Notodden , Tinnesgata 59

Særpreget enebolig med tre soverom, stor stue og solrike uteplasser! Dobbel garasje med praktiske løsninger.

3 300 000

 • Prisantydning:

  3 300 000,-

 • Totalpris:

  3 396 492

Beregnet totalkostnad: 3 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 82 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 300 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 96 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 396 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  128 m²

 • Bruksareal:

  177 m²

 • Soverom:

  3

 • Byggeår:

  1910

 • Gårdsnummer:

  240

 • Bruksnummer:

  30

 • Finnkode:

  263258298

 • Sist endret:

  09.08.2022 08:57

LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Innhold

Boligen inneholder følgende rom:
Kjeller: Vaskekjeller og fire boder.
1.etasje: Entre, stue, spisestue og kjøkken.
2.etasje: To ganger, wc, bad og tre soverom.

Frittstående, dobbel garasje på 47kvm med loft.

Entré

Du ønskes velkommen inn i en delikat entrè utstyrt med skyvedørsgarderobe i speil. Den originale trappen til 2.etasje har eiketrinn og sortmalt rekkverk. Gulvet er flislagt med grå fliser, og veggene er utført med lysmalt panel samt tapet under trappen. Rommet innehar flere detaljer man bør merke seg, blant annet det gamle, ovale vinduet som slipper inn mye lys.

Stue

Boligen inneholder en stor stue i 1.etasje, samt spisestue i tilknytning til kjøkkenet. Innvendige overflater består av laminat på gulv, gråbeiset panel og en spennende tapet. Himlingen har lysmalt panel som sørger for en luftig atmosfære. Stua er utstyrt med flere store vinduer som slipper inn mye lys. Utgang fra stue til terrasse via doble glassdører med pen utsmykking.

Stua er utstyrt med peisovn som varmer godt på kalde dager, samt en diskret varmepumpe.

Kjøkken

Stort kjøkken beliggende i boligens 1.etasje i merket Sigdal Herregård. Kjøkken fra ukjent årstall. Innvendige overflater består av flis på gulv med varmekabler, tapet og kalkmaling på vegger, samt takessplater i himling. Kjøkkenet er utstyrt med innredning i lys utførelse og med profilerte fronter. Laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum i metall og ett-greps blandebatteri. Integrerte hvitevarer som ovn, platetopp og avtrekksvifte. Nisje for oppvaskmaskin og frittstående kjøleskap.

På kjøkkenet finner du gode oppbevaringsmuligheter i en rekke skap og skuffer, og benkeplaten gir fine arbeidsflater. Praktisk er det også med fliser på veggen under overskap. På kjøkkenet er det plass til spisebord.

TG2: Stedvise svellinger/hakk/skader på innredning ble registrert.

Bad

Nyere flislagt baderom fra 2010.  Lysmalt trepanel i himling. Baderommet fremstår lyst og luftig med Innredning med slette skuffefronter, heldekkende servant og ett-greps blandebatteri. Baderommet er utstyrt med vegghengt toalett, dusjkabinett med skyvedører, to-greps blandebatteri og hånddusj. Oppvarmes via varmekabler i gulv. Baderommet har også opplegg for vaskemaskin.

TG2: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Det er rørgjennomføringer med mangelfull tetthet ved servant, noe som kan medføre at fukt kommer inn i konstruksjonen. Det ble observert plast i vegg mot våtrom, noe som anses som en konstruksjonsfeil. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 12 mm. Det er redusert avrenningshastighet i sluk/avløp til servant

Terrasse

Utgang fra stue til terrasse via doble glassdører med pen utsmykking. Terrassen er på 23 kvm, og har en sydvendt beliggenhet som sørger for gode solforhold. Terrassen er oppført med terrassebord på gulv og rekkverk i tre. Det er også montert markise og stikkontakt.

Adkomst via trapper ned til hagen. Hagen er pent opparbeidet med plen, trær, steinsatte heller og platting. I tillegg er området mellom boligen og garasjen lagt med belegningsstein. Frodige bed med blomster, grønne planter og stauder. Hagen er omkranset av hekk og gjerde. Ved innkjørsel er det montert en stor, flott smijernsport.

Soverom

Boligen inneholder totalt tre soverom. Soverommene er alle av god størrelse, beliggende i boligens 2.etasje med kort avstand til baderommet. Hovedsoverommet er av generøs størrelse og utstyrt med skyvedørsgarderobe.

Innvendige overflater består av laminat på gulv og malt panel på vegger. Hovedsoverommet er nylig oppusset med teppe på gulv og en delikat tapet i blåtoner på vegg.

Beliggenhet

Eneboligen befinner seg på vestsida av Tinnelva, med Notodden sentrum i umiddelbar nærhet. Fra boligen er det kort vei til skoler og barnehager, offentlig kommunikasjon og idrettsanlegg. I nærheten ligger også Tinfosbadet med svømmebasseng og badstue. Nærområdet byr også på flotte turstier.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, strøm og forsikring.

Forsikring

KLP

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
-  Ventilasjon: Ingen ventilasjon. Mekanisk avtrekk må etableres. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 00

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?

Boligens areal

Primærrom: 128 kvm, Bruksareal: 177 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 49 m².
Primærrom: 0 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:

1. etasje:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 70 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, stue, spisestue og kjøkken.

2. etasje:
Bruksareal: 58 m².
Primærrom: 58 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  To ganger, wc, bad og tre soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 525 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Stor, dobbel garasje bygget i 2017. Garasjen er på 47kvm, og er både isolert med innlagt strøm. Det er montert elektrisk leddport. Innvendig er garasjen flislagt på gulv, og vegger er platet. Himling er utført med trepanel.
Det er montert store skap og skuffeseksjoner for mye oppbevaring. Dette er garasjen for bilentusiasten!

Garasjen innehar også loft med adkomst via utvendig trapp. Loftet innehar muligheter for oppbevaring.

Byggemåte

Enebolig over to plan med grovkjeller beliggende i Notodden kommune. Inngjerdet, tilnærmet flat tomt. Uteområde med belegningsstein, skifer, plenarealer og diverse beplantning. Sydvendt terrasse på ca. 23m 2. Frittstående isolert dobbeltgarasje på ca. 47 m2. Oppvarming er elektrisk og vedfyring. Naturlig ventilasjon.

Bolig er oppført på grunnmur i betongkonstruksjon. Støpt gulv. Yttervegger, etasjeskillere og tak i trekonstruksjoner. Fasade med liggende trekledning. Saltak tekket med betongtakstein. Vinduer i 2-lags glass fra 2009-2011. Terrassedør fra 2010. Yttedør fra ukjent årstall.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger byggemelding fra 1911/1914 for bolighus og byggemelding fra 2017 for ny garasje.

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Megler gjør oppmerksom på at byggemeldte tegninger ikke samsvarer med dagens planløsninger. Det foreligger ingen dokumentasjon på at endringene er omsøkt.

Det foreligger ferdigattest datert 26.02.2018 for garasjen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligen er SEFRAK-registrert.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Elektrisk og vedfyring.

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 22 506 pr. år I de kommunale avgiftene inngår eiendomsskatt, vann, avløp, renovasjon og feiing.

Eiendomsskatt

Det er i Notodden kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 524 087 pr. 22.06.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 886 713 pr. 22.06.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  ligger i et område som er avsatt til bolig.
Nærområde er regulert til boligområde og industriområde.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

2017/701015-2/200  Bestemmelse om bebyggelse  
29.06.2017 21:00 
rettighetshaver:Knr:3808 Gnr:240 Bnr:22  
Tillatt å bygge nærmere tomtegrensen enn 4 m

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Notodden kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til frida.henriksveen@partners.no eller SMS: 46 81 14 02 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Tinnesgata 59, 3675, Notodden, Gnr. 240 bnr. 30 i Notodden kommune

Oppdragsnummer

48-22-0086

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Bø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.