Vinje , Vehusvegen 35

VEHUS - Koselig fjellhytte i flott turterreng!

690 000

 • Prisantydning:

  690 000,-

 • Totalpris:

  718 664

Beregnet totalkostnad: 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 17 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 690 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 28 664,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 718 664,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Hytte

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  50 m²

 • Bruksareal:

  54 m²

 • Bruttoareal:

  60 m²

 • Antall rom:

  4

 • Soverom:

  3

 • Byggeår:

  1969

 • Modernisert:

  1981

 • Gårdsnummer:

  41

 • Bruksnummer:

  8

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  208160093

 • Sist endret:

  15.11.2022 13:22

LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Finn.no: Visningstekst

Sammen skal vi sikre trygge visninger og ivareta smittevern. Derfor møter vi deg i døra med et smil og håndhilser ikke. Vi slipper inn en og en familie. Påmelding til visningen gjør du ved å klikke på "Meld meg på vising"-knappen på annonsen.

Innhold

Gang, kjøkken, stue, vindfang og 3 soverom.
Utedo/bod.

Beliggenhet

Eiendommen har en fin, solrik beliggenhet ca. 9,5 km fra Rauland sentrum. Beliggenheten oppleves fredelig og usjenert, uten naboer tett innpå. Nærområdet kan by på flott turterreng med både toppturer og skiløyper, samtidige som alle fasilitetene og skianleggene i Raulands-området kun ligger en liten kjøretur unna. Beliggenheten er derfor optimal for dem som ønsker fred og ro når de er på hytta, men samtidig nærhet til alle tilbudene Rauland og Åmot har å by på. Til Åmot er det ca 9 km.

Bebyggelse

Spredt bebyggelse av landbruk, bolig og fritidseiendommer.

Adkomst

Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

Byggemåte

Hytten bygget på både ringmur og punktfundamenter. Dreneringen er fra byggeår. Over mur er hytten satt opp i bindingsverk som utvendig er kledd med tømmermannskledning. Trevinduer fra 1984 med isolerglass. Taket er tekket med stålplater. Takrenner og nedløp er skadet og må utbedres. Pipe i tegl.

Følgende punkter har fått TG3 i vedlagte tilstandsrapport, datert 13.12.2021.
- Taktekking
- Nedløp og beslag
- Takkonstruksjon
- Balkong og terasser, samt rom under balkong og terasser
- Trapper
- Innvendige overflater
- Etasjeskiller
- Pipe og ildsted
- Kjøkken (avtrekk)
- Branntekninske forhold
- Drenering
- Grunnmur og fundamenter

For anmerkninger og øvrig bygningsteknisk beskrivelse, se vedlagte tilstandsrapport.

Oppvarming

Vedfyring.

Parkering

Biloppstillingsplass 150 m fra hytten.

Formuesverdi

Formuesverdi kr 98 461 per 31.12.18

Offentlige/kommunale avgifter

Kr. 3 255 pr. år Renovasjon og feiing/tilsyn.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen da dette ikke var et krav da det ble bygget.

Utleie

Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri, men det er boplikt i kommunen og kjøper må signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Prisantydning inkludert omkostninger

690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 17 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 690 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 28 664,- (Omkostninger totalt) 718 664,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Kjøpekontrakt

Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.

Overtakelse

Overtagelse etter nærmere avtale med selger.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2 400,- / 3 100,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 400,- / 2 100,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Energimerking

Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler

Budgivning utenfor forbrukerforhold

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Solgt "som den er"

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Finansiering

Lokalmegleren & Partners samarbeider med Lokalbanken og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering.

Vederlag og rett til dekning av utlegg

Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 3,5% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 15 000,- og oppgjørshonorar kr. 4 000,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 50 000,-. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket tilretteleggingsgebyret og alle direkte utlegg. Alle beløp er inkl. mva.

Tinglysing av hjemmel

Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.