Kirkebygda , Klokkerudåsen 3

Innbydende og flott familiebolig over tre plan | Betydelig påkostet etter byggeår | Barnevennlig beliggenhet

3 650 000

 • Prisantydning:

  3 650 000,-

 • Totalpris:

  3 755 242

Beregnet totalkostnad: 3 650 000,- (Prisantydning) Omkostninger 91 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 650 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 105 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 755 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  133 m²

 • Bruksareal:

  155 m²

 • Soverom:

  3

 • Byggeår:

  1969

 • Gårdsnummer:

  115

 • Bruksnummer:

  112

 • Energimerking:

  E

 • Finnkode:

  297568279

 • Sist endret:

  03.06.2023 11:40

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 78%

  eier sin egen bolig

 • 92%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 59%

  har bolig på over 120 kvm

 • 26%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 29%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Klokkerudåsen 3! En innbydende og flott familiebolig over tre plan, med opparbeidet uteområde og barnevennlig beliggenhet.

Eneboligen har hatt flere oppgraderinger siden byggeår, og fremstår ivaretatt og utviklet i tråd med tiden. Det har en praktisk planløsning med romslig stue, spisestue, 3 soverom, bad, eget vaskerom og wc-rom i kjeller, samt flere boder. Utvendig finner du en romslig terrasse og platting med gode solforhold.

Eiendommen har en sentral beliggenhet i Kirkebygda, hvor det er kort vei til flere servicetilbud. Boligområdet er rolig og veletablert, med barnehage og skole like ved.

Utvalgte kvaliteter:

• Betydelig påkostet etter byggeår
• Varmepumpe og peisovn i stue
• Lekkert totalrenovert bad fra 2020
• 3 soverom
• Romslig platting og terrasse
• Eget vaskerom
• Stor tomt
• Nærhet til skog og mark

Velkommen på visning!

Innhold

Enebolig over to etasjer samt kjeller.

Kjeller består av trappegang, wc-rom, vaskerom og boder.
1.etasje består av entre, gang, spisestue, stue og kjøkken.
2.etasje består av trappegang, bad og tre soverom.

Utgang fra stue til nordøst-vendt terrasse på ca. 36,5 m².
Utgang fra entré til sydvest-vendt platting på ca. 25,6 m².

Standard

Eneboligen fra 1969 har hatt flere oppgraderinger siden byggeår, og fremstår ivaretatt og utviklet i tråd med tiden. Det har en praktisk planløsning som strekker seg over tre plan. Boligen er oppvarmet med elektrisitet kombinert med peisovn og varmepumpe i stue. Flislagte gulver og vegger på hovedbad, samt gulvvarme.

Påkostinger de senere årene:

2020
- Totalrenovert hovedbad. Revet bad fra 1969, åpnet opp til gang for å lage større bad, satt opp lettvegg til ny planløsning på bad, nytt avløpssystem, nytt røranlegg, varmekabler og fliser, nye spotter, nytt vindu, ny dusj med dusjvegg, nytt badekar, installert innbygningscisterne og nytt toalett, ny baderomsinnredning, installert ny baderomsvifte.
- Fjernet tapet i stue og helsparklet vegger
- Malt vegger, tak, vinduer og lister i stue, på kjøkken, entré, hovedsoverom og barnerom
- Malt mur bak vedovn
- Oppgradering av kjøkken (ny benkeplate, malt kjøkkeninnredning og fronter, skiftet håndtak, ny dekkplate for kjøkkenvifte, nye spotter, ny komfyr)
- Lagt nytt laminatgulv på barnerom og i gang 2 etasje.
- Åpnet opp kryploft og laget seng på barnerom med fullisolerte vegger og plassbebygd seng
- Lagt nye vegg til vegg tepper på hovedsoverom og soverom/"walk-in"
- Malt vegger, tak og gulv i store deler av kjelleren
- Nye panelovner på kjøkken og vaskerom
- Flyttet varmepumpe til anbefalt punkt for bedret effekt (både varme og kulde)
- Planert ut gårdsplass for større parkering og snumulighet
- Byttet hovedstoppekran til vann

2022
- Flyttet VVB til vaskerom hvor det er sluk
- Lagt epoxygulv I store deler av kjeller
- Ny kurs til VVB
- Beiset veranda og malt verandarekkverk

Entré

Entréen gir deg et flott førsteinntrykk av boligen. Den er romslig med plass til å jakker og sko, samt sette inn et ytterliggere graderobemøblement. Vinduet gir rommet godt med dagslys.

Stue

Stuerommet er naturlig inndelt i soner, og utgjør et areal på rundt 37 kvm. Det er god plass til både sofagruppe og et større spisebord. Rommet har flere store vindusflater som gir rikelig med naturlig lysinnslipp. Det er valgt  varme og lyse farger på veggene, noe som gjør det enkelt å tilføye sitt eget preg i form av møblement, kunst og dekor. Rommet varmes opp via varmepumpe og peisovn.

Kjøkken

Kjøkkenet er tilbaketrukket i en egen avdeling, men likevel tett forbundet til stuen gjennom en dørfri gjennomgang. Kjøkkeninnredningen har hvite tidløse profilerte fronter, og benkeplate av laminat. Det er rikelig med arbeidsflate og skapplass, samt benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Videre er rommet innredet med frittstående hvitevarer og moderne plate mellom benkeplate og overskap. Det er fint med plass til et spisebord i kontakt med kjøkkenet.

Bad

Boligen har totalt tre våtrom. I andre etasje er det ett bad og i kjeller er det bad og vaskerom. Baderommet i andre etasje er fra 2020, og fremstår svært delikat og flott. Det har vegghengt servantinnredning med skuffer, og speil med integrert lys. Det er et romslig dusjhjørne med glassfelt og dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regndusj. I tillegg er rommet utstyrt med gulvvarme, badekar, vegghengt toalett og flislagte vegger og gulv.

Vaskerommet i kjelleren ble oppgardert i 2015, og er av god størrelse. Rommet har en vegghengt benkeplate av laminat, nedsenket utslagsvask. opplegg for vaskemaskin og OSO varmtvannsbereder på 194 liter fra 2022.

Kjellerbadet har gulvstående toalett, men er ikke videre innredet.

Terrasse

Fra stuen er det utgang til en nordøst-vendt terrasse på i overkant av 35 kvm, en flott forlengelse av stuen på sommerstid. Terrassen har ifølge eier sol fra ca. 07.00-14.00 og fra 16.30-20.00. Ved entréen finner du en sydvest-vendt platting på nærmere 26 kvm. Solen varmer opp fra rundt 07.00- 18.00 ifølge opplysninger fra eier. Begge har plass til utemøbler og grill, så her er det rom for at hele storfamilien eller vennegjengen samles for å nyte sommerdagene sammen. Utover dette er tomten opparbeidet med blant annet grusbelagt oppkjørsel, noe plen og diverse beplanting.

Uteareal

Tomtens størrelse gir en betydelig utvidelsesmulighet for dagens bebyggelse og en latent  mulighet for videreutvikling av eiendommen.

Soverom

Boligen har totalt 3 soverom, hvor alle befinner seg i andre etasje. Rommene er av god størrelse med plass til dobbeltseng og garderobeløsning. Det minste rommet har direkte tilgang til baderommet, og brukes i dag som en åpen og romslig garderobe. Rommet fungerer i tillegg ypperlig som både gjesterom eller kontor.

Beliggenhet

Barnehager og skoler:
Det finnes en rekke barnehager og skoler i nærområdet. Nærmeste barnehage, Kirkebygden barnehage som er en 5-avdelings barnehage, ligger 5 minutter "trilletur" unna boligen. Kirkebygden skole 1-7 trinn ligger rett ved Kirkebygden barnehage, i tillegg finner man Enebakk ungdomsskole like ved. For de eldste finner du videregående skoler i Rælingen, Lillestrøm og Ski med et bredt spekter av utdanningsprogram.

Shopping og servicetilbud:
I Kirkebygda finner du kommunesenteret. Her ligger blant annet legekontor, bibliotek, helsestasjon, kulturskolen m.m. Dagligvarehandelen kan gjøres ved Joker Enebakk. Vågsenteret - et ekte nærsenter med dagligvarebutikk, kafé, apotek, vinmonopol, div. småbutikker, treningssenter m.m. ligger ca. 10 minutters kjøretur unna.

Ønsker du ytterligere servicetilbud tar det ca. 30 minutter til Ski Storsenter med et bredt utvalg av butikker og Lillestrøm torv som byr på kulturelle arrangementer, gågate med nisjebutikker og restauranter og kjøpesenter. Strømmen storsenter er et av Norges største kjøpesentre med over 200 butikker og befinner seg rett utenfor Lillestrøm.

Fritid og rekreasjonsmuligheter:
Boligområdet ligger til Østmarka, med umiddelbar nærhet til flotte tur- og rekreasjonsområder. Her har du direkte tilgang til et mylder av skogsstier for kortere eller lengre turer i skog og mark, både sommer som vinter, koblet opp mot det sentrale løypenettet i Østmarka. Det er ca. 8 minutters kjøring til badeplassen Bermerud ved Lyseren (kjent fra TV2 serien Sommerhytta). I Kirkebygda holder Enebakk Idrettsforening til med tilbud innen fotball, håndball, turn, taekwondo og ski. I Flateby finner du Melgaard hestesenter som drives av Fortuna rideklubb. Stallen har plass til 25 hester og driver både rideskole og privatoppstalling. Er du golfinteressert kan du ta deg turen til Østmarka Golfklubb i Ytre Enebakk. Klubben har ca. 1000 medlemmer og tilbyr 18 hulls golfbane. Enebakk har så å si alt for deg som er interessert i friluftsliv. Enebakk J.F.F som har opplæring i jakt, skyting, hund og sportsfiske. For den treningsinteresserte finnes det treningssenter i både Flateby og på Vågsentert i Ytre Enebakk. Ved vannet Mjær i Ytre holder Enebakk vannskiklubb til!

Offentlig kommunikasjon:
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Buss til Oslo, Ski og Lillestrøm går fra holdeplassen "Bolseth". Denne bussholdeplassen ligger ca. 2-3 minutters gange unna (rett ved kirken). For flere muligheter for offentlig kommunikasjon så er det knutepunkt i Rælingen og i Lillestrøm. Fra Lillestrøm har du også muligheter for tog og flytog.

Enebakk kommune er en langstrakt kommune i ytterkant av Oslo, som strekker seg nesten fra Lillestrøm til Ski. Kirkebygda ligger omtrent midt i kommunen, og har meget gode bussforbindelser til Oslo begge veier ut av kommunen. De gode bussforbindelsene, samt det faktum at det ikke er kø før man kommer til Oslo, gjør at mange beboerne i Enebakk jobber i Oslo.

Avstander med bil:
Ski: Ca. 25 minutter.
Lillestrøm: Ca. 30 minutter.
Gardermoen: Ca. 55 minutter.
Oslo: Ca. 40 minutter.

Løpende kostnader

Eiendommen har privat brøyting på kr. 400,- pr. år. Altibox/Viken fiber kr. 1 186,- pr. mnd. Dekoderen følger med om ønskelig.

Forsikring

Tryg forsikring Polisenummer: 7368773

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2:

Vaskerom
Ventilasjon
TG2 gis grunnet: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning.

Sanitærutstyr / innredning
TG2 gis grunnet: Innredning bærer preg av slitasje.

Overflater vegger
TG2 gis grunnet: Det registreres stedvis pussavskalling og saltutslag.

Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Gulvbelegg bærer preg av slitasje.

Membran, tettesjikt og overgang til sluk
TG2 gis grunnet:  Det er ikke benyttet tilstrekkelig tettesjikt på våtrommet. Rommet tilfredsstiller ikke krav til fukt- og lekkasjesikkerhet. Tilstrekkelig tettesjikt bør etableres. Belegg er ikke klemt med klemring grunnet eldre sluk uten klemring.

Fukt i tilliggende konstruksjon
TG2 gis grunnet: Hulltaking og fuktmåling fra tilstøtende rom er ikke mulig grunnet vegger av betongkonstruksjoner. TG2 er satt for å belyse risiko.

Avløpsrør (ink. sluk)
TG2 gis grunnet: Sluk og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet.

Kjøkken
Overflater vegger
TG2 gis grunnet: Det registreres noe manglende vedheft på strie.

Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Gulvflate bærer preg av slitasje.

Øvrige rom
Overflater gulv
TG2 er satt på gulvflate i entré som bærer preg av slitasje.

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje)
Overflater vegger
TG2 gis grunnet: Enkelte veggflater bærer preg av slitasje.

Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger). TG2 gis grunnet: Etasjen har vegger av betongkonstruksjoner. Det registreres noe saltutslag og pussavskalling. Det ble foretatt fuktsøk med fuktindikatorinstrument som viser noe forhøyede fuktverdier. Symptomer på utilsiktet fuktighet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Loft- innredet
Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Det registreres noe knirk i gulvflater. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Konstruksjonsoppbygging
TG2 gis grunnet:  Konstruksjonen er lukket og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på skader. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Innerdører
TG2 gis grunnet: Lukkefunksjon på innerdører til fungerer ikke.

Loft- uinnredet / råloft
Kontroll av diffusjonssperre
TG2 gis grunnet: Det er ikke etablert dampsperre mellom varm og kald sone. Konsekvens er fare for kondensering.

Konstruksjonsoppbygging
TG2 gis grunnet: Det ble registrert noe fuktmerker i området der skorstein er ført gjennom taket. Det ble foretatt fuktmåling med pigg i treverk. Målingene viser vektprosent under 16. Ingen forhøyede verdier. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Ildsteder/ skorsteiner innvendig
Skorsteiner inne i boligen
TG2 er satt grunnet alder for skorstein.

Iinnvendige trapper- kjeller
TG2 gis grunnet: Det er ikke rekkverk/håndløper i trappen.

Innvendige trapper- 1.etasje
TG2 gis grunnet: Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600. Trappens bruksflater bærer preg av slitasje. Det er knirk i trappen. Eksakt årsak er ukjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Etasjeskiller- 2.etasje
Skjevhetsmålinger
TG2 gis grunnet: Det ble registrert noe skjevheter. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 15 mm på soverom 1 og 16 mm på soverom 3.

Tekniske anlegg, VVS anlegg
Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
TG2 gis grunnet: Enkelte kobber rør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. 

Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
TG2 er valgt på avløpsrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Elektriske anlegg
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget
TG2 gis grunnet: Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon.
Med bakgrunn i at det kun er fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon
Fasader ink. kledning
TG2 gis grunnet: Enkelte klednigsbord bærer preg av alder og slitasje.

Dører og vinduer
Vinduer
TG2 gis grunnet: Vinduer fra byggeår og 1982 er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.

Balkonger, terrasser, veranda etc.
Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer)
TG2 gis grunnet: Overflatebehandlingen er slitt og trenger fornying. Det ble registrert noe råteskader.

Terrasser /platting på terreng
Platting
TG2 gis grunnet: Overflatebehandlingen er slitt og trenger fornying. Overflatebehandling bør fornyes.

Utvendige trapper
Helhetsvurdering
TG2 gis grunnet: Overflatebehandlingen er slitt og må fornyes. Det er observert stedvise råteskader. Råteskader må utbedres.

Grunnmur, fundamenter
Grunnmur
TG2 gis grunnet: Pussavskalling er stedvis observert på grunnmur. Eksakt årsak er ikke kjent.

Drenering
Vann fra yttertak og bortledning
TG2 gis grunnet: Det hefter en usikkerhet om takvann er ledet i eget lukket avløpssystem og at det fungerer tilfredsstillende. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Utvendig terreng, inkl. fuktsikring av grunnmur
TG2 gis grunnet: Det er høyst usikkert om grunnmuren er fuktsikret med grunnmurplater eller tilsvarende. Konsekvens kan være økt fare for fuktvandring i konstruksjoner under bakkenivå. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Terrenget rundt bygget har stedvis fall mot grunnmuren. Forholdet øker fuktbelastningen på grunnmuren. Tilstrekkelig fall rundt bygget må etableres.

Fuktmåling i lukkede konstruksjoner
TG2 gis grunnet: På innsiden (kjellersiden) ble det enkelte steder sett salt/kalkutskillingsprodukter som har sammenheng med fukttilførsel. Dette vurderes å være et tegn på aldersslitasje på drenssystemet. Tiltak anbefales.

Fuktmerker / -symptomer i kjeller/underetg. Ink. eventuell krypekjeller og plate på mark
TG2 gis grunnet: Det er observert saltutslag/kalkutslag på grunnmur som tyder på fuktvandring i konstruksjonen. Fuktvandring må varig stoppes.

Alder
TG2 gis grunnet: Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut ifra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, TG2 settes for å belyse risiko.

Ingen elementer er gitt tilstandsgrad 3.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Ja, kommentar: Skade i mur (innervegg) på vaskerom. Forrige eier meldte om at det hadde vært fukt i hjørnet i 2008/2009.

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun faglært
Firmanavn: Strømsborg Elektro AS, Malermester Ronny Lund, Stian Aas.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Rehab bad. Økt areal, revet, Nytt røranlegg, montering av nytt sluk, montering av ny WC med
innbygningscisterne, Korrekt fall på gulv til sluk både for dusj og kar, Korrekt oppbygging av membran, nytt elanlegg. Rørleggerarbeid og flislegging på bad er utført av faglært rørlegger/flislegger i privat regi (familie).

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja, firmanavn: Malermester Ronny Lund
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Rehab bad. Økt areal, revet, Nytt røranlegg, montering av nytt sluk, montering av ny WC med
innbygningscisterne, Korrekt fall på gulv til sluk både for dusj og kar, Korrekt oppbygging av membran, nytt elanlegg.

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Ja, kommentar: Det foreligger samsvarserklæring fra Strømsborg Elektro AS, dokumentasjon i form av bilder under renovasjonsprosess, FDV for samtlige materiell, systemer og møbler.

3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Ja, kommentar: Skade på VVB juni 2022 som førte til vann i kjeller. Renover AS utførte arbeidet med å kontrollere og utbedre skadene som fulgte med. Rørleggerfirma Kjelgaard AS erstattet med ny VVB og flyttet VVB til vaskerom hvor det finnes tilhørende sluk.

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats
Firmanavn: Rørleggerfirma Kjelgaard as
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Fryst vanninnlegg og byttet hovedstoppekran, juni 2020. Forrige huseier meldte om at de pusset
opp kjøkkenet i 2008 og utførte selv arbeid på rør til vask og oppvaskmaskin.

5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Ja, kommentar: Fuktmerker noen steder i kjeller. Forrige eier meldte om fukt i kjeller 2008/2009.

7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Ja, kommentar:  Knirkete gulv i 1 etg.

9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Ja, kommentar: Hørt mus i vegg/tak mellom 1 til 2.etg.

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun av ufaglært / egeninnsats
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Forrige eier meldte om at han og hans far som er blikkenslager skiftet tak i 2017.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats
Firmanavn: Strømsborg elektro AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Nye spottskinner i stue, bytte av spotter på kjøkken, nytt elanlegg tilknyttet nytt bad i 2020. Ny kurs til VVB på vaskerom etter at VVB. Utført av Strømsborg Elektro. Forrige eier meldte: Innhold i sikringsskap i 2015 Eleffekt, ELkontroll i 2019, og Abmas
ferdigstilte det elektriske.

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Ja, kommentar: Samsvarserklæring foreligger fra eiers tid (etter 2020). Forrige eier meldte om at det ikke forelå noen Samsvarserklæring fra arbeid utført før 2020.

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kommentar: Varmepumpe v/AC senteret, elkontroll av ABmas elektro.

16. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?
Ja, kommentar: Forrige eier har lagt rør i rom i kjeller til påkobling av vann i forbindelse av å evt lage baderom.

18. Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
Ja, kommentar: Den gamle brannstasjonstomten er regulert og skal utbedres av kommunen.

24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
Ja, kommentar: Skaderapport fra Tryg og Recover på VVB lekkasje fra juni 2022.

Tilleggskommentar: Hørt mus i vegg og tak mellom 1-2 etg. Ikke sett mus eller museavføring inne i hus eller tatt mus i musefeller innendørs. Noe
trekk fra vindu i tv-stue. Dårlig trekk i avtrekksvifte på kjøkken.

Boligens areal

Primærrom: 133 kvm, Bruksareal: 155 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 33 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, bad og vaskerom.

1. etasje:
Bruksareal: 61 m².
Primærrom: 61 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, spisestue, stue og kjøkken.

2. etasje:
Bruksareal: 39 m².
Primærrom: 39 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, bad og tre soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Lett adkomst fra offentlig vei.

Tomt

Areal: 1 446 kvm, Eierform: Eiet tomt

Enebolig beliggende i kirkebygden i Enebakk Kommune. Eiet tomt opparbeidet med blant annet grusbelagt oppkjørsel, noe plen og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Det er gode parkeringsmuligheter på egen tomt.

Byggemåte

Boligen er oppført med grunnmur og gulv mot grunn av betong. Etasjeskillere av betongkonstruksjoner og trekonstruksjoner. Yttervegger av
bindingsverk utvendig kledd med stående trekledning. Saltak av trekonstruksjoner tekket med takstein. Boligen har swedoor profilert entrédør med
glassfelt. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass. Balkongdør fra 2007. Vinduer fra byggeår, 1982, 2007, 2017 og 2020. Boligen
er oppvarmet med elektrisitet kombinert med peisovn i stue.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Det foreligger godkjente byggetegninger for eiendommen, men det er noe avvik fra dagens bruk. Det gjøres oppmerksom på at bruksendringer på rom kan være søknadspliktig, nærmere undersøkelser med kommunen anbefales. Kjøper overtar ansvar, risiko og evt. konsekvenser knyttet til manglende attester og avvikende tegninger.

Barnehage / skole i området

Det finnes en rekke barnehager og skoler i nærområdet. Nærmeste barnehage, Kirkebygden barnehage som er en 5-avdelings barnehage, ligger 5 minutter "trilletur" unna boligen. Kirkebygden skole 1-7 trinn ligger rett ved Kirkebygden barnehage, i tillegg finner man Enebakk ungdomsskole like ved. For de eldste finner du videregående skoler i Rælingen, Lillestrøm og Ski med et bredt spekter av utdanningsprogram.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

Oppvarming

Peisovn og varmepumpe i stue. Gulvvarme bad 2. etasje.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ifølge eier ca. 19 000 kwh årlig.

Kommunale avgifter


Kommunale avgifter er fordelt på fire terminer per år, og inkluderer følgende:

Avløp: 10 810,-
Feiing: 360,-
Renovasjon: 4 500,-

Til Kirkebygda og Ytre Enebakk vannverk påløper det kr. 3 910,- i abonnementsgebyr og kr. 3 355,- i forbruksgebyr pr. år

Vannverket har meddelt at det er forventet at prisene i 2023 vil gå opp med 15 %. Dette vil endelig fastsettes på årsmøte i mars.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 917 875 pr. 31.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 487 925 pr. 31.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område som i kommuneplanen er avsatt til boligområde som arealformål.

Eiendommen 115/62 og 115/64 er markert i vedlagt reguleringskart. I følge planbeskrivelsen er området avsatt til sentrums formål og eksisterende boligformå.l

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

KLOKKERUDÅSEN, planid: 334. Opplysninger fra Enebakk kommune 07.03.2023.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1967/762-1/6  Registrering av grunn  
28.02.1967 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3028 Gnr:115 Bnr:15
 
1983/4890-1/6  Registrering av grunn  
06.06.1983 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:3028 Gnr:115 Bnr:207
 
2020/639102-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00

Vei/vann/avløp

Offentlig vei og avløp.

Privat vannverk, Kirkebygden og Ytre Enebakk Vannverk SA.

Tilbehør

Følgende fastmonterte gjenstander medfølger ikke handelen: taklampe over spisestue, tak- og vegglamper i tv-stue, taklamper i entré og taklampe hovedsoverom.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Med boligkjøperforsikring får du ekstra trygghet når du kjøper bolig. Du får juridisk hjelp hvis du oppdager vesentlige skjulte feil og mangler ved boligen, eller hvis det er tilbakeholdt eller gitt uriktige opplysninger som har påvirket boligkjøpet ditt. Boligkjøperforsikringen gir deg også juridisk rådgivning, advokathjelp og håndtering gjennom rettsapparatet hvis du trenger det.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 40 40 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Lokalmegleren & Partners Follo/Estator Eiendomsmegling AS har avtale med Askim og Spydeberg Sparebank om formidling av finansielle tjenester. Ta kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eiendomsskatt til kommunene har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Klokkerudåsen 3, 1912, Enebakk, Gnr. 115 bnr. 112 i Enebakk kommune

Oppdragsnummer

193-23-0028

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Follo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.