Ulefoss , Siljelivegen 6

Ulefoss - Koselig, eldre enebolig på fantastisk utsiktstomt! Hele 2,3mål beliggende i blindvei.

1 700 000

 • Prisantydning:

  1 700 000,-

 • Totalpris:

  1 756 492

Beregnet totalkostnad: 1 700 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 42 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 700 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 56 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 756 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  139 m²

 • Bruksareal:

  147 m²

 • Soverom:

  3

 • Byggeår:

  1940

 • Gårdsnummer:

  12

 • Bruksnummer:

  60

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  274513236

 • Sist endret:

  30.01.2023 12:56

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 66%

  eier sin egen bolig

 • 68%

  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

 • 53%

  har bolig på over 120 kvm

 • 70%

  av boligene er eldre enn 20 år

 • 32%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Innhold

Boligen inneholder følgende rom:
1.etg.: gang, toalettrom, kjøkken, spisetue og stue.
2.etg.: gang, bad og to soverom.
Kjeller: soverom, vaskekjeller, toalettrom og to ganger. Bod.

Utstyr

Fibernett fra Altibox.

Stue

Boligen inneholder en koselig stue/spisestue med adkomst fra kjøkken og entrè. Her er det god plass til spisestuemøblement og salonggruppe. Stua er utstyrt med Ulefos-ovn som varmer godt på kalde dager. Det er inntak for internett fra Altibox. Utgang til innglasset vinterstue med adkomst til hagen.

Kjøkken

Koselig, gammelt kjøkken fra ukjent årstall. Kjøkkenet er godt utnyttet med overskap og hyller. Det er også plass til et lite bord ved kjøkkenvinduet. Adkomst til entrè og spisestue. Gulv belagt med heltrebord og vegger med original tapet i blomstret mønster. Himling er utstyrt med  takplater. Kjøkkeninnredning i den gamle stilen med slette fronter, beslått benkeplate med nedfelt oppvaskkum med ett-greps blandebatteri samt heltre benkeplate. Frittstående komfyr og kjøleskap, samt avtrekksvifte over komfyr.

TG2: Er gitt på grunn av kjøkkenets alder med tanke på innredninger, overflater, røropplegg samt andre installasjoner. Utskifting/oppgradering av innredning etc. bør påregnes.

Bad

1. ETASJE
Boligen inneholder flere toalettrom og baderom i enkel stand. I boligens 1.etasje befinner det seg et toalettrom som ikke er inrnedet som våtrom. Rommet er utstyrt med belegg og heltregulv, samt malte panelplater og tapet på vegg. Inneholder gulvstående kværntoalett og egghengt servant med ett-greps blandebatteri.

TG2: Ingen ventilasjon. Ventilasjon bør etableres. Enkelte veggflater bærer preg av slitasje. Himlingsflate fremstår som noe ufullstendig. Overflater bør fornyes. Gulvet bærer preg av slitasje

2.ETASJE
Enkelt baderom i boligens 2.etasje beliggende innenfor hovedsoverom. Gulv belagt med belegg, og vegger og himling med malte slette flater. Vegghengt servantskap med heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. det er ikke installert toalett eller dusjløsning.

TG3 er valgt på hele rommet på grunn av høy alder og/eller slitasje. Badet må fornyes.

KJELLER
Frittstående toalettrom i kjeller utstyrt med gulvstående toalett og servant. Det er lagt belegg på gulv, samt vegger og himling med panel.

TG2: Ventilasjon vurderes til ikke å være tilfredsstillende. Tilfredsstillende ventilasjon må etableres. Eksempelvis ventiler i yttervegg. Fuktmerker påvist på enkelte veggflater. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Gulvflater bærer preg av slitasje.

Stor vaskekjeller innredet med bodrom til vaskemaskin og dusj.

Hage

Eiendommen har en stor hage opparbeidet med gruset innkjørsel, plen og frodig beplantning.
Fra stuen er det utgang til en utestue som er innglasset med vinduer. Her kan man nyte den fantastiske utsikten over Norsjø, og varmelampene sørger for at utestua kan brukes langt over sommersesongen. I hagen vendt mot Norsjø er det laget til en platting hvor det er god plass til utemøbler og grill. Her sitter man helt uten innsyn og kan nyte kveldssolen lenge på sommerstid.

Det er flere oppstillingsplasser til bil i egen innkjørsel, samt parkering i frittstående garasje. Mot sør er det et stort grøntareal med mange muligheter. Eiendommen grenser mot friareal i vest.

Soverom

Boligen inneholder i dag totalt tre soverom, hvor to ligger i 2. etasje og ett i kjelleren. Soverommene har god plass til dobbeltseng og lagringsplass. Det gjøres spesielt oppmerksom på at det ikke er søkt om/godkjent innredning av kjeller og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre.
Etasjen er av den grunn ikke godkjent til varig opphold.

Beliggenhet

Eiendommen ligger pent til med umiddelbar nærhet til sentrum. Med en eiendom over 2dekar har man god boltreplass, og mange muligheter. Panoramautsikt over Norsjø og fine solforhold. Mot vest grenser eiendommen mot friareal.

I Ulefoss sentrum finnes fasiliteter som butikker, legesenter og offentlige kontorer, samt idrettsanlegg med både kunstgressbane og gressbane, håndballbane og sandvolleyballbane. I sentrum ligger også kulturhus med blant annet kino og idrettshall. Det er kort vei flotte turområder samt barnehage og skole, og gode bussforbindelser. Norsjø ligger lett tilgjengelig med badestrand og bryggeanlegg.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, strøm, forsirkinger og vedlikehold/brøyting av vei.

Forsikring

KLP Polisenummer: 36187670

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

BAD - 2.ETG.:
TG3 er valgt på hele rommet på grunn av høy alder og/eller slitasje. På befaringsdagen er det kun montert vask på badet. Badet må fornyes. Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000
KJØKKEN
TG 2 er valgt på kjøkkenet på grunn av kjøkkenets alder med tanke på innredninger, overflater, røropplegg samt andre installasjoner. Utskifting/oppgradering av innredning etc. bør påregnes.

TOALETTROM 1.ETG. - TG2:
Ventilasjon: Ingen ventilasjon. Ventilasjon bør etableres.
Overflater vegger: Enkelte veggflater bærer preg av slitasje.
Overflater himling: Himlingsflate fremstår som noe ufullstendig. Overflater bør fornyes.
Overflater gulv: Gulvet bærer preg av slitasje.

TOALETTROM KJELLER - TG2:
Ventilasjon: Ingen ventilasjon. Ventilasjon bør etableres.
Vannrør: Trykkslag registrert i vannrør. Kan forkorte vannrørenes levetid.
Avløpsrør: Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

ØVRIGE ROM - TG2:
Ventilasjon:Ventilasjon vurderes til ikke å være tilfredsstillende. Tilfredsstillende ventilasjon måetableres. Eksempelvis ventiler i yttervegg.
Overflater vegger: Fuktmerker påvist på enkelte veggflater. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Overflater gulv: Gulvflater bærer preg av slitasje.

ROM UNDER TERRENG - TG2:
Ventilasjon: Ventilasjonen vurderes med fordel å kunne vært bedre.
Overflater vegger: Det registreres riss/sprekker på vegg i bod, som kan tyde på setninger eller jordtrykk. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Konstruksjoner : Etasjen ble innredet/ombygd i ettertid. Arealene var opprinnelig ikke innredet. Det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig er innredede rom under terreng å betrakte som risikokonstruksjoner vedrørende fukt. Det observeres soppdannelser/saltutslag og malingsavflassing på kjellervegger, noe som indikerer fuktvandring i kontruksjonen. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

2.ETG - TG2:
Ventilasjon: Ventilasjon vurderes til ikke å være tilfredsstillende. Tilfredsstillende ventilasjon måetableres. Eksempelvis ventiler i yttervegg.
Overflater vegger: Overflater generelt bærer stedvis preg av alder/slitasje.
Overflater himling/undertak: Riss/sprekker ble påvist ved taklist og tak forøvrig i et omfang som vurderes å kunne være en skade utover det kosmetiske avviket. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Overflater gulv: Gulvets overflatematerale er slitt/aldringspreget. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Konstruksjonsoppbygging: Svertesopp påvist på vegg i kott. Dette kan indikere høy luftfuktighet. Uviss om det er lekkasje fra yttertak eller kondens fra luftlekkasjer fra boligens inneluft. Dersom kondens, er det som følge av fuktig inneluft som møter kaldt flate. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

LOFT, UINNREDET - TG2:
Overflater vegger/undertak: Det er fuktmerker i taket/undertaket som mest sannsynlig har sin årsak i taklekkasje. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Kontroll av diffusjonssperre: Det er ikke etablert dampsperre mellom varm og kald sone. Konsekvens er fare for kondensering. Utbedring av konstruksjonen må påregnes.
Konstruksjonsoppbygging: Mangelfull/liten ventilering av yttertakkonstruksjon. Ventilering bør utbedres.
Annet: Det observeres spor etter mus. Omfang er ikke vurdert.

ILDSTEDER - TG3:
Avstand fra ildsted til brennbart materiale på soverom mot øst er mindre enn 30 cm og dermed i utgangspunktet forskriftsstridig. Tilstrekkelig avstand mellom ildsted og brennbart materiale må etableres.

INNVENDIGE TRAPPER - TG2:
Hovedtrapp:Det er kun rekkverk/håndløper på en side.
Kjellertrapp: Det er kun rekkverk/håndløper på en side. Trappen har åpninger på mer enn 0,10 meter. Av denne grunn oppfyller ikke trappeløpene dagens krav. Forholdene anbefales utbedret/undersøkt med bakgrunn i dagens gjeldende krav til sikkerhet.

ETASJESKILLE - TG3:
Det er skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2 meter ble målt til 25mm på soverom mot øst og 33mm på soverom mot vest. Forøvrig ingen merknader i de andre rommene som ble målt.

TEKNISKE ANLEGG - TG2:
Vannrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Avløpsrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

ELEKTRISK ANLEGG - TG3:
TG3: Det observeres koblingsboks på kott med manglende deksel. Fare for berøring av strømførende koblinger. Tiltak må påregnes.
TG2: Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av arbeid utført etter 1999. Med bakgrunn i de registrerte avvik må det gennomføres en elkontroll, og det må gjøres utbedringer av nevnte avvik.

BRANN - TG3:
Rømningsvindu fra rom under terreng har ikke tilstrekkelig størrelse iht. forskriftskrav. Godkjent rømningsvei må etableres.

YTTERVEGGER - TG2:
Helhetsvurdering.

DØRER OG VINDUER - TG2:
Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.

Ytterdører er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på dører hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
 YTTERTAK - TG3:
Taktekkingen bærer preg av høy alder og høy slitasje. Det er påvist utettheter/fuktmerker på innvendig side. Taktekking må fornyes.

BALKONGER - TG2.
Balkongen bærer preg av alder og slitasje. Det observeres skjevheter. Rekkverkshøyden er lavere enn 1,0 meter. Avvik fra dagens forskrift. Tiltak anbefales. GRUNNMUR, FUNDAMENTER - TG2:
Det registreres stedvise riss/sprekker på grunnmur. Eksakt årsak er ikke kjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

DRENERING - TG2:
Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult. Selv om drenering opplyses om å være fra 2009, så observeres det symptomer på utilsiktet fuktighet som tilsier at forventet gjenværende brukstid er kort/usikker. Se punkt "Konstruksjoner" under avsnitt om Rom under terreng, og punkt "Grunnmur" under avsnitt om Grunnmur, fundamenter. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men på bakgrunn av at det påvises fuktproblemer bør det påregnes utbedringer/utskiftninger.

STIKKLEDNING OG TANKER

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp.
- Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
- Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,sentralfyr, ventilasjon)?
- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
- Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?

Boligens areal

Primærrom: 139 kvm, Bruksareal: 147 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 44 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Soverom, vaskekjeller, toalettrom og to ganger.

1. etasje:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 59 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, toalettrom, kjøkken, spisetue og stue.

2. etasje:
Bruksareal: 36 m².
Primærrom: 36 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad og to soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 321 kvm, Eierform: Eiet tomt
Etter skylddeling. Eiendommen ligger registrert med forskjelling nøyaktighet på grensen i eiendomsregisteret (Matrikkelen). Fra fiktive hjelpelinjer til middels nøyaktige grenser. Hvor nøyaktig arealet er avhenger av nøyaktigheten på grensene.

Garasje / Parkering

Oppstillingsplasser på egen tomt, samt 1 stk. parkeringsplass i frittstående garasje.

Byggemåte

Boligen er oppført på støpt gulv mot grunn. Grunnmurer i mur/betongkonstruksjoner. Yttervegger og etasjeskiller i trekonstruksjoner. Utvendige
fasader med stående trekledning. Tak med saltaksform belagt med takstein. Koblede vinduer og vinduer i 2-lags glass fra varierende årstall. Balkong
og terrassedører fra ukjent årstall. Profilert ytterdør med glassfelt fra ukjent årstall. Oppvarming er vedfyring og elektrisk. Naturlig ventilasjon.
For mer informasjon, se vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at det ikke er søkt om/godkjent innredning av kjeller og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre.
Etasjen er av den grunn ikke godkjent til varig opphold.

Oppvarming

Elektrisk og vedfyring. Vedovner av typen Ulefos montert på begge soverom, stue og gang i kjeller.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 8 000 - 12 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 8 000,- - 12 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 13 457 pr. år I de kommunale avgiftene inngår gebyr for eiendomsskatt, vann og avløp, feiing og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 326 620 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 175 833 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Reguleringsplan: Kåsene
ID: 1986_04

Konsesjon / Odel

Da tomtearealet er over 2mål, må egenerklæring om konsesjonsfrihet undertegnes og sendes til kommunen før tinglysning av nytt eierforhold.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1973/302-1/32  Best. om vann/kloakkledn.  
05.02.1973 
rettighetshaver:Knr:3816 Gnr:12 Bnr:250

1996/2061-4/32  Bestemmelse om veg  
21.08.1996 
rettighetshaver:Knr:3816 Gnr:12 Bnr:60  

1996/2064-3/32  Bestemmelse om veg  
21.08.1996 
rettighetshaver:Knr:3816 Gnr:12 Bnr:60

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Nome kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Eiendommen er tilknyttet privat vei (tinglyst veirett over gnr. 12 bnr. 61). Kostnader for vedlikehold og brøyting må påregnes.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Møbler og løsøre kan medfølge etter nærmere avtale.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 81 14 02 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Siljelivegen 6, 3830, Ulefoss, Gnr. 12 bnr. 60 i Nome kommune

Oppdragsnummer

48-22-0151

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Bø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.