Lunde , Nordbygdavegen 399

Svenseid - Koselig, oppusset bolig med låve - "småbruk"

3 500 000

 • Prisantydning:

  3 500 000,-

 • Totalpris:

  3 601 492

Beregnet totalkostnad: 3 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 87 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 101 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 601 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  115 m²

 • Bruksareal:

  168 m²

 • Soverom:

  3

 • Byggeår:

  1927

 • Modernisert:

  2013

 • Gårdsnummer:

  81

 • Bruksnummer:

  60

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  308051797

 • Sist endret:

  22.09.2023 13:42

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 84%

  eier sin egen bolig

 • 71%

  har bolig på over 120 kvm

 • 9%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 35%

  er barnefamilier

 • 26%

  er gift

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Nordbygdavegen 399, eiendommen for deg som ønsker å bo landlig. Eiendommen består av våningshus og eldre låve med stor tomt på ca 13,5 da. Her er gode muligheter for den som ønsker "småbruks følelsen",å ha plass for dyr, egen ved skog el dyrking av egne grønnsaker.
Huset er renovert i perioden 2013 og frem til i dag, og har nyere bad og kjøkken. Tomten er romslig og på eiendommen er det en liten låve med gode lagringsmuligheter.

Innhold

1. etg.: Entré, bad, stue og kjøkken.
2. etg./loftsetasje: 3 soverom og gang.
Kjeller: Boder.

Standard

Boligen ble renovert i 2013 og fremstår som moderne og trivelig.

Entré

I entréen er det plass til å henge fra seg yttertøy og sko.

Stue

Stuen er todelt og malt i lyse og trivelige farger. Gode møbleringsmuligheter både med sofa- og spisestuemøblement. Her er det en nyere peisovn som varmer ekstra godt på kalde dager samt godt med vinduer som slipper dagslyset inn.

Kjøkken

Lyst og bruksvennlig kjøkken, som ble skiftet ut i 2014, fra Sigdal med slette fronter. Godt med benkeplass, nedfelt vaskekum i benkeplate av laminat og ventilator i overskap. Forøvrig god plass til spisebord på kjøkkenet.

Bad

Badet ble pusset opp i 2015 og har fliser på gulv og vegger. Badet er innredet med vegghengt servantinnredning med speil/lys, dusjhjørne med innfellbare dører, wc og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.

Soverom

Boligen har 3 soverom i 2. etg. Det ene er stort, dette kan deles i 2 om det er behov for flere soverom. Rommene har skråtak som er kledd med panel. Panelte vegger. Gulvet har parkett.

Beliggenhet

Eiendommen har en landlig og solrik beliggenhet i blindvei med fin utsikt til landbruksområde, skog, fjell og andre boligeiendommer på Svenseid. Svenseid ligger mellom Bø og Lunde, med godt utbygde sentrum og skoler. I nærområdet er det egen barnehage. Fine bademuligheter i Norheimstjønna og flere fine turområder.

Sørlandsbanen går på nedsiden av eiendommen.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, strøm og forsikring.
Avgift til felles privat vannverk ca kr 1.500,- pr år.
Utgifter til privat veg må påregnes.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 3:
- Baderom - fallfohold gulv - Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 18 mm. Dette er vurdert til å være tilfredsstillende. Det er motfall til sluket i dusjsonen. Tiltak må påregnes. Motfall er målt til 2 mm.  - Loft - ventilasjon - Det er ikke etablert ventilering av kaldtloft. Tiltak må påregnes.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2:
- Kjøkken - overflater gulv - Det er stedvis knirk i gulvet.
- Loft - overflater gulv - gnagere er påvist i feller - Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Innvendige trapper - Det er knirk i trappen
- Elektrisk anlegg - Det er ikke fremlagt samsvarerklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999.
- Ytterveggeg/fasader/konstruksjoner - Utvendige flater har etterslep på vedlikehold. Det er registrert enkelte sprekker i endeveden. Panelet kan ikke ses å være montert med lufting. Det vil normalt påvirke levetiden på panelet negativt. Huset er bygget i en periode der det forventes at lufting inngår i god håndverksmesig utførelse. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Yttertak - Undertak er ikke vurdert grunnet vanskelig adkomst.
- Grunnmur - Sprekkene i grunnmuren kan ikke utelukkes å skyldes setninger i grunnen. Det er ikke kjent om forholdet er under utvikling eller om situasjonen er stabilisert. Ytterligere undersøkelser og tiltak anbefales.
- Stikkledninger og tanker - Alder og materialvalg tilsier at anbefalt brukstid og restlevetid på vann- og avløpsrør med tilliggende utstyr bør vies spesiell oppmerksomhet. Materialene er skjulte i grunnen og dermed er det kun alder som kan gi indikasjon på tilstand.

Selgers egenerklæringsskjema

Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligens areal

Primærrom: 115 kvm, Bruksareal: 168 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 53 m².
Primærrom: 0 m².

1. etasje:
Bruksareal: 64 m².
Primærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Alle rom.

2. etasje/loft:
Bruksareal: 51 m².
Primærrom: 51 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Alle rom. Deler av loftetasjen er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak.

Låve på 109 m² BRA.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Eiendommen ligger 10 km fra Bø sentrum og 5 km fra Lunde sentrum.

Fra Lunde sentrum, kjør retning Bø ca 5 km. Når du kommer til Svenseid, sving til venstre inn på privat vei (rett ovenfor veien som går til Svenseid barnehage og Norheimtjønna).

Tomt

Eierform: Eiet tomt Tomtearealet er usikkert da det ikke er oppmålt. Det er sendt inn søknad om fradeling og oppmåling til kommunen. Nabohuset, Nordbygdavegen 403, står pt på samme tomta, denne skal fradeles med eget bnr med ca 1 da.
Tomta består av ca 5,4 da med dyrka mark og 6,6 da med skog. Resten er anna areal, tomt rundt gårdstunet. Opparbeidet med gruset adkomstveg og plen rundt boligen.

Garasje / Parkering

Oppstillingsplass på egen tomt.

Byggemåte

Huset ble renovert i 2013. Det meste ble revet og kun reisverket og grunnmur stod igjen. Boligen er oppført med støpt gulv mot grunn og grunnmur i betong. Etasjekille i tre. Yttervegger av trekonstruksjon med stående kledning. Yttertak med saltaksform av trekonstruksjon tekket med takstein. Dører og vinduer med karmer/rammer av tre fra omkring 2013. Naturlig ventilasjon via luftespalter/ventiler i vegg.

Se takstrapport for detaljert beskrivelse.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Den 29.03.2012 ble det gitt tillatelse til renovering/hovedombygging av våningshus.
Ombyggingen av våningshus har bare midlertidig brukstillatelse som gikk ut den 01.03.2014.
Vilkår for byggetillatelsen var at bygget skulle tilknyttes offentlig vann og avløp.

Eiendommen er pt. tilknyttet kommunalt avløp men ikke vann.

Barnehage / skole i området

Svenseid barnehage ligger i nærområdet.
Lunde 10 årige skole ligger i Lunde sentrum, ca 5 km fra eiendommen.
Videregående skole i Lunde sentrum og Bø sentrum.
Universitet i Bø

Adgang til utleie

Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

Oppvarming

Vedovn og elektrisk.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Nordbygavegen 399 er ikke regulert, her er det kommuneplanens arealdel som gjelder. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Privat vei. Eiendommen er tilknyttet oggentlig avløp og privat vann.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg.  Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 99 87 02 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Nordbygdavegen 399, 3825, Lunde, Gnr. 81 bnr. 60 i Nome kommune

Oppdragsnummer

48-22-0068

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Bø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.