Lunde , Nordbygdavegen 304

Svenseid - Koselig hytte med 3 soverom - innlagt strøm - egen borebrønn - stor tomt på over 5 dekar -

850 000

 • Prisantydning:

  850 000,-

 • Totalpris:

  882 492

Beregnet totalkostnad: 850 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 21 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 850 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 32 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 882 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Hytte

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  52 m²

 • Bruksareal:

  52 m²

 • Byggeår:

  1973

 • Modernisert:

  1998

 • Gårdsnummer:

  81

 • Bruksnummer:

  98

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  273234016

 • Sist endret:

  30.09.2022 16:04

LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Koselig hytte med 3 soverom - innlagt strøm - egen borebrønn - stor tomt på over 5 dekar.
Hytten inneholder: Vindfang, 3 soverom, kjøkken, stue, bad og toalettrom. I tillegg er det en frittstående bod på ca 13 kvm.

Eiendommen ligger på Svenseid mellom Bø og Lunde, ca 5 km til Lunde sentrum og 10 km til Bø. Området er landlig og fredelig med utsikt mot flere småbruk/landbrukseiendommer. Norheimstjønna med badeplass ligger i nærområdet. Fine skogsområde i nærområdet gir muligheter for bær- og soppturer. Vinterstid kan en spenne på seg skia og følge løyper over jordene.

Velkommen til visning!

Innhold

Vindfang, 3 soverom, kjøkken, stue, bad og toalettrom.
I tillegg er det en frittstående bod på ca 13 kvm.

Entré

Inngangspartiet og verandaen er overbygget.

Stue

Koselig stue med åpen himling og peis. Stuen har et hyggelig og tradisjonelt hyttepreg med lakkerte tregulv og trepanel på vegger og i himling. I stuen er det plass til sittegruppe og spisebord.

Kjøkken

Kjøkkeninnredning med malte fronter og laminert benkeplate. Stålkum med ett grep blandebatteri. Panel på vegg under overskap. Opplegg og plass til kjøleskap, frys og komfyr. Vann til blandebatteri med avløp til bøtte under vask. Ingen ventilering over komfyr men det er elektrisk vifte i yttervegg.

TG2:
Kjøkkeninnredning er funksjonell men med slitasjeskader av skrog og fronter. Ventilering av kjøkken er ikke tilfredsstillende.

Bad

Baderom er tidligere soverom som er innredet til bad i 1995. Baderommet er vurdert på bakgrunn av dagens forskrift men anses som et enkelt hyttebad uten å oppfylle våtromskrav. Baderomsgulv med furubord på gulv. Panel på vegger og innvendig tak. Rommet er innredet med servantskap og dusjbrønn med dusj på vegg.

TG3: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

Toalettrom fra 2001 med vinylbelegg på gulv og panel på vegg og himling. Av utstyr finnes tørrtoalett med ventilering over tak. Toalettkammer under hytte.

Terrasse

Det er laget platting med plass til hagemøbler.

Soverom

I hytten er det 3 soverom.

Beliggenhet

Eiendommen ligger på Svenseid mellom Bø og Lunde, ca 5 km til Lunde sentrum og 10 km til Bø. Området er landlig og fredelig med utsikt mot flere småbruk/landbrukseiendommer. Norheimstjønna med badeplass ligger i nærområdet. Fine skogsområde i nærområdet gir muligheter for bær -og soppturer. Vinterstid kan en spenne på seg skia og følge løyper over jordene.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, strøm og forsikring.

Tilstandsgrader TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
- Innvendig > Pipe og ildsted
1. Det er påvist at pipe har sprekk.
2. Det er innkledde sider på pipen. Det er krav til 4 synlige sider på teglsteinspiper.
3. Ildfast stein i ildrom har skader.
- Våtrom > Bad
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
- Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Røykvarsler montert i hytte. Lovpålagt røykvarsler og brannslukningsapparat skal følge bolig ved salg. Branntekniske forhold er vurdert etter referansenivå av byggeforskriftskrav fra 1985.

Opplistingen over er ikke uttømmende og du oppfordres til å lese og sette deg grundig inn i alt salgsmateriell.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Kommentar: Tidvis skogmus i vindfang.

Boligens areal

Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 52 kvm

Bod:
Bruksareal: 13 m².
Primærrom: 0 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Naturtomt. Areal: 5 438 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Oppstillingsplass på egen tomt.

Byggemåte

UTVENDIG
Byggeår 1973. Tilbygg fra 1998. Byggegrunn består av fjell og løsmasser. Ringmur av betong med kryprom. Yttervegg består av isolert bindingsverk med vindtetting. Yttervegg utvendig påmontert bordkledning. Saltak tekket med papp fra 2001. Takrenner, nedløp og beslag av plastbelagt stål og plast. Vinduer og dører med malt ramme og koblet glass. Takoverbygget veranda med spaltegulv.

INNVENDIG
OVERFLATER PÅ INNVENDIG TAK.
Beskrivelse: Panel.
OVERFLATER PÅ INNVENDIG GULV.
Beskrivelse: Lakket furugulv, laminat og
vinylbelegg fra 2001
OVERFLATER PÅ INNVENDIG VEGG.
Beskrivelse: Panel. og malt strie.

Etasjeskillere i antatt tradisjonelt trebjelkelag isolert i hulrom med bærende gulvbord. Stubbeloft med bord. Teglsteinspipe murt over tak. Innvendig pipe tilkoblet murt åpne peis med gnistfanger. Innerdører med malt dørblad med terskel. Furudører i tilbygg.

TEKNISKE INSTALLASJONER
Interne vannrør av plast fra 1995. Vannledning fra borehull med varmekabel, bryter på bad. Innvendig avløpsrør i bolig av plastrør fra 1995. Varmtvannstank på 28 L fra 2007 montert i rom med sluk. Tappepunkt på kjøkken er ført til bøtte og bruksvann fra dusj ledes til terreng. Avløpsrør er begrenset inspisert. Hytte er naturlig ventilert med veggventil i stue og vifte på kjøkken. Forøvrig benyttes vinduer/dører i åpen stilling til utlufting. El- anlegg fra byggeår. Elektrisk anlegg med skrusikringer og 5 kurser. 40 Amp hovedsikring. Det foreligger ikke dokumentasjon men eier har vært elektriker.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. 
Hytten selges slik den fremstår og selger påtar seg ikke ansvar for å byggemelde eller få godkjent boligens nåværende innredning. Ved en søknad om ferdigattest til kommunen kan kommunen kreve at dagens forskrifter og lovverk legges til grunn ved omsøking, disse setter blant annet krav til takhøyde, lysflate, ventilasjon, rømningsvei, brannsikring, størrelse på uteareal, antall parkeringsplasser mv. Uavhengig av reaksjonsformen fra kommunen, blir dette kjøpers ansvar og risiko siden boligen selges slik den fremstår. Arealet er målbart selv om det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse.

Adgang til utleie

Det er ingen utleieforhold knyttet til eiendommen per i dag. Eiendommen kan fritt leies ut etter eiers eget ønske

Oppvarming

Peis i stue. Ellers elektrisk.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 3 506 pr. år Renovasjon, feiieravgift og eiendomsskatt.

Formuesverdi

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i Kommuneplanens arealdel avsatt til fritid. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes.

Følgende tinglyste heftelser følger eiendommen ved salg, og ved inngivelse av bud vil disse være akseptert av budgiver/kjøper:
Gnr.: 81 Bnr.: 98 og Gnr.: 81 Bnr.: 106
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 3816-81/13

1970/1913-2/32  Bestemmelse om veg    03.10.1970 
rettighetshaver:Knr:3816 Gnr:81 Bnr:98  
Bestemmelse om vannrett

Rettigheter på 3816-81/13
2001/2788-2/32  Best om garasje/parkering    04.10.2001 
rettighetshaver:Knr:3816 Gnr:81 Bnr:98  
rettighetshaver:Knr:3816 Gnr:81 Bnr:106

Vei/vann/avløp

Privat vei. Eiendommen er tilknyttet privat vann fra borehull. Eiendommen har ikke avløp. Vi gjør oppmerksom på at siden det er innlagt vann så er det også krav til etablering av gråvanns anlegg. Dette er søknadspliktig.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til berit@partners.no eller SMS: 90 99 87 02 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Nordbygdavegen 304, 3825, Lunde, Gnr. 81 bnr. 98 i Nome kommune

Oppdragsnummer

48-22-0125

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Bø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.