Spydeberg , Glendeveien 42 A

Spydeberg. 1/2 part av vertikaldelt 2-mannsbolig over 3 plan | Populært bomiljø | Moderniseringsbehov

2 990 000

 • Prisantydning:

  2 990 000,-

 • Totalpris:

  3 079 742

Beregnet totalkostnad: 2 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 74 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,-)) 13 650,- (Boligkjøperforsikring) -------------------------------------------------------- 89 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 079 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Tomannsbolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  124 m²

 • Bruksareal:

  149 m²

 • Soverom:

  3

 • Byggeår:

  1964

 • Gårdsnummer:

  425

 • Bruksnummer:

  77

 • Finnkode:

  306481133

 • Sist endret:

  30.08.2023 15:00

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 86%

  eier sin egen bolig

 • 96%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 49%

  har bolig på over 120 kvm

 • 37%

  er barnefamilier

 • 33%

  er gift

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Vi i Lokalmegleren & Partners Follo har gelden av å presentere Glendeveien 42 A. 2-mannsboligen er oppført i 1964 og gir totalt sett et solid og godt inntrykk med god planløsning over 3 plan med 2 sosiale soner, 3 soverom, toalett i begge hovedplan, eget vaskerom i kjeller og godt med bodplass m.m. Det må forventes videre modernisering og fornyelse av overflater for å møte dagens standardkrav og egne ønsker.

Boligen stille og veletablert boligområde, sentralt i Spydeberg. Området er preget av eneboligbebyggelse i rolige gater med gåavstand til barnehage, barne- og ungdomsskole, servicefunksjoner, forretninger, togstasjon, busstasjon m.m. Nye Follobanen tar deg til Oslo S på 35 minutter!

Tomten er under fradeling. Se kartskisse i salgsprospekt og bilde med skisse av tomtegrenser

Innhold

1. etasje: Gang, toalettrom, kjøkken, stue, trapperom.
2. etasje: Gang , 3 soverom, bad.
Kjeller: Rom som brukes som kjellerstue, trapperom, teknisk rom, bod.

Standard

2-mannsboligen er oppført i 1964 og påbygget i 1985 med overbygget terrasse. Boligen gir totalt sett et solid og godt inntrykk og har en rasjonell og god planløsning over 3 plan med 2 sosiale soner, 3 soverom, toalett i begge hovedplan, eget vaskerom i kjeller og godt med bodplass. Det må forventes modernisering og fornyelse av overflater for å møte dagens standardkrav og egne ønsker.

Materialvalg:
Gulv: Flis, teppe, mur, skifer, laminat, tregulv og grus.
Vegg: Mur, flis, tapet, brystningspanel, miljøstrie, panel, malt mur og naturstein.
Tak: Malte plater, panel og malt.

Det er nylig foretatt en tilstandsrapport for boligen. Denne konkluderer hovedsakelig med TG 1 og TG 2 på vurderte punkter. Wc-rom i 1. etasje har fått TG 3. For ytterligere detaljer henviser vi til tilstandsrapport fra takstmann Stein Haugen.

WC-rom

Toalett rom med flislagt gulv og malte panelvegger. Servantinnredning og frittstående toalett. Opplegg for vaskemaskin.

Kjøkken

Kjøkkenet har innredning med glatte mørke fronter. Benkeplaten er av laminat med nedfelt kum og koketopp. Det er plass for kjøl/fryseskap og oppvaskmaskin. Stekeovn og mikro i høyskap. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Bad

Flislagt bad med ukjent byggeår. Det foreligger ikke relevant dokumentasjon på utførelse. Badet har flislagte vegger og malt paneltak med downlights og avtrekksvifte. Flislagt gulv og elektriske varmekabler. Fall til sluk målt til 25 mm. Flislagt oppkant ved terskel. Det er eldre soil sluk og ukjent tettesjikt/membran. Rommet har innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett og dusjnisje med skyvedør. Det er mekanisk avtrekk. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold.

Terrasse

Sydvendt terrasse med utgang fra stue/ spisestue. Med overbygg sitter du i le mot lette regnbyger

Luftebalkong med utgang fra soverom 2. etasje. Her er det trekonstruksjon og impregnert, nytt rekkverk.

Soverom

Soveromsavdelingen med 3 gode soverom ligger praktisk plassert i huset 2. etg. Her ligger også boligens hovedbad. Fra det naturlige hovedsoverommet er det utgang til luftebalkong. Samtlige rom har god plass til garderobeløsninger.

Beliggenhet

Eiendommen ligger sentralt til i Spydeberg kommune, med gangavstand fra Spydeberg sentrum og kort gangvei til togstasjon. Rolig og hyggelig nabolag. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. Det er etablert gang- og sykkelsti langs store deler av veien til sentrumsområdet. Fra boligen er det kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, treningssenter, golfbane og ridesenter m.m.

Eiendommen har også nærhet til flotte tur- og friluftsområder som bl.a. Hylli og Grååsen (ca. 3 kilometer), samt Glomma med gode fiskemuligheter. Ved Lyseren (ca. 15 minutter bilkjøring) er det gode bademuligheter ved to badestrender.

Spydeberg ligger ca. 5 mil fra Oslo sentrum. Det er direkte buss- og jernbaneforbindelse til Oslo og Ski (det er gode og regelmessige, buss- og togavganger som bruker ca. 45 minutter til Oslo. Fra boligområdet er det ca. 1 km til direkte påkjøring til nye E-18. Veiforbindelsen fra Spydeberg til Oslo er hovedsakelig langs riksvei og europavei. Kjører du ca. 30 minutter østover kan du legge handelsturen til Töcksfors eller videre til Årjäng i Sverige. Ski som er et knutepunkt for tog har blant annet populære Ski storsenter er ca. 20 minutters kjøretur unna.  Det er gode og regelmessige, buss- og togavganger som bruker ca. 45 minutter til Oslo. Det er gode og regelmessige, buss- og togavganger som bruker ca. 45 minutter til Oslo.

Tidligere Spydeberg kommune ble i januar 2020 en del Indre Østfold kommune i Viken Fylke ved sammenslåing av kommunene Askim, Eidsberg, Hobøl, Trøgstad og Spydeberg. Kommunen har et samlet innbyggertall på rett under 45 000 innbyggere.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Store eller alvorlige avvik:

Spesialrom > Overflater og konstruksjon >
Toalettrom: Rommet har ikke tettesjikt eller sluk. Det benyttes som vaskerom, og har ikke kompenserende tiltak for skadebegrensning ved en eventuell lekkasje. Rommet har heller ikke ventilasjon.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Avvik som kan kreve tiltak:

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen.
Kostnadsestimat: Under 10 000
Tiltak
• Rommet bør ikke benyttes som vaskerom. Rommet bør ha mekanisk ventilasjon. Kostnadsberegning er for ventilasjon. Ved fortsatt bruk som vaskerom må større kostnad beregnes.

Utvendig
Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Flere vinduer har skiftet glass, i eldre trekarmer. Registrerte årstall er 2014 og 2017.
Tiltak
• Råteskadet trekledning må skiftes ut.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Utvendig > Dører
Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Glass er skiftet i skyvebalkongdør.
Tiltak
• Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte dører må skiftes ut.
Dører må vedlikeholdes.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Terrassebord er slitt.
• Tiltak
Yttervegger bør undersøkes.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det er krav om radonmåling på utleieboliger.
Tiltak
• Det bør gjennomføres radonmålinger.
Radonmåler koster rundt 1500,- til 2000,- men må ligge i boligen over en periode for å få riktig verdi.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Innvendig > Innvendige trapper - kjeller
Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Tiltak
• Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Terskel på dusjnisje er høyere en overkant membran mot døråpning. Løsning med så høy terskel på dusjdør, hindrer lekkasjevann i å renne til sluk.
Tiltak
• Det bør etableres avrenning inn til sluk for hele våtrommet.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Kjøkkenet har stor bruksslitasje.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000
Tiltak
• Det må påregnes lokal utbedring/utskiftning.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000
Tiltak
• Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
• Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000
Tiltak
• Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
• Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
Tiltak
• Ventilasjonsløsningen må utbedres.

Toalett/ vaskerom
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Varmtvannstanken har tegn på lekkasje fra blande ventil og er tilkoblet med skjøteledning.
Tiltak
• Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Dagens forskrift krever fast tilkobling med bryter.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er observert fuktskade på kryploft, og utvendig i tak over balkong.
Tiltak
• Det må gjøres nærmere undersøkelser.
Det ble gjort fuktsøk, og konstruksjonen fremsto tørr ved befaringen. Det er nylig skiftet en lufte hatt på takflate mot inngangsparti. Det antas at fuktmerker stammer fra før taket ble lagt om.

Innvendig > Rom Under Terreng
Yttervegger var ikke tilgjengelig.

Tiltak
• Yttervegger bør undersøkes.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt
Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Jernsluk fra byggeår.
Tiltak
• Det må påregnes lokal utbedring/utskiftning.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Innebygget toalettkasse bør ha avrenningshull ved gulv. Dette ble et krav i 2010, at lekkasjer kunne synliggjøres. Det finnes løsninger hvor innebygget sisterne er sikret med avrenning under toalettskål, sikret med pose men det er ikke dokumentert at dette er benyttet her. Membran skal gå bak innebygget sisterne for å sikre skjulte konstruksjoner
ved en eventuell lekkasje. Dette lekkasjevann skal synliggjøres ved at det er et hull nede ved gulvet, eller at det renner ut bak toalettskål.
Tiltak
• Ved etablering av løsningen var det ikke krav om lekkasjesikring, konstruksjonen bør jevnlig observeres.

Tomteforhold > Drenering
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
Tiltak
• Tiltak for re drenering rundt boligen kan ikke utelukkes.
• Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetasje/kjeller vil og være avgjørende.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.
Tiltak
• Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Boligens areal

Primærrom: 124 kvm, Bruksareal: 149 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 60 m².
Primærrom: 60 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Alle rom.

2. etasje:
Bruksareal: 36 m².
Primærrom: 36 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Alle rom.

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 58 m².
Primærrom: 28 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjellerstue og trapperom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Lett adkomst fra offentlig vei inn på felles privat vei/gårdsplass

Glendeveien 42B (naboenhet) kjører over denne eiendom sin gårdsplass til sin egen gårdsplass og garasje.

Tomt

Opparbeidet tomt med plen, prydbusker og biloppstillingsplass. Utgang til solrik sydvendt terrasse på ca. 22 m² fra stue/spisestue. utgang til luftebalkong fra soverom. Overbygd inngangsparti. Singel/subbus på gårdsplass. Diverse utvendig belysning.

Tomten er under fradeling. Nytt tomteareal er: ca. 891 m² for begge enheter av 2-mannsboligen.

Sameie
Det vil bli etablert eierseksjonssameie av 2-mannsboligen med 2 enheter på samme matrikkel.
Eierbrøk 1/2

Det er ikke lagt opp til et formelt sameie med forretningsfører, regnskap etc. Tinglyst seksjonsbegjæring vil kun omhandle generelle lovpålagte vedtekter.

Garasje / Parkering

Plass til flere biler på egen gårdsplass

Byggemåte

Utvendig:
Taktekkingen er av pappshingel. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Pappshingel er skiftet,
men av ukjent årstall. Nedløp, takrenner og beslag av plastbelagt stål. Stige for feier.
Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Kun besiktiget fra kryploft. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags
isolerglass. 2-lags vinduer i kjeller. Bygningen har malt hovedytterdør og skyvebalkongdør i malt tre. PVC balkongdør i 2. etasje. Terrasse med utgang fra stue/ spisestue. Konstruksjon av impregnerte materialer. Malt
rekkverk. Oppført på punkter av leca. Balkong med utgang fra soverom 2. etasje. Her er det trekonstruksjon og impregnert, nytt rekkverk. Betongtrapp

Innvendig;
Innvendige overflater er hovedsakelig belagt med laminat, fliser og furugulv. Malte, tapetserte
og panelte vegger. Slette og panelte tak. Overflater har bruksslitasje. store deler av overflater var også ikke tilgjengelig på grunn av lagrede gjenstander. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Boligen har mursteinspipe, peis med innsats og vedovn i kjellerstue. Pipe er plassert i skille mellom boenhetene. Vegger mot terreng var ikke tilgjengelig på grunn av lagrede gjenstander. Boligen har gammel drenering og uforede trevegger i kjellerstue. Her kan det være fuktpåvirket konstruksjon, som ikke ble avdekket ved befaringen. Boligen har malt tretrapp. trappen har bruksslitasje. Boligen har betong trapp med skifer fliser i trinn. Innvendig har boligen malte fyllingsdører.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest, utstedt 10.01.1967.
Ferdigattesten er vedlagt salgsoppgaven

Adgang til utleie

Tillatt

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og varme i enkelte gulv. Peis med innsats i stue/spisestue og peisovn fra Jøtul i innredet rom. Det medfølger ikke varmekilder på rom som ikke har dette fastmontert på visning.

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 814 500 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 095 099 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Sameie

Det vil bli etablert eierseksjonssameie med 2 enheter på samme matrikkel. (2-mannsboligen seksjoneres)
Eierbrøk 1/2

Det er ikke lagt opp til et formelt sameie med forretningsfører, regnskap etc. Tinglyst seksjonsbegjæring vil kun omhandle generelle lovpålagte vedtekte

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

- Erklæring tinglyst 12.07.1965 med dagboknr. 2125 vedr. Best om vann/kloakkledning: Med flere bestemmelser
- Erklæring tinglyst 14.11.1968 med dagboknr. 4184 vedr. erklæring/avtale: Gjelder denne eiendommen med flere. Bestemmelse om samvirke vedkommende vertikalt delt bolig

Det vil bli tinglyst avtale om veirett for naboeiendom i vest over denne eiendom i syd med sedvanlige bestemmelser vedr. felles drift og vedlikeholdsansvar samt erklæring om rett for denne eiendom til å ha bygg plassert ca. 3 meter mot tomtegrense i vest.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Indre Østfold kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Med boligkjøperforsikring får du ekstra trygghet når du kjøper bolig. Du får juridisk hjelp hvis du oppdager vesentlige skjulte feil og mangler ved boligen, eller hvis det er tilbakeholdt eller gitt uriktige opplysninger som har påvirket boligkjøpet ditt. Boligkjøperforsikringen gir deg også juridisk rådgivning, advokathjelp og håndtering gjennom rettsapparatet hvis du trenger det.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 40 40 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Lokalmegleren & Partners Follo/Estator Eiendomsmegling AS har avtale med Askim og Spydeberg Sparebank om formidling av finansielle tjenester. Ta kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Glendeveien 42 A, 1820, Spydeberg, Gnr. 425 bnr. 77 i Indre Østfold kommune

Oppdragsnummer

193-23-0036

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Follo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.