Morgedal , Morgedalvegen 414

Eldre, koselig enebolig med uthus - 5 soverom - stor tomt

1 000 000

 • Prisantydning:

  1 000 000,-

 • Totalpris:

  1 038 992

Beregnet totalkostnad: 1 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 25 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 000 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 38 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 038 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  154 m²

 • Bruksareal:

  226 m²

 • Oppholdsrom:

  3

 • Soverom:

  5

 • Byggeår:

  1947

 • Gårdsnummer:

  68

 • Bruksnummer:

  16

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  283847066

 • Sist endret:

  04.01.2023 15:28

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 70%

  eier sin egen bolig

 • 67%

  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

 • 63%

  har bolig på over 120 kvm

 • 30%

  er barnefamilier

 • 37%

  er gift

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Boligen inneholder:
1. etg.: Vindfang, trapperom, kjøkken, spisestue, stue, soverom/kontor og bod.
2. etg.: Gang, omkledningsrom og fire soverom.
Kjeller: 5 boder/rom.

Uthus med lagerrom og råloft/hems.

Eiendommen ligger langs Morgedalvegen. Morgedal er ei lita bygd i Kviteseid kommune i Vest-Telemark, og ligger ca. 20 mil fra Oslo. Morgedal er kjent som skisportens vugge der den moderne skisportens far Sondre Nordheim ble født.

Velkommen til visning!

Innhold

1. etg.: Vindfang, trapperom, kjøkken, spisestue, stue og soverom/kontor og bod.
2. etg.: Gang, omkledningsrom og fire soverom.
Kjeller: 5 boder/rom.

Uthus med lagerrom og råloft/hems.

Entré

Inngangspartiet er overbygget og i gangen innenfor er det god plass til å henge fra seg yttertøy og sko. I tillegg er det et omkledningsrom og garderobeskap i 2. etg.

Stue

I huset er det 2 stuer, i tillegg til at det er en egen spisestue i tilknytning til kjøkkenet. I stuen er det satt inn peisovn og i spisestuen er det varmepumpe.

Kjøkken

Kjøkken med delvis åpen løsning mot spisestue. Vegger og himling med panel. Gulv med belegg. Kjøkkeninnredning av varierende type/utseende fra ukjent årstall med slette fronter. Benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Benkeplatebelysning med stikkontakt under overskap i tillegg til stikkontakt på vegg. Avsatt plass til stekeovn. Ventilator med kullfilter montert i skap. Det er plass til kjøkkenbord og stoler. Vannrør av plastmateriale og korrugerte flexirør. Avløpsrør av plast. Vann og avløpsrør opplyst å være fra 2019.

I tilknytning til kjøkkenet er det en egen spisestue.

Bad

På baderommet er det gulv med belegg. Vegger med baderomsplater. Himling med malte plater. Vegghengt servant med ett-greps armatur. Speilskap med slette dører over servant med lys og stikkontakt. Dusjhjørne på gulv med glassvegger og skyvedør, skinne festet til gulv. Dusjbatteri tilkoblet vegghengt hånddusj. Gulvstående toalett. Friskluftsventil på vegg. Panelovn på vegg. Vannrør av kobber. Avløpsrør av plast. Dusjhjørnet er fra 2003.

Soverom

I huset er det 5 soverom. 4 befinner seg i 2. etg. og 1 i 1. etg.

Beliggenhet

Eiendommen ligger langs Morgedalvegen. Morgedal er ei lita bygd i Kviteseid kommune i Vest-Telemark, og ligger ca. 20 mil fra Oslo. Morgedal er kjent som skisportens vugge der den moderne skisportens far Sondre Nordheim ble født.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, strøm og forsikring.

Forsikring

Eiendommen er fullverdiforsikret.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 3:
- Kjeller: Det er utført fuktmåling med hammerelektrode i treverk med egnet instrument (Protimeter MMS) i bjelkelag/etasjeskiller. Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Målingene viser vektprosent over 20 i bjelkelag i uinnredet kjellerrom 1 og 5. Det er ikke påvist synlige råteskader. Årsak til oppfukting bør avklares og utbedres. Sett i sammenheng med måling av høy luftfuktighet og tilstand på drenering er det risiko for råte i skjulte konstruksjoner. Ytterligere undersøkelser anbefales. Ventiler i vegg er stedvis provisorisk tettet på befaringsdagen. Det er målt luftfuktighet i kjeller med egnet instrument (Protimeter MMS). Det ble registrert forhøyede verdier. Målingene viser følgende: RH 85,2 %, temperatur 6.9 grader C og duggpunkt 4.7grader C. I tillegg ble det observert omfattende kondens på innvendig side kjellervegg og på vinduer.
- Loft: I tillegg til stedvise fuktmerker på konstruksjonen er det påvist lekkasje ved gjennomføring for begge pipeløp samt i møne med fritt vann på tilstøtende konstruksjon. Fukttilgang må stoppes. Skjulte skader kan ikke utelukkes.  - Etasjeskiller: Det er målt skjevheter i 2. etasje. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 18mm i gang og 30mm i soverom 3. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke kjent.
- Yttertak: Det er påvist lekkasjer i området rundt piper. Taket har ikke undertak og det er fare for kondensskader og økt risiko for skader som følge av vanninndriv fra primærtekkingen. Taket er ikke forsvarlig luftet. Det er merker etter korrosjon på takplatene. Det mangler takrenne mot vest. Takrenne og nedløp bærer preg av slitasje og elde. Restlevetid er usikker. Fra innvendig side er det spor etter treskadeinsekter. Deler av saltak er lukkede konstruksjoner uten mulighet for inspeksjon. Se også punkt for loft. Lekkasje og skader må utbedres. Undertak og lufting bør etableres for å unngå ytterligere skader.
- Uthus: Vesentlig slitasje, feil og mangler påvist, eksempelvis omfattende skader på fundamenter og bærende konstruksjoner, setningsskader, skjevheter i trekonstruksjoner og lekkasje fra tak med påfølgende råteskader. Tiltak må påregnes.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2:
Bad: TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt. I tillegg ble det funnet:
- Veggplater mangler tettesjikt i overgang gulv/vegg, plateender er ikke fuget, har ikke bunnlist eller anbefalt avstand fra gulv i dusjsonen. Risiko for vannoppsug ved fuktpåkjenning.
- Skjøter i baderomsplater spriker og det er risiko for oppfukting av plate og bakenforliggende konstruksjon.
- Ingen mekanisk avtrekk og manglende tilluft til rommet.
- Sluket er isolert inne i dusjsonen. Vannsøl eller lekkasjevann utenfor denne sonen har ingen mulighet til å nå sluket, lekkasjevann utenfor dusjsonen vil gå til tilstøtende rom.
- Lekkasje i toalettsisterne. Pakning bør byttes ut. Kostnader for utbedringer/utskiftninger må påregnes innen rimelig tid.
- Det er montert plast bak baderomsplater. Dette er å anse som en risikokonstruksjon med tanke på kondensskader.
- Tettedetaljer ved rørgjennomføring tilknyttet servant er usikker. Fare for fukt i konstruksjon. Tettedetaljer bør fornyes.

Informasjon: Det er foretatt hulltaging og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone. Det ble ikke registrert forhøyede verdier. Målingene viser følgende: RH 44.2%, temperatur 16.2 grader C og duggpunkt 4.1 grader C.

Kjøkken: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Avtrekk til friluft bør etableres. Vannrørene har redusert vannmengde/vanntrykk. Ytterligere undersøkelser anbefales. Benkeplate har eksponert sponkjerne på avskåren ende. Risiko for svelling ved oppfukting. Benkeplate bør fuges mot vegg.

Øvrige rom: Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM) Ventilasjon vurderes til ikke å være tilfredsstillende. Tilfredsstillende ventilasjon bør etableres. Eksempelvis ventiler i yttervegg. Vegg mot bad fra stue er ikke ferdigstilt. Skyvedørsblad bør fjernes, alternativt bygges inn og veggkledning bør monteres for å hindre støv fra bakenforliggende isolasjon. Dørbladet til innerdør fra vindfang til trapperom har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm. Dør fra trapperom til kjeller er skjært av i toppen og har eksponert kjerne som øker risiko for at døren kan slå seg. Dør bør utbedres. Skråtakskonstruksjon i andre etasje er lukket og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er valgt for å belyse risiko samt sett i sammenheng med blant annet konstruksjon på kaldtloft, manglende lufting. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Kjeller: Det ble registrert "kjellerlukt". Sees i sammenheng med manglende ventilasjon/høy luftfuktighet og målte fuktverdier i bjelkelag. Skjulte skader kan ikke utelukkes. Ytterligere undersøkelser anbefales. Synlige fuktmerker og kondens på grunnmur som indikerer utilsiktet fuktighet. Skjulte skader kan ikke utelukkes. Ytterligere undersøkelser anbefales. Dørbladet til innerdører i kjeller har kontakt med dørterskel/dørkarm på tre av fire dører, noe som gjør at dørene henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm. I tillegg har dør inn til kjellerrom 3 ødelagt låskasse. Låskasse bør skiftes ut.

Loft: Isolasjon ligger helt ut til primærtekking og det er ikke etablert luftespalter. Taket har ikke undertak. Økt risiko for kondensskader. Taket har ikke undertak kun profilerte stålplater lagt på lekter. Økt risiko for fuktskader og lekkasjer inn på loft. Spor etter treskadeinsekter er påvist i takkonstruksjon. Ukjent type og omfang. Ytterligere undersøkelser anbefales. Det er ikke etablert dampsperre mellom varm og kald sone. Konsekvens er fare for kondensering. Utbedring av konstruksjonen bør påregnes. Inspeksjonsmulighet Det er ikke etablert inspeksjonsmulighet til kaldtloft over vindfang og det er ikke påvist ventilasjonspalter i gesims. TG2 settes for å belyse risiko ved manglende inspeksjonsmulighet. Tilkomst for inspeksjon av uinnredet loft bør etableres. Spor etter omfattende aktivitet av gnagere er påvist i etasjeskiller mot loft. Uvisst omfang. Ytterligere undersøkelser anbefales. Det er også mye vepsebol.

Innvendige trapper: TG2 er satt iht NS3600 (som henviser til dagens forskriftskrav) grunnet sikkerhet.
Trapp fra første etasje:
- Trappen er skjev. Det er målt høydeforskjell på ca. 15mm i en bredde på ca. 1,2m.
- Rekkverk og returgelender har åpninger på mer enn 10cm.
- Rekkverkshøyden er målt til ca. 80cm i trapp og ca. 74cm på returgelender i andre etasje.
- Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600.
Trapp fra kjeller:
- Trappen vurderes til å være for bratt for god funksjonalitet.
- Inntrinn er mindre enn 0,25 meter.
- Trappen har stedvis fri ganghøyde lavere enn 2,0 m.
- Rekkverk har åpninger på mer enn 10cm.
- Rekkverkshøyden er målt til ca. 82cm på returgelender i andre etasje.
- Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600.

Tekniske anlegg/VVS:
Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom). TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for
reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Bereder er frakoblet på befaringsdagen. Armatur er funksjonstestet uten tilførsel av varmt vann. Varmtvannsbereder er plassert i tørt rom men har ikke automatisk vannstoppventil. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom). TG2 er valgt på vannrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Brønnvannskvaliteten er ikke vurdert/dokumentert. Ytterligere undersøkelser anbefales. Stoppekran er ikke lokalisert. Stoppekran må lokaliseres og tilkomst må etableres.
Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom). TG2 er valgt på avløpsrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Lufteledningen for avløpssystemet er ikke lokalisert. Ytterligere undersøkelser anbefales. Det er ikke fremlagt dokumentasjon på kontroll eller service på membranhydrofor. TG2 settes for å belyse risiko ved manglende kontroll. Det er ikke fremlagt servicedokumenter på varmepumpe. TG2 settes på grunn av alder.

Yttervegger/fasader: Utvendige flater har etterslep på vedlikehold og bører stedvis preg av alder. Overflatebehandling bør påregnes. Som følge av målte fuktverdier i bjelkelag og luftfuktighet i kjeller kan det ikke utelukkes ytterligere skader blant annet på bunnsvill og etasjeskiller. Ytterligere undersøkelser anbefales. Vindskier og dekkbord bærer preg av høy slitasjegrad. Utskiftninger bør påregnes. Vannbrett rundt vinduer er stedvis montert med lite fall ut fra konstruksjonen. Økt risiko for vanninndriv.

Dører og vinduer: Vinduer med varevindu fra ukjent årstall i kjeller bærer preg av slitasje og elde. Utskifting anbefales. Vinduer har stedvis behov for utvendig vedlikehold/overflatebehandling. Tiltak anbefales. Vinduer i kjeller samt vinduer med varevinduer i 2. etasje har omfattende innvendig kondens på befaringsdagen. Risiko for muggsopp og råteskader. Ytterligere undersøkelser anbefales. Kjellerdør er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato. Døren er låst med haspe på befaringsdagen. Ny lås bør etableres. Kjellerdør har mangelfull tetting i overkant med beslag eller tilsvarende. Kan medføre forkortet levetid på dør og inndriv av fuktighet, tetteløsning bør utbedres.

Yttertak: Symptomer på slitasje og elde er registrert, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Takkonstruksjonen er vurdert til å ha mangelfull/liten ventilering. Risiko for kondensproblematikk. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Taket er en lukket konstruksjon, innvendig inspeksjon ikke mulig. Basert på løsning og tilstand på hovedtak settes TG2 for å belyse risiko. Anbefaler ytterligere undersøkelser. Det kan ikke verifiseres at det er etablert tilstrekkelig lufting i/ved gesims. Tiltak anbefales. Overgang mellom tak og vegg er vurdert til å ha mangelfulle tettedetaljer. Tiltak anbefales. Takrenner viser symptomer på høy slitasje og elde. Restlevetiden er usikker.

Veranda/Balkong: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggeteknisk forskrift. Tiltak anbefales. Bjelkelag er underdimensjonert. Spennvidde og utstikk på bjelkelag er vurdert til å være større enn anbefalt og det er synlige skjevheter. Tiltak anbefales. Bjelkelag har stedvis direkte kontakt med jordmasser og søyler ligger stedvis nær terreng. Fare for skjulte råteskader og forkortet levetid. Fundamenter er skjult og er ikke inspisert.

Grunnmur: Det registreres stedvis sår og sprekker på grunnmur mot sør og øst. Eksakt årsak er ikke kjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
 Drenering: Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, men er vurdert å være fra bygningens opprinnelige byggeår. Alder samt symptomer på utilsiktet fuktighet tilsier at forventet gjenværende brukstid er kort/utløpt. Se punkt "Konstruksjoner" under avsnitt om Rom under terreng. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men på bakgrunn av at det påvises fuktproblemer bør det påregnes utbedringer/utskiftninger. Det er stedvis synlig vorteplast uten topplist. Topplist bør monteres.

Boligen har brønnvann. Ingen fremlagt dokumentasjon på vannkvaliteten. Avløpsledningen opplyses av selger å ikke være tilkoblet offentlig ledning, kun septiktank. Utvendige vannrør opplyses å være skiftet til nye ca. år 2007. Utvendige avløpsrør er fra ukjent årstall. Septiktank på eiendommen. Ukjent alder, og ingen dokumentasjon på materiale, type eller tilstand. TG2 settes for å belyse risiko.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det har vært arbeid på vann/avløp? Ja. Vinje Brønnboring/Morgedal rør borret etter vann i 2007.
- Kjenner du til om det er problemer med drenering/fukt i kjeller? Ja. Lagt på fuktsperre på innsiden.
- Kjenner du til om det har vært problemer med pipe? Nei. Nye rør i piper i 2017.
- Kjenner du til om det er skjevheter/sprekker i mur eller lignende? Ja, sprekker i mur.
- Kjenner du til om det har vært arbeid på terrasse? Ja, ny veranda i 2003.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeid på det eletriske anlegget? Ja, nytt sikringsskap i 2004, Midtbø Elektro.
- Er det utført kontroll av el-anlegget? Ja, VT Kraftlag, 2019.

Boligens areal

Primærrom: 154 kvm, Bruksareal: 226 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 79 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Alle rom unntatt bod.

2. etasje:
Bruksareal: 75 m².
Primærrom: 75 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Alle rom.  

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 69 m².
Primærrom: 0 m².

I tillegg har boligen balkong på ca. 22m2 og overbygget platting med betongheller ved inngangsparti på ca. 3m2.

Det ene kjellerrommet opplyses å være benyttet som vaskerom. Rommet har jernsluk, vegghengt utslagsvask med kaldtvannskran men har ikke tettesjikt på vegger, himling eller gulv. Det er også montert to kraner på røropplegg i sørvestre hjørnet samt varmvannsbereder. Det anbefales ikke å benytte rommet som vaskerom uten at det gjøres ytterligere tiltak for fuktsikring og ventilasjon.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 2 334 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Oppstillingsplass på egen tomt.

Byggemåte

Enebolig over 2 etasjer i tillegg til råloft og kjeller. Boligen er oppført med grunnmurer av sparestein og gulv mot grunn av betong. Kjeller ligger delvis under terreng. Etasjeskiller av trekonstruksjon. Yttervegger fra grunnmur av trekonstruksjon med stående trekledning. Saltak av trekonstruksjon belagt med profilerte metallplater. Sør-vendt balkong av trekonstruksjon på ca. 22m2. Boligen har vinduer i ett og to lags glass, ytterdør med glassrute og kjellerdør. Brønnvann/borevann og nedgravd septiktank. Naturlig ventilasjon. Oppvarming med elektrisitet og vedfyring. 2 nye stålpiper ble satt inn i 2017.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest.

Boligen selges slik den fremstår og selger påtar seg ikke ansvar for å byggemelde eller få godkjent boligens nåværende innredning. Ved en søknad om ferdigattest til kommunen kan kommunen kreve at dagens forskrifter og lovverk legges til grunn ved omsøking, disse setter blant annet krav til takhøyde, lysflate, ventilasjon, rømningsvei, brannsikring, størrelse på uteareal, antall parkeringsplasser mv. Uavhengig av reaksjonsformen fra kommunen, blir dette kjøpers ansvar og risiko siden boligen selges slik den fremstår. Arealet er målbart selv om det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det er ingen utleieforhold knyttet til eiendommen per i dag. Eiendommen kan fritt leies ut etter eiers eget ønske.

Oppvarming

Varmepumpe og vedfyring. Ellers elektrisk.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 5 960,02 pr. år Slamtømming, renovasjon og feiing.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 454 682 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 636 855 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i Kommuneplanens arealdel avsatt til boligformål.

Konsesjon / Odel

Eiendommen er konsesjonsfri, men det er boplikt i kommunen og kjøper må signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet. Eiendommen forutsettes benyttet som helårsbolig.

Vei/vann/avløp

Privat vei. Privat vann(borebrønn) og avløp(septik).

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 99 50 54 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Lokalmegleren & Partners samarbeider med Sparebanken DIN og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Morgedalvegen 414, 3848, Morgedal, Gnr. 68 bnr. 16 i Kviteseid kommune

Oppdragsnummer

48-22-0187

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Bø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.