Lunde , Leirbakkevegen 4

Oppusset enebolig i Bjervafeltet, med stor hage og integrert garasje

2 090 000

 • Prisantydning:

  2 090 000,-

 • Totalpris:

  2 156 242

Beregnet totalkostnad: 2 090 000,- (Prisantydning) Omkostninger 52 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 090 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 66 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 156 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  146 m²

 • Bruksareal:

  195 m²

 • Soverom:

  2

 • Byggeår:

  1967

 • Modernisert:

  1989

 • Gårdsnummer:

  101

 • Bruksnummer:

  423

 • Energimerking:

  F

 • Finnkode:

  283000133

 • Sist endret:

  16.01.2023 09:16

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 73%

  eier sin egen bolig

 • 67%

  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

 • 66%

  har bolig på over 120 kvm

 • 71%

  av boligene er eldre enn 20 år

 • 25%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Innhold

1. etg.: Entré, gang, 2 soverom, kontor, bad, kjøkken, spisestue og stue.
U.etg.: Kjellerstue, vaskekjeller, 2 boder og garasje.

Utstyr

Varmepumpe
Peisovn
Altibox
Elektrisk portåpner til garasje

Standard

Boligen har blitt pusset opp i nyere tid. Nå i år er det lagt nytt laminatgulv og nytt tak i begge gangene, kjøkken og begge stuer, samt åpnet opp mellom gang/kjøkken/stue. Kjøkkeninnredning og bad ble fornyet av forrige eier i 2007, mens nåværende eier har satt inn ny benkeplate, platetopp, oppvaskkum, fliser på vegg og kjøleskap. Det er montert varmepumpe og vedovn i stuen. Fra TV-stuen er det nyere dører ut til en vestvendt og delvis overbygget veranda.

Badet er pusset opp i 2007 med nye fliser på gulv og vegger, ny innredning med servant, toalett og dusjkabinett. Varmekabler i gulv.

Det er satt inn garderobeskap i begge soverom og på kontoret.

Entré

Inngangspartiet er overbygget og i gangen innenfor er det plass til å henge fra seg yttertøy og sko.

Stue

Lys og trivelig stue med varmepumpe og peisovn. Nytt laminatgulv og malte vegger i panel. Ny himling. 2 av stuevinduene er nye. I TV-stuen er det ny verandadør, som fører ut til en stor overbygget veranda mot vest.

Kjøkken

Kjøkken med åpen løsning mot spisestue. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter er fra IKEA og ble satt inn i 2007. Ny benkeplate, platetopp, oppvaskkum, fliser på vegg og kjøleskap i 2015. Benkeplater av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps blandebatteri. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Nisje til kjøleskap. Integrert komfyr og oppvaskmaskin i benk, mikroovn i overskap og nedfelt platetopp. Ventilator i overskap. Vannrør av kobber og avløpsrør av plast vurderes å være fra 2006. Gulvflater belagt med laminat. Veggflater med malte flater. Himlingsflater med malt panel.

Bad

Ifølge selger er badet renovert av forrige eier i 2007 med blant annet nye fliser. Flislagt gulv med varme. Flislagte vegger. Himling med folierte takplater. Vegghengt servantskap. Nedsenket servant med ett-greps armatur. Speilskap med overlys og stikkontakt på vegg over servant. Veggmontert høyskap. Dusjkabinett med skyvedører. To-greps dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånddusj. Gulvstående toalett. Avtrekksventil plassert i tak. Vannrør og avløpsrør av plast fra 2007. I følge selger er tettesjikt/membran/sluk er nytt i forbindelse med totalrenoveringen av forrige eier i 2007.

Hage

Stor og romslig hage, delvis skrånet med plen og noen trær/prydbusker.

Uteareal

Skrånende tomt opparbeidet med gruset oppkjørsel/gårdsplass, plenarealer og diverse beplantning.

Soverom

Pusset opp med nytt laminatgulv, malt panel på vegg og slett hvit himling. Garderobeskap.

Soverom 2

Garderobeskap

Beliggenhet

Eiendommen ligger nær Lunde sentrum, i et rolig og etablert boligområde i Bjervafeltet.

Lunde er et aktivt sentrum med flere butikker og med Telemarkskanalen og Lunde sluse i umiddelbar nærhet. Det er gangavstand til barnehage, grunnskole, videregående skole og div. idrettsanlegg. Ski- og turløyper ligger også i nærområdet.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, strøm og forsikring.

Forsikring

Eiendommen er fullverdiforsikret.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er det ingen elementer som har fått tilstandsgrad 3.

I tilstandsrapporten har følgende elementer fått tilstandsgrad 2:
- TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner. Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt. Det er ikke mulig å måle lokalfall rundt sluket grunnet plassering av dusjkabinett. Slitasjer i innredingen. Det foreligger lite informasjon om våtrommet og utførelsen har stedvis dårlig håndverksmessig utførelse. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til 32 mm. Dette er vurdert til å være tilfredsstillende. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Målingene viser følgende: RH 50,2 %, temperatur 20,8 grader C og duggpunkt 10,2 grader C.
- Kjøkken: Skapdører i benkeskap ved vask har slitasje/avflassing og bør byttes.
- Øvrige rom: Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM) Ventilasjon vurderes til ikke å være tilfredsstillende på kontor. Tilfredsstillende ventilasjon bør etableres. Det er stedvis knirk i gulvet. Svikt i laminat observert i stue. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Kontor har slitasje i overflater. Overflater bør fornyes.
- Rom under terreng: Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM) Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk fra vaskekjeller. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk bør etableres. Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel bør etableres. Ventilasjon vurderes til ikke å være tilfredsstillende i kjellerstue. Manglende ventilering bør etableres. Synlige fuktmerker på vegger som indikerer utilsiktet fuktighet. Skjulte eller bakenforliggende skader kan ikke utelukkes. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Himling i garasje har et etterisolert parti med vann- og avløpsrør som ikke er kledd inn. Tiltak anbefales.
- Ildsteder inne i boligen: Bakre brennplater i vedovner er sprekt og bør byttes.
- Innvendige trapper: Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600. Det er for stor lysåpning mellom trinn, målt til 15 cm. Kravet er maks 10 cm. Åpninger i rekkverket på mer enn 10 cm. Trappen har stedvis fri ganghøyde lavere enn 2,0 m. Av denne grunn oppfyller ikke trappeløpene dagens krav. Forholdene anbefales utbedret/undersøkt med bakgrunn i dagens gjeldende krav til sikkerhet.
- Tekniske anlegg/VVS: Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) TG2 er valgt på vannrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Vannrør i garasje med innlagt varmekabel. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Stakeluke er ikke lokalisert. Stakeluke må lokaliseres og tilkomst må etableres. Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) TG2 er valgt på avløpsrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Radon: Radon Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA.
- Elektrisk anlegg: Det foreligger samsvarserklæring på det elektriske anlegget, og det er ikke påvist feil eller mangler ved denne inspeksjonen. Det gjøres oppmerksom på at vurderingen er gjort av en ufaglært, og må sees i den sammenheng.
- Fasade/kledning: Kledningen kan ikke ses å være montert med lufting. Det vil normalt påvirke levetiden på panelet negativt. Tilstrekkelig lufting anbefales. Utvendige flater bortsett fra sydvegg bærer preg av alder/slitasje og har stedvis begynnende råteskader. Overflatebehandling/utskiftninger bør påregnes.
- Vinduer og dører: Vinduer av eldre dato har behov for oppgraderinger/overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Ytterdør fra bod 2 har slitasje i overflater. Overflater bør fornyes. Dørbladet til terrassedør har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.
- Yttertak: Overflater på yttertak/blikkplater på takflate mot sør har store avflassinger. Tiltak anbefales. Oppbygningen av undertak er ikke inspisert grunnet ingen inspeksjonsmulighet under fastskrudde blikkplater. Det registreres stedvis utilstrekkelig fall på takrenner og takrenner fulle av mose. Takrenner/beslag har slitasje i overflatebehandlingen. Tiltak anbefales.
- Balkong/veranda: Det registreres skjevheter i konstruksjon/nedbøyning. Virker underdimensjonert med manglende søyler. Overflater er slitt og trenger fornying. Utbedrende tiltak bør påregnes.
- Utvendige trapper: Betongtrapp ved inngangsparti har riss/sprekker i betong og slitasje i overflater. Trapp fra terrasse har skjevheter og slitasje. Utbedrende tiltak anbefales.
- Grunnmur: Det registreres sprekker/skråriss på grunnmur i garasje. Setninger kan ikke utelukkes. Det er ikke kjent om forholdet er under utvikling eller om situasjonen er stabilisert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Riss/sprekker, pussavskalling og slitasje i overflatebehandlingen er stedvis observert på grunnmur. Eksakt årsak er ikke kjent. Fornying av overflate bør påregnes.
- Drenering: Terrenget på sørsiden av bygget har fall mot grunnmuren. Forholdet øker fuktbelastningen på grunnmuren. Tilstrekkelig fall vekk fra bygget bør etableres. Underetasjen bærer preg av at dreneringen funksjonsmessig er svekket. Synlige fuktmerker/kalkutslag på vegger i underetasjen som indikerer utilsiktet fuktighet. Skjulte eller bakenforliggende skader kan ikke utelukkes. Ytterligere undersøkelser og tiltak anbefales.
- Oljetanker: Oljetank er nedgravd. Ingen dokumentasjon som viser materiale, type, alder og om kontroll er foretatt. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja. Kan være fukt på vaskerom/våtrom i kjeller.
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja. Firmanavn: Usikker. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Nytt bad 2007.
- Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Fuktmerker i kjeller.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Firmanavn: Fasadeprodukter AS (garasjeport) Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Byttet kledning på en yttervegg 2022. 2 nye vinduer og ny verandadør 2021. Ny garasjeport 2021.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Firmanavn: Bø Installasjon. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Nytt sikringsskap 2017, nytt elanlegg i hele 1. etg 2022. Div nytt elektrisk kjeller 2022.

Boligens areal

Primærrom: 146 kvm, Bruksareal: 195 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 94 m².
Primærrom: 45 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Alle rom unntatt 2 boder og garasje.

1. etasje:
Bruksareal: 101 m².
Primærrom: 101 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Alle rom.

Deler av kjelleren er ominnredet i ettertid i forhold til fremlagte tegninger. Det gjøres oppmerksom på at dette kan være et søknadspliktig tiltak. Det er
ikke kjent om tiltaket er søkt om eller godkjent. Arealene er omtalt i takstrapporten etter dagens bruk.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Fra hovedgata i Lunde kjører du inn Tyrivegen. Etter ca 200 m tar du av til venstre inn på Bergvinvegen. Følg veien ca 200 m, og ta til venstre inn på
Leirbakkevegen. Huset ligger på høyre side og er merket med plakat. Det vil bli skiltet med Lokalmegleren & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 085 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Oppstillingsplass på egen tomt samt garasje med elektrisk portåpner. Nyere garasjeport.

Byggemåte

Boligen er oppført med grunnmur av mur/betongkonstruksjon og lettklinkerblokker og gulv mot grunn av betong. Drenering er utført på tre av veggene i 2007. Etasjeskillere av tre- og betongkonstruksjoner. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig liggende trekledning. Yttertak med saltaksform av trekonstruksjon tekket med bølgeblikkplater. Ytterdør fra entré med profilert flate og glassfelt og ytterdør fra bod 2 med profilert flate fra ukjent årstall. Vinduer og terrassedør med karmer/rammer av tre med to- og tre-lags glass og koblede vinduer fra ulike årstall. Oppvarming med elektrisitet, luft til luft varmepumpe og vedfyring. Naturlig ventilasjon via luker i vegger i kombinasjon med mekanisk avtrekk på kjøkken og bad.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest.

Boligen selges slik den fremstår og selger påtar seg ikke ansvar for å byggemelde eller få godkjent boligens nåværende innredning. Ved en søknad om ferdigattest til kommunen kan kommunen kreve at dagens forskrifter og lovverk legges til grunn ved omsøking, disse setter blant annet krav til takhøyde, lysflate, ventilasjon, rømningsvei, brannsikring, størrelse på uteareal, antall parkeringsplasser mv. Uavhengig av reaksjonsformen fra kommunen, blir dette kjøpers ansvar og risiko siden boligen selges slik den fremstår. Arealet er målbart selv om det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse.

Adgang til utleie

Det er ingen utleieforhold knyttet til eiendommen per i dag. Eiendommen kan fritt leies ut etter eiers eget ønske.

Oppvarming

Vedovn. Varmepumpe. Ellers elektrisk.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 15 256 pr. år Renovasjon, avløp, vannmåler, feieravgift og eiendomsskatt.

Eiendomsskatt

Det er i Nome kommune vedtatt eiendomsskatt. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 313 103 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 127 170 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig.
Gjeldende plan: Bjervafelte - Id -1964_01

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1965/2160-1/32  Erklæring/avtale    25.11.1965 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Bestemmelse om veg

Vei/vann/avløp

Eiendommen har utkjøring til kommunal vei. Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Nome kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 99 50 54 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Det ligger en nedgravd oljetank på eiendommen, denne er ikke i bruk lenger, eier er usikker på tilstanden.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Lokalmegleren & Partners samarbeider med Sparebanken DIN og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering og/eller forsikring.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Leirbakkevegen 4, 3825, Lunde, Gnr. 101 bnr. 423 i Nome kommune

Oppdragsnummer

48-22-0184

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Bø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.