Vinterbro , Tømmerveien 36

Vinterbro - Enebolig Vesentlig påkostet Høy standard Stor dobbel garasje Solrikt Vestvendt terrasse Flott utsikt Barnev.

9 600 000

 • Prisantydning:

  9 600 000,-

 • Totalpris:

  9 854 992

Beregnet totalkostnad: 9 600 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 240 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 600 000,-)) 13 650,- (Boligkjøperforsikring(Valgfritt)) -------------------------------------------------------- 254 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 9 854 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  195 m²

 • Bruksareal:

  213 m²

 • Oppholdsrom:

  7

 • Soverom:

  5

 • Byggeår:

  1996

 • Gårdsnummer:

  114

 • Bruksnummer:

  70

 • Energimerking:

  D

 • Finnkode:

  315956140

 • Sist endret:

  23.09.2023 16:37

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 87%

  eier sin egen bolig

 • 87%

  av eiendommene har pris over 5 mill

 • 68%

  har bolig på over 120 kvm

 • 66%

  av boligene er eldre enn 20 år

 • 44%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Tømmerveien 36 er en påkostet og flott enebolig, over tre plan, på en parkmessig opparbeidet og solrik tomt med flott utsikt og barnevennlig beliggenhet. Syd-vestvendt terrasse på ca. 47 kvm, med nytt terrassegulv og en flott, lun hagestue. Det er montert glassrekkverk på terrassen som sikrer flott utsyn og lysforhold. Romslig hage med plener, busker og beplantninger. Stor steinsatt gårdsplass med god plass til flere biler. Romslig dobbelgarasje med stort lagringsloft.

Boligen fremstår som godt vedlikeholdt og er vesentlig påkostet over flere år. Den er oppdatert med tidsriktige farger og overflater i de fleste rom. Romslig entré med skyvedørsgarderobe og flislagt gulv. Ny hoveddør fra 2023 med Doorman lås.  Det er nyere en stavs eikeparkett i stuen. Mye vinduer mot syd og vest gir både lys og utsikt. I stuen er det en kleberstein peisovn og det er utgang til en stor og romslig, sydvestvent nyoppgradert terrasse.
Et flott JKE kjøkken fra 2009 med kombinasjon av hvite og mørke trefronter, elektriske skuffer flere steder,  integrerte hvitevarer fra Miele, Siemens, Gaggenau, etc. Benkeplate i Corian og vaskekummer med dusj. Kjøkkenøy med tykk heltreplate, integrerte platetopp og ventilator. Elektrolux kjøleskap med isbitfunksjon og vanndispenser medfølger. Integrert sittebenk i innredningen og plass til kjøkkenbord. Her er det også en biopeis på veggen, veggmontert TV, mm - kort sagt - et fantastisk kjøkken.
Vegg i vegg med kjøkkenet finner du en matbod hvor det er god plass til både fryser, kjøleskap og alt du ellers vil ha i næreheten av kjøkkenet.
2. etasje er også oppdatert med nye overflater i de fleste rom slik at disse også fremstår som oppdaterte og innbydende. En romslig loftstue er også på plass. Hovedbadet har fått nyere innredning og nyere dusjkabinett. Her er det også badekar med boblefunksjon.
I kjeller er det et romslig vaskerom/teknisk rom (oppusset i 2016) og et nytt bad fra 2016, 2 gode soverom og et rom som benyttes som trimrom. Det er også romslig bod i kjeller.
De fleste vinduer ble skiftet ca 2006 til vinduer med utvendig aluminiumskarm. Det er også satt inn to nye store vinduer i soverommene i kjeller, disse har trekarm. Boligen er utstyrt med balansert ventilasjon med varmegjenvinningsfunksjon. 300 liters varmtvannsbereder fra 2016.

Innhold

Kjeller: Gang, 2 soverom, bad, vaskerom, hobbyrom/trimrom, 2 boder.
1. etg: Gang, stue m/ utgang stor vestvendt terrasse/hage, kjøkken med spiseplass, matbod, toalettrom
2. etg: Gang, loftstue, 3 soverom, bad

Utstyr

Markiser
Utvendige screens
Balansert ventilasjon
Sentralstøvsuger fra 2015
Innlagt fiber - Altibox
Alarm med brannvarsling tilknyttet vaktselskap

Standard

Boligen fremstår som en vesentlig påkostet og godt vedlikeholdt bolig.

Entré

Romslig flislagt entre med gulvvarme og stor speilfrontet skyvedørsgarderobe. Ny hoveddør fra 2023 med elektronisk dørlås. Punktbelysning med  led downlights. Tofløyet dør til stuen.

Stue

Stor og romslig stue med store vindusflater og lysinnfall fra flere sider. Stuen har nyere 1 stavs parkett på gulver og hvitmalt himling med utstrakt bruk av led downlights. I stuen er det en flott kleberstein peisovn fra 2009. Utgang fra dobbelfløyet dør til ca 47 m² solrik, vestvendt terrasse med flott utsikt.

Stue 2

Lys og hyggelig loftstue, flott som tv-stue - eller bonusrom for barna.

Kjøkken

Et fantastisk og herlig kjøkken med innredening fra kvalitetsprodusenten JKE. Innredningen har hvite og mørke fronter, mange motoriserte skuffer, påkostede benkeplater fra Corian. Heltre benkeplate på kjøkkenøy. Integrerte hvitevarer fra kjente kvalitetsprodusenter. Hvitmalt hilming med downlights. Malte vegger og praktisk laminatgulv for kjøkken.

Bad

Boligen har to innbydende bad og ett gjestetoalett. Badet i 2. etasje er fra 2005-06 med tidsmessige fliser. Badet har boblekar fra Hurricane. Her er nylig skiftet innredning og det er satt inn nytt dusjkabinett. Praktisk og innbydende gjestetoalett i 1. etg. Badet i kjeller er nybygget i 2016 og fremstår som delikat og innbydende.

Terrasse

Syd- og vestvendt terrasse på ca. 47 kvm, med nytt terrassegulv med glassrekkverk, sikrer flott utsyn og lysforhol. Ca 14,5 m² hagestue på terrassen

Hage

Herlig hage med plen og beplantninger.

Soverom

Boligen har 3 soverom i 2. etg og 2 i kjeller. Ett av soverommene benyttes i dag som garderoberom. Hovedsoverommet har god plass til å etablere eget walk in closet.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et rolig og etablert boligområde høyt opp i Togrenda, et populært bomiljø mellom Nordby og Vinterbro/Sjøskogen. Eiendommen
ligger på vestsiden av veien, åpent og fritt - har flott og vid vestvendt utsikt med gode solforhold og laaaaang kveldssol.  Fra boligen er det gangavstand til barne- og ungdomsskole, flere barnehager, idrettshall/idrettsanlegg og svømmehall samt Askehaug gård med stall og ridehus. Nordby har også eget idrettslag, Nordby idrettslag, med mange idretter (fotball, håndball, innebandy, vannpolo, ski, idrettsskole, freestyle (dans), trampett og innebandy). Det finnes også speidergruppe, skolekorps og andre fritidsaktiviteter for barn og unge. Det er flere golfbaner i nærområdet.

Fra boligområdet er veien kort vei til Alti senter,  Vinterbro, med sine over 80 forretninger, lege, tannlege, mm. Ca. 6 km. unna ligger Ski sentrum der du finner alt det meste av servicetilbud, bl.a. kan nevnes: Ski storsenter med sine ca. 145 forretninger, butikker, kafeer og restauranter. I Ski sentrum finner du også kinosenter, postkontor, ishall og togstasjon med god kommunikasjon mot Oslo. Savner du det gode byliv, er det ca. 25 min. kjøring til hovedstaden Oslo.

I nærområdet er det flotte tur- og rekreasjonsmuligheter for store og små. Med bil tar det ca. 5 min til marina/bryggeanlegg ved Nesset, Pollevannet og Breivoll, som er et populært bade- og fiskeområde med svaberg, sandstrand og rekreasjonsområder.

Bussholdeplasser med god bussforbindelse til Oslo, Nordby/Ski ligger i kort gangavstand unna boligen. Det tar ca. 20 min. til Ski og 30 min. til Oslo.

Litt om Ås:

Ås er en av Follos seks kommuner og regnes nå i høy grad for også å tilhøre Oslo-regionen. Kommunen ligger sentralt i Follo. Ås er attraktiv for bosetting og næringsliv. Næringslivet er omfattende og variert, og det legges vekt på å skape et godt sosialt, fysisk og kulturelt miljø. Mange regionale funksjoner og aktiviteter knyttet til næringsliv, handel, offentlige virksomheter, helse, kultur og fritid, er i dag lokalisert til Ås. Ca. 21.000 innbyggere er bosatt i Ås kommune.

Løpende kostnader

Strøm
Forsikring
Internett/tv
Kommunaleavgifter/eiendomsskatt

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2: Det er ikke gitt noen punkter med TG 3.

Utvendig
Utvendige trapper,TG2
Det er en trapp av impregnerte materialer, lagt i terrenget.
Vurdering av avvik:
- Trappen mangler håndløper.
Tiltak
- Håndløper bør monteres.

Innvendig
Radon,TG2
Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Vurdering av avvik:
- Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Tiltak
- Det bør gjennomføres radonmålinger.
- Radonmåler koster rundt 1500,- til 2000,- men må ligge i boligen over en periode for å få riktig verdi.

Våtrom
Overflater Gulv,TG2
Flislagt gulv og elektriske varmekabler. Fall til sluk målt til 20 mm.
Vurdering av avvik:
- Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- Lekkasjsesikring er ansett ivaretatt utifre plassering av sluk, og mulig oppbrett på membran ved terskel.
Tiltak
- Våtrommet fungerer med dette avviket.
Sluk, membran og tettesjikt,TG2
Badet har plastsluk og synlig membran/belegg ved terskel, som tettesjikt.
Vurdering av avvik:
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
- Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring.
Tiltak
- Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.
Tekniske installasjoner
Varmtvannstank,TG2
Varmtvannstanken er på ca 300 liter. Lokalisert på vaskerom.
Vurdering av avvik:
- Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
Tiltak
- Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
Ja, kun faglært, Firmanavn Follo Flis og Bad AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når:
Det ble laget bad i kjeller samt lagt varmekabler og fliser på ett oppholdsrom og vaskerom. El
kontakten sto for de elektriske arbeidene. Dette var i april/mai 2016.
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja  Firmanavn Follo Flis og Bad AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når:
Det ble laget bad av en tidligere bod, så alt ble utført etter forskriftene. Når det gjelder vaskerommet vet jeg ikke om det ble lagt membran, men det vil jeg anta. Mulig det ligger mer info i boligmappen. Har dokumenter på dette.
2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Ja Kommentar Utført av Toni flis og Mur AS
2.3 Er arbeidet byggemeldt?
Nei Kommentar Det har vi ikke tenkt på at det skulle vært, så det er det ikke.
5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Ja Kommentar Hjørnet av hus ved bod hadde noe fukt. Vi har selv utbedret dette. Fjernet belegningsstein.
Gravd så langt ned vi klarte og la grunnmurspapp i godt overlegg. Forrige eier har tydeligvis laget trapp og belegningsstein i etterkant som da ble høyere enn grunnmurspappen. Vi har siden fulgt med uten å se noe feil, mener selv det er utbedret. Har i tillegg lagt utkast fra takrenne vekk
fra huset.
7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller
lignende?
Ja Kommentar Litt skjevheter er det nok, men ingen store avvik.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun av ufaglært / egeninnsats
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når:
Alle terrassebord er byttet samt at det er satt opp glassrekkverk og det er satt opp tak over en del av terrassen.
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14.
Ja, kun av ufaglært / egeninnsats
Firmanavn El-Kontakten AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når:
De har lagt opp strøm til lys og varmekabler på badet, ett oppholdsrom og på vaskerom i underetasjen.
13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om
lavspenningsanlegg)?
Nei  Kommentar Vet ikke, men alle endringer gjort i vår eiertid har samsværserklæringer.
14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)?
Nei Kommentar Det er foretatt IF boligsjekk. Mulig det ligger mer info i boligmappen.
19. Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen?
Ja Kommentar det er ikke søkt om endring av bad i kjeller fra bod. Prøver å søke kommunen om det. det er ikke søkt om å sette opp redskapsbod eller terrasseoverbygg med levegg.
21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Hvis
nei, gå til punkt 22.
Nei  Kommentar Har søknad hos kommunen nå på å gjøre om 33 m2 fra disposisjon til oppholdsrom/soverom.
21.1 Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
Nei  Kommentar Søknaden er til behandling nå.

Boligens areal

Primærrom: 195 kvm, Bruksareal: 213 kvm

0.etg:     73/60 m² Bra/P-rom
1.etg:     82/77 m² Bra/P-rom
2.etg:     58/58 m² Bra/P-rom
Sum: 213/195 m² Bra/P-rom

Alle rom bortsett fra boder er medtatt som p-rom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Eiendommen har lett adkomst fra Tømmerveien som er offentlig vei.

Tomt

Areal: 868 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Romslig dobbelgarasje fra 1997, ca 41 m² + stort lagringsloft, ca 18 m². Oppført på støpt plate med Leca ring-/grunnmur. Yttervegger i bindingsverkskontruksjon med utvendig trepanel. Saltak tekket med takstein. Leddheisporter med elektriske åpnere. Stor vindu i gavl mot gårdsplass. Det er også parkeringsmuligheter ellers på gårdsplassen. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Boligen er oppført på støpt såle med murte kjellervegger. Byggegrunn av antatt sprengsteinsfylling. Leca grunnmurm utvendig og innvendig pusset og malt. Yttervegger i tradisjonelt bindingsverk med utvendig kledning. Etasjeskillere i trebjelkelag. Sperretak i trekonstruksjon, tekket med betongtakstein. Hovedsaklig vedlikeholdsfrie energiglass vinduer ( fra 2006 ) hvor flere har solskjeming. Det er nylig også satt inn store vinduer i de to soverommene i kjeller.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for boligen. Eier har nylig søkt brukendring av to innredede rom i kjeller fra disponible rom til soverom. Alle krav til slik bruksendring er oppfylt.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet med gulvarme i entré, wc, begge bad, kjellergang samt med stedvis termostatstyrte panelovner. Kleberstein peisovn is tuen samt biopeis på kjøkken. Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D
Oransj D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Årlige kommunale avgifter for 2023 til Ås kommune utgjør:  Renovasjon kr 3 253,-  (standard beholder).  Feiing/tilsynsgebyr pr. pipeløp kr 440,- / 440,-.  Abonnementsgebyr vann/kloakk kr 2 260,-. Forbruk vann/kloakk kr 39,17 pr. kbm. Alle satser er inkl.mva.
Kommunale avgifter faktureres pr kvartal. Dette gjelder normalavgifter for standard bolig med standard renovasjon.

Det er også innført eiendomsskatt på bolig- og fritidseiendommer i kommunen. Bunnfradraget er 1 million kroner og skattesatsen er 2 promille for bolig- og fritidseiendommer. Eiendomsskatten for denne eiendommen utgjør for år 2023 kr 8560,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2 094 325 pr. 31.12.22 11:01 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 7 958 433 pr. 31.12.22 11:01 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1993/13658-2/6  Vilkår i kjøpekontrakt    15.11.1993 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
samme rett for Televerket, E-verket og TV-kabelfirma.
Med flere bestemmelser

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Ås kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.
Selger vurdere å selge treningsutstyret i trimrommet samt noe annet inventar - dette kan avtales nærmere direkte med selger.
Hageopparbeidelse kan ha skjedd utenfor egen eiendomsgrense mot veien.
Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Med boligkjøperforsikring får du ekstra trygghet når du kjøper bolig. Du får juridisk hjelp hvis du oppdager vesentlige skjulte feil og mangler ved boligen, eller hvis det er tilbakeholdt eller gitt uriktige opplysninger som har påvirket boligkjøpet ditt. Boligkjøperforsikringen gir deg også juridisk rådgivning, advokathjelp og håndtering gjennom rettsapparatet hvis du trenger det.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 66 44 24 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Det er oppført en praktisk liten redskapsbod av plankelaft i hagen, ca 7 m².
Hagestuen på terrassen har takoverbbygg og vegg med glassfelt på en side. Hagestuen er ca 14,5 m²

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Lokalmegleren & Partners Follo/Estator Eiendomsmegling AS har avtale med Askim og Spydeberg Sparebank om formidling av finansielle tjenester. Ta kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Tømmerveien 36, 1407, Vinterbro, Gnr. 114 bnr. 70 i Ås kommune

Oppdragsnummer

193-23-0088

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Follo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.