Bø i Telemark , Bøgata 55 E

SKOGENKVARTALET - Moderne leilighet med stor balkong og utsikt over Evjudalen.

1 590 000

 • Prisantydning:

  1 590 000,-

 • Totalpris:

  2 673 982

 • Fellesutgifter:

  7 572,-

Beregnet totalkostnad: 1 590 000,- (Prisantydning) 1 076 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 666 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 673 982,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Borettslag

 • Primærrom:

  55 m²

 • Bruksareal:

  59 m²

 • Bruttoareal:

  63 m²

 • Soverom:

  1

 • Byggeår:

  2016

 • Gårdsnummer:

  53

 • Bruksnummer:

  319

 • Energimerking:

  C

 • Finnkode:

  226985172

 • Sist endret:

  16.12.2022 09:42

LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Finn.no: Visningstekst

Sammen skal vi sikre trygge visninger. Derfor gjennomfører vi visninger etter gitte forholdsregler. Kontakt megler eller meld deg på visning i knappen «Visningspåmelding» før visning, så finner vi en løsning som passer for deg.

Innhold

Velkommen til Skogenkvartalet og Bøgata 55 E!

Leiligheten inneholder:
Entré/gang, innvendig bod, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til balkong, soverom og bad.
Parkeringsplass og sportsbod i garasjekjeller medfølger.

Beliggenhet

Skogenkvartalet har en flott beliggenhet - sentralt, midt i Bø sentrum og samtidig tilbaketrukket. Bygget er plassert på sydsiden av Bøgata, vest for kommunehuset i Bø med direkte kontakt til grøntområdene i Evjudalen.

Den nye bebyggelsen danner et moderne kvartal sammen med eksisterende bebyggelse mot Bøgata. Skogenkvartalet borettslag er fordelt på 2 bygg. Det ene har parkeringskjeller, forretning i 1. etasje (Rema 1000) og 8 leiligheter i 2. etasje. Det andre bygget har kontor-/forretningslokaler (Skatteetaten) i 1. etasje og to etasjer med til sammen 10 leiligheter.

Fellesarealene er lagt på taket til forretningene i direkte kontakt med leilighetene. En gangbro knytter de 2 byggene sammen. Den unike beliggenheten med nærheten til Evjudalen gir leilighetene gode sol- og utsiktsforhold. I Evjudalen er det fine uteoppholdsarealer for rekreasjon og lek. Byggets nordre fasade vender seg mot en mer urban side med innganger til forretninger og parkeringsplasser.

Beliggenheten er som skapt for et sosialt liv, samtidig har du muligheten til å trekke deg tilbake til en bolig omgitt av sol, grøntarealer og flott utsikt.

Bebyggelse

Området består av leiligheter, butikker og offentlige kontorer.

Adkomst

For veibeskrivelse henvises det til vedlagte kart i salgsoppgaven. Det vil bli skiltet med Aktiv-skilt ved fellesvisning.

Byggemåte

Bygget er solid utformet med betong og tre som dominerende materialer. Farger passer til eksisterende bygningsmiljø og øvrige omgivelser. Vinduer og balkongdører har to lags energiglass, med vedlikeholdsfri aluminiumsbeslått utside. Alle bygningsmessige arbeider og installasjoner skal tilfredsstille myndighetenes anvisninger og gjeldende forskrifters krav (TEK 2010). Bygget stod ferdigstilt i 2016.

Oppvarming

Borettslaget er tilknyttet fjernvarmeanlegg og oppvarmes via radiatorer. Leiligheten har balansert ventilasjon med varmegjenvinning i henhold til gjeldende forskrifter.

Parkering

Parkeringsplass nr. 2 i garasjekjeller medfølger. Det leveres en portåpner til garasjeporten. Ved behov er det mulig å kjøpe en ekstra parkeringsplass i kjeller.

Forretningsfører

Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag (PBBL) er forretningsfører.

Borettslaget

Skogenkvartalet borettslag består av 18 leiligheter. Styreleder er Torstein Fosstveit.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Dyrehold

Ifølge husordensreglene er det er ikke tillatt å holde hund eller katt uten skriftlig tillatelse fra styret i borettslaget. Styret kan samtykke i at brukeren av boligen kan ha husdyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.

Forsikring

Eiendommen er forsikret i Gjensidige Forsikring (polisenr. 87597352).

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 538 450 pr. 20.07.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 938 418 pr. 20.07.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld: 1.076.000,-
Andel fellesformue: 4.569,-

Det er etablert IN-ordning (individuell nedbetaling av fellesgjelden). Dette er en ordning hvor en kan betale ned hele eller deler av fellesgjelden som er knyttet til boligen og få redusert felleskostnadene.
Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

Sikringsordning

Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere i henhold til gjeldende vilkår i forsikringsavtalen. For mer informasjon kontakt megler.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest datert 11.07.17 foreligger.

Utleie

Framleie/bruksoverlating kan ikke skje uten samtykke fra styret i borettslaget, jfr. vedtektene pkt. 4-2

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke odel på eiendommen.

Diverse

•Postkasse med lås plassert i trappeoppgang ved hovedinngang.
•Felles rom for avfall i forbindelse med den ene trappesjakten.
•Det leveres anlegg med en kontakt for telefon/data og en kontakt for TV i leiligheten. I tillegg leveres tomt røranlegg til soverommet.
•Borettslaget har oppgradert TV-og internettpakken fra Altibox/Midt-Telemark Breiband. Denne pakken inkluderer nå: Altibox  fiberbredbånd 300/300, 43 TV-kanaler + 12 Eurosport-kanaler, Start forfra, Søk og anbefalinger, Film og Serier, Altibox-appen, Arkiv, Mine opptak og Se offline.
•Leiligheten er utstyrt med opplegg for sentralstøvsuger. Kjøper må selv bestille og bekoste selve sugeenheten inkludert montasje og øvrig utstyr.

Prisantydning inkludert omkostninger

1 590 000,- (Prisantydning) 1 076 000,- (Andel av fellesgjeld) 2 666 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 7 982,- (Omkostninger totalt) 2 673 982,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Obligatorisk medlemskap i PBBL pålydende kr. 500,- og årskontingent kr. 200,- faktureres direkte fra PBBL. Etableringsgebyr for uthenting av TV-dekoder og hjemmesentral (fiber) kan påløpe til Midt-Telemark Breiband / Altibox.

Kjøpekontrakt

Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.

Overtakelse

Overtagelse etter nærmere avtale med selger.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Energimerking

Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler

Budgivning utenfor forbrukerforhold

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Solgt "som den er"

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Vederlag og rett til dekning av utlegg

Det er avtalt fastpris på kr. 30 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 5 000,-, oppgjørshonorar kr. 4 000 ,-.Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Alle beløp er inkl. mva.

Tinglysing av hjemmel

Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.