001

 • Gårdsnummer:

  49

 • Bruksnummer:

  179

 • Energimerking:

  F

 • Finnkode:

  284435916

 • Sist endret:

  13.12.2022 14:06

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 47%

  eier sin egen bolig

 • 47%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 23%

  har bolig mellom 60-120 kvm

 • 31%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 25%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Eneboligen går over 3 plan med adkomst via trapp i tre. Boligen består i underetasjen av vaskerom samt utleieleilighet med stue, kjøkken, entré, gang, bad, soverom, kontor og bod. Første etasje har vannbåren varme i gulv og inneholder hall, wc, stue, spisestue, stue, kjøkken, bad, gang, kontor, soverom og bod. Fra stuen er det utgang til stor terrasse med Jacuzzi. I loftsetasjen er det gang, loftsstue og 4 soverom.

Uteområdene er pent opparbeidet og på eiendommen er det et overbygget badebasseng. Garasje med biloppstillingsplasser og 2 boder og med innredet leilighet i loftsetasjen. Leiligheten har normal standard og inneholder stue med åpen kjøkkenløsning, bad og 2 soverom. (Leiligheten er ikke godkjent pga skråtak/for lav takhøyde).

Innhold

Enebolig
1. etg.: Hall, wc, stue, spisestue, stue, kjøkken, bad, gang, kontor, soverom og bod.
Underetasje: Vaskerom. Leilighet med stue, kjøkken, vindfang, bad, 2 soverom og bod.
Loftsetasje: Gang, loftstue og fire soverom

Garasje med biloppstillingsplasser og 2 boder og med innredet leilighet i loftsetasjen. Leilighetenhar normal standard og inneholder stue med åpen kjøkkenløsning, bad og 2 soverom. (Leiligheten er ikke godkjent pga skråtak/for lav takhøyde).

Entré

Romslig gang med god plass til yttertøy. Innenfor gangen er det innredet en bod med godt med skapplass. Fra gangen går det trapp opp til loftsetasjen. Det er lagt ny laminat over flisene. Malt panel på veggene. Malt himling med spotter.

Stue

Romslig vinkelstue med god plass til spisestue og sofakrok. Store vinduer slipper inn mye dagslys. Skyvedør ut til veranda/terrasse som går rundt på 3 sider av boligen. Utstyrt med nyere peisovn. Laminat på gulvet, glatte malte plater på veggene. Himling har takess plater med spotter. Åpen løsning til kjøkkenet.

Kjøkken

Kjøkken med innredning fra 2013. Gulv belagt med belegg. Vegger med malte slette flater og flis. Himling med takessplater og downlights. Innredning med slette fronter. Benkeplate i stein med nedsenket oppvaskkum i metall og ett-greps blandebatteri. Integrert mikro, oppvaskmaskin, kjøleskap, ovn og platetopp. Vegghengt avtrekksvifte. Vannrør av typen rør i rør system og avløpsrør i plastmateriale.

Kjøkken i leiligheten er fra byggeår. Gulv belagt med laminat. Vegger med malte slette flater. Himling med plater. Innredning med slette fronter. Laminert benkeplate med nedseket oppvaskkum i metall og ett-greps blandebatteri. Nisje for oppvaskmaskin og komfyr. Frittstående kjøleskap. Avtrekksvifte integrert i overskap. Vannrør av typen rør i rør system og kobber, samt avløpsrør i plastmateriale fra byggeår.

Kjøkken oppe på garasjen er utstyrt med enkel hvitmalt innredning. Laminat bankeplate. Frittstående komfyr og lite kjøleskap.

Bad

Baderommet i 1. etg. er renovert i 2010. Gulv og veggflater belagt med flis. Himling med takessplater. Innredning med slette fronter. Heldekkende
dobbelservant med ett-greps blandebatterier. Innbygget speil med overlys. Varmekabler. Dusjhjørne med glassvegg, glassdør, to-greps blandebatteri, regndusj og hånddusj. Vegghengt toalett. Vannrør av typen rør i rør system og avløpsrør i plastmateriale. Mekanisk avtrekk.

Baderommet i loftsetasjen er fra 2006. Gulv og veggflater belagt med flis. Himling med trepanel. Varmekabler. Innredning med profilerte fronter. Heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Innbygget speil og overskap med belysning. Vegghengt toalett. Innbygget massasjebadekar med ett-greps blandebatteri og hånddusj. Vannrør av typen rør i rør system og avløpsrør i plastmateriale.

Toalettrom fra byggeår. Gulv belagt med flis. Vegger med tapet. Himling med takplater. Vegghengt servant med ett-greps blandebatteri. Speilskap med overlys. Gulvstående toalett. Vannrør av typen rør i rør system og avløpsrør i plastmateriale fra byggeår.

Baderommet i leiligheten er fra byggeår. Gulvet er belagt med flis. Vegger med tapet og pusset mur. Himling med plater. Opplegg for vaskemaskin. Utslagsvask i plastmateriale med to-greps blandebatteri. Gulvstående toalett. Servantskap med profilerte fronter og ett-greps blandebatteri. Overskap, speil og lysarmatur med stikkontakt. Dusjkabinett med to-greps blandebatteri og hånddusj. Vannrør av typen rør i rør system og kobber, samt avløpsrør i plastmateriale fra byggeår. Mekanisk avtrekk.

Bad oppe på garasjen har belegg på gulvet. Panelte vegger og himling. Utstyrt med dusjkabinett, toalett, servant, opplegg for vaskemaskin og panelovn.

Vaskerommet ligger i kjeller og har gulv belagt med flis. Vegger med pusset mur og tapet. Himling med takessplater. Utslagsvask i metall. Opplegg for vaskemaskin. Vannrør i kobber og avløpsrør i plastmateriale fra byggeår. Naturlig ventilasjon. Adkomst til terreng.

Terrasse

Fra det ene soverommet og stuen er det utgang til nordvestvendt terrasse på tilsammen ca 70 m2. Gulv med terrassebord. Rekkverk i trekonstruksjon. Jaccusi nedfelt i nordre del av terrassen. Adkomst til østvendt platting på ca. 62 m2.

Fra det ene soverommet er det utgang til sydvendt, overbygget balkong med gulvareal på ca. 5 m2. Gulv med terrassebord.

Hage

Hagen er opparbeidet og beplantet. Utvendig svømmebasseng med skyvbart tak. Det er bygget terrasse rundt basseng. Med rekkverk i treverk og tau.

Soverom

I hoveddelen av huset er det 5 romslige soverom + ett kontor som også kan benyttes til soverom. I 3. etg./loftsetasjen er det satt opp en lettvegg for å få ett ekstra soverom, denne kan enkelt  fjernes for å få ett større rom. I tillegg er det to soverom i utleieleiligheten.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et lite byggefelt syd for Bø sentrum. Med sin sentrale beliggenhet er det kort vei til butikker, offentlige kontorer, skoler, fritidstilbud og kollektiv transport. Fin sykkelsti med belysning helt til sentrum. Det er kort vei til turområder med turstier, og bade- og fiskemuligheter.
Jernbanen går rett på oppsiden av eiendommen.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, strøm og forsikring.

Forsikring

Klp

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 3:
- Himling vaskerom i kjeller: Det er stedvis løse takplater, samt sprekker mellom plater. Årsak er ikke kjent. Yttligere undersøkelser og tiltak bør påregnes.
- Brannslukkerutstyr i utleieleilighet er utgått / ikke forskriftsmessig vedlikeholdt. Brannslukkingsutstyr bør fornyes/vedlikeholdes.
- Det mangler stedvis rekkverk på terrasse. Tiltak bør påregnes. Det er høydeforskjell mellom terrasse og platting. Trapp eller rekkverk bør etableres.
- Til dels store skjevheter og deformasjoner på forstøtningsmurer ved boligens sydlige side. Utbedrende tiltak vurdert å være nødvendig. Tiltak bør påregnes.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2:
- Bad i underetasje: Ventilasjonsspalte dør/terskel har ikke tilfredstillende størrelse. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel bør utbedres. Det ble registrert sprekker i takessplate. Krever oppfølging. Elastisk flisfuge har stedvis manglende vedheft samt misfarging/svertesopp i dusjsone. Fuger bør fornyes. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 20 mm. Samt lav oppkant ved dørterskel. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.
- Bad i loftsetasje: Ingen ventilasjon. Mekanisk avtrekk bør etableres. Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Eventuell fukt i konstruksjonen vil derfor kunne medføre skader over tid før det oppdages. Membran, tettesjikt og overgang til sluk. Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Det kan ikke verifiseres at det er benyttet våtromsmaling el.l i skråtak over badekar. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS), i tilstøtende rom til våtsone. Det ble ikke registrert forhøyede verdier. Det ble registrert plast i vegg mot våtrom. Som er å anse som en konstruksjonsfeil. Krever oppfølging. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 18 mm. Samt lav oppkant ved dørterskel. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet. Selv om det er gjort oppgraderinger på våtrommet, er sluket ikke skiftet. Erfaringsmessig medfører dette økt fare for lekkasje rundt sluket.
- Vaskerom i underetasje: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk bør etableres. Det ble enkelte steder observert saltutslag på yttervegg i mur. Tyder på fuktvandring i konstruksjonen. Krever oppfølging og jevnlig ettersyn. Elastisk flisfuge har stedvis manglende vedheft. Fuger bør fornyes. Det kan ikke verifiseres om det er benyttet tilstrekkelig tettesjikt på våtrommets gulvflater/veggflater. Ytterligere undersøkelser anbefales. Det er ikke benyttet slukmansjett i sluk. Det er stedvis motfall på gulvflater. Fare for vannansamling.
- Leilighet kjøkken: TG 2 er valgt på grunn av kjøkkenets alder/slitasjegrad med tanke på innredninger, overflater, røropplegg samt andre installasjoner. Utskifting/oppgradering av innredning etc. bør påregnes.
- Hoveddel kjøkken: Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.
- Toalettrom: Ingen ventilasjon. Mekanisk avtrekk og spalte under dør bør etableres.
- Øvrige rom 1. etg.: Ventilasjon vurderes til ikke å være tilfredsstillende. Tilfredsstillende ventilasjon bør etableres. Eksempelvis luker på yttervegg.
- Underetasje: Overflater bærer preg av slitasje/etterslep av vedlikehold. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS), i utlektet kjellevegg. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Strikkprøve foretatt ved kontor.
- Innredet loft: Gulvoverflate bærer stedvis preg av slitasje. Det ble stedvis registrert knirk. Årsak er ikke kjent. Takkonstruksjon kun inspiserbar fra luker i knevegger. Det ble observert uttettheter i diffusjonssperre i knevegger. Luker i knevegger er ikke tette. Tiltak bør påregnes.
- Utvendig svømmebasseng: Helhetsvurdering TGIU: Svømmebasseng ink. tekniske anlegg er ikke vurdert. Det anbefales utført av personell med spesialkompetanse. TG2: Rekkverk på terrasse har for store åpninger. Skjevheter i terrassegulv registrert. Tiltak bør påregnes.
- Innvendig skorstein: Riss/sprekker påvist på skorstein i underetasje. Ukjent årsak. Yttligere undersøkelser anbefales.
- Kjellertrapp: Det er knirk i trappen. Eksakt årsak er ukjent. Trappens bruksflater bærer preg av slitasje.
- Innvendig trapp: Det er knirk i trappen. Eksakt årsak er ukjent.
- Etasjeskille loft: Det er noe merkbare skjevheter på soverom mot syd. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 22 mm. Årsak til skjevhetene er ikke kjent. Ingen merknader i det andre rommet som ble målt.
- Etasjeskille 1. etg.: Det er noe merkbare skjevheter i stue. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i
rommet er målt til 20 mm. Årsak til skjevhetene er ikke kjent. Ingen merknader i det andre rommet som ble målt.
- Varmtvannsbereder: TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Gjelder begge VVB. VVB ble ikke tilstrekkelig besiktiget, grunnet redusert tilkomst i bod på befaringsdagen.
- Varmesentral (eksempelvis fyrkjele, varmepumpe, fjernvarme, pelletsanlegg, gasskjel etc.): Det er ikke fremlagt dokumentasjon på service på anlegget. Krever oppfølging av fagperson med dokumentert inspeksjon.
- Vannrør: Vannrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetid er usikker. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Opplegg for rør i rør system ble ikke tilstrekkelig besiktiget, grunnet redusert tilkomst i bod på befaringsdagen. Det er ikke kursoversikt for rør-i-rør-system, anbefales etablert.
Vannbåren: Eldre anlegg uten påviste skader/lekkasjer. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Radon: Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA.
- Elektrisk anlegg: Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon. Løse deksler i sikringsskap leilighet. Tiltak anbefales. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
- Yttertak: Det ble observert knekte takstein i gradrenner. Takstein er stedvis mosegrodd. Mønesteiner er ikke festet. Tiltak bør påregnes.
- Grunnmur: Stedvise riss/sprekker observert. Krever oppfølging og jevnlig ettersyn.
- Drenering: Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, TG2 settes for å belyse risiko. Taknedløp er stedvis frakoblet rør i bakken. Fører til økt vannpåkjenning mot grunnmur.
- Garasje: Det ble foretatt en forenklet vurdering av garasjen. Det ble observert skjevheter i betongkonstruksjoner. Krever oppfølging. Forøvrig ansees moderat vedlikehold å være tilstrekkelig.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Det har blitt foretatt omfattende tettejobb etter befaring av skadedyrs firma.
- Bygd ny terrasse, byttet noen vinduer og byttet garasjeporter.
- Elektrisk arbeid utført av Mitek og Elektropluss - skiftet sikringsskap og koblet til Jacuzzi.

Boligens areal

Primærrom: 253 kvm, Bruksareal: 265 kvm

Underetasje:
Bruksareal: 83 m².
Primærrom: 80 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Alle rom unntatt bod.

1. etasje:
Bruksareal: 127 m².
Primærrom: 118 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Alle rom unntatt bod.

Loft:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Alle rom. Deler av loftsetasje er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak, inkludert bad.

Garasje:
Bruksareal: 49 m².
Primærrom: 0 m².
Innredet garasjeloft er utleid. Loftet er ikke godkjent for utleie. Det foreligger avslag på søknad hos kommunen. Loftsetasjen er dermed ikke vurdert eller oppmålt.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 3 021 kvm, Eierform: Eiet tomtTomten er opparbeidet med gruset gårdsplass, belegningsstein, plen og beplantning.

Garasje / Parkering

Oppstillingsplass på egen tomt samt garasje.

Byggemåte

Enebolig over tre plan med godkjent utleieleilighet. Gruset adkomst/gårdsplass. Skrånet tomt med belegningsstein, plen og diverse beplantning. Nordvendt balkong på ca 5 m2. Nordvestvendt terrasse på ca. 70 m2. Østvendt platting på ca. 62 m2. Frittstående garasje på ca. 49 m2 inkludert boder, med innredet loftsetasje. Oppvarming er elektrisk og vedfyring. Luft til vann varmepumpe. Boligen har naturlig ventilasjon.

Boligen er oppført på støpt betong mot grunn. Grunnmur i lettklinkerblokker. Yttervegger, etasjeskiller og tak i trekonstruksjoner. Fasade med stående trekledning. Saltak og oppløft belagt med betongtakstein. Vinduer i 2 og 3-lags glass fra 2013 og 2006 samt byggeår. Balkongdør fra byggeår. Ytterdør fra ukjent årstall.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 06.01.92 for eiendommen. Det foreligger ferdigattest datert  04.02.2002 for tilbygget.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Utleiedelen er godkjent som egen boenhet. Leietaker ønsker å fortsette leieforholdet. Det er ikke foretatt vurdering om øvrig offentligrettslig regelverk, herunder blant annet forholdet til brann og lydisolasjon er fulgt. Innredet garasjeloft er også utleid. Loftet er ikke godkjent for utleie. Det foreligger avslag på søknad hos kommunen.

Oppvarming

Luft til vann varmepumpe. Vannbåren varme i gulv i 1. etg. Vedfyring. Ellers elektrisk.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 32 422 pr. år Beløpet gjelder for vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt.

Eiendomsskatt

Det er i Midt-Telemark kommune vedtatt eiendomsskatt. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 062 276 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 824 192 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i Kommuneplanens arealdel avsatt til boligformål.
Gjeldende plan: Kommuneplanens arealdel for Midt-Telemark kommune 2021-2033 - Id 202001.

Konsesjon / Odel

Eiendommen er konsesjonsfri, men egenerklæring om konsesjonsfritak må fylles ut da tomten er over 2 mål.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2011/345289-1/200  Jordskifte    05.05.2011 
Sak 0800-2009-0028 Lien
Gjelder denne registerenheten med flere

1990/3180-1/32  Registrering av grunn    06.09.1990 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3817 Gnr:49 Bnr:6

1994/2968-1/32  Målebrev    24.10.1994 

2020/1556297-1/200  Omnummerering ved kommuneendring    01.01.2020 00:00 

Rettigheter på andre eiendommer: Rettigheter på 3817-49/6, 3817-49/24, 3817-49/52
Rettigheter i eiendomsrett
1991/2098-1/32  Bestemmelse om veg    31.07.1991 
rettighetshaver:Knr:3817 Gnr:49 Bnr:179  
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Midt-Telemark kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Det er installert vannmåler. Privat vei.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 99 87 02 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Røysumvegen 53, 3801, Bø i Telemark, Gnr. 49 bnr. 179 i Midt-Telemark kommune

Oppdragsnummer

48-22-0205

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Bø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.