Bø i Telemark , Eikelundvegen 16

Eikelund - Lys og trivelig 3-roms selveierleilighet med kort avstand til sentrum - solrikt.

2 390 000

 • Prisantydning:

  2 390 000,-

 • Totalpris:

  2 458 742

 • Fellesutgifter:

  650,-

Beregnet totalkostnad: 2 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 59 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 390 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 68 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 458 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Eierseksjon

 • Primærrom:

  72 m²

 • Bruksareal:

  75 m²

 • Soverom:

  2

 • Byggeår:

  2007

 • Gårdsnummer:

  53

 • Bruksnummer:

  266

 • Energimerking:

  D

 • Finnkode:

  281082374

 • Sist endret:

  22.11.2022 18:36

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 77%

  eier sin egen bolig

 • 40%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 56%

  har bolig på over 120 kvm

 • 23%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 30%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Koselig endeleilighet på bakkeplan sentralt i Bø. Alt på en flate. Leiligheten inneholder entré/gang, stue med åpen kjøkkenløsning, to soverom, bod og bad. Utgang fra stue til stor terasse og plen. God plass til flere soner og utemøblement. Overflater i boligen er i hovedsak pusset og malt betong i himling, panelplater på vegg og eikeparkett på gulv. Badet har belegg på gulv og våtromsplater på vegg.

Leiligheten er lys, trivelig og godt vedlikeholdt, fremstår som hel og fin. Beliggenheten er sentral og solrik, og det er kort vei til sentrum, skoler og de fleste fasiliteter. Det følger to parkeringsplasser med leiligheten.

Innhold

Leiligheten inneholder entré/gang, stue med åpen kjøkkenløsning, to soverom, bod og bad. I tillegg disponerer boligen en platting på ca. 39m2 og en sportsbod med tilgang fra utsiden på ca. 5m2.

Entré

Adkomst til leiligheten via trapp. Inngangspartiet er overbygget og i gangen innenfor er det god plass til å henge fra seg yttertøy og sko. Det er satt inn skyvedørsgarderobe og det er fliser med varmekabler i gulv.

Stue

Lys og trivelig stue med vedovn. Det er åpen løsning mellom kjøkken og stue. Fra stuen er det utgang til en stor platting med adkomst til plen. Varmekabler (grunnvarme) i stue.

Kjøkken

Kjøkken med åpen løsning mot stue. Vegger med panelplater. Gulv med parkett og slett malt himling av betong. Kjøkkeninnredning fra byggeår med slette fronter. Benkeplater av laminat. Benkeplatebelysning og stikkontakt under overskap i tillegg til stikkontakt på vegg. Nedfelt oppvask- og skyllekum med ett-greps kran. Avsatt plass til komfyr og kjøleskap. Ventilator i overskap. Synlige vannrør av korrugerte flexirør. Avløpsrør av plast.

Bad

Baderommet er fra byggeår. På gulv er det belegg med varme, vegger med våtromsplater og himling av malt betong. Baderommet er innredet med vegghengt servantskap med profilerte dører. Speil med overlys, stikkontakt og vegghengte skap med profilerte fronter over servant. Heldekkende servant med ett-greps armatur. Dusj på gulv i hjørnet isolert fra resterende rom med dusjvegger og gulvskinne. Primærsluk er isolert i dusjsonen. Sekundærsluk utenfor dusjsonen. Dusjbatteri tilkoblet hånddusj. Frittstående toalett. Opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk på vegg. Vannrør med rør-i-rør og korrugerte flexirør. Avløpsrør av plast. Varmvannsbereder på gulv. Fordelerskap for rør-i-rør plassert i vegg.

Soverom

I leiligheten er det 2 soverom. Det ene er innredet med skyvedørsgarderobe.

Beliggenhet

Beliggenheten er perfekt for dem som ønsker å bo nær sentrum uten å bo midt i "gata". Fra leilighetene er det bare en kort spasertur til Bø sine butikker, kafeèr, spisesteder, kulturliv og legesenter. Bø Ungdomsskole ligger like ved.

Felleskostnader

650 pr. mnd.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, fellesutgifter, strøm og forsikring.

Sameie

Sameie: Eikelund Sameie, Orgnr: 993364169
Sameiet består av 19 seksjoner beliggende i Bø i Midt Telemark kommune. Opparbeidede fellesområder med plener, diverse beplantning og asfalterte internveier. Asfalterte biloppstillingsplasser og gjesteparkering.

Fellesgjeld / lånevilkår

Det er ingen fellesgjeld tilknyttet sameiet.

Forsikring

Frende Polisenummer: 613618

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å holde kjæledyr/husdyr som kan være til ulempe for naboer f.eks. gjennom lukt eller støy. Husdyr må ikke overlates til seg selv i flere
dager.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
-Bad - Ventilasjon - Avtrekksvifte har redusert avtrekkskapasitet. Luftmengdeutskiftningen er "testet" med bruk av ark holdt opp mot avsug. Resultatet er svakt/lite tilfredsstillende avsug. Manglende ventilering bør utbedres
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk - Tettedetaljer ved rørgjennomføring i gulv tilknyttet servant er usikker. Ved eventuell lekkasje er det fare for fukt i konstruksjon. Tettedetaljer bør fornyes. Detaljer i overgang gulv og døråpning er usikker med tanke på lekkasesikkerhet. Overgang bør utbedres.
- Fallforhold - Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til sekundærsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 12mm. Dette er vurdert til ikke å være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.
- Overflater gulv - Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser i entre, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. I tillegg har flis ved dør sprekk i fuger. Bør utbedres.
- Vannrør - Vannrør i kobber på bod er rustent. Årsak er ikke kjent. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Elektrisk anlegg - Med bakgrunn i at det er ukjent om det har vært utført el-kontroll av boligen de siste fem år, er det gjennomført en forenklet vurdering av det elektriske anlegget. Varmtvannsbereder har ikke fast tilkobling, men er koblet med stikkontakt. Fare for varmgang. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Det legges vekt på at undersøkelsene ikke er utført av en elfagkyndig kontrollør/eltakstmann. På generelt grunnlag anbefales utvidet el-kontroll av kvalifisert elfagkyndig kontrollør/eltakstmann.
-Platting - Platting har stedvis råteskader og har behov for vedlikehold.

Selgers egenerklæringsskjema

Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligens areal

Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 75 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, gang, bad og to soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Fra Seljordvegen tar man inn ved ungdomsskulen i Bø og Frivollvegen også andre avkjørsel opp Eikelundvegen. Innerst i sameiet finner man nummer 16. Det vil bli skiltet med Lokalmegleren & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Det er to parkeringsplasser utenfor leilighet.

Byggemåte

4-manns bolig over 2 etasjer, der første etasje ligger delvis under terreng. Boligen er oppført på støpt med grunnmurer av betong, yttervegger av
isolerte betongelementer og trekonstruksjon kledd med liggende kledning av tre. Balkonger av trekonstruksjon med rekkverk av stående spiler.
Sammensatt takform av saltak samt pultak belagt med takstein (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har vinduer i 2-lags glass, balkongdør med 2- lags glass og ytterdør med glassfelt. Mekanisk avtrekk fra bad og kjøkken. Oppvarming med elektrisitet og vedfyring. Leiligheten ligger i første etasje med adkomst fra biloppstillingsplass via utvendig trapp i betong.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 04.01.2013 for eiendommen.

Barnehage / skole i området

Gullbring barnehage - 1,3 km
Sandvoll barnehage - 1,9 km
Bø skule - 1,7 km
Bø Ungdomsskule - 0,1 km
Bø VGS - 1 km

Adgang til utleie

Utleie av boligseksjonen kan finne sted. Leietaker plikter seg på samme måte som eier av seksjonen å overholde vedtekter og lover som er fattet på sameiermøtet. Leietaker plikter å underskrive at han/hun har lest og forstått vedtektene, samt bo- og trivsels-vedtektene. Det er ikke anledning til korttidsutleie via nettbasert markedsplass o.l.

Oppvarming

Vedovn i stue. Varmekabel i gulv på baderom, gang og varmekabler (grunnvarme) i stue. Ellers elektrisk.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 19 939,44 pr. år Vann, avløp, eiendomsskatt, feiing og renovasjon.

Eiendomsskatt

Det er i Midt-Telemark kommune vedtatt eiendomsskatt. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 571 337 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 056 813 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig. Ønsker du ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Midt-Telemark kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 93 65 42 84 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Meglers uavhengighet

Det opplyses om at megler har relasjon til oppdragsgiver, men relasjonen er ikke i strid med god meglerskikk.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Eikelundvegen 16, 3800, Bø i Telemark, Gnr. 53 bnr. 266 snr. 11 orgnr. 993364169 i Midt-Telemark kommune
Ideell andel av sameiet: 1/19

Oppdragsnummer

48-22-0181

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Bø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.