Flatdal , Flatdalsvegen 879

Flatdal - Velholdt enebolig på opparbeidet tomt! Fantastisk utsikt og gode solforhold. Frittstående garasje.

1 690 000

 • Prisantydning:

  1 690 000,-

 • Totalpris:

  1 746 242

Beregnet totalkostnad: 1 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 42 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 690 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 56 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 746 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  142 m²

 • Bruksareal:

  145 m²

 • Soverom:

  2

 • Byggeår:

  1947

 • Modernisert:

  1985

 • Gårdsnummer:

  93

 • Bruksnummer:

  16

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  272138117

 • Sist endret:

  30.09.2022 09:55

LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Innhold

Boligen inneholder følgende rom:
Kjeller: 3 kjellerrom
1.etasje: gang, kjøkken, 2 stuer, soverom og bad.
2.etasje: gang, kjøkken, soverom, stue og bad.
Loft: to loftsrom

Utstyr

Fibernett fra Altibox. Hvitevarer på kjøkken medfølger.

Standard

Velholdt og innholdsrik enebolig med standard fra byggetid.  Innvendig er de fleste vegger malt/beiset og på gulv er det tregulv, belegg og nyere laminat.  Inngangspartiet er i 1. etg. og i entrèen innenfor er det avsatt plass til å henge fra seg yttertøy og sko. Adkomst til 2.etasje via trapp fra byggeår.

Stuen i hovedetasjen har nyere laminat, panelte vegger og himlinger. Stuen er utstyrt med peis hvor det er satt inn peisinnsats. Fra stuen er det fantastisk utsikt og utgang til terrasse med markise.

Kjøkkeninnredningen i 1.etasje har profilerte fronter i tre og hvit benkeplate i laminat. Det er lagt fliser på vegg under overskap. Det er spiseplass ved kjøkkenvinduet. Utstyrt med frittstående komfyr, oppvaskmaskin og vaskemaskin. Kjøkkeninnredningen i 2.etasje består av innredning i tre, laminat benkeplate og servant i stål. Det er lagt fliser mellom benkeplate og overskap. Utstyrt med integrert komfyr.

Baderommet i 1.etg. ble pusset opp i 1985 og har fliser på gulv og vegger. Det er varmekabler i gulv. Badet er innredet med servantinnredning med speil/lyd, toalett og dusj på vegg.

Bad i 2.etg. har behov for oppgradering. Det er belegg på gulv med varmekabler, samt våtromsplater på vegger. Utstyrt med toalett, servant og dusj på vegg.

Boligen inneholder totalt to soverom fordelt på 1. og 2.etasje. Begge rommene holder standard fra 1985. Stue i 2.etasje samt loftsrom har vært benyttet til ekstra soveplass.

Beliggenhet

Eiendommen har en fredelig og solrik beliggenhet med flott utsikt utover Flatdal og fjella rundt. Denne trivelige bygda hører til Seljord kommune og huser ca 400 innbyggere. Det finnes både barneskole, barnehage, dagligvare, teminaldrevet bensinstasjon og flere småbedrifter. Aktivitetstilbudene er alt i fra fotball-, sandvolley- og tennisbane - til skitrekk og musikkstudio. Det er opparbeidet badeplass og ridebane. Kanskje er det mangfoldet som fører til at så mange unge velger å etablere seg her? Flatdal er en U-dal formet av isbreer, omkranset av Skorve i vest, Mælefjell i øst og Bindingsnuten i nord. Syd i dalen ligger vannet Flatsjø. Utsikten utover Flatdal er slående. Ca 13 km til Seljord sentrum med godt utvalg av butikker og offentlige kontorer.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, forsikringer, strøm og vedlikehold/brøyting av vei (andel).

Forsikring

IF

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
- Skadedyr: Registrert avføring fra skadedyr på loft og musefeller på kjøkken i 1 egt. Anslått kostnad ca kr 50 000,- til 100 000,-.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
- Våtrom 1.etg.: Gjenværende levealder på membran er 0 år gjenværende.ref, byggforsk.
- Våtrom 2.etg.: Gjenværende levealder på klemring med mer er 0 år gjenværende, ref, byggforsk.
- Rør og armatur: Anslått gjenstående levealder på rør og armatur er ca. 3 - 5 år. TG2 gis på grunn av alderdom.
- Innvendige gulv: Flere plasser er det ødelagt/deformert eller misfarget gulvoverflate.
- El-anlegg: Mangler samsvarserklæring.
- Underetg.: TG2 gis for alderdom.
- Etasjeskille: Det gis TG2 for alderdom.
- Garasje med tilhørende rom: Registrert fuktighet i nedre del av kledning. 
Se vedlagte tilstandsrapport for mer informasjon.

Selgers egenerklæringsskjema

Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligens areal

Primærrom: 142 kvm, Bruksareal: 145 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 76 m².
Primærrom: 76 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Alle rom.

2. etasje:
Bruksareal: 69 m².
Primærrom: 66 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Alle rom unntatt bodrom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Fra Seljord sentrum, følg veien mot Flatdal, Flatdalsvegen ca 12 km. Ta av til høyre ved til-salgsskilt ved veien. Boligen ligger så på høyre side. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 149 kvm, Eierform: Eiet tomt
I følge seljord kommune er tomtegrensene middels nøyaktige.

Garasje / Parkering

Dobbel, frittstående garasje oppført i 1981. Oppstillingsplasser til bil på egen tomt.

Byggemåte

Bygget er opprinnelig fra 1945. Noe renovert i år1985 til 1990. Det er støpt grunnsåle fra byggeåret. Vegger utvendig er av liggende trekledning. Kobberrør og rør er fra 1945 og noe fra 1985. Avløpsrør av plast. Varmtvannstank står på betonggulv i underetg. EL-sikringsskap står toalettrom i andre etg. Etasjeskille er av tre, og er angivelig stående på høykant 2x8 reisverk.  Takoverflaten er byttet i 2018 (teglstein).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

Det er ingen utleieforhold knyttet til eiendommen per i dag. Eiendommen kan fritt leies ut etter eiers eget ønske.

Oppvarming

Elektrisk og vedfyring. Det er vedpeis i 1. etg (stue). Det er en vedovn med glassfront. I tillegg er det montert luft-til-luft varmepumpe i stue første etg.  Det er elektriske varmekabler i baderom i 1. etg og 2. etg.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 22 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 22 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 9 329 pr. år I de kommunale avgiftene inngår det gebyr til feiing, renovasjon, slam og vannavgift.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 396 279 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 426 604 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er avsatt til LNFR-areal for spredt bolig- fritids- eller næringsbebyggelse, mv,nåværende. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Kommuneplan: Kommuneplanens Arealdel ID: 382020180004
Ikrafttredelse 16.12.2021

Konsesjon / Odel

Kommunen har innført konsesjonsgrense 0, det vil si boplikt på alle boligeiendommer. Eiendommen forutsettes derfor benyttet som helårsbolig.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1981/2929-1/32  Bestemmelse om veg  
25.08.1981 
Rettighetshaver Haugen Eivind og Haugen John Arthur
 
2005/759-1/32  Jordskifte  
15.03.2005 
Gjelder denne registerenheten med flere

2006/2537-1/32  Bestemmelse om veg  
22.08.2006 
rettighetshaver:Knr:3820 Gnr:93 Bnr:4  
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2015/520798-1/200  Jordskifte  
11.06.2015 
Jordskiftesak 0820-2013-0023 Veg Haugen
Gjelder denne registerenheten med flere

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilkoblet offentlig vann, privat vei og privat avløp. Eiendommen har privat septiktank med kommunal tømming.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til frida.henriksveen@partners.no eller SMS: 46 81 14 02 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Flatdalsvegen 879, 3841, Flatdal, Gnr. 93 bnr. 16 i Seljord kommune

Oppdragsnummer

48-22-0137

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Bø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.