Bø i Telemark , Bøgata 6F

Bø sentrum - Lys og trivelig 3-roms leilighet med usjenert veranda - gode solforhold - nyere kjøkken - kort vei til "alt

1 170 000

 • Prisantydning:

  1 170 000,-

 • Totalpris:

  1 853 436

 • Fellesutgifter:

  6 720,-

Beregnet totalkostnad: 1 170 000,- (Prisantydning) 675 454,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 845 454,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 853 436,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Borettslag

 • Primærrom:

  58 m²

 • Bruksareal:

  58 m²

 • Oppholdsrom:

  1

 • Soverom:

  2

 • Byggeår:

  2006

 • Gårdsnummer:

  53

 • Bruksnummer:

  226

 • Energimerking:

  C

 • Finnkode:

  271348318

 • Sist endret:

  01.09.2022 12:56

LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Pent oppusset leilighet med sentrumsnær beliggenhet. Leiligheten inneholder 2 lyse og gode soverom, lekker stue m/utgang til romslig og usjenert veranda, kjøkken med integrerte hvitevarer og pent flislagt bad med varmekabler. Dette er en flott leilighet med mange praktiske løsninger - Enkel adkomst via heis! Det med følger to parkeringsplasser. Her er det gå-avstand til alle fasiliteter og 5 minutter å gå til Universitetet. Borettslaget ligger sentralt i Bø Sentrum, med kulturanlegg, skoler, lege-/tannlegekontor og et godt utvalg butikker. Gode turmuligheter både sommer som vinter.

Innhold

Entré, gang, bad, 2 soverom og kjøkken med åpen løsning mot stue. Utgang fra stue til delvis overbygd sydvendt balkong på ca. 7 m2
I tillegg disponerer leiligheten en bod med lav takhøyde og gulvflate på ca. 5 m2 i 2. etasje over carportrekke.

Entré

I gangen er det plass til å henge fra seg yttertøy og sko. Det er satt inn garderobeskap.

Stue

Lys og trivelig stue med utgang til terrasse vendt ut mot hovedgaten med utsikt rett mot Bø kirke.

Kjøkken

Lekker kjøkkeninnredningen fra 2019 med profilerte fronter og benkeplater i laminat. Nedfelt oppvaskkum med ettgreps blandebatteri. Malt slett flate mellom kjøkkenbenk og overskap. Stikkontakter under overskap. Integrerte hvitevarer. Kjøleskap med frysedel, komfyr og mikroovn i høyskap, oppvaskmaskin i benk og nedfelt platetopp. Ventilator i overskap.

Bad

Baderommet har fliser på gulv og vegger. Varmekabel i gulv. Baderommet inneholder dusj med innfellbare dusjvegger, wc og servantinnredning. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.

Soverom

I leiligheten er det 2 soverom. Begge er innredet med garderobeskap.

Beliggenhet

Leiligheten har en svært sentral beliggenhet i enden av Bøgata midt i Bø sentrum. Det er gåavstand til alle fasiliteter , og det er kun 5 min. gange til Universitetet. Dette er en leilighet som passer perfekt for deg som ønsker en lettstelt bopel. Leiligheten ligger i 4. etg. og inneholder bla. 2 soverom. Adkomst via heis eller trapp. Fra stuen har du utgang til en solrik veranda som er vendt ut mot Bøgata. Her er det en flott utsikt og du ser bla rett mot Bø kirke.

Felleskostnader

6 720 pr. mnd. Renter/avdrag fellesgjeld, vedlikehold, kommunale avgifter, TV/internett og andre fellesutgifter.

Løpende kostnader

Strøm, innboforsikring og fellesutgifter.

Andel fellesgjeld

675 454

Avdrag fellesgjeld

1981,- per mnd.

Andel formue

7 385

Borettslag

Borettslag: Liabygget borrettslag, Orgnr: 988354597

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 26108562675, Sparebank 1 Telemark
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 18.08.2022: 2.34% pa.
Antall terminer til innfrielse: 88
Saldo per 18.08.2022: 11 681 729
Andel av saldo: 655 948
Første termin: 28.09.2014Første avdrag: 28.12.2014 ( siste termin 28.06.2044 )

Lånenummer: 26108042825, Sparebank 1 Telemark
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 18.08.2022: 2.34% pa.
Antall terminer til innfrielse: 88
Saldo per 18.08.2022: 351 104
Andel av saldo: 19 506
Første termin/første avdrag: 28.09.2016 ( siste termin 28.06.2044 )
Forventes refinansiert sammen med eksisterende gjeld (ved endt fastrenteperiode eksisterende gjeld i SB1)

Rentekostnader fellesgjeld

1322,- per mnd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2:
- Baderom
Klosett er løst og bør festes.
Riss/små hull i flisfuger observert i dusjsonen og stedvis sprekker i fliser. Kan være en indikasjon på utettheter i våtrommets tettesjikt. Hull etter tidligere innfestninger i dusjsonen. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Slukrist på hovedsluk er ikke plassert i senter over sluk. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Membran/slukmansjett ikke klemt med klemring i sluk og er derfor spesielt utsatt for lekkasjer. Det er hull etter tidligere innfestinger i dusjsonen. Det er ukjent om hvorvidt hullene er tilfredsstillende tettet og med bakgrunn i membranens alder gis TG2. Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking, grunnet våtsonens plassering mot naboleilighet og fellesområde. TG2 er satt for å belyse risiko. - Etasjeskille - Det er noen målbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 9 mm i stue/kjøkken og 10 mm på soverom. - Varmtvannsbereder - Det er observert rustutslag rundt blandeventil på toppen av bereder. Vurderes til å komme fra kondensvann som samler seg bak isolasjon i lokket. Det er koblet vannrør av plast direkte i blandeventilen. Dette er ikke anbefalt. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Utskifting anbefales. Varmtvannsbereder har ikke fast tilkobling, men er koblet med stikkontakt. Fare for varmgang.
- Vannrør - Varerør i bunnen av fordelerskapet er ikke avsluttet over terskelhøyden, det vil si kanten på åpningen i skapet. Dette kan medføre at eventuelt lekkasjevann ledes inn i varerør dersom lekkasje i skapet skulle oppstå.
- Dører og vinduer - Vinduer bærer preg av slitasje. Vindu på soverom 1 har sår av manglende treverk utvendig. Balkongdør bærer preg av slitasje. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men tiltak anbefales. Stedvise moderate råteskader i rekkverk. Tiltak anbefales.

Selgers egenerklæringsskjema

Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligens areal

Primærrom: 58 kvm, Bruksareal: 58 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 4 805 kvm, Eierform: Fellestomt

Borettslaget har felles tomteareal opparbeidet med blant annet asfalterte biloppstillingsplasser, carport og internstier. Plenarealer, sittebenker, lekestativ og diverse beplantning. Callinganlegg. Leilighetens adkomst er via felles heis, trapperom og gang.

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer to biloppstillingsplasser.

Byggemåte

Boligblokk over 5 etasjer inkludert underetasje er oppført med grunnmur og gulv mot grunn av betong. Etasjeskillere av betongkonstruksjoner. Yttervegger av betong og trekonstruksjoner utvendig forblendet med liggende trekledning, murstein og fasadeplater. Yttertak med saltaktaksform av trekonstruksjon tekket med takpapp/folie (Taket er ikke besiktiget). Entredør med brann-/lydklassifisering B-30/35dB. Vinduer og balkongdør med karmer/rammer av tre med to-lags glass fra 2004 og 2005. Oppvarming med elektrisitet. Naturlig ventilasjon via luke i vegg og spalter i vinduer i kombinasjon med mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedt.

Barnehage / skole i området

Bøhamna Barnehage - 1 km
Gullbring Barnehage - 1,1 km
Sandvoll Barnehage - 1,7 km
Bø Skule - 1,4 km
Bø Ungdomsskole - 0,3 km
Bø VGS - 0,7 km

Adgang til utleie

Fremleie er tillatt iflg. vedtektene.

Oppvarming

Varmekabel i gulv på baderom, ellers elektrisk.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 501 713 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 806 168 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Midt-Telemark kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til aud.elin.lio@partners.no eller SMS: 99 50 54 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Borettslaget og boligbyggelagets medlemmer har forkjøpsrett.

Adresse og matrikkel

Bøgata 6F, 3800, Bø i Telemark, Gnr. 53 bnr. 226 snr. 3, andelsnr. 17 i Liabygget borrettslag borettslag med orgnr. 988354597 i Midt-Telemark kommune

Oppdragsnummer

48-22-0142

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Bø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.