Enebakk , Lillestrømveien 709

Kirkebygda. Velholdt enebolig over 3 plan | Romslig garasje/uthus med flere bruksmuligheter | Moderniseringsbehov

3 400 000

 • Prisantydning:

  3 400 000,-

 • Totalpris:

  3 499 992

Beregnet totalkostnad: 3 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 85 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 400 000,-)) 13 650,- (Boligkjøperforsiking) -------------------------------------------------------- 99 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 499 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  167 m²

 • Bruksareal:

  214 m²

 • Soverom:

  3

 • Byggeår:

  1986

 • Gårdsnummer:

  107

 • Bruksnummer:

  24

 • Energimerking:

  E

 • Finnkode:

  306628369

 • Sist endret:

  13.09.2023 09:39

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 76%

  eier sin egen bolig

 • 89%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 56%

  har bolig på over 120 kvm

 • 41%

  er barnefamilier

 • 39%

  er gift

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Lillestrømveien 709- en lys og velholdt enebolig over 3 plan. Boligen har en fin planløsning og inneholder blant annet et romslig stuerom med vedfyring, bad med varmekabler, eget praktisk vaskerom, og rikelig med oppbevaringsplass. Fra stuen er det utgang til en veranda med gode solforhold. Eiendommen byr i tillegg på en romslig garasje/uthus med flere bruksmuligheter, og en pent opparbeidet hagedel.

Eiendommen har en landlig og tilbaketrukket beliggenhet. I nærheten er det flotte turmuligheter, og kort vei til busstopp. Det er også en ny gang- og sykkelvei frem til Kirkebygda hvor du finner flere servicetilbud samt barnehage og skole.

Velkommen på visning!

Innhold

Boligen går over tre plan
Kjeller: Gang, vaskerom, hobbyrom og 3 boder
1.etasje: Entré, gang, stue, kjøkken, bad og soverom
2. etasje: Gang og 2 soverom

Eiendommen har i tillegg en garasje/ uthus
1.etasje: Garasje og bod
2.etasje: Bod

Standard

Utvendig
Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Nedløp, takrenner og beslag av plastbelagt stål. Boligen er oppført med bindingsverks konstruksjon, utvendig kledd med malt trekledning. Sperretak med kaldt loft, og adkomst via loftsluke. Det er ikke montert gulv på loftet ( Kryploft). Bygningen har malte trevinduer med 2-lags isolerglass med sprosser. Velux takvinduer med isolerglass. Bygningen har malt hovedytterdør. Bygningen har malt balkongdør i tre med 3-lags isolerglass. Terrasse av impregnerte materialer oppført på støpte søyler. Størrelse ca. 30 kvm. Det er registrert noe lavt rekkverk akkurat ved utgang fra stue.

Innvendig
Innvendige overflater er hovedsakelig belagt med parkett og belegg på gulv. Tapetserte og panelte vegger.           Tak-ess plater. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen har elementpipe og peis med innsats. Gulvet har teppe. Veggene har panel. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Boligen har lakkert tretrapp. Innvendig har boligen furu fyllingsdører.

Påkostninger de senere årene:
Inngangsdør skiftet desember 2020.
Veranda rehabilitert 2020.

Stue

Stuerommet er av god størrelse og har rikelig med naturlig lysinslipp. Det er fint med plass til en sofagruppe, og et større spisebord i den andre enden. Rommet varmes opp via vedfyring og panelovner. Fra stuen er det utgang til boligens veranda. Her er det gode solforhold og fint med plass til flere utemøbler.

Kjøkken

Kjøkkeninnredningen har rikelig med arbeidsflate og skapplass, og benkeplate av laminat. Over kjøkkenbenk er det fliser og belysning. I rommet er det plass til et spisebord ved vinduet.

Bad

Badet har en hvit servantinnredning med god skapplass. Rommet er innredet med dusjnisje, gulvstående toalett og gulvvarme.

Vaskerommet ligger i kjelleretasjen, og er innredet med utslagsvask, varmtvannsbereder og opplegg til vaskemaskin. Gulvvarme

Soverom

Boligen har tre soverom, hvorav ett ligger i første etasje og to i loftetasjen. Rommene er av god størrelse, og har fint med plass til dobbeltseng, garderobeløsning og ytterligere møblement. Et av rommene fungerer ypperlig som gjesterom, barnerom og hjemmekontor.

Beliggenhet

Eiendommen ligger solrikt og landlig til ca. 1 km. syd for sentrum i Kirkebygda.

Barnehager og skoler:
Det finnes en rekke barnehager og skoler i nærområdet. Nærmeste barnehage, Kirkebygden barnehage som er en 5-avdelings barnehage, ligger 5 minutter "trilletur" unna boligen. Kirkebygden skole 1-7 trinn ligger rett ved Kirkebygden barnehage, i tillegg finner man Enebakk ungdomsskole like ved. For de eldste finner du videregående skoler i Rælingen, Lillestrøm og Ski med et bredt spekter av utdanningsprogram.

Shopping og servicetilbud:
I Kirkebygda finner du kommunesenteret. Her ligger blant annet legekontor, bibliotek, helsestasjon, kulturskolen m.m. Dagligvarehandelen kan gjøres ved Joker Enebakk. Vågsenteret - et ekte nærsenter med dagligvarebutikk, kafé, apotek, vinmonopol, div. småbutikker, treningssenter m.m. ligger ca. 10 minutters kjøretur unna.

Ønsker du ytterligere servicetilbud tar det ca. 30 minutter til Ski Storsenter med et bredt utvalg av butikker og Lillestrøm torv som byr på kulturelle arrangementer, gågate med nisjebutikker og restauranter og kjøpesenter. Strømmen storsenter er et av Norges største kjøpesentre med over 200 butikker og befinner seg rett utenfor Lillestrøm.

Fritid og rekreasjonsmuligheter:
Boligområdet ligger til Østmarka, med umiddelbar nærhet til flotte tur- og rekreasjonsområder. Her har du direkte tilgang til et mylder av skogsstier for kortere eller lengre turer i skog og mark, både sommer som vinter, koblet opp mot det sentrale løypenettet i Østmarka. Det er ca. 8 minutters kjøring til badeplassen Bermerud ved Lyseren (kjent fra TV2 serien Sommerhytta). I Kirkebygda holder Enebakk Idrettsforening til med tilbud innen fotball, håndball, turn, taekwondo og ski. I Flateby finner du Melgaard hestesenter som drives av Fortuna rideklubb. Stallen har plass til 25 hester og driver både rideskole og privatoppstalling. Er du golfinteressert kan du ta deg turen til Østmarka Golfklubb i Ytre Enebakk. Klubben har ca. 1000 medlemmer og tilbyr 18 hulls golfbane. Enebakk har så å si alt for deg som er interessert i friluftsliv. Enebakk J.F.F som har opplæring i jakt, skyting, hund og sportsfiske. For den treningsinteresserte finnes det treningssenter i både Flateby og på Vågsentert i Ytre Enebakk. Ved vannet Mjær i Ytre holder Enebakk vannskiklubb til!

Offentlig kommunikasjon:
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Buss til Oslo, Ski og Lillestrøm går fra holdeplassen "Barbøl". Denne bussholdeplassen ligger ca. 2-3 minutters gange unna. For flere muligheter for offentlig kommunikasjon så er det knutepunkt i Rælingen, Lillestrøm og Ski. Fra Lillestrøm og Ski har du også muligheter for tog og flytog.

Enebakk kommune er en langstrakt kommune i ytterkant av Oslo, som strekker seg nesten fra Lillestrøm til Ski. Kirkebygda ligger omtrent midt i kommunen, og har meget gode bussforbindelser til Oslo begge veier ut av kommunen. De gode bussforbindelsene, samt det faktum at det ikke er kø før man kommer til Oslo, gjør at mange beboerne i Enebakk jobber i Oslo.

Avstander med bil:
Ski: Ca. 25 minutter.
Lillestrøm: Ca. 30 minutter.
Gardermoen: Ca. 55 minutter.
Oslo: Ca. 40 minutter.

Løpende kostnader

Privat brøyting koster rundt 3 000,- i året, delt med naboeiendom.

Forsikring

If Polisenummer: 7431672

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Utvendig > Nedløp og beslag

Utvendig > Veggkonstruksjon
TG2 gis grunnet: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
TG2 gis grunnet: Loftet fremstår uten fuktpåkjenning eller skader.
Konstruksjonene er kun inspisert fra luke. Det er tydelige tegn på tidvis aktivitet av mus.

Utvendig > Vinduer
TG2 gis grunnet: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i
trevirket. Spesielt sprossedelen av vinduene utvendig er stedvis
i dårlig stand.

Innvendig > Radon
TG2 gis grunnet: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Rom Under Terreng
TG2 gis grunnet: Det har tidligere vært en lekkasje i veggen fra
utekrana. Det er i dette området registrert råteskadene materialer, men det ble ikke konstatert fukt i konstruksjonen.

Innvendig > Innvendige trapper
TG2 gis grunnet: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.

Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
TG2 gis grunnet: Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et
kjøkken.

Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken
TG2 gis grunnet: Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra
kokesone i kjøkken.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Vaskerom
TG2 gis grunnet: Våtrommet har ikke tettesjikt eller tilstrekkelig
ventilasjon. Det er ikke utført hulltaking da alle omsluttende
vegger er av mur

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
TG2 gis grunnet: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Takplater i uinnredede rom kjeller har kondensmerker. Dette oppstår ved store temperatursvingninger og
dårlig ventilasjon.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
TG2 gis grunnet: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Dette punktet vurderes opp mot dagens forskrift. Den krever fast tilkoblet ledning, og ikke stikkontakt. Loven
har ikke tilbakevirkende kraft, men etablering av fast tilkobling er anbefalt.

Utvendig > Taktekking
TG2 gis grunnet: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen.

Innvendig > Overflater
TG2 gis grunnet: Enkelte overflater har noe slitasje utover
bruksslitasje.

Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad
TG2 gis grunnet: Ved andre fuktundersøkelser enn hulltaking, er det
ikke påvist indikasjoner på fuktskader.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
TG2 gis grunnet: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

Tomteforhold > Drenering
TG2 gis grunnet: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.

Utvendig > Takvinduer
TG3 gis grunnet: Det er påvist tegn på innvendig kondensering av
enkelte glass. Takvinduer er ansett som en risiko konstruksjon, og
krever riktig utførelse ved innsetting. Det kan ved enkelte værforhold oppstå noe lekkasje eller kondens, ofte på grunn av snø/ is.
Her er det 2 stk., med tydelige tegn på innvendig kondens og punkterte glass.

Våtrom > Generell > Bad
TG3 gis grunnet: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk
etter dagens krav. Det er ikke registrert tettesjikt i badegulvet. Badet er benyttet siden byggeår, og det er ikke tydelige tegn på svikt i taket på vaskerommet.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Ja, kommentar:  Det har vært fukt i vegg på grunn av lekkasje i utekran.

9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Ja, kommentar: Mus på loft og kjeller.

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, både av faglært og ufaglært/ egeninnsats
Firmanavn: Tømrer Leif Høiland
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Inngangsdør ble skiftet av Leif Høiland desember 2020. Terrasse ble revet og bygget på nytt av Nils Morten Strand i 2020.

18. Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
Ja, kommentar: Det er planer om byggefelt på naboeiendom som kan medføre endring i omgivelsene.

24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
Ja, kommentar: Tilstandsrapport

25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
Ja, kommentar: Tinglyst veirett, rett til å ha og vedlikeholde vann- og kloakkledninger.

Boligens areal

Primærrom: 167 kvm, Bruksareal: 214 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 80 m².
Primærrom: 33 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, vaskerom og hobbyrom.

1. etasje:
Bruksareal: 87 m².
Primærrom: 87 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, stue, kjøkken, bad og soverom.

2. etasje:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang og 2 soverom.

Garasje/uthus
1.etasje
Bruksareal: 60 m²

Loft
Bruksareal: 60 m²

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Lett adkomst fra offentlig vei (Fylkesvei 120) inn på felles privat vei/gårdsplass.

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 880 kvm, Eierform: Eiet tomt

Enebakk kommune ga 01.06.2023 tillatelse til dispensasjon og fradeling av denne eiendom fra naboeiendom i syd (gnr. 107, bnr. 5). Vedtaket er vedlagt salgsprospektet.

Det vil bli tinglyst veirett over denne eiendom med sedvanlige bestemmelser vedr. felles drift og vedlikeholdsansvar samt tinglyses rettighet for den nye eiendommen til å ha og vedlikeholde vann- og
kloakkledning på 107/5.

Oppmålingsforretningen og matrikkelføringen skal være utført innen 16 uker fra tillatelsen er gitt, jf. Matrikkelforskriftens § 18. Det tas forbehold om mindre arealavvik i oppmålingsforretningen.

Garasje / Parkering

Garasje og parkeringsmuligheter på tomt.

Byggemåte

Enebolig med noe oppgraderings behov. Her er det stort  potensiale i uinnredet kjeller. Overflater og løsninger stort  sett fra byggeår, med normal bruksslitasje.

Tekniske installasjoner
Vannrør av kobber fra byggeåret. Det er avløpsrør av plast.
Boligen har naturlig ventilasjon. Varmtvannstanken er på ca. 200 liter. Boligen er elektrisk oppvarmet, med panelovner. Gulvvarme på badet. Tilleggsvarmes med peis i stue. Varmekilder er ikke funksjonstestet. Normalt oppbygget el-anlegg. Skjult el-anlegg med eldre skrusikringer. Boligen har eget slukkeutstyr og røykvarslere på batteri.

Tomteforhold
Det er ukjent byggegrunn. Boligen har drenering fra byggeåret. Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker med støpt gulv. Terreng er tilpasset tomt og bygning. Takstmann har ikke opplysninger om utvendige rør, og må anta at disse er fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse for eiendommen datert 07.04.1986.

Det foreligger godkjente byggetegninger for eiendommen, men det gjøres oppmerksom på at det er noe avvik fra dagens bruk. Et av rommene i andre etasje som i dag benyttes som soverom, er på opprinnelige byggetegninger anmerket som "Disp".

Det gjøres oppmerksom på at bruksendringer på rom kan være søknadspliktig, nærmere undersøkelser med kommunen anbefales. Kjøper overtar ansvar, risiko og evt. konsekvenser knyttet til manglende attester og avvikende tegninger.

Adgang til utleie

Boligen er én boenhet og kan fritt leies ut.

Oppvarming

Boligen har vedfyring i stuen og gulvvarme på badet. Elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Eiendommen har blitt godkjent fradelt. Det er likevel manglede opplysninger om kommunale avgifter til hver av eiendommene. Dermed er tallene under summen av kommunale avgifter for både Lillestrømveien 709 og Lillestrømveien 707.

De kommunale avgiftene inkluderer:
Avløp: 10 810,-
Renovasjon: 4 500,-
Feiing pr. pipeløp: 360,-

Privat vann fra Kirkebygda og Ytre Enebakk vannverk, kr. 5 627,50,- pr. år.

Formuesverdi

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i LNFR (Landbruk, Natur, Friluftsområde og Reindrifts område).Området syd for eiendommen er i kommuneplanen avsatt til fremtidig boligbebyggelse. Området syd for eiendommen er avsatt til fremtidig næringsområde

For ytterligere opplysninger om regulering/planbestemmelser, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens arealdel 2015-2027. Planid: 20151000
Gang- og sykkelveg og kommunal tekniske anlegg fra Bjerklund til Krona. Planid: 443b.
Opplysninger fra Enebakk kommune 23.05.2023.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1984/6747-1/6  Bestemmelse om vannrett  
23.07.1984 
Vegvesenets betingelser vedtatt

1918/900116-1/6  Registrering av grunn  
21.08.1918 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3028 Gnr:107 Bnr:1

2020/181760-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00

1918/900274-1/6  Bestemmelse om vannledn.  
21.08.1918 
rettighetshaver:Knr:3028 Gnr:107 Bnr:5

Vei/vann/avløp

Det er offentlig vei og avløpt. Boligen er tilknyttet Kirkebygda og Ytre Enebakk vannverk.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.  Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Med boligkjøperforsikring får du ekstra trygghet når du kjøper bolig. Du får juridisk hjelp hvis du oppdager vesentlige skjulte feil og mangler ved boligen, eller hvis det er tilbakeholdt eller gitt uriktige opplysninger som har påvirket boligkjøpet ditt. Boligkjøperforsikringen gir deg også juridisk rådgivning, advokathjelp og håndtering gjennom rettsapparatet hvis du trenger det.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 40 40 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Eiendommen og bygningene ligger i delvis i rød- og fullstendig i gulstøysone for trafikk støy. Det vil i forbindelse med fremtidige søknader om utbygnings/ombygnings tiltak kunne stilles krav om støyreduserende tiltak.

Eksisterende murgarasje tilhører nabo eiendommen i  syd. Garasjen er i dårlig forfatning er forutsatt revet i
søknaden om fradeling. Garasjen var opprinnelig kommunens første "brannstasjon" og er vurdert til et  kulturminne uten vern. Tomteskille går tilnærmet "midt" gjennom garasjen. Det vil bli tinglyst bestemmelse om
at bruken av garasjen i sin helhet vil tilhørere 107/5. Garasjen kan bli stående frem til den rives/flyttes
eller det oppføres ny garasje på 107/5. Murgarasjen  skal uansett fjernes innen 1. januar 2033. Utkast til
erklæring er vedlagt salgsprospektet.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Lokalmegleren & Partners Follo/Estator Eiendomsmegling AS har avtale med Askim og Spydeberg Sparebank om formidling av finansielle tjenester. Ta kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eiendomsskatt til kommunene har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Lillestrømveien 709, 1912, Enebakk, Gnr. 107 bnr. 24 i Enebakk kommune

Oppdragsnummer

193-23-0069

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Follo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.