Bø i Telemark , Harpetjønnlia 8

Folkestad - Innholdsrik enebolig med solrik og usjenert beliggenhet - dobbel garasje - pent opparbeidet tomt

2 890 000

 • Prisantydning:

  2 890 000,-

 • Totalpris:

  2 976 242

Beregnet totalkostnad: 2 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 72 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 890 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 86 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 976 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  127 m²

 • Bruksareal:

  127 m²

 • Byggeår:

  1982

 • Gårdsnummer:

  9

 • Bruksnummer:

  304

 • Energimerking:

  F

 • Finnkode:

  271346680

 • Sist endret:

  23.09.2022 15:04

LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Innhold

1. etg.: Stue/kjøkken, 2 soverom, wc, bad og trapperom.
Underetasje: Gang/trapperom, vaskerom, stue/kjøkken, bad og soverom.

Garasje og carport.

Standard

Innvendige tak:  Nyere takess plater 1. etasje og malte plater og panel i underetasje.
Innvendige vegger: Nyere mdf-panel i stue og gang, forøvrig malt strie og panel.
Innvendige gulv: Laminat, flis og vinylbelegg.

Entré

Ved inngangspartiet er det laget til en koselig veranda og platting med levegger. I gangen innenfor er det plass til å henge fra seg yttertøy og sko.

Stue

I stuen i 1. etg. er det gode møbleringsmuligheter og det er montert takmontert varmepumpe. Det er åpenløsning inn til kjøkken og spisestue. Fra stuen er det utgang til veranda med markise.

Stue 2

Det er åpen løsning mellom kjøkken og stue i underetasje. Det er satt inn en nyere peisovn. Fra stuen er det utgang til uteplass.

Kjøkken

Kjøkkeninnredning i 1. etasje fra byggeår med slette fronter og nyere laminert benkeplate. Stålkum med nyere ett grep blandebatteri. Flis på vegg under overskap. Opplegg og plass til kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr. Mekanisk avtrekkshette er montert til innredningen og etablert over komfyr. Hvitevarer medfølger ikke. 

Kjøkkeninnredning i underetasje med oppgraderinger og kjøkkenøy fra 2017. Innredning med slette fronter og laminert benkeplate. Stålkum med ett grep blandebatteri. Plater på vegg under overskap. Opplegg og plass til kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr. Mekanisk avtrekkshette er montert til innredningen og etablert over komfyr. Hvitevarer medfølger ikke.

Bad

Bad i 1. etasje fra byggeår. Baderomsgulv med vinylbelegg på gulv. Malte plater på vegger og takess på innvendig tak. Rommet er innredet med servantskap, wc og nyere dusjkabinett. Baderom er i bruk men utgått på forventet brukstid.

Bad i underetasje fra byggeår. Baderomsgulv med vinylbelegg på gulv. Panel og flis på vegg og takess på innvendig tak. Rommet er innredet med servantskap, wc og dusje med glassdører. Baderom er i bruk men utgått på forventet brukstid.

Toalettrommet med vinylbelegg på gulv, malte tapet på vegg og takess på innvendig tak. Av utstyr finnes toalett og servant.

Vaskerom i underetasje fra byggeår. Vaskeromsgulv med vinylbelegg på gulv. Malte mur på vegger og panel på innvendig tak. Rommet er innredet med utslagsvask, vv-bereder og vaskemaskin. Vaskerom er i bruk men utgått på forventet brukstid.

Soverom

I huset er det 3 soverom. To i 1. etg. og ett i underetasjen.

Beliggenhet

Eiendommen har en solrik og usjenert beliggenhet. Det er fine turområder innover Folkestadmogane med flere merkede stier i umiddelbar nærhet til eiendommen. En kan bla gå til Store og Lille Trytetjønn, der det er muligheter for fiske. Ved Store Trytetjønn er det også etablert en fin raste -og badeplass. Videre kan en gå eller sykle over til Hørteelva med flere fine badekulper. Gangavstand til barnehage og Bø Sommarland. Gang- og sykkelveg til barneskolen og til sentrum.Ca 4,5 km til Bø sentrum.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, strøm og forsikring.

Forsikring

Eiendommen er fullverdiforsikret.

Tilstandsgrader (TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 3:
- Verandadør - dørvrider er defekt.
- Innvendige trapper - Trappen tilfredsstiller ikke dagens krav til åpninger, håndløper og rekkverk mangler.
- Bad - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
- Vaskerom - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
- Bad i underetasje - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
- Terrengforhold - Terreng faller inn mot bygning under terrassegulv ved inngangsparti. Feil fall gir fukttilskudd mot grunnmur ved mye nedbør eller snøsmelting. Det ble ved fuktmåling målt fukt i utlektet vegg i underetasje i samme område.

Selgers egenerklæringsskjema

Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligens areal

Primærrom: 127 kvm, Bruksareal: 127 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 61 m².
Primærrom: 61 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Alle rom.

1. etasje:
Bruksareal: 66 m².
Primærrom: 66 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Alle rom.

Disponibelt rom og bod i underetasje er benyttet til soverom, stue og kjøkken. Bruksendring av bod til soverom, stue og kjøkken har medført bruksendring, det foreligger ikke godkjenning. Bruksendring har medført en økning i P-rom (hoveddel) areal som tidligere var S-rom (tilleggsdel). Endringen krever søknad om bruksendring. Areal som er bruksendret utgjør ca 40 kvadrat og har medført en økning på P-rom areal fra 87 til 127 kvadratmeter. Soverom har godkjent rømning.

Innervegg i 1. etasje i gang og stue er endret. Det er ikke endret på bæring.

Garasje:
Bruksareal: 44 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Lokalmegleren & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 720 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er pent opparbeidet med plen og beplantning. Noe naturtomt. Rampen som går fra 1. til u.etg. vil bli fjernet før overtagelse.

Garasje / Parkering

Carport og garasje.

Byggemåte

Byggegrunn består av antatt fjell med tilfylte pukkmasser. Støpt plate på mark med grunnmur av lettklinker blokker. Yttervegg består av isolert bindingsverk med vindtetting. Yttervegg utvendig påmontert bordkledning. Saltak med kaldtloft. Taket er tekket med asfalt shingel fra 2012. Takrenner, nedløp og beslag av plastbelagt stål fra 2012. Vinduer og dører med malt ramme og isolerglass. Veranda og inngangsparti med spaltegulv.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 03.12.1984 for eiendommen. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Disponebielt rom og bod i underetasje er benyttet til soverom, stue og kjøkken. Innredning av bod til sovsoverom, stue og kjøkken har medført bruksendring, det foreligger ikke godkjenning. Bruksendring har medført en økning i P-rom (hoveddel) areal som tidligere var
S-rom (tilleggsdel). Endringen krever søknad om bruksendring. Areal som er bruksendret utgjør ca 40 kvadrat og har medført en økning på P-rom areal fra 87 til 127 kvadratmeter. Soverom har godkjent rømning.

Boligen selges slik den fremstår og selger påtar seg ikke ansvar for å byggemelde eller få godkjent boligens nåværende innredning. Ved en søknad om ferdigattest til kommunen kan kommunen kreve at dagens forskrifter og lovverk legges til grunn ved omsøking, disse setter blant annet krav til takhøyde, lysflate, ventilasjon, rømningsvei, brannsikring, størrelse på uteareal, antall parkeringsplasser mv. Uavhengig av reaksjonsformen fra kommunen, blir dette kjøpers ansvar og risiko siden boligen selges slik den fremstår. Arealet er målbart selv om det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse.

Barnehage / skole i området

Folkestad Barnehage - 0,2 km
Sandvoll Barnehage - 4,3 km
Folkestad Skule - 3,3 km
Bø Skule - 5,1 km
Bø Ungdomsskole - 5,7 km
Bø VGS - 5,3
Nome VGS avd. Lunde - 21,1 km

Adgang til utleie

Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det er ingen utleieforhold knyttet til eiendommen per i dag. Eiendommen kan fritt leies ut etter eiers eget ønske.

Oppvarming

Vedfyring. Varmepumpe. Ellers elektrisk.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 22 753 pr. år Avløp, eiendomsskatt, feiing, renovasjon og vann.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 570 935 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 055 367 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig.
Gjeldende reguleringsplaner:
- Kommuneplanens arealdel for Midt-Telemark kommune 2021-2033 - - Id 202001
- Felt A Folkestad - Id 05_06_1979

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til gunhild@partners.no eller SMS: 93 65 42 84 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Harpetjønnlia 8, 3804, Bø i Telemark, Gnr. 9 bnr. 304 i Midt-Telemark kommune

Oppdragsnummer

48-22-0138

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Bø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.