Enebakk , Lillestrømveien 707

Kirkebygda. Gamle "Lennsmannsgården" | Historisk sus | 3 stuer på rad | Flott, solrikt uteområde | 12 mål eiertomt

5 900 000

 • Prisantydning:

  5 900 000,-

 • Totalpris:

  6 059 942

Beregnet totalkostnad: 5 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 147 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 900 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 11 100,- (Boligkjøperforsikring) -------------------------------------------------------- 159 942,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 059 942,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  262 m²

 • Bruksareal:

  445 m²

 • Soverom:

  6

 • Byggeår:

  1927

 • Gårdsnummer:

  107

 • Bruksnummer:

  5

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  306628903

 • Sist endret:

  25.08.2023 14:38

LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Lillestrømveien 707- en romslig og innholdsrik familiebolig over tre plan. Eiendommen har et stort uteareal med en pent opparbeidet hage og nye markterrasser. Inne finner du blant annet 3 stuer på rekke, stort kontorrom, eget vaskerom med utgangsdør, rikelig med oppbevaringsplass og 5 soverom i andre etasje. Flott balkong i 2. etasje med gode solforhold og utsikt.

Eiendommen har en landlig beliggenhet med flotte turområder i nærmiljøet. Ny gang- og sykkelvei frem til Kirkebygda hvor du finner dagligvareforretning, barnehage og skoler.

Eiendommen fungerte som kombinert bolig og lensmannskontor for Enebakk frem til 1979. Kontoret til "Lennsmann Strand" er bevart i hoveddelen og i kjeller er fortsatt deler av "fengselcellen" intakt. Her er det mye historie i veggene


Velkommen på visning!

Innhold

Boligen inneholder:
Kjeller: Wc, gang, teknisk rom, 4 boder og verksted.
1.etasje: Entré, hall m/trapp, kjøkken,2  stuer, spisestue, kontor og vaskerom.
2.etasje: Gang, 5 soverom, bad og bod.
Loft: kaldt loft.

Eiendommen har i tillegg en garasje oppmålt til 45 kvm.

Standard

Utvendig
Taket er belagt med glassert tegelstein fra 2008. Taket er besiktiget fra balkong. Nedløp, takrenner og beslag av plastbelagt stål. Skiftet i forbindelse med omlegging av taket  2008.Bygninger er antatt oppført i en reisverks konstruksjon, utvendig kledd med malt trekledning. Sydvegg er etterisolert og rehabilitert ca 2011. Yttervegger trenger rengjøring og overflatebehandling. Taket er av sperrekonstruksjon, belagt med Sutakplater som undertak. Det er enkelte fuktmerker i konstruksjonen. Dette antas å stamme fra før taket ble lagt om. Det ble gjort stedvise fuktsøk uten å registrere avvik ved befaringen.Bygningen har enkelte malte trevinduer med, antatt fra byggeår. Malte trevinduer med 2 lags isolerglass. Enkelte vinduer er skiftet i perioden 1997-2010/11. 2-fløyet inngangsdør fra byggeår, med glassfelt. Dør fra vaskerom med isolerglassfelt fra 1980. Det er 2 stk balkongdører med isolerglass. Det er ikke registrert produksjonsår på dørene. Antatt fra 2011. 2-fløyet uisolert tredør fra kjeller. Boligen har en overbygget balkong med utgang fra stue. Fra denne er det trapp ned til terreng. Størrelse ca 8 kvm. Fra soverom 2. etasje er det utgang til en balkong. Denne utgjør taket over balkongen i 1. etasje, og er belagt med banemembran. Rekkverket er målt til 89,5 cm. Opparbeidet uteplass med terrasseplatting og skifelagt del. Størrelse ca 38 kvm. Trapp fra balkongen og ned til hagen av beisede impregnerte materialer.

Innvendig
Innvendige overflater er hovedsakelig belagt med parkett, belegg og tepper på gulv. Noe malte furugulv. Vegger har malte og tapetserte flater. Noe malt panel og brystning i stue. Tak er belagt med himlingsplater og malt panel. Overflater fremstår løpende vedlikeholdt. Kjeller har overflater av mur/ betong. Bjelker og stubbloft i taket. Overflater fra byggeår. Etasjeskiller er av trebjelkelag med stubbloft. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det er 2 stk mursteinspiper. Det er i dag kun tilkoblet en eldre vedovn i stue. Opprinnelig oljefyr er fjernet. Alle kjellervegger og kjellergulv er synlige. Malte og ubehandlede. Det er ikke mulig eller nødvendig med hulltaking. Vegger har fuktskjolder. Det er opparbeidet ny drenering år 2000. Denne type konstruksjon vil allikevel ha noe fuktoppsug fra grunn. Boligen har malt tretrapp. Malt tretrapp til kjeller. Innvendig har boligen malte fyllingsdører. Dører har naturlig slitasje og skjevheter, som passer boligen.

Følgende påkostninger har blitt foretatt de senere årene:
- Nytt terrassedekke på balkong , 2023
- Ny himling i tak under balkong, 2023
- Ny uteplass mot vest anlagt, 2022
- Gang 1. og 2. etasje ble pusset opp, 2021/2022
- Ny luft til luft varmepunpe, 2017
- Opparbeidet ny drenering ca. 2000
- Tak og pipe ble skiftet i 2008
- Sydvegg rehabilitert 2011
- Flere innvendinge overflater i flere rom er malt

Entré

Boligen har et innbydende og flott inngangsparti. Vel inne gir entréen et godt førsteinntrykk av boligen. Det er god plass til jakker og sko, samt garderobeløsning. Rommet har en lys grønnfarge på veggene.

Stue

Stuerommet er romslig, med flere store vindusflater som gir rommet godt med dagslys. Det er fint med plass til sofagruppe og et større spisebord. Rommet varmes opp via varmepumpe og vedfyring. Fra stuen er det utgang til en trivelig terrasse, med direkte tilgang til hagen.

Stue 2

Boligen inneholder to kontorrom i første etasje. Rommene er av god størrelse og kan også brukes som en forlengelse av stuen. Det er vinduer fra flere himmelretninger, som gir rommene rikelig med naturlig dagslys. I det ene rommet er det en ytterligere varmepumpe.

Kjøkken

Kjøkkenet har en lys innredning, med god benke- og skapplass. Benkeplaten er av laminat, og over er det fliser. Ved vinduet er det fint med plass til et spisebord.

Bad

Badet ligger i andre etasje, og er innredet med gulvvarme, dusjkabinett, gulvstående toalett og servantinnredning med skuffer, samt speil med dører.

Vaskerommet ligger innenfor kjøkkenet i første etasje, og har i tillegg egen utgangsdør. Rommet er utstyrt med utslagsvask, opplegg for vaskemaskin og benkeplate.

I kjelleretasjen er det et enkelt toalettrom med sevantinnredning og gulvstående toalett.

Uteareal

Eiendommen har et flott, solrikt uteområde, med flere møbleringssoner. Det er også opparbeidet en stor hage, som i dag er innredet med blant annet et lekeområde.

Soverom

Boligen har 5 soverom i andre etasje. Et av soverommene har utgang til en solrik balkong. Her er det plass til utemøbler og det er sol fra morgen til tidlig ettermiddag. Flertallet av rommene er av god størrelse med plass til dobbeltseng, garderobeløsning og ytterligere møblement. Rommene kan brukes fleksibelt og fungerer også ypperlig som gjesterom og barnerom.

Beliggenhet

Eiendommen ligger solrikt og landlig til ca. 1 km. syd for tettstedet Kirkebygda i Enebakk kommune.

Barnehager og skoler:
Det finnes en rekke barnehager og skoler i nærområdet. Nærmeste barnehage, Kirkebygden barnehage som er en 5-avdelings barnehage, ligger 15 minutter "trilletur" unna boligen. Kirkebygden skole 1-7 trinn ligger rett ved Kirkebygden barnehage, i tillegg finner man Enebakk ungdomsskole like ved. For de eldste finner du videregående skoler i Rælingen, Lillestrøm og Ski med et bredt spekter av utdanningsprogram.

Shopping og servicetilbud:
I Kirkebygda finner du kommunesenteret. Her ligger blant annet legekontor, bibliotek, helsestasjon, kulturskolen m.m. Dagligvarehandelen kan gjøres ved Joker Enebakk. Vågsenteret - et ekte nærsenter med dagligvarebutikk, kafé, apotek, vinmonopol, div. småbutikker, treningssenter m.m. ligger ca. 10 minutters kjøretur unna.

Ønsker du ytterligere servicetilbud tar det ca. 30 minutter til Ski Storsenter med et bredt utvalg av butikker og Lillestrøm torv som byr på kulturelle arrangementer, gågate med nisjebutikker og restauranter og kjøpesenter. Strømmen storsenter er et av Norges største kjøpesentre med over 200 butikker og befinner seg rett utenfor Lillestrøm.

Fritid og rekreasjonsmuligheter:
Boligområdet ligger til Østmarka, med umiddelbar nærhet til flotte tur- og rekreasjonsområder. Her har du direkte tilgang til et mylder av skogsstier for kortere eller lengre turer i skog og mark, både sommer som vinter, koblet opp mot det sentrale løypenettet i Østmarka. Det er ca. 8 minutters kjøring til badeplassen Bermerud ved Lyseren (kjent fra TV2 serien Sommerhytta). I Kirkebygda holder Enebakk Idrettsforening til med tilbud innen fotball, håndball, turn, taekwondo og ski. I Flateby finner du Melgaard hestesenter som drives av Fortuna rideklubb. Stallen har plass til 25 hester og driver både rideskole og privatoppstalling. Er du golfinteressert kan du ta deg turen til Østmarka Golfklubb i Ytre Enebakk. Klubben har ca. 1000 medlemmer og tilbyr 18 hulls golfbane. Enebakk har så å si alt for deg som er interessert i friluftsliv. Enebakk J.F.F som har opplæring i jakt, skyting, hund og sportsfiske. For den treningsinteresserte finnes det treningssenter i både Flateby og på Vågsentert i Ytre Enebakk. Ved vannet Mjær i Ytre holder Enebakk vannskiklubb til!

Offentlig kommunikasjon:
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Buss til Oslo, Ski og Lillestrøm går fra holdeplassen "Barbøl". Denne bussholdeplassen ligger ca. 2-3 minutters gange unna. For flere muligheter for offentlig kommunikasjon så er det knutepunkt i Rælingen, Lillestrøm og Ski. Fra Lillestrøm og Ski har du også muligheter for tog og flytog.

Enebakk kommune er en langstrakt kommune i ytterkant av Oslo, som strekker seg nesten fra Lillestrøm til Ski. Kirkebygda ligger omtrent midt i kommunen, og har meget gode bussforbindelser til Oslo begge veier ut av kommunen. De gode bussforbindelsene, samt det faktum at det ikke er kø før man kommer til Oslo, gjør at mange beboerne i Enebakk jobber i Oslo.

Avstander med bil:
Ski: Ca. 25 minutter.
Lillestrøm: Ca. 30 minutter.
Gardermoen: Ca. 55 minutter.
Oslo: Ca. 40 minutter.

Løpende kostnader

Privat brøyting koster rundt 3 000,- i året, delt med naboeiendom.

Forsikring

If Polisenummer: 7431672

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Utvendig > Vinduer - 2
TG2 gis grunnet: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i
trevirket. De eldste vinduene trenger utvendig vedlikehold.

Utvendig > Vinduer
TG2 gis grunnet: Det er påvist noen glassruter som er punktert eller
sprukne. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av
enkelte glass. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer.

Utvendig > Balkongdører
TG2 gis grunnet: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er
sprekker i trevirket. Balkongdør i 2. etasje har svelleskader i nedre del av dørblad innvendig.

Utvendig > Dører
TG2 gis grunnet: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er
sprekker i trevirket. Hoveddør har ikke tettelist. Dør fra vaskerom har en sprekk i dørblad, og tettelist er noe utett.

Utvendig > Kjellerdør
TG2 gis grunnet: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og
dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Utskifting av døren vil ha en god energieffekt.

Utvendig > Utvendige trapper
TG2 gis grunnet: Det er ikke montert rekkverk på trappen. Trappen har også skjevheter.

Innvendig > Radon
TG2 gis grunnet: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Pipe og ildsted
TG2 gis grunnet: Det er påvist riss i overflate. Det er registrert noe riss i mur, i overgang brannmur og pipe. Eier opplyser at plater innvendig i vedovn er skadet.

Innvendig > Rom Under Terreng
TG2 gis grunnet: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur.

Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken
TG2 gis grunnet: Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra
kokesone i kjøkken.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Vaskerom
TG2 gis grunnet: Det er ikke registrert lufteventil elle ventilasjon av
rommet. Det er ikke utført hulltaking da bunnsvill var tilgjengelig fra kjeller. Det ble her gjort fuktsøk uten å registrere avvik.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc
TG2 gis grunnet: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS
3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
TG2 gis grunnet: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Kjøkken og våtrom bør ha mekanisk avtrekk.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
TG2 gis grunnet: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
TG2 gis grunnet: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele
rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Her er det i flere rom registrert avvik, som er helt normalt på en eldre enebolig.

Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad
TG2 gis grunnet: Ved andre fuktundersøkelser enn hulltaking, er det
ikke påvist indikasjoner på fuktskader.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
TG2 gis grunnet: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Isolasjon på deler av rør kan inneholde asbest.

Innvendig > Innvendige trapper - kjeller
TG3 gis grunnet: Det er ikke montert rekkverk.

Våtrom > Generell > Bad
TG3 gis grunnet: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk
etter dagens krav. Det er ikke utført undersøkelser på badet, da
dagens forskrift automatisk gir badet TG 3, basert på alder. Eldre belegg er tettesjikt. Dette blir over tid sprøtt og kan lettere skades.

Tomteforhold > Oljetank
TG3 gis grunnet: Det foreligger krav om sanering av oljetank.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Ja, kommentar: Se tilstandsrapport

9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Ja, kommentar: Mus i kjeller.

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, både faglært og ufaglært/ egeninnsats.
Firmanavn: Tømrer Leif Høiland
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Tak skiftet i 2008 og sydvegg rehabilitert i 2011 av Høiland. Egeninnsats Nils Morten Strand.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært
Firmanavn: Strømsborg elektro
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Diverse oppgraderinger, nytt sikringsskap. Utført av Svein Stubberud 2018-2020

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Ja.

18. Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
Ja, kommentar:  Planlagt boligfelt på naboeiendom kan medføre endringer i omgivelser.

24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
Ja, kommentar: Tilstandsvurdering.

25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
Ja, kommentar: Tinglyst veirett og tilgang til vedlikehold og vann- og kloakkledning.

Boligens areal

Primærrom: 262 kvm, Bruksareal: 445 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 126 m².
Primærrom: 3 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Wc

1. etasje:
Bruksareal: 139 m².
Primærrom: 139 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, hall m/ trapp, kjøkken, stue, spisestue, 2 kontor og vaskerom.

2. etasje:
Bruksareal: 132 m².
Primærrom: 120 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 5 soverom og bad.

Loft
Bruksareal: 48 m².

Garasje
Bruksareal: 45 m².
*Garasjen planlegges revet da den er i dårlig stand og for å gi den fradelte eiendommen et bedre ute- /oppholdsareal.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Lett adkomst fra offentlig vei (Fylkesvei 120) inn på felles privat vei/gårdsplass

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 12 088 kvm, Eierform: Eiet tomt
Enebakk kommune ga 01.06.2023 tillatelse til dispensasjon og fradeling av tomt med kårboligen fra denne eiendom (beliggende i nord). Vedtaket er vedlagt salgsprospektet.

Det vil bli tinglyst veirett over denne eiendom med sedvanlige bestemmelser vedr. felles drift og vedlikeholdsansvar samt tinglyses rettighet for den nye eiendommen til å ha og vedlikeholde vann- og
kloakkledning på 107/5.

Oppmålingsforretningen og matrikkelføringen skal være utført innen 16 uker fra tillatelsen er gitt, jf. Matrikkelforskriftens § 18. Det tas forbehold om mindre arealavvik i oppmålingsforretningen.

Eksisterende murgarasje tilhører denne eiendommen. Garasjen er i dårlig forfatning er forutsatt revet i søknaden om fradeling. Garasjen var opprinnelig kommunens første "brannstasjon" og er vurdert til et kulturminne uten vern. Tomteskille går tilnærmet "midt" gjennom garasjen. Det vil bli tinglyst bestemmelse om at bruken av garasjen i sin helhet vil tilhørere 107/5. Garasjen kan bli stående frem til den rives/flyttes eller det oppføres ny garasje på 107/5 (denne eiendom). Murgarasjen skal uansett fjernes innen 1. januar 2033. Utkast til erklæring er vedlagt salgsprospektet.

Garasje / Parkering

Det er garasje og parkeringsmuligheter på egen tomt.

Byggemåte

Det er ukjent byggegrunn. Ny drenering ble ifølge eier opparbeidet ca år 2000. Det er synlig dreneringsplast. Bygningen har betonggrunnmur. Det er stripefundamenter av betong under grunnmur. Tilbygget vaskerom står på søyler. Her er det satt opp en mur mellom trapp og søyle. Denne har ikke bærende funksjon, og har noe sprekker. Terreng er tilpasset tomt og bygning. Vann og avløp er av ukjent årstall. Det er mulig dette ble oppgradert i forbindelse med bygging av 709, på midten av 1980 tallet. Det er i dag en nedgravd oljetank, av ukjent type og årstall. Eier har bestilt sanering av tanken.

Vannrør av kobber fra byggeåret, og noe oppgraderte strekk. Alle avløpsrør er oppgradert til plastrør. Boligen har naturlig ventilasjon.
2 stk luft til luft varmepumper. Varmtvannstanken er på ca 200 liter, og er fra byggeår. Opprinnelig tilkoblet oljefyr, men i dag kun elektrisk oppvarmet. Boligen er elektrisk oppvarmet, med panelovner og 2 stk luft til luft varmepumper. Gulvvarme på badet. Tilleggsvarmes med vedovn i stue. Varmekilder er ikke funksjonstestet. Opprinnelig vannbårent varmeanlegg er stort sett
fjernet. Enkelte radiatorer står igjen. Disse er ikke i bruk. Normalt oppbygget el-anlegg. Store deler av anlegger er oppgradert. Åpent el-anlegg med automatsikringer. Boligen har eget slukkeutstyr og røykvarslere på batteri.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Det gjøres oppmerksom på at bruksendringer på rom kan være søknadspliktig, nærmere undersøkelser med kommunen anbefales. Kjøper overtar ansvar, risiko og evt. konsekvenser knyttet til manglende attester og avvikende tegninger.

Adgang til utleie

Boligen er én boenhet og kan fritt leies ut.

Oppvarming

2 varmepumper og gulvvarme på bad. Det er 2 stk mursteinspiper. Det er i dag kun tilkoblet en eldre vedovn i stue. Elektrisk oppvarming

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Eiendommen har blitt godkjent fradelt. Det er likevel manglede opplysninger om kommunale avgifter til hver av eiendommene. Dermed er tallene under summen av kommunale avgifter for både Lillestrømveien 709 og Lillestrømveien 707.

De kommunale avgiftene inkluderer:
Avløp: 10 810,-
Renovasjon: 4 500,-
Feiing pr. pipeløp: 360,-

Privat vann fra Kirkebygda og Ytre Enebakk vannverk, kr. 5 627,50,- pr. år.

Formuesverdi

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i LNFR (Landbruk, Natur, Friluftsområde og Reindrifts område).Området syd for eiendommen er i kommuneplanen avsatt til fremtidig boligbebyggelse. Området syd for eiendommen er avsatt til fremtidig næringsområde

For ytterligere opplysninger om regulering/planbestemmelser, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens arealdel 2015-2027, planid: 20151000
Gang- og sykkelveg og kommunal tekniske anlegg fra Bjerklund til Krona, planid: 443b.
Opplysninger fra Enebakk kommune 23.05.2023.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1984/6747-1/6  Bestemmelse om vannrett  
23.07.1984 
Vegvesenets betingelser vedtatt

1918/900116-1/6  Registrering av grunn  
21.08.1918 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3028 Gnr:107 Bnr:1
 
2020/181760-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00

1918/900274-1/6  Bestemmelse om vannledn.  
21.08.1918 
rettighetshaver:Knr:3028 Gnr:107 Bnr:5

Vei/vann/avløp

Offentlig vei og avløp.

Privat vann fra Kirkebygden og Ytre Enebakk vannverk.

Tilbehør

Følgende fastmonterte gjenstander medfølger ikke handelen: Gardiner.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Med boligkjøperforsikring får du ekstra trygghet når du kjøper bolig. Du får juridisk hjelp hvis du oppdager vesentlige skjulte feil og mangler ved boligen, eller hvis det er tilbakeholdt eller gitt uriktige opplysninger som har påvirket boligkjøpet ditt. Boligkjøperforsikringen gir deg også juridisk rådgivning, advokathjelp og håndtering gjennom rettsapparatet hvis du trenger det.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 40 40 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Lokalmegleren & Partners Follo/Estator Eiendomsmegling AS har avtale med Askim og Spydeberg Sparebank om formidling av finansielle tjenester. Ta kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eiendomsskatt til kommunene har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Lillestrømveien 707, 1912, Enebakk, Gnr. 107 bnr. 5 i Enebakk kommune

Oppdragsnummer

193-23-0032

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Follo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.