Bø i Telemark , Underhaugvegen 3H

Bø sentrum/Bøtunet - Hjørneleilighet med flott utsikt! To soverom, vedfyring, heis og parkeringsplass.

3 290 000

 • Prisantydning:

  3 290 000,-

 • Totalpris:

  3 381 242

 • Fellesutgifter:

  1 500,-

Beregnet totalkostnad: 3 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 82 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 290 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 91 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 381 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Eierseksjon

 • Primærrom:

  72 m²

 • Bruksareal:

  75 m²

 • Etasje:

  3

 • Soverom:

  2

 • Byggeår:

  2010

 • Gårdsnummer:

  53

 • Bruksnummer:

  209

 • Energimerking:

  D

 • Finnkode:

  268707342

 • Sist endret:

  29.08.2022 10:14

LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Leiligheten ligger i 3. etasje og har gjennomgående god standard med lysmalte overflater og parkettgulv. Tidløs kjøkkeninnredning fra Sigdal med god oppbevaringsplass og integrerte hvitevarer. Integrert oppvaskmaskin, komfyr, koketopp og kjøle-/fryseskap. I entréen er det grå fliser med varmekabler, downlights og skyvedørsgarderobe med speil. Stuen er lys og koselig med vedovn. Utgang til delvis overbygget balkong med skyvedør.

Badet har god størrelse og fliser på gulv og vegger. I himlingen er det malte panelplater med downlights. Baderommet er innredet med baderomsinnredning, dusjdører og toalett. I tillegg er det plass og opplegg til vaskemaskin.

Det er felles inngang til leiligheten i 1. etg. Heis i fellesarealene kan tas opp til leiligheten og ned til kjellerboden. Det er montert dørcalling med åpner.

Innhold

Entré, bad/vaskerom, stue, kjøkken, 2 soverom og bod.
I tillegg er det en bod i kjeller på ca 5 kvm og balkong på ca 7 kvm.

Standard

Leiligheten ligger i 3. etasje og har gjennomgående god standard med lysmalte overflater og parkettgulv. Tidløs kjøkkeninnredning fra Sigdal med god oppbevaringsplass og integrerte hvitevarer. Integrert oppvaskmaskin, komfyr, koketopp og kjøle-/fryseskap. I entréen er det grå fliser med varmekabler, downlights og skyvedørsgarderobe med speil. Stuen er lys og koselig med vedovn. Utgang til delvis overbygget balkong med skyvedør.

Badet har god størrelse og fliser på gulv og vegger. I himlingen er det malte panelplater med downlights. Baderommet er innredet med baderomsinnredning, dusjdører og toalett. I tillegg er det plass og opplegg til vaskemaskin.

Leiligheten inneholder to soverom med garerobeløsning på begge. Et praktisk bodrom innenfor inngangsparti brukes til garderoberom.

Det er felles inngang til leiligheten i 1. etg. Heis i fellesarealene kan tas opp til leiligheten og ned til kjellerboden. Det er montert dørcalling med åpner.

Kjøkken

TG2:
TG3:

Bad

TG2:
TG3:

Beliggenhet

Leiligheten ligger midt i Bø sentrum, fint tilbaketrukket fra Bøgata. Underhaugvegen er parallellgata til Gamleveg og fra leiligheten har du fin utsikt.  Gangavstand til alt av butikker og servicetilbud.

Bø er kjent for et aktivt studentmiljø, Bø Sommarland og er handelssenteret i Midt-Telemark. Bø ligger langs Sørlandsbanen med bare 2 timer til Oslo og 2 ½ til Kristiansand. Haukeliekspressen stopper også her, og det samme gjør Timeekspressen fra Tønsberg via Porsgrunn.

Felleskostnader

1 500 pr. mnd.
I felleskostnadene inngår det gebyr for vask av fellesarealer, fellesstrøm, vedlikehold heis, vedlikehold, husforsikring og administrative tjenester.

Felleskostnadene vil øke i de årene fellesarealet og bygget blir malt. Styret i sameie får da oppgaven med å drifte hele eiendommen så prisgunstig som mulig. Inntil sameiet blir stiftet, så faktureres disse felleskostnadene fra Forberg Eiendomsselskap AS per kvartal.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, fellesutgifter, strøm og innboforsikring.
Eier må inngå egen avtale med TV-leverandør. Altiboxinntaket ligger klart.

Sameie

Bøtunet Sameie består av 10 seksjoner der 8 av seksjonene er leiligheter og 2 av seksjonene er næringsseksjoner. Bøtunet Sameie vil bli stiftet når alle seksjonene er solgt.

Leilighetene ble seksjonert høsten 2019 og hver seksjon eier sin del av sameiet i henhold til følgende eierbrøker:
Seksjon nr. 1 og 2: 7/30
Seksjon nr. 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 og 10: 2/30

Styreleder: Johannes Forberg (fram til sameiet er stiftet)

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Fremtind Polisenummer: 00002151546

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold krever styregodkjenning.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet.
- Bad: Det ble registrert saltutslag i ett mindre område på gulv rundt sluk. Dette som følge av at dusjvann blir stående på flis etter bruk. Der hvor saltutslag er fremtredene er det noe svakt fall til sluk.
- Bad: . Det er rundt rørgjennomføring under servantskap påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran.
- Varmtvannstank: Varmtvannsbereder av typen Ozo Super s200 produsert i perioden 01/04/2010 - 31/01/2011 krever modifikasjon for strømtilkobling.

Selgers egenerklæringsskjema

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 75 kvm

Bruksareal: 75 m².
Primærrom: 72 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Entré, bad/vaskerom, stue, kjøkken og 2 soverom.
I tillegg er det bod i kjeller på ca 5 kvm.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 1 252 kvm, Eierform: Fellestomt
Fellesareal med plen, lekeplass og parkeringsplasser. Opparbeidet fellestomt på 1252 kvm. Målebrev foreligger.

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplass på parkeringsplass. Seksjonene 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 og 10 har hver en biloppstillingsplass på fellesparkering.

Byggemåte

Leilighetsbygget er oppført som en betong - og trevirkekonstruksjon. Utvendig har bygningen stående malt bordkledning. Trevinduer og balkongdør med isolerglass fra 2010. Saltakskonstruksjon av takstoler. Tak tekket med takstein. Beslag, renner og nedløp av plastbelagt stål. Balkong har dekke av betong. Pipe oppført i lettklinkerelement innvendig pusset og malt. Pipe er beslått med takhatt over tak.

For anmerkninger og øvrig bygningsteknisk beskrivelse, se tilstandsrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest for rivning av bygg og oppføring av nytt nærings- og leilighetsbygg er utstedt for eiendommen den 09.03.2018.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med varmekabler og panelovner. Vedfyring i stue.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 17 908 pr. år I de kommunale avgiftene inngår gebyr til eiendomsskatt, vann, avløp, renovasjon og feiing.

Eiendomsskatt

Det er i Midt-Telemark kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 643 073 pr. 10.08.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. 10.08.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i Bø sentrum og 1. etg. i leilighetsbygget er regulert til næring og leilighetene i 2. og 3. etg. er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Gjeldende regulering:
- Reguleringsplan for Bø sentrum - Id 01_62_2016 - Kommuneplanens arealdel -  Id 202001
- Formål: Kombinert bebyggelse og anleggsformål.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Midt-Telemark kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til frida.henriksveen@partners.no eller SMS: 46 81 14 02 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Underhaugvegen 3H, 3802, Bø i Telemark, Gnr. 53 bnr. 209 snr. 10 i Midt-Telemark kommune

Oppdragsnummer

48-22-0116

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Bø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.