Høydalsmo , Lårdalsvegen 667

Idyllisk småbruk med romslig enebolig i Lårdal

2 900 000

 • Prisantydning:

  2 900 000,-

 • Totalpris:

  2 986 492

Beregnet totalkostnad: 2 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 72 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 900 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 86 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 986 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Landbrukseiendom

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  154 m²

 • Bruksareal:

  180 m²

 • Byggeår:

  1911

 • Modernisert:

  2002

 • Gårdsnummer:

  13

 • Bruksnummer:

  8

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  267630618

 • Sist endret:

  29.09.2022 17:07

LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Småbruk på ca 22 da som ligger idyllisk til i flotte Lårdal. Eiendommen er bebygget med våningshus, uthus, hytte og lekestue. Lårdalsåi renner gjennom eiendommen, her er det fine bade -og fiskemuligheter. Boligen er romslig og er velholdt innvendig og utvendig.

Dette er en flott plass for barnefamilier; god plass ute og inne, mange soverom, barnevennlig, fredelig og fint. Her kan en leve ut småbruksdrømmen med dyrking av egne grønnsaker, ha dyr om ønskelig, og bo landlig og fredelig.

På en liten halvøy ut i elva står det ei lita hytte med en fin badekulp nedenfor.

Uthus/låve med garasje og lagerplass. Her har det tidligere vært dyr. Gode muligheter til å ha hest eller andre dyr her. Låven egner seg også godt til ombygging til bruk for andre formål, feks. selskapslokale, gårdsturisme, snekkerverksted eller hobbyrom...
Lekestua er isolert slik at den også egner seg til ekstra overnattingsplass.

Innhold

1. etg.:
Gang, kjøkken, stue med utgang til veranda, toalett, vaskerom og bad med badstue.
2. etg.:
Stue med utgang til overbygget veranda, 5 soverom/eventuelt 4 soverom og ett kontor/ekstra stue.
3. etg./loft:
Lofstue med utgang til overbygget veranda og soverom.
Kjeller:
Grovkjeller med lagerplass. Krypkjeller.

Utstyr

Fiber
Sentralstøvsuger.
Automatsikringer.

Standard

Boligen er bygget i 1911 og tilbygget med bad, vaskerom og toalett i 1995, og påbygget med ny etasje og takkonstrukssjon i 2002. Boligen er jevnlig vedlikeholdt og fremstår som innbydende, lys og trivelig.

Himling:
Takessplater, panel og malte plater.

Gulv:
Tregulv, belegg og fliser. Ny parkett i 2. etasje.

Vegger:
Veggene har for det meste malt panel. Fliser på badet.

Entré

Romslig gang med plass til å henge fra seg klær. Integrert peis i veggen som ses både fra gangen og stua. Trapp opp til 2. etg.

Stue

Stua har plass til spisebord og sofakrok. Utgang til veranda som vender øst og sør. Tregulv og malt panel gir en lun atmosfære. Utstyrt med en koselig peis.

Stue 2

I andre etasje er det en liten nyoppusset stue/kontor. Store vinduer ut mot en romslig overbygget veranda slipper inn godt med dagslys.
I tillegg er det en loftstue/TV stue i 3. etg. Her er det også utgang til overbygget veranda.

Kjøkken

Lyst og koselig kjøkken. Kjøkkeninnredning oppgradert i 2015. Innredning med malte profilerte fronter og laminert benkeplate. Stålkum med ett grep blandebatteri. Flisplater på vegg under overskap. Opplegg og plass til kjøleskap, komfyr og oppvaskemaskin. Integrert induksjonstopp i benkplate.

Bad

Badet fra 1995. Baderomsgulv med flis på gulv med varmekabel. Flis på vegger og panel på innvendig tak. Rommet er innredet med servantskap fra 2015, wc og dusjnisje.

Badstue i forbindesle med badet. Gulv med tremmer og granpanel på vegger og i himling. Oppbygget sitteplass/benker i to høyder. Badstue ovn montert.

Fra badet ser en ut mot elva, noe som kanskje kan innby til ett forfriskende bad med påfølgende badstue.

Toalettrommet med vinylbelegg på gulv, panel på vegg og malte plater på innvendig tak. Av utstyr finnes toalett og servantskap. Rommet er ventilert med ventil.

Vaskerom fra 1995. Malte panel på vegger og takessplater på innvendig tak. Rommet er innredet med utslagsvask med vaskemaskin/tørketrommel.

Terrasse

Terrasse utfra stua med sol fra morgenen av til godt utpå dagen. I tillegg har boligen har 2 romslige overbygde balkonger/verandaer i 2. og 3. etg.  Kveldssola kommer inn her.

Uteareal

Tomta rundt gårdstunet er opparbeidet med plen, trær, noe prydbusker og en liten grønnsakshage. Gruset gårdsplass/adkomstveg.
Barnevennlig tomt, her er det egen "fotballbane" og god plass for lek og aktivitet. Idylliske uteplasser ved lekestua og nede ved elva.
Tomta består ellers av dyrka mark

Soverom

Boligen har 5 soverom, i tillegg ett ekstra rom som også kan brukes som soverom. Flere av rommene i 2. etg. er nylig pusset opp. Hovedsoverommet har klesskap på hele den ene veggen. Frittstående klesskap på noen av de andre rommene. Mulighet for innredning av kleskott på det ene soverommet.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i øvre del av Lårdal, som er ei frodig og rolig bygd i Tokke.
Utsikt til fjell, skog og elva som renner gjennom eiendommen.
Telemarkskanalen går forbi Lårdal, noe som er ekstra fint sommerstid med kanalbåtene som går i rute mellom Skien og Dalen. Lårdal har mange fine turområder å by på, den mest kjente er Lårdalsstigen med flotte utsiktspunkt til kanalen. Nede ved brygga er det sommerkafe og campingplass med servering, i tillegg til sandstrand, fotballbinge og volleyballbane.

Kun 8 km  til Høydalsmo med skole, barnehage, bensinstasjon, kafe og matbutikk som har åpent 365 dager i året.
20 km til Dalen med butikker, offentlige kontorer og videregående bla.

Tilstandsgrader (TG3) fra tilstandsrapport:

- Vaskerommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
- Baderommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Det er registrert skader på flis og flisfuger på gulv og vegg. Med bruk av fuktsøk ble det indikert fuktighet på vegg i dusjsone. Videre registreres det riss i flisfuger. Erfaringsmessig er dette en indikasjon på svikt i bakenforliggende membran.
- Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG1.Det er registrert sprekk i servant.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
-  Skade på fliser ved døren til gangen. Skade i en flis på veggen mot elva. Brudd i varmekabel i gulv.
- Utført arbeid på bad: Byttet silikonfuger i dusjen, dusjarmatur, wc, fliser ved døra, baderomsinredning. Panel i himling. Byttet vindu. Gjort av huseier som er utdannet tømrer. Årstall 2015/2016
Varmekabel med brudd ble koblet ut. Fortsatt varme i gulv pga dobbel varmekabel. Utført av Djuve Elektro. - Arbeid på vann/avløp: Etter at vannledning frøs ble det montert varmekabel med bryter. - Setningsskader:  Liten sprekk i mur utvendig. Har vært der siden lenge før jeg overtok huset. - Insekter/skadedyr:  Mus i kjeller. Har ikke hatt det etter at jeg tettet et hull i kjeller i 2021.
- Elektrisk anlegg: Diverse ombygging i forbindelse med oppgradering av bolig. Utført av Djuve Elektro.
- Skaderapport:  Skaderapport for forsikringsselskap etter at vannet frøs.
- Avtaler:  Felles vannforsyning fra borehull med Lårdal barnehage/tokke kommune fra gammelt. Barnehag
en skal legges ned i år.

Boligens areal

Primærrom: 154 kvm, Bruksareal: 180 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 80 m².
Primærrom: 80 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: alle rom

2. etasje:
Bruksareal: 74 m².
Primærrom: 74 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: alle rom.

3. etasje:
Bruksareal: 26 m².
Primærrom: 0 m². Arealet er ikke tatt med i P-rom siden det ikke finnes godkjente plantegning. Innredning av 3. etg./loftsetg. anses ikke å være søkt om. Mangler også tilfredsstillende rømming. Brannstige bør på plass dersom en ønsker å bruke rommet som soverom.

Uthus/låve: 90 m².
Lekestue: 5 m².
Hytte: 5 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Fra Høydalsmo sentrum er det 9 km til eiendommen. Ta av på RV45, Eidsborgvegen, retning Dalen, og følg denne 2 km. Sving deretter av til venstre ved skilting Lårdal. Følg vegen frem til eiendommen, ca 6,7 km. Eiendommen ligger på høyre siden og er skiltet med til salgs plakat.

Tomt

Areal: 22 332 kvm. Tomta er delt i 2 teiger, adskilt av Lårdalsåi.
Eierform: Eiet tomt.
Tomta består av ca 9,6 da med fulldyrka jord, 7 da med innmarksbeite, 2,4 da med skog og ca 2,4 da med tun.
Den dyrka marka består av gress produksjon.

Garasje / Parkering

Enkel garasje i uthuset.

Byggemåte

Byggegrunn består av antatt morene med tilfylte pukkmasser. Støpt plate på mark med grunnmur av lettklinkerblokker og betong. Yttervegg består av etterisolert bindingsverk med vindtetting. Yttervegg utvendig påmontert bordkledning. Saltak med innredet loft/3. etg., denne etasjen med nytt tak ble påbygget i 2002. Taket er tekket med betongstein. Takrenner, nedløp og beslag av plastbelagt stål fra 2002. Vinduer og dører med malt ramme og isolerglass i all hovesak utskiftet i 2014. Veranda og lufteveranda med spaltegulv.

Se forøvrig vedlagte tilstandsrapport fra takstmann Are Bjørkheim.

Ferdigattest / brukstillatelse

Finnes ikke i kommunens arkiver.

Barnehage / skole i området

Det er pt. barnehage i Lårdal, denne er midlertidig pga. bygging av ny barnehage i Høydalsmo.
Skole 1-10 klasse er i Høydalsmo.
Det går skoleskyss fra Lårdal til Høydalsmo skole.

Oppvarming

Strøm og ved

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 6 965 pr. år for feiing, renovasjon og slamtømming

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 239 780 pr. 31.12.20
Formuesverdi som sekundærbolig kr.  pr. 31.12.20

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i ett LNF (landbruk, natur og frilufstliv). Del av arealet, 9890 kvm er ett LNF område med tillatt spredt boligbygging. Det er kommuneplanens arealplan som styrer bruken.  For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Eiendommen er konsesjonsfri, men det er boplikt i kommunen og kjøper må signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet. Det er ikke odel på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Bestemmelse om gjerde, tinglyst 19.11.1918
Bestemmelse om vannledning, tinglyst 06.10.1972

Vei/vann/avløp

Avkjøring fra kommunal vei. Privat vann som er felles fra Lårdal Barnehage Privat avløp til egen septiktank.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til berit@partners.no eller SMS: 90 99 87 02 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Lårdalsvegen 667, 3891, Høydalsmo, Gnr. 13 bnr. 8 i Tokke kommune

Oppdragsnummer

48-22-0127

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Bø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.