Bø i Telemark , Hauglandvegen 50

Fantastisk eiendom med flott beliggenhet og kort avstand til Bø sentrum - 1232 dekar - jakt/fiske - korn/epleproduksjon

6 480 000

 • Prisantydning:

  6 480 000,-

 • Totalpris:

  6 655 992

Beregnet totalkostnad: 6 480 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 162 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 480 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 175 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 655 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Landbrukseiendom

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  142 m²

 • Bruksareal:

  211 m²

 • Bruttoareal:

  211 m²

 • Oppholdsrom:

  2

 • Soverom:

  4

 • Byggeår:

  1942

 • Gårdsnummer:

  6

 • Bruksnummer:

  2

 • Energimerking:

  C

 • Finnkode:

  270253618

 • Sist endret:

  27.09.2022 08:55

LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Innhold

Kårbolig
Bruksareal
Kjeller BRA: ca. 66 m². Stort lager (uten fast gulv), lager, trapperom/lager.
1.etg. BRA: ca. 88 m². Entre, wc, gang/trapperom, stue, tv-stue, kjøkken, vaskerom, trapperom kjeller, garderobe (tidl. soverom)
2.etg. BRA: ca. 57 m². Trapperom/gang, 4 soverom, bad/wc.

Bruttoareal
Kjeller BTA: ca. 81 m².
1.etg. BTA: ca. 96 m².
2.etg. BTA: ca. 60 m².

Våningshus
Bruksareal
Kjeller BRA: ca. 47 m². Lager, gangsone, indre lager
1.etg. BRA: ca. 137 m². Vf./entre, gang/trapperom, wc, peisestue, spisestue, gang, vaskerom, kjøkken, stue, tidligere leilighet (nå lager).
2.etg. BRA: ca. 94 m². Trapperom/gang, bad/wc, 3 soverom, gamle stua, kottrom.

Bruttoareal
Kjeller BTA: ca. 70 m².
1.etg. BTA: ca. 150 m².
2.etg. BTA: ca.99 m².

På eiendommen er det i tillegg til kårboligen og våningshuset oppført et uthus, en gårdssaghus, et lager og en garasje/ lagerbygg, samt 3 veksthus hvor et har et arbeidsrom (bygg) inntil. Det er også tinglyst en festetomt på eiendommen, som hittil er ubenyttet.
De oppgitte bygninger og rom er definert av takstmann iht. vedlagt rapport, etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

KÅRBOLIG
Kårboligen på gården er oppført i 1942 og fremstår som en praktisk og trivelig enebolig med 4 soverom. Boligen er oppgradert i 1999 med blant annet taktekking, ytterkledning, vinduer og dører, samt elektrisk anlegg, røropplegg, kjøkkeninnredning og bad. Det er montert ladepunkt for el-bil ved inngangspartiet.

Entré
Boligen har en romslig entré med flis og varmekabler på gulv. Her er det god plass til oppbevaring av sko og yttertøy.

Stue/ veranda
Boligen har en lys og pen todelt stue med plass til sofagruppe og spisestue. Her er det både varmepumpe og Jøtul peisovn. Fra stue er det utgang til en koselig og delvis overbygget veranda med plass til utemøbler og hyggelig besøk. Verandaen ligger sørvendt og har flott utsikt. Plattingen er en forlengelse av verandaen på bakkeplan. Her er det direkte tilgang til hage.

Kjøkken
Kjøkkenet har en takhøy Huseby-innredning fra 1999 med heltre syrebeisede profilerte furufronter, laminert benkeplate med oppvaskbenk i stål med skyllekum og flis over kjøkkenbenk. Det er ventilator og opplegg for oppvaskmaskin. På kjøkkenet er det en hyggelig spiseplass ved vinduet.

Soverom
I boligen er det 3 soverom i 2. etasje. Hovedsoverommet har garderobeskap. Boligens 4. soverom ligger i 1. etg. og brukes i dag som garderoberom.

Bad/ toalettrom
Bad i 2. etasje fra 1998/1999 med belegg på gulv og overflatebehandlet trepanel på vegger. Her er det toalett, badekar og dusjhjørne med dusjvegger, samt innredning. Innredningen har heldekkende vask, under- og sideskap med profilerte fronter, hyller, speil og overlys. Det er varmekabler i gulv. Med inngang fra entreen et det et toalettrom med toalett og vask.

Vaskerom
Boligen har også et praktisk vaskerom med inngang både fra kjøkkenet og trappegangen. Her er det benkeplate med skuffer og skap, opplegg for vaskemaskin og stålkum. Det er belegg på gulv og malt panel på vegger.

VÅNINGSHUS
Våningshuset er oppført i 1880 med oppgraderinger i 1960 og 1980. Dette er den opprinnelige hovedboligen som har blitt leid ut i flere år. Boligen har behov for oppgradering. Takstmann opplyser: "Midt på 50 tallet ble det bygget inntil på østre side av bygget, (...). Tilbygget var en egen boenhet/leilighet. Det er en stund siden leiligheten har vært i bruk, det benyttes nå som et lager. Det er ikke kjeller under tilbygget."

Entré
Lys entré med store vindusflater. Her er det plass til sko og oppheng av yttertøy.

Stue
Boligen har en romslig stue med åpen peis og et stort vindu som gjør at de nydelige omgivelsene på gården kan nytes inne fra boligen.

Kjøkken
Kjøkkenet har en enkel innredning i heltre med skap til tak og flis over kjøkkenbenk. Det er ventilator og opplegg for vaskemaskin.

Soverom
I boligen er det 3 soverom, samt en loftstue som også kan benyttes til soverom.

Bad/ toalettrom
Bad i 2. etasje med flis på gulv og vegger. Her er det dusjhjørne, toalett og en romslig innredning med heldekkende vask, profilerte fronter, speil og overlys.

Med inngang fra trappegangen i 1. etasje har boligen et praktisk toalettrom med toalett og vask.

Beliggenhet

Gården ligger i naturskjønne og rolige omgivelser på Haugland med barnevennlig beliggenhet og lite trafikk da gården ligger innerst i Hauglandvegen. Området er også perfekt for dyrehold med store åpne uteområder. Nærområdet har badeplasser og turområder, samt fiskeplasser i Bøelva.

Det er kun 4 km til sentrum av Bø med alle fasiliteter. Dagligvarehandelen kan gjøres på bl.a. Meny, Kiwi, Rema, Spar og Coop Extra. Bø barneskule, Bø ungdomsskule, Bø videregående skole og USN ligger ca. 4 km fra eiendommen.

Bø byr på et mangfold av opplevelser. Her finner du vakker og eventyrlig natur med store skogsområder, tjern, vann og elver. Bøelva renner gjennom kommunen, fra Seljordsvatnet til Nordsjø, og gir gode muligheter for fiske. I området finner du Høyt og Lavt klatrepark, og ikke minst en av Norges mest populære attraksjoner, Bø Sommarland med noen av Europas mest spektakulære vannaktiviteter. I juli hvert år arrangeres Telemarkfestivalen i Bø, med hovedvekt på folkemusikk Det er kort vei til flotte opplevelser på Telemarkskanalen, eller til toppturer på Lifjellplatået der 20 topper rager 1000 meter over havet. Fjellturene belønnes med en spektakulær utsikt, som på klare dager strekker seg til kysten ved Kragerø, Kongsberg og Seljord. Vinterstid kan Lifjell Skisenter friste med fire nedfarter, terrengpark og 80 km godt preparerte løyper. Kvennøya er kommunes tusenårssted, og er en del av Bø museum. Øya er et populært friluftsområde.

Avstander:
Notoddden - 35 km
Skien - 50 km
Kongsberg - 65 km
Tønsberg - 115 km

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, strøm og forsikring.

Selgers egenerklæringsskjema

Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Tomt

Eiendommen er en landbrukseiendom fordelt over 6 teiger med til sammen 1 232,4 dekar. Her er det blant annet 100 dekar fulldyrket jord og 639,1 dekar produktiv skog. Selger forteller at det er "Mulighet for gode inntekter på utleie av våningshus og/eller utleie lagerplass, båtopplagring." Videre at det er "Mange muligheter for drift på eiendommen; frukt/bær, utleie av jord, hest, beite, eng, skogsdrift, produksjon i veksthus, "inn på tunet", gårdsturisme, vedproduksjon mm." Eiendommen er konsesjonspliktig. Areal er hentet fra seeiendom.no og gardskart.no. Avvik kan forekomme.

TEIG 1-3
Gnr. 6 bnr. 2 og gnr. 6 bnr. 4 består av 3 teiger, og er det området gården ligger på, samt området rundt. Denne delen av eiendommen er 157,7 dekar hvor 100 dekar er fulldyrka jord og 43 dekar produktiv skog. Den fulldyrkede jorda består av 6 skifter. Det er 3 skifter med epler med et samlet areal på 37 dekar. Her produseres det en rekke forskjellige sorter som Lobo, Åkerø. Genevaearly, Juliered, Katinka, Katja, Discovery og Aroma. I verditaksten opplyses det: "Eiendommen ligger i et område (Midt-Telemark , Bø og Sauherad) med stor produksjon og kunnskap om dyrking/produksjon av epler. Miljø og forskning rundt denne type produksjon er i dette område blant det beste på landsbasis. (...) Eplehagen på denne gården er imidlertid i en fase for utskiftning som hensyntas i verdisettingen."

Det foreligger ingen avtale om levering av epler til konsum som ny eier kan overta, og eplehagen må saneres. Verdien av eplehagens areal etter sanering vurderes til å være lik verdien av jorda der det dyrkes korn. Se mer utfyllende informasjon i landbrukstaksten fra 2022.

Eplearealet har fra 01.03.2022 blitt drevet etter Debio-regelverket. Dersom ny eier ønsker å fortsette med å drive epleproduksjonen etter Debio-regelverket, altså økologisk produksjon, kan sprøytejournal samt dokumentasjon på innsatsmidler som er blitt brukt fremlegges av selger. Det er 3-års karenstid før eplene kan selges som økologiske. Mer informasjon finnes på www.debio.no

Det er også 3 skifter med korndyrking som i dag leies ut for kr. 12.300 pr. år (2022). Dette området er 60 dekar stort. For mer informasjon vedr. leieavtalen kontakt megler. Eiendommens areal er beregnet på grunnlag av de registrerte grensene i kartet med hjelpelinjer (stiplede linjer i kartet) som omslutter eiendommen. Grensene er ikke oppmålt. Kjøper må påregne at unøyaktige tomtegrenser og arealavvik kan forekomme.

TEIG 4
Gnr. 6 bnr. 2 fnr. 1 er en egen teig på ca. 1,6 dekar som ligger med nærhet til gården. Denne delen av eiendommen har i dag ingen bygninger eller leieforhold.

TEIG 5
Gnr. 2 bnr. 2, gnr. 1 bnr. 28 og gnr. 2 bnr. 8 er en teig på 197,2 dekar hvor 192,1 er produktiv skog. Denne teigen ligger ved Bjønnemyr, langs Hørteåa, ca. 4 km fra gården. Rukarvegen krysser eiendommen. Området har eldre furuskog i hogstkl. 4 B (dvs. noe spredt) og et felt i hogstkl. 5A (A=tettere skog), samt noe yngre skog, gran hogstklasse 2 på bonitet 17.

TEIG 6
Gnr. 30 bnr. 3 er 875,9 dekar stort hvor 402,8 dekar er produktiv skog. Denne teigen er ved Tjønnflyane, Trolldalen som ligger ca. 13,5 km fra gården.
Her er det blant annet eldre granskog (hogst.kl. 4 B), et lauvskogfelt bonitet 14 hogst.kl. 3B og granskog stående på bonitet 8 hogst.kl. 3B. I tillegg flere store felt markert som skrapskog og myrområder.

JAKT/ FISKE
Grunneier av gnr. 30 bnr. 3 er med i elgjaktlaget Standstul jaktlag med et samlet areal på 17000 dekar. Det er totalt 14 parter og normalt ligger kvoten mellom 4-5 elger. Jaktlaget er med i storvaldet der det er fellingstillatelse på 15 hjort, og ny 3 års plan med 20 hjort. Her kan det også jaktes rådyr, storfugl og hare. Denne eiendommen har en andel av 1:20 del av samlet jakt. Det er tinglyst en jaktrett med fri adkomst til forrige grunneier på gnr. 30 bnr. 3. Avtalen er gjeldende fra 01.11.2021-01.11.2031 og vil etter dette gå tilbake til eiendommen. På denne eiendommen ligger også jakthytten. Det er også mulighet for småviltjakt på gnr. 2 bnr. 2, gnr. 1 bnr. 28 og gnr. 2 bnr. 8. Ved Bø-elva er det en god fiskeplass på egen grunn.

Byggemåte

Se vedlagte takstrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige. Boligen selges slik den fremstår og selger påtar seg ikke ansvar for å byggemelde eller få godkjent boligens nåværende innredning.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at eiendommen leies ut.

Oppvarming

Varmepumpe, vedfyring og elektrisk i kårbolig.
Vedfyring og elektrisk i våningshus.

Fra 2020 vil det ikke lenger være tillatt å bruke fossil olje eller parafin til oppvarming av verken boliger eller bygg. Kommunen kan gi pålegg om at det
oljefyrte oppvarmingssystemet må fjernes, også oljetanken. Tanker som tas ut av bruk, skal tømmes, graves opp og destrueres. Enøk-etaten kan gi tilskudd til å fjerne fyrkjele og tilhørende oljetank, se for øvrig nettstedet www.oljefri.no for miljøvennlige alternativer til oljefyren.

Kjøper av denne eiendommen gjøres oppmerksom på at han som fremtidig eier av bygget er ansvarlig for eksisterende oljetank og må innrette seg etter gjeldende regler og forbud. Sunde AS har tømt og fylt igjen tankene. Ta kontakt med kommunen dersom du ønsker ytterligere opplysninger.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 23 944,24 pr. år Vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt.

Eiendomsskatt

Det er i Midt-Telemark kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 770 151 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Gnr. 6 bnr. 2 og gnr. 6 bnr. 4
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/ kommunedelplanen er avsatt til:
- Flomfare
- Tettstadgrense
- Byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav
- Landbruk-, natur- og friluftsformål samt reindrift (LNFR),Nåværende
- Hensyn landbruk
- LNFR areal for spredt bolig- fritids- eller næringsbebyggelse, mv, Nåværende
- Bevaring naturmiljø
Det gjøres oppmerksom på at det går sone for hensyn landbruk, bevaring naturmiljø og flomfare over deler av eiendommen.

Det opplyses i "Føresegner og retningslinjer til kommuneplanens arealdel" at "Innanfor omsynssonene bør det ikkje tillatast tilrettelegging for endra bruk og nye tiltak før området er nærmare kartlagt. Omsyn til naturverdiane skal vektleggast ved behandling av søknad om tiltak." Videre at "Innafor område angitt som omsynssone landbruk skal det ikkje byggast eller utviklast verksemder som bidrar til omdisponering av landbruksjord eller begrenser ordinær landbruksdrift. Tettstadgrensa skal ikkje legge auka press på jordbruksareala."

Kommunen har plikt til å informere om naturfarer som er kjent, På kart/plan som megler har mottatt fra kommunen er området der eiendommen ligger markert med fare, dvs. fare for flom. Flom i vassdrag kan føre til oversvømmelser, at løsmasser fraktes over store områder og til flomskred i bratte områder Etablerte sikringstiltak f.eks. terrengtiltak, dreneringsgrøfter, flomverk, skredvoll kan redusere sannsynligheten for fare. Det kan være forbud mot tiltak og arbeider langs vann og vassdrag og av arealplanen fremkommer byggegrenser. Kartene garanterer ikke at potensielle skred og ras ikke kan nå lengre ut enn til de angitte faresoner. Norges vassdrags- og energidirektorat, NVE, har utarbeidet egne retningslinjer for skredfare knyttet til vassdrag se www.nve.no.

Midt-Telemark kommune opplyser i tillegg om kulturminner på eiendommen. Dette gjelder Gravminne med lokalitetsnr. 19405 med vernetype automatisk fredet, samt Funnsted med lokalitetsnr. 59243 med vernetype uavklart. Det opplyses i "Føresegner og retningslinjer til kommuneplanens arealdel" at "Kulturminna innanfor sona er freda etter kulturminnelova. Alle tiltak på freda bygg utover vanleg vedlikehald krev dispensasjon frå kulturminnelova. For dei to kyrkjestadene frå mellomalderen er ingen inngrep i grunnen eller andre tiltak som kan virke inn på det automatisk freda kulturminnet tillate utan etter dispensasjon får kulturminnelova." For mer informasjon vedrørende kulturminnene, se https://www.kulturminnesok.no.
Bestemmelsene i kommuneplanens arealdel kan fås ved henvendelse til megler.

Gnr. 2 bnr. 2, gnr. 1 bnr. 28 og gnr. 2 bnr. 8
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/ kommunedelplanen er avsatt til LNF - område.Kommunekart.com viser at eiendommen ligger i et uregulert område. Dette kan bety begrensninger for utvikling/påbygging, gjenoppbygging etc.
 
Gnr. 30 bnr. 3
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/ kommunedelplanen er avsatt til LNF - område. Kommunekart.com viser at eiendommen ligger i et uregulert område. Dette kan bety begrensninger for utvikling/påbygging, gjenoppbygging etc.

Konsesjon / Odel

Det gjøres oppmerksom på at ervervet av eiendommen er konsesjonspliktig. Kjøper er ansvarlig for å utarbeide og sende inn konsesjonssøknad snarest mulig etter budaksept dog senest omgående etter signering av kjøpekontrakt. Kjøper dekker konsesjonsgebyr. Kjøper bes i budet sitt tilkjennegi om det tas forbehold om at det gis konsesjon til den tilbudte pris eller ikke. Dersom kjøper tar konsesjonsrisikoen, vil kjøper være bundet av sitt pristilbud selv om konsesjonsmyndighetene ikke aksepterer prisen. Kjøper kan da risikere å bli pålagt å selge eiendommen til en som kan få konsesjon. I slike tilfeller skal likevel selger holdes skadesløs og eiendommen må overtas av kjøper på avtalte vilkår senest innen 2 måneder etter første avslag på konsesjonssøknaden. Endring eller konkret fastsettelse av overtagelsesdato, ut over det som er nevnt over, skjer etter avtale mellom partene og skal skriftlig bekreftes overfor meglerforetaket. Overtakelse og oppgjør kan ikke finne sted før konsesjon er gitt.

Selger har risikoen for at det er avtalt for høy kjøpesum etter konsesjonsloven § 9 a, og at avtalen likevel skal gjelde, men til den høyeste pris landbruksmyndighetene kan godkjenne.

Kjøper har risikoen for at konsesjon nektes med grunnlag i konsesjonsloven øvrige bestemmelser, herunder § 9 første ledd nr. 1- 4 eller § 9 andre til fjerde ledd.

Dersom konsesjon på dette grunnlag nektes, skal oppgjøret likevel gjennomføres, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-5 (1), jf. eiendomsmeglingsloven § 6-9 (3), men da to måneder etter at endelig avslagsvedtak er truffet. Endelig avslagsvedtak innebærer at alle klagemuligheter er uttømt.

I stedet for vilkåret om at kjøpers skjøte på eiendommen er tinglyst (punkt 4.1 annet ledd nr. 5) er det i disse tilfellene et vilkår for frigivelse av kjøpesummen at kjøper har fått nødvendig sikkerhet for kjøpesummen gjennom tredjemannspant i eiendommen eller at det blir enighet mellom partene om annen sikkerhet.

Selger forplikter seg til lojalt å medvirke til at det etableres sikkerhet for kjøpesummen, eksempelvis gjennom å samtykke til tinglysing av kjøpers pantedokument på eiendommen, og at kjøper kan disponere over eiendommen, blant annet gjennom videresalg.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

GBNR: 6/2
1937/1157-1/32  Erklæring/avtale    13.10.1937 
Rettighetshaver: Televerket
Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter mv.

1950/129-3/32  Festekontrakt - vilkår   28.01.1950 
Gjelder matrikkelenhet: Knr:3817 Gnr:6 Bnr:2 Fnr:1
Bestemmelse om vannrett
Bestemmelse om tilbakeføring til hovedbruk/denne eiendom.
Best. om bruksrett og/eller disposisjonsrett.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1960/1073-1/32  Skjønn    15.07.1960 
Heiåi-utbyggingen.
Gjelder denne registerenheten med flere

1973/3164-1/32  Skjønn    07.12.1973 
Sundsbarmreguleringen. Underskjønn.
Gjelder denne registerenheten med flere

1978/1186-1/32  Erklæring/avtale    11.04.1978 
Vedtak av det offentliges vilkår for statstilskudd i forbindelse med vanningsanlegg
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1990/2820-1/32  Erklæring/avtale    13.08.1990 
Regaranti for vedlikehold av utbedringsarbeid i Bø-elva.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1994/1121-1/32  Elektriske kraftlinjer    12.04.1994 
Rettighetshaver Bø og Sauherad Energi AS

1994/3206-1/32  Erklæring/avtale    11.11.1994 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Gjelder denne registerenheten med flere

1998/905-1/32  Erklæring/avtale    06.04.1998 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Rettighetshaver Bø og Sauherad Energi AS

2014/983692-3/200  Skjønn    11.11.2014 
Sak nr.: 03-00475 B
Gjelder overskjønn
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2014/983692-5/200  Skjønn    11.11.2014 
Sak nr.: 03-00475 B
Gjelder overskjønn
Gjelder denne registerenheten med flere

GBNR:1/28
1952/1062-1/32  Erklæring/avtale    02.08.1952 
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om gjerde
Gjelder denne registerenheten med flere

1953/780-1/32  Bestemmelse om veg    01.06.1953 
Refusjonsplikt til kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

1980/986-1/32  Rettsbok    13.03.1980 
Grensegangssak
Gjelder denne registerenheten med flere

1985/292-1/32  Bestemmelse om veg    28.01.1985 
rettighetshaver:Knr:3817 Gnr:2 Bnr:11  
Gjelder denne registerenheten med flere

GBNR: 2/2
1980/986-1/32  Rettsbok    13.03.1980 
Grensegangssak
Gjelder denne registerenheten med flere

GBNR: 2/8
1952/1062-1/32  Erklæring/avtale    02.08.1952 
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om gjerde
Gjelder denne registerenheten med flere

1980/986-1/32  Rettsbok    13.03.1980 
Grensegangssak
Gjelder denne registerenheten med flere

1985/292-1/32  Bestemmelse om veg    28.01.1985 
rettighetshaver:Knr:3817 Gnr:2 Bnr:11  
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1999/2415-1/32  Erklæring/avtale    09.09.1999 
rettighetshaver:Knr:3817 Gnr:2 Bnr:11  
Bestemmelse om kloakkrenseanlegg

GBNR: 6/4
1973/3164-1/32  Skjønn    07.12.1973 
Sundsbarmreguleringen. Underskjønn.
Gjelder denne registerenheten med flere

1974/1173-1/32  Bestemmelse om veg    15.05.1974 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger mv.
Rettighetshaver: Bø kommune.
Gjelder denne registerenheten med flere

1978/1186-1/32  Erklæring/avtale    11.04.1978 
Vedtak av det offentliges vilkår for statstilskudd i forbindelse med vanningsanlegg
Gjelder denne registerenheten med flere

1987/4190-1/32  Jordskifte    09.12.1987 
Grensegangssak
Gjelder denne registerenheten med flere

1990/2820-1/32  Erklæring/avtale    13.08.1990 
Regaranti for vedlikehold av utbedringsarbeid i Bø-elva.
Gjelder denne registerenheten med flere

1994/3206-1/32  Erklæring/avtale    11.11.1994 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Gjelder denne registerenheten med flere

2014/983692-3/200  Skjønn    11.11.2014 
Sak nr.: 03-00475 B
Gjelder overskjønn
Gjelder denne registerenheten med flere

GBNR: 30/3
1978/1154-1/32  Jordskifte    10.04.1978 
Grensegangssak
Gjelder denne registerenheten med flere

2022/245239-1/200  Bestemmelse om jaktrett    03.03.2022 21:00 
Rettighetshaver: Haugland Bjørn Erik.
Gjelder fra 01.03.22-01.03.32

GBFNR: 6/2/1
1950/129-3/32  Festekontrakt - vilkår    28.01.1950 
Bestemmelse om vannrett
Bestemmelse om tilbakeføring til hovedbruk/denne eiendom.
Best. om bruksrett og/eller disposisjonsrett.
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Gnr. 6 bnr. 2 og gnr. 6 bnr. 4
VEI
Adkomst til offentlig vei er over eiendommer med gnr.6 bnr. 5, gnr. 6 bnr. 11 og gnr. 6 bnr. 23. Det gjøres oppmerksom på at det ikke er tinglyst veirett til eiendommen. Kjøper overtar eiendommen slik med det ansvar og den risiko dette innebærer, og det gis ingen garanti for at avtale om veirett vil kunne inngås og/ eller tinglyses. Det må påregnes å betale forholdsmessig andel av kostnader til veivedlikehold og snøbrøyting. Takstmann opplyser: "Privat veg 6 husstander. Ca 4000,- vedlikehold i året. Knut Haugland (på nabogården) har utført arbeid med brøyting, strøing, skraping og kantslått. Rundt eget tun har eier tatt sjøl."

VANN OG AVLØP
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Alle eiendommer som er tilknyttet offentlig vann og avløp har private stikkledninger, som vedlikeholdes for eiers egen regning. For ytterligere opplysninger om de private stikkledningene tar man kontakt med kommunen.

Gnr. 2 bnr. 2, gnr. 1 bnr. 28 og gnr. 2 bnr. 8.
VEI
Adkomst til offentlig vei er over private eiendommer. Det gjøres oppmerksom på at det ikke er tinglyst veirett til eiendommen. Kjøper overtar eiendommen slik med det ansvar og den risiko dette innebærer, og det gis ingen garanti for at avtale om veirett vil kunne inngås og/ eller tinglyses. Det må påregnes å betale forholdsmessig andel av kostnader til veivedlikehold og snøbrøyting. Takstmann opplyser: "Det er forholdsvis grei adkomst til skogen, ved egen traktorveg i nedre og midtre del, evt. tillatelse å bruk naboen traktorveg for adkomst i øvre del."

VANN OG AVLØP
Det er ikke vann og avløp til eiendommen.

Gnr. 30 bnr. 3
VEI
Adkomst til offentlig vei er over private eiendommer. Det gjøres oppmerksom på at det ikke er tinglyst veirett til eiendommen. Kjøper overtar eiendommen slik med det ansvar og den risiko dette innebærer, og det gis ingen garanti for at avtale om veirett vil kunne inngås og/ eller tinglyses. Det må påregnes å betale forholdsmessig andel av kostnader til veivedlikehold og snøbrøyting. Takstmann opplyser: "- Adkomsten er via Lundevegen - Uvdalvegen - Dagstjønnvegen - mot Tveiten. Det er ikke vinteråpent fra Tveiten og inn. Eiendommen har vegrett for adkomst til skogen via veglaget  som har et fungerende styre med årsmøte hvert år.
- kostnader : det ble anslått ca. 20-60.000 pr. år samlet for alle deltakere, denne eiendom har en 5% eierandel og betaler således 5 % av vegavgift/kostnader.
- vegen beskrives til å være i god stand
- Adkomst inn i egen skog. Det sees en traktorslepe langs grensen (vegen ligger på naboskogen) i dalbotnen, ca. 600m. der en tar av innover i egen skog opp mot Tjønnflyane (ca. 300m)"

VANN OG AVLØP
Det er ikke vann og avløp til eiendommen

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Traktor mm. som beskrevet i vedlagt takstdokument følger i utgangspunktet ikke med i salgspris. Selger har nødvendig utstyr for å drive epleproduksjon, og dette kan kjøpes/følge med i salget etter egen avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Forsikringen gjelder bolighus og eventuell garasje. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til aud.elin.lio@partners.no eller SMS: 99 50 54 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Hauglandvegen 50, 3804, Bø i Telemark, Gnr. 6 bnr. 2 i Midt-Telemark kommune

Oppdragsnummer

48-22-0129

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Bø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.