Ytre enebakk , Grevlingveien 40

Våglia. Stor og nyoppusset familiebolig | 2 nye bad | Nytt kjøkken | 2 hybler | Panorama utsikt over Våg | Dobbelgarasje

9 980 000

 • Prisantydning:

  9 980 000,-

 • Totalpris:

  10 241 942

Beregnet totalkostnad: 9 980 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 249 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 980 000,-)) 11 100,- (Boligkjøperforsiking) -------------------------------------------------------- 261 942,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 10 241 942,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  332 m²

 • Bruksareal:

  367 m²

 • Soverom:

  6

 • Byggeår:

  1988

 • Gårdsnummer:

  90

 • Bruksnummer:

  589

 • Energimerking:

  D

 • Finnkode:

  307408557

 • Sist endret:

  26.08.2023 17:57

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 92%

  eier sin egen bolig

 • 42%

  av eiendommene har pris over 5 mill

 • 67%

  har bolig på over 120 kvm

 • 16%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 42%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Vi i Lokalmegleren & Partners Follo har gleden av å presenteres Grevlingveien 40 med populær beliggenhet i 1. rekke mot vannet Våg. Eneboligen er over 3 plan med 2 hybler som gir flere bruksmuligheter både som bolig til storfamilien m/ekstra hybel i kjeller eller som generasjonsløsning. Huset er på hele 367 kvadratmeter i BRA som er fordelt over to fulle etasjer + loftetasje. Den bærer preg av raushet i både størrelse og materialvalg og er i 2023 betydelig oppgradert innvendig. Boligen fremstår i dag som et hjem hvor du kan flytte "rett inn". Noe videre fornyelse må likevel forventes for å møte dagens ønsker og standardkrav.

Av arbeider som ble utført i 2023 nevnes:
- Etablert hybeldel/generasjonsdel i 1. etasje med døradkomst til hoveddelen
- 2 nye kjøkken (IKEA) i hoveddel og generasjonsdel/hybeldel med komplett hvitevarepakke.
- Totalrenovert bad både i hoveddel og hybel/generasjonsdel i 1. etasje.
- Etablert døradkomst fra hoveddel til hybeldel i kjeller med brann/lydhør
- Fornyelse av el-anlegg
- Ny 1-stavs eikeparkett  (Saga Exclusive) i hybeldelen i 1. etasje.
- Oppgradering av overflater i de fleste oppholdsrom
 
Eiendommen ligger i 1. rekke mot vannet Våg med flott utsikt utover vannet og kulturlandskapet rundt. Boområdet fremstår som et barnevennlig og etablert boligområde i populære Våglia i Ytre Enebakk. Her bor du i nært offentlig kommunikasjon, servicetilbudene du trenger i dagliglivet, skoler, og barnehager. Det er kort vei til lysløype i Østmarka, idrettshall, populær vannskiklubb, lekeplass, fotballbane. Badeplass ved Vannet Våg og 18-hulls golfbane ligger også i nærheten, og det er kun 2 min gange til badebrygge ved vannet Våg som brukes av nabolaget.

Innhold

1. Etasje: Entré, soverom, bad, stue, stue/spisestue, kjøkken m/spiseplass, vaskerom.
Hybeldel 1.etasje: Stue/kjøkken, bad, sovealkove. entré/gang. 
Loft: Hall m/trapp, 2 soverom, kott.
Kjeller: Hall m/trapp, gang , innredet rom/treningsrom, 3 boder.
Utleiedel kjeller: Entré/gang, stue, bad, garderoberom/bod.

Standard

Boligen holder hovedsakelig god standard på innredning og utstyr. Flere oppgraderinger så vel inne som ute siste år løfter boligen. Noe videre fornyelse må påregnes ved kjøp av brukt bolig. For ytterligere detaljer/opplysninger vedr. tekniske forhold, tilstand og standard, henvises til fotodokumentasjon, tilstandsrapport fra takstmann Tommy Væring datert 12.06.2023

Alt av fornyelse er fagmessig utført. VVS er utført av Enebakk Rør A/S. Flis og membran av Anders Smådal AS. Tømrearbeider av Andresen & Borthen AS.  El-arbeid er utført av Strømsborg Elektro A/S. Samsvarserklæringer foreligger.

Stue

Stuen tilrettelegger for både stor sofagruppe, ulike hylleløsninger, TV-seksjon og spiseplass. Utstrakt bruk av downlights i tak.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger tilbaketrukket i en egen avdeling i stuen og er lyst og innbydende. Innredning er fra IKEA med hvite fronter i slett utførelse. Godt med skap- og benkeplass tar unna for en aktiv familie. Fliser og lys mellom benk og overskap. Integrert komfyr med induksjonstopp samt opplegg for oppvaskmaskin. Ventilator med luft ut. Kjøkkenet egner seg godt til sosial matlaging da det både rommer plass til kokkelering og godt med plass til å spise. Et større spisebord finner sin naturlige plass på den åpne gulvflaten foran kjøkkenet.

Kjøkkeninnredning fra Ikea ny i 2023. Innredningen har mørke slette fronter. Laminerte benkeplater med nedfelt oppvaskkum i svart kompositt, ett-greps vannkran. malt vegg over kjøkkenbenk Integrerte hvitevarer: komfyr, koketopp, oppvaskmaskin, kjøleskap m/frys.

Kjøkken, hybeldel 1. etasje

Kjøkkeninnredning fra Ikea ny i 2023. Innredningen har mørke slette fronter. Laminerte benkeplater med nedfelt oppvaskkum i svart kompositt, ett-greps vannkran. malt vegg over kjøkkenbenk Integrerte hvitevarer: komfyr, koketopp, oppvaskmaskin, kjøleskap m/frys.

Kjøkken, hybeldel i kjeller

Innredningen har lyse profilerte fronter. Laminerte benkeplater med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål, ett-greps vannkran. Flispregede dekorplater på vegg over kjøkkenbenk, lys montert under overskap. Integrerte hvitevarer: nei, avsatt plass for oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap

Bad, 1. etasje

Badet fremstår tidsriktig og moderne med et elegant og stilrent fargevalg på fliser. Badet er utstyrt med baderomsinnredning med toppmontert servant, veggmontert toalett og dusjhjørne med innfellbare dører i herdet glass. Tappekran og avløp for vaskemaskin. Gulvvarme med termostat gir den lune varmen som vi alle liker. Badet er således godt å våkne til og gir deg en god start på dagen.

Bad, hybeldel 1. etasje

Bad totalrenovert av håndverksfirma i 2023. Badet har flislagt gulv med gulvvarme. Fliser på vegger og maltinnvendig tak. Rommet har baderomsinnredning med toppmontert, servant, veggmontert toalett og dusjhjørne med innfellbare dører i herdet glass. Tappekran og avløp for vaskemaskin.

Bad, hybeldel i kjeller

Badet har flislagt gulv med gulvvarme. Fliser på vegger og malt panel på innvendig tak. Rommet har baderomsinnredning med nedfelt servant, veggmontert toalett og dusjkabinett. Tappekran og avløp for vaskemaskin.

Balkong

Veranda på ca. 10 kvm. som er orientert mot sydvest. Ny membranduk og terrassedekke ble lagt våren 2023.

Terrasse

Boligen har terrasse på ca. 45 kvm. som er orientert mot syd- og vestlig himmelretning. Elektrisk markise.

Fra terrassen og hagedelen er det flott utsikt utover vannet Våg og kulturlandskapet rundt. Vintergrønn hekk gir en fin omramming til hagen og skjermer godt for innsyn.

Hage

I hagen omkring får barna fin boltreplass i gresset og et dedikert lekeområde med plass til ulike lekeapparater.

Soverom, hoveddel

Hovedsoverommet har plass til både dobbeltseng, nattbord og har godt med garderobeplass. Fra rommet er det direkte adkomst til etasjens bad.

Soverom 2

Hybeldelen har nyoppusset sovealkove. med plass til dobbelt seng og garderobeløsning,

Soverom, hybeldel i kjeller

Romslig soverom med plass til dobbelt seng.

Kjeller, hoveddel

Kjelleretasjen til hoveddelen har en stor gang med god plass til oppbevaring, et romslig hobbyrom og teknisk rom. Fra gangen er det brann/lyddør inn til utleiedelen.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i 1. rekke mot vannet Våg med flott utsikt utover vannet og kulturlandskapet rundt.

Boområdet fremstår som et barnevennlig og etablert boligområde i populære Våglia i Ytre Enebakk. Her bor du i nært offentlig kommunikasjon, servicetilbudene du trenger i dagliglivet, skoler, og barnehager. Det er kort vei til lysløype i Østmarka, idrettshall, populær vannskiklubb, lekeplass, fotballbane. Badeplass ved Vannet Våg og 18-hulls golfbane ligger også i nærheten, og det er kun 2 min gange til badebrygge ved vannet Våg som brukes av nabolaget.

Fra eiendommen har du enkelt tilgang til flotte tur- og friluftsområder. Blant annet er Østmarka med Vangen skistue et ypperlig utgangspunkt for turer både sommer og vinter. Skistuen er åpen hver dag hele året, og byr på mange aktiviteter med bl.a. padling om sommeren og skigåing om vinteren. Østmarka har ellers vakker natur, små fiskevann og godt tilrettelagte turløyper.

Dagligvarehandelen kan gjøres hos Rema 1000 og Kiwi. Ønsker du andre servicetilbud har Våglia butikksenter 14 forretninger under samme tak. Området har også god offentlig kommunikasjon til Oslo sentrum og Ski, hvor man blant annet finner et av Norges største kjøpesentre.

Området byr på offentlig kommunikasjon via buss. Bussen inn til Oslo Bussterminal tar 50 minutter. Ved å benytte bil tar det ca. 14 min til Ski, 27 min til Oslo S, 35 min til Lillestrøm, samt 53 min til Oslo Lufthavn.

Fra eiendommen er det gangavstand til Ytre Enebakk barneskole og Mjær ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Løpende kostnader

- Strøm
- Tv/Internett
- Bygningsforsikring
- Innboforsikring
- Eventuelle brøytekostnader av felles vei.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Avvik som kan kreve tiltak:
Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er påvist andre avvik: Det er registrert råteskadet hjørnekasse på hjørnet som er orientert mot sydøst.

Innvendig > Pipe og ildsted
Det er påvist andre avvik: Krav om at ildfast plate skal rekke minst 300 mm ut foran ildstedet er ikke opprettholdt.

Innvendig > Rom Under Terreng
Det er påvist andre avvik: Det ble registrert noe saltutslag på innvendig grunnmur. Etter målinger med protimeter på kjellervegger indikerer den gjennomslag av fukt.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt >
Bad/vaskerom
Det er påvist andre avvik: Det er ikke fremvist dokumentasjon på arbeidene eller hvilket år membranen ble lagt. Sluket er av typen eldre plastsluk uten klemring, som utgjør en større risiko for vannlekkasje i forhold til dagens sluk. TG 2 blir satt grunnet antatt forventet brukstid er oppbrukt. Det er nå ingen synlige symptomer på funksjonssvekkelse.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/vaskerom
Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Det er ikke etablert hull for avrenning av innebygget toalettkasse. Dette ble et krav i 2010. Det finnes løsninger hvor innebygget sisterne er sikret med avrenning til toalettskål, men det er ikke dokumentert at dette er benyttet her. Membran skal gå bak innebygget sisterne for å sikre skjulte konstruksjoner ved en eventuelt lekkasje. Dette lekkasjevannet skal synliggjøres ved at det er et hull nede ved gulvet. Innredningen har svelling på sideplate.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.

Tomteforhold > Drenering
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Det er påvist andre avvik: Det er påvist enkelte sprekker i betongsåle og grunnmur.

AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK

Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen.

Utvendig > Vinduer
Det er påvist andre avvik: Boligen har stedvis eldre vinduer som kan ha sprø/sprukne tetningslister, trege lukkemekanismer og som ofte har dårligere isolasjonsevne og kan gi kaldt trekk

Takstmann har ikke registrert noen spesielle avvik på vinduer ut ifra at de er av eldre dato.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Innvendige trapper
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Dør til vaskerom subber i terskel

Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.

Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Rommet har kun naturlig ventilasjon.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom
Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall).

Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom
Rommet har kun naturlig ventilasjon.

Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken
Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra
kokesonen.

Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken
Kjøkkenet har ventilator med omluft (kullfilter).

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Deler av anlegget er fra byggeår som det settes TG 2 grunnet alder. Anlegget har hovedsakelig TG 1. da anlegget er modernisert i nyere tid med rør i rør system. Registrert noe irr på kobberrør i kjeller

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Deler av anlegget er fra byggeår som det settes TG 2 grunnet alder. Anlegget har hovedsakelig TG 1. da anlegget er modernisert i nyere tid.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

Pkt. 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Svar: Ja, kun faglært
Firmanavn Enebakk Rør, Strømsborg elektro, Andresen & Borthen samt Anders Smaadahl
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Total oppbygging fra bunnen på bad i utleiedel og hoveddel. (2023)

Pkt. 2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Svar: Ja
Firmanavn samme som over

Pkt. 2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Kommentar: De utførende har dokumentasjon

Pkt.11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Svar: Ja
Kommentar takvindu og luftehatt er tettet av Andresen & Borthen og blikkenslager i 2023

Pkt. 12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Svar: Ja, kun faglært
Firmanavn samme som over (pkt. 11)
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når:
Svar: se punkt over

Pkt. 13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)?
Svar: Ja, kun faglært
Firmanavn: Strømsborg Elektro
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Lagt opp nytt el anlegg i utleiedel 1 etasje samt oppgradert og sjekket en del annet.

Boligens areal

Primærrom: 332 kvm, Bruksareal: 367 kvm

Kjeller, hoveddel:
Bruksareal: 84 m².
Primærrom: 51 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, hobbyrom.

Kjeller, hybeldel:
Bruksareal: 76 m².
Primærrom: 76 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Alle rom

1. etasje:
Bruksareal: 111  m².
Primærrom: 111 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Alle rom

1. etasje, hybeldel:
Bruksareal: 57  m².
Primærrom: 57 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Alle rom

Loft:
Bruksareal: 39 m².
Primærrom: 37  m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Alle rom unntatt kott.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Lett adkomst fra offentlig vei inn på felles privat vei.

Tomt

Tomten er pent opparbeidet med gressplen, bed og div. prydbeplantning. Gårdsplass med belegningsstein. Tomten er innrammet med hekker som skjermer mot innsyn fra naboer og forbipasserende.

Et delareal på 20 kvm. er avsatt til felles avkjørsel sammen med naboeiendommer og et delareal på 26 kvm er avsatt til gangvei.

Eiendommen grenser til gang og sykkelvei lags fylkesvei 155 Osloveien, som er hovedveien mot Oslo/Ski.

Garasje / Parkering

Dobbelgarasje ble oppført i 2004 i samme stil som boligen. Bygningen er oppført på støpt plate med ringmur med kultet, isolert og støpt gulv, innlagt strøm og lys. Vegger i Leca med utvendig og innvendig puss. Valmet tretak tekket med betongtakstein. Dobbel leddport i aluminium med motordrift og fjernkontroll. Gjøres oppmerksom på at dette bygget ikke er undersøkt/vurdert på tilstandsnivå.

Biloppstillingsplass på egen gårdsplass foran garasje.

Byggemåte

Boligen er oppført med grunnmur av lettbetong (Leca). Yttervegger av bindingsverk med datidens krav til isolasjon, malt trekledning. Etasjeskiller av trebjelkelag. Yttertak i tre med valmet utførelse. Taktekking av betongtakstein, takrenner og nedløp i behandlet stål/aluminium. Boligen har vinduer fra både 80 tallet og vinduer fra nyere dato.
For ytterligere detaljer henviser vi til tilstandsrapport fra takstmann Tommy Væring.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreliggermidlertidig brukstillatelse datert  21.10.88 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt. Videre foreligger det ferdigattest for  bruksendring fra 2-mannsbolig til enebolig datert 08.06.2018. Innredning av hybelløsning i kjeller er endringsmeldt i juni 2023. Skriftlig samtykke foreligger. Vedtak fra kommunen er under utarbeidelse.

Oppvarming

Boligen blir oppvarmet av steds elektriske varmekabler, steds panelovner, varmepumpe og plassbygd peis i stue.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.
Eier har ikke bebodd boligen og strømforbruk for tidligere kalenderår er ikke oppgitt.

Kommunale avgifter

Avløp Kr. pr. år: 10810,-
Renovasjon 1 X 260 liter restavfall Kr.pr.år: 9010,-
Feiing 1 X pipeløp a 360,- Kr.pr.år: 540,-

Abonnementsgebyr Kr 4 496,- pr. år
Forbruksgebyr kr 6 471,50 pr. år

Alle beløp er inkl. mva og er for 1. boenhet etter gjeldende matrikkel.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2 036 886 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 7 740 167 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Boligen ligger i boligregulert område. Utsnitt av reguleringsplan er vedlagt salgsoppgaven.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2005/4064-1/6  Bestemmelse om veg  
rettighetshaver: Gnr: 90 Bnr: 28  
Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter på 3028-90/18
Rettigheter i eiendomsrett
1987/15888-2/6  Bestemmelse om veg
rettighetshaver: Gnr: 90 Bnr: 589

Vei/vann/avløp

Offentlig vei og avløp.

Privat vannverk, Kirkebygden og Ytre Enebakk Vannverk SA.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Med boligkjøperforsikring får du ekstra trygghet når du kjøper bolig. Du får juridisk hjelp hvis du oppdager vesentlige skjulte feil og mangler ved boligen, eller hvis det er tilbakeholdt eller gitt uriktige opplysninger som har påvirket boligkjøpet ditt. Boligkjøperforsikringen gir deg også juridisk rådgivning, advokathjelp og håndtering gjennom rettsapparatet hvis du trenger det.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 40 40 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Det stilles krav til radonmålinger i alle utleieboliger, også ved utleie i egen bolig.  Dersom målingen viser for høye nivåer plikter eier å iverksette tiltak.  Nærmere informasjon finnes hos Direktoratet for Strålevern. https://dsa.no/radon/tiltak-mot-radon

Kommunen har medelt at de ikke besitter tegninger for loftetasjen. Videre har de bekreftet at etasjen er byggemeldt og rom er angitt som varig opphold.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Lokalmegleren & Partners Follo/Estator Eiendomsmegling AS har avtale med Askim og Spydeberg Sparebank om formidling av finansielle tjenester. Ta kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Grevlingveien 40, 1914, Ytre enebakk, Gnr. 90 bnr. 589 i Enebakk kommune

Oppdragsnummer

193-23-0061

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Follo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.