Bø i Telemark , Hågåbergja 31

NY PRIS! Flott enebolig med pent opparbeidet hage og gode solforhold - 5 soverom - dobbel garasje

3 890 000

 • Prisantydning:

  3 890 000,-

 • Totalpris:

  4 001 242

Beregnet totalkostnad: 3 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 97 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 890 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 111 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 001 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  169 m²

 • Bruksareal:

  172 m²

 • Soverom:

  5

 • Byggeår:

  1961

 • Modernisert:

  2001

 • Gårdsnummer:

  43

 • Bruksnummer:

  45

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  282291521

 • Sist endret:

  19.05.2023 10:42

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 77%

  eier sin egen bolig

 • 40%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 56%

  har bolig på over 120 kvm

 • 23%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 30%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Innhold

1.etasje med entre, gang, bad, vaskerom, tre soverom, bod, stue og kjøkken med åpen løsning mot spisestue. Utgang fra stue til vestvendt delvis overbygd terrasse på ca. 58 m2. Utgang fra vaskerom til sørøstvendt terrasse på ca. 11 m2.

2. etasje har gang, bod, toalettrom og to soverom. Utgang fra begge soverom til overbygde balkonger med gulvflater på ca. 11 m2 og ca. 6 m2.

Dobbel garasje

Entré

Ved inngangsparti er det terrasse med glassrekkverk og utebelysning. Innenfor ytterdøren blir vi ønsket velkommen i en pen entré med lysmalte vegger og grå fliser på gulvet. Det er god plass til å henge fra seg yttertøy og sko, og det er plass til kommode og benk i gangen innenfor. I tillegg er det ekstra lagringsplass i bodene.

Kjøkken/allrom

Kjøkkenet har profilerte fronter, gode benkeflater, kjølehjørne og rikelig med oppbevaringsplass. Benkeplaten er i heltre og over benken er det lyse fliser. Gulvflate med varme, belagt med fliser. Veggflater med malt tapet og panel. Himlingsflater med malt panel.

Stuen ligger i åpen løsning med kjøkkenet, og sammen danner de et stort allrom. Allrommets planløsning gir fine soner for møblering, og det er plass til sofagruppe og tv-møblement, samt en spisestue for både små og store selskapeligheter.

Stue

Stuen er lys og romslig med god plass til sofagruppe. Vedovnen i stuen sørger for en god varme på kalde dager. I tillegg er det montert varmepumpe. Utgang fra stue til en stor og delvis overbygget veranda med adkomst til hagen.

Bad

Bad fra 1998. Flislagt gulv med varme. Flislagte vegger. Himling med malt panel. Vegghengt servantskap med skuffer. Nedsenket servant med ett-greps armatur. Speil, hylle og overlys på vegg over servant. Dusjnisje på gulv i hjørnet. To-greps dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånddusj. Innebygd badekar med veggmontert badekararmatur med hånddusj. Gulvstående toalett. Avtrekksventil plassert i tak. Vannrør med rør-i-rør system og avløpsrør av plast fra 1998.

Vaskerom fra 1998. Belegg på gulv. Vegger med tapet. Himling med malt panel. Vegghengt utslagsvask med ett-greps armatur. Opplegg for
vaskemaskin/tørketrommel. Avtrekksventil plassert i vegg. Varmtvannsbereder i hjørnet. Vannrør med kobber og rør-i-rør system og avløpsrør av plast fra 1998. Vaskerommet har egen utgang.

Toalettrommet i 2. etg. er fra 2018. Belegg på gulv. Vegger med malte flater. Himling med malt panel. Vegghengt servantskap med skuffer. Nedsenket servant med ett-greps armatur. Speil og stikkontakt på vegg over servant. Gulvstående toalett. Vannrør med rør-i-rør system. Avløpsrør av plast.

Hage

Hagen er pent opparbeidet med plen og beplantning. Det er også flere fine uteplasser, sandkasse, huskestativ samt en koselig lekestue.

Soverom

Det er hele fem soverom i boligen - to i andre etasje og tre i første etasje. Soverommene i andre etasje har utgang til egneluftebalkonger på henholdsvis 6 og 11 kvm.

Beliggenhet

Boligen ligger i et populært og fredelig boligområde sentralt i Bø. Det er kort avstand til Bø sentrum hvor man har det meste av fasiliteter som butikker, restauranter, kaféer, universitet, skoler, barnehager og kulturskule med svømmebasseng og idrettshall.

Bø er et sted med flere aktivitetsmuligheter. Sommer er det kort vei til klatreparken Høyt og Lavt og til Sommerland som er en badepark. Vinter er det skiløyper stort sett over alle jordene i Bø, og er det lite snø i sentrum, så kan man ta turen til Lifjell med alpinbakke og skiløyper for alle aldersgrupper.

I tillegg ligger Bø sentralt til med kollektivmuligheter til Grenlandsområdet, samt togforbindelse på Sørtoget som går Oslo-Stavanger med forbindelse Kristiansand.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, utgifter privat veilag, strøm og forsikring.

Forsikring

Eiendommen er fullverdiforsikret.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
- Toalettrom 2. etg.: Ingen ventilasjon. Mekanisk avtrekk må etableres

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
- Baderom: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk bør etableres. Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel bør etableres. Det observeres hull i fliser etter tidligere innfestninger. Det er stedvis riss/sprekker i flisfuger. Kan skyldes utettheter i tettesjikt. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Elastisk flisfuge har stedvis manglende vedheft. Fuger bør fornyes. Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt og med bakgrunn i tettesjiktets alder gis TG2. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Tettedetaljer ved rørgjennomføring tilknyttet servant er usikker. Fare for fukt i konstruksjon. Tettedetaljer bør fornyes. Det er hull etter tidligere innfestinger i veggfliser. Det er ukjent om hvorvidt hullene er tilfredsstillende tettet. Hullene bør tettes med egnet tettemasse. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til 13 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet. Selger opplyser at det har vært tilfeller av at det kommer vann opp av sluk i gulvet på badet ved tømming av badekar. Sakte tømming av badekar gir ikke vann opp av sluk i gulvet. Ref til selgers egenerklæring.
 Det observeres plast i vegg mot våtsonen. Dette anses som en konstruksjonsfeil. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Vaskerom: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk bør etableres. Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel bør etableres. Tapet har stedvise sprekker og har sluppet fra underlaget i hjørner. Tiltak anbefales.  Det er ikke observert synlige skader i tettesjikt. Med bakgrunn i tettesjiktets alder gis TG2. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Tettedetaljer ved rørgjennomføring tilknyttet avløp til utslagsvask er usikker. Fare for fukt i konstruksjon. Tettedetaljer bør fornyes. Fallforhold (gulv) Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til 2 mm. Belegg har en oppkant ved dør på ca. 15 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.
- Kjøkken: Det registreres bomlyd og sprekker i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Sprukkede fliser bør byttes. Det er observert stedvis avflassing/slitte flater. Overflater bør fornyes.
- Øvrige rom: Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM) Ventilasjon vurderes til ikke å være tilfredsstillende på soverom 1. Tilfredsstillende ventilasjon bør etableres. Det observeres gliper i laminatskjøter. Det er stedvis knirk i gulvet. Fuktskade i laminat i gang 1.etasje. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser i entre, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Loft - 2. etg.: Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM) Ventilasjon vurderes til ikke å være tilfredsstillende på soverom 5. Tilfredsstillende ventilasjon bør etableres. Stedvis knirk i gulvet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Konstruksjonen er lukket og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på skader. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Råloft: Det er ikke etablert inspeksjonsluke til kaldtloft eller kneloft. TG2 settes for å belyse risiko ved manglende inspeksjonsmulighet. Tilkomst for inspeksjon bør etableres.
- Innvendige trapper: Det er knirk i trappen. Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600. Det er for stor lysåpning mellom trinn, målt 11 cm. Kravet er maks 10 cm. Av denne grunn oppfyller ikke trappeløpene dagens krav. Forholdene anbefales utbedret/undersøkt med bakgrunn i dagens gjeldende krav til sikkerhet.
- Teknisk anlegg/VVS: Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) Fordelerstokker for rør-i-rør-systemet har ikke etablert mulighet for avrenning til sluk. Hensikten er å unngå følgeskade ved en eventuell lekkasje fra systemet. Avrenningsmulighet bør etableres.
- Radon: Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA.
- Elektrisk anlegg: Varmtvannsbereder har ikke fast tilkobling, men er koblet i stikkontakt. Fare for varmgang. Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon. Det er gjennomført en forenklet vurdering av det elektriske anlegget. Det legges vekt på at undersøkelsene ikke er utført av en elfagkyndig kontrollør/eltakstmann. Med bakgrunn i de registrerte avvik og at det er mer enn fem år siden el-kontroll bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
- Tekking (undertak, lekter og yttertekking): Symptomer på slitasje og elde er registrert i overflatebehandlingen på takstein. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Stedvis knust takstein. Knuste stein bør byttes. Det registresres skjevheter i takutstikk over terrasse. Årsaken til skjevhetene er ikke kjent. Ytterligere undersøkelser og eventuelle tiltak anbefales. Snøfangerutstyr er stedvis ikke etablert. Tiltak anbefales.
- Drenering: Det hefter en usikkerhet om takvann er ledet i eget lukket avløpsystem og at det fungerer tilfredstillende. Ytterligere undersøkelser anbefales. Stedvis manglende kantlist på grunnmursplater. Forholdet øker fuktbelastningen på grunnmuren. Utbedrende tiltak anbefales. Det er observert stedvis saltutslag/kalkutslag på grunnmur i krypekjeller som tyder på fuktvandring i konstruksjonen. Fuktvandring bør varig stoppes.
- Septiktank: Ukjent alder, og ingen dokumentasjon på materiale, type eller tilstand. Tiltak anbefales.
- Garasje: Helhetsvurdering - Det er foretatt en forenkel og overordnet vurdering av tilstanden. Det registreres blandt annet manglende kledningsbord i takutstikk. I forhold til byggeår vurderes moderat vedlikehold å være tilstrekkelig.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja. Kallesten rør. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Installert toalett og vask i 2. etg. Alt rørarbeid utført av rørlegger. Byttet innredning på bad i 1. etg. Utført som egeninnsats. - Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende? Ja. Det har vært tilfeller av at det kommer vann opp av sluk i gulvet på badet ved tømming av badekar. Sakte tømming av badekar gir ikke vann opp av sluk i gulvet.
- Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Krypkjeller var fuktig. Vi har lagt dampsperreduk på grunn og lagt drenering ut gjennom grunnmur. Krypkjeller fremstår tørr nå.
- Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Takutstikk over veranda. Usikker på om det skyldes nedbøying, setninger eller annet. Har vært stabilt og uforandret så lenge vi har eid huset.
- Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Har vært enkelte tilfeller av mus tidligere. Ikke de siste året.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Byttet et vindu, ytterdør, garasjeporter, utført som egeninnsats. Malt hus og garasje utvendig, utført av firma (ufaglært). Montert glassrekkverk, utført som egeninnsats. Bygd to utvendige trapper, utført dom egeninnsats.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Elektropluss Bø, Telemark klima og service. Elektropluss har lagt opp strøm, lys og elbillader i garasje, stikkontakt på kjøkken, toalettrom og utestikk. Telemark klima og service har installert varmepumpe. Ifm. endring av planløsning er noen omkoblinger utført som egeninnsats.
- Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Ja. Brøyting og strøing av privat veg utføres gjennom veglag.

Boligens areal

Primærrom: 169 kvm, Bruksareal: 172 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 136 m².
Primærrom: 133 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Alle rom unntatt 2 boder.

2. etasje:
Bruksareal: 36 m².
Primærrom: 36 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang og 2 soverom.

Deler av 2.etasje samt bod og toalettrom i 2.etasje er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak, og er derfor utelatt fra arealoppsettet.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 910 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Oppstillingsplass på egen tomt samt garasje.

Byggemåte

Boligen er oppført med grunnmur av betong og lettklinkerblokker og gulv mot grunn av betong- og trekonstruksjon. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig liggende trekledning. Yttertak med saltaksform av trekonstruksjon tekket med takstein. Ytterdør med profilert flate og glassfelt. Vinduer og terrasse-og balkongdører med karmer/rammer av tre med to-lags glass fra ulike årstall. Naturlig ventilasjon via luker i vegger i kombinasjon med mekanisk avtrekk på kjøkken.

Oppgraderinger av nåværende eier:
Vedovn inkl. gulv- og veggfliser 2017
Varmepumpe 2017
Fiber fra Altibox 2017
Spotbelysning over kjøkkenbenk 2017
Malt kjøkkeninnredning + nye håndtak, behandlet benkeplate 2017

Strøm + lys garasje 2018
Malt innerdører + nye dørvridere 2018
Toalettrom komplett 2. etasje 2018
Opplegg til toalett i bod 1. etasje 2018
Lys i bod i 1. etasje 2018
Ny vask + blandebatteri kjøkken 2018
Plast + sand i krypkjeller 2018
Vannstoppeventil inkl. opplegg av strøm 2018

Huskestativ ute 2019
Garasjeporter med elektrisk åpner 2019
Drenering krypkjeller 2019
Ladekabel elbillader + nettverkskabel til garasje 2019
Planere plen 2019
Utetrapp veranda vaskerom 2019

Ytterdør med elektrisk lås 2020
Malt utvendig 2020
Heller til inngang 2020
Utelamper 2020
Installert robotklipper 2020

Nytt vindu soverom 2021

Glassrekkverk 2022
Utetrapp veranda stue 2022
Baderomsinnredning 2022
Spiler garasjetilbygg 2022

Endret planløsning 2017-2022

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Boligen selges slik den fremstår og selger påtar seg ikke ansvar for å byggemelde eller få godkjent boligens nåværende innredning. Ved en søknad om ferdigattest til kommunen kan kommunen kreve at dagens forskrifter og lovverk legges til grunn ved omsøking, disse setter blant annet krav til takhøyde, lysflate, ventilasjon, rømningsvei, brannsikring, størrelse på uteareal, antall parkeringsplasser mv. Uavhengig av reaksjonsformen fra kommunen, blir dette kjøpers ansvar og risiko siden boligen selges slik den fremstår. Arealet er målbart selv om det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse.

Adgang til utleie

Det er ingen utleieforhold knyttet til eiendommen per i dag. Eiendommen kan fritt leies ut etter eiers eget ønske.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet, luft til luft varmepumpe og vedfyring.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 21 309,04 pr. år Vann, slamtømming, renovasjon, feiing og eiendomsskatt.

Eiendomsskatt

Det er i Midt-Telemark kommune vedtatt eiendomsskatt. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 762 228 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 744 022 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann i henhold til informasjon fra Midt-Telemark kommune. Privat avløp - septiktank. Privat vei.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
Slangetrommel
Sklie på huskestativet ute
Husker på huskestativet ute
Lysekrone kjøkken
Lysekrone stue
Lysekrone soverom
Fjærlampe soverom
Taklampe yttergang
Taklamper innergang 1. etg.
Alle persienner og plisségardiner
Alle gardinstenger
Alle speil (bortsett fra speil på bad i 1. etg.)
Elbillader

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 93 65 42 84 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Hågåbergja 31, 3802, Bø i Telemark, Gnr. 43 bnr. 45 i Midt-Telemark kommune

Oppdragsnummer

48-22-0173

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Bø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.