Enebakk , Kronaveien 1

Kirkebygda. Lys, romslig og innholdsrik enebolig over tre plan | Hybeldel i 2. etasje | Stor hage | Oppussingsobjekt

3 650 000

 • Prisantydning:

  3 650 000,-

 • Totalpris:

  3 742 592

Beregnet totalkostnad: 3 650 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 91 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 650 000,-)) -------------------------------------------------------- 92 592,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 742 592,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  247 m²

 • Bruksareal:

  285 m²

 • Antall rom:

  5

 • Soverom:

  5

 • Byggeår:

  1951

 • Gårdsnummer:

  108

 • Bruksnummer:

  30

 • Finnkode:

  304509207

 • Sist endret:

  26.05.2023 22:53

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 76%

  eier sin egen bolig

 • 89%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 56%

  har bolig på over 120 kvm

 • 41%

  er barnefamilier

 • 39%

  er gift

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Kronaveien 1! Lys og innholdsrik enebolig med stort potensial. Boligen går over tre romslige plan, og inneholder blant annet kjøkken og stue i 1. og 2. etasje, 3 bad, 5 soverom og rikelig med lagringsplass. Kjelleretasjen har egen inngangsdør og flere innredede rom. Fra stuen i første etasje er det utgang til en solrik terrasse, og i 2.etasje er det overbygd balkong. Det er også stor hage, garasje, carport og gode parkeringsmuligheter på egen tomt. Boligen har behov for utbedring så vel inne som ute og selges som et oppussingsobjekt.

Området byr på flotte turmuligheter, gode bussforbindelser, og nærhet til barnehage og barne- og ungdomsskole. Det er kort vei til dagligvarebutikk, samt kort kjøretur til Vågsenteret hvor du finner flere servicetilbud.

Velkommen på visning!

Innhold

Eneboligen over tre plan

1.etasje: trapperom, kjøkken, stue, 2 soverom, vindfang og bod.
2.etasje: trapperom, gang, kjøkken, stue, 2 soverom, bad og bod.
Kjeller: entré, stue, gang, grovkjøkken, flere innredede rom, 2 bad, 2 boder og verkstedrom.

Terrasse og balkong
Carport og garasje, samt parkeringsmuligheter på egen tomt.

Standard

Utvendig
Taket er tekket med betongtakstein. Nedløp, takrenner og beslag av plastbelagt stål. Boligen er oppført med bindingsverks konstruksjon, utvendig kledd med malt trekledning. Det er tegn på at konstruksjon er etterisolert med innblåst isolasjon. Det foreligger ikke dokumentasjon på når og hvordan dette ble utført. Kledning e4 tettet med kork propper. Sperretak med kaldt loft. Adkomst via isolert loftsluke med trapp. Det er montert gulv på deler av loftet. Malte trevinduer med 2-lags isolerglass. Enkelte koblede vinduer fra byggeår. Bygningen har malt 2 stk. malte hovedytterdører. Nyere dører med isolerglassfelt. Terrasseplatting av impregnerte materialer, med malt levegg og rekkverk. Overbygget balkong med støpt dekke og malt trerekkverk. Størrelse ca. Trapp av betong, tre og betongheller til inngangsdør.

Innvendig
Innvendige overflater er hovedsakelig belagt med laminat og furugulv. Malte vegger av plater og panel. Det er støpt dekke mellom kjeller og 1. etasje.
Trebjelkelag mellom 1. og 2. etasje. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen har mursteinspipe. Ildsted i alle etasjer som vedovn og åpen peis. Det foreligger ikke informasjon om feiing eller fyringsforbud. Gulvet har laminat. Veggene har plater. Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Hulltaking er foretatt ved/i Soverom. Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble målt til 35. Boligen har malt tretrapp. Det er flere typer innerdører som fyllingsdører og slette formpressede dører.

Kjøkken

Det er et kjøkken i hver etasje. Kjøkkenet i første etasje er lyst og luftig, med god plass til en romslig kjøkkeninnredning. Det er flere store vindusflater som gir rommet godt med dagslys.

Kjøkkenet i 2. etasje har integrert kjøleskap og plass til andre hvitevarer. Benkeplaten er av laminat med nedfelt kum.

Kjøkkenet i kjelleretasjen har innredning med glatte fronter og benkeplate av laminat.

Bad

Boligen inneholder tre bad. Baderommet i andre etasje er utstyrt med flislagte vegger og gulv, og elektriske varmekabler. Det har nedfelt servant, toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin.

Badet i kjelleren har servantinnredning, frittstående toalett og dusjhjørne. Det andre badet i kjelleretasjen har flislagte vegger og gulv med elektriske varmekabler, nedfelt servant, veggmontert toalett, dusjhjørne og opplegg til vaskemaskin.

Beliggenhet

Barnehager og skoler:
Det finnes en rekke barnehager og skoler i nærområdet. Nærmeste barnehage, Kirkebygden barnehage som er en 5-avdelings barnehage, ligger 5 minutter "trilletur" unna boligen. Kirkebygden skole 1-7 trinn ligger rett ved Kirkebygden barnehage, i tillegg finner man Enebakk ungdomsskole like ved. For de eldste finner du videregående skoler i Rælingen, Lillestrøm og Ski med et bredt spekter av utdanningsprogram.

Shopping og servicetilbud:
I Kirkebygda finner du kommunesenteret. Her ligger blant annet legekontor, bibliotek, helsestasjon, kulturskolen m.m. Dagligvarehandelen kan gjøres ved Joker Enebakk. Vågsenteret - et ekte nærsenter med dagligvarebutikk, kafé, apotek, vinmonopol, div. småbutikker, treningssenter m.m. ligger ca. 10 minutters kjøretur unna.

Ønsker du ytterligere servicetilbud tar det ca. 30 minutter til Ski Storsenter med et bredt utvalg av butikker og Lillestrøm torv som byr på kulturelle arrangementer, gågate med nisjebutikker og restauranter og kjøpesenter. Strømmen storsenter er et av Norges største kjøpesentre med over 200 butikker og befinner seg rett utenfor Lillestrøm.

Fritid og rekreasjonsmuligheter:
Boligområdet ligger til Østmarka, med umiddelbar nærhet til flotte tur- og rekreasjonsområder. Her har du direkte tilgang til et mylder av skogsstier for kortere eller lengre turer i skog og mark, både sommer som vinter, koblet opp mot det sentrale løypenettet i Østmarka. Det er ca. 8 minutters kjøring til badeplassen Bermerud ved Lyseren (kjent fra TV2 serien Sommerhytta). I Kirkebygda holder Enebakk Idrettsforening til med tilbud innen fotball, håndball, turn, taekwondo og ski. I Flateby finner du Melgaard hestesenter som drives av Fortuna rideklubb. Stallen har plass til 25 hester og driver både rideskole og privatoppstalling. Er du golfinteressert kan du ta deg turen til Østmarka Golfklubb i Ytre Enebakk. Klubben har ca. 1000 medlemmer og tilbyr 18 hulls golfbane. Enebakk har så å si alt for deg som er interessert i friluftsliv. Enebakk J.F.F som har opplæring i jakt, skyting, hund og sportsfiske. For den treningsinteresserte finnes det treningssenter i både Flateby og på Vågsentert i Ytre Enebakk. Ved vannet Mjær i Ytre holder Enebakk vannskiklubb til!

Offentlig kommunikasjon:
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Buss til Oslo, Ski og Lillestrøm går fra holdeplassen "Kronfeltet" og . Denne bussholdeplassen ligger ca. 1,2 minutters gange unna. For flere muligheter for offentlig kommunikasjon så er det knutepunkt i Rælingen og i Lillestrøm. Fra Lillestrøm har du også muligheter for tog og flytog.

Enebakk kommune er en langstrakt kommune i ytterkant av Oslo, som strekker seg nesten fra Lillestrøm til Ski. Kirkebygda ligger omtrent midt i kommunen, og har meget gode bussforbindelser til Oslo begge veier ut av kommunen. De gode bussforbindelsene, samt det faktum at det ikke er kø før man kommer til Oslo, gjør at mange beboerne i Enebakk jobber i Oslo.

Avstander med bil:
Ski: Ca. 25 minutter.
Lillestrøm: Ca. 30 minutter.
Gardermoen: Ca. 55 minutter.
Oslo: Ca. 40 minutter.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Utvendig> Nedløp og beslag
TG3 gis grunnet: Det er store deformasjoner i renner og nedløp. Det er skade på takrenne, som har påvirket tak og veggkonstruksjon, i område over carport.

Utvendig>vinduer
TG3 gis grunnet: Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Det er påvist tegn på innvendig kondesering av enkelte vindusglass.

Utvendig>Balkonger, terrasser og rom under balkonger
TG3 gis grunnet: Konstruksjonene har omfattende skjevheter. Terrasse er oppført på støpte søyler. Spenn på bjelkelag er for langt, og henger. Trapp til terreng har løsnet.

Innvendig> Rom under terreng
TG3 gis grunnet: Det er gjennom målinger påvist høyt fuktnivå i
trevegger i underetg./kjeller, det er derfor ikke foretatt hulltaking Ledere sponvegg er påmontert isopor og gipsplater. Sponplater har høy fuktighet og det er synlige tegn på fukt.

Våtrom> Sluk, membran og tettesjikt> Bad/vaskerom 2.etasje
TG3 gis grunnet: Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Det er påvist  mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone.

Våtrom> Sluk, membran og tettesjikt> Bad/vaskerom kjeller
TG3 gis grunnet: Det er ikke membran/tettesjikt på våtrommet.
Eldre jernsluk, uten synlig tettesjikt. Gulv og alle omsluttende vegger er av betong, og tåler høy fuktighet. TG er satt ut ifra forskrifts krav.

Våtrom> Generell> Bad/vaskerom trapperom kjeller
TG3 gis grunnet: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk
etter dagens krav. Byggeforskrift 1997 kom med krav om tettesjikt og fall til sluk. Våtrom opparbeidet før dette er i forskrift valgt å automatisk gi TG 3 i disse rapportene. Det bør påregnes oppgradering av bygningsdelen. Det vil være våtrom fra før 1997, som kan ha funksjon, men det vil alltid være en risiko ved endret bruk.

Tekniske installasjoner> Vannledninger
TG3 gis grunnet: Det er lekkasje fra rør. Det er opplyst om lekkasje fra vannrør. Huset har ikke hatt vann eller strøm på en stund, og det er mulig oppstått frostskade på anlegget.

Tekniske installasjoner> Elektrisk anlegg
TG3 gis grunnet: Normalt oppbygget el-anlegg. Åpent el-anlegg med automatsikringer. 63 amp 3-fas hovedsikring og
overspenningsvern. Det foreligger ikke informasjon om det elektriske anlegget.

Tekniske installasjoner> Branntekniske forhold
TG3 gis grunnet: Boligen har eget slukkeutstyr og røykvarslere på
batteri.

Utvendig> Taktekking
TG2 gis grunnet: Taktekkingen er snødekt og utelukkende vurdert ut
ifra alder, mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på selve taktekkingen. Det er tegn på lekkasje og den er noe mosegrodd.

Utvendig> Veggkonstruksjon
TG2 gis grunnet: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er registrert noe råte i kledning. Resterende kledning har stort vedlikeholdsbehov.

Utvendig> Utvendige trapper
TG2 gis grunnet: Trappen har omfattende skjevheter og skade.

Innvendig> Overflater
TG2 gis grunnet: Overflater har en del slitegrad utover det en kan forvente. 2. etasje fremstår overflater i stort sett ok stand. Øvrige overflater har meget stor slitasje og det må påregnes omfattede oppgradering av overflater. Flekker og merker lar seg ikke vaske vekk.

Innvendig> Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig> Innvendige trapper
TG2 gis grunnet: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

Våtrom> Overflater Gulv> Bad/vaskerom 2. etasje.
TG2 gis grunnet: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det dusjes i kabinett med ledninger av vann rett i sluk. Det er kun ved en større lekkasje at vann kan renne ut i gangen.

Våtrom> Sanitærutstyr og innredning> Bad/vaskerom 2.etasje
TG2 gis grunnet: Det er påvist skader på innredningen. Dusjkabinett er utslitt.

Våtrom> Ventilasjon> Bad/vaskerom kjeller
TG2 gis grunnet: Rommet har kun naturlig ventilasjon.

Kjøkken> Overflater og innredning> Kjøkken 2.etasje
TG2 gis grunnet: Det er påvist skader på overflater/ kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad.

Kjøkken> Overflater og innredning> Kjøkken 1.etasje
TG2 gis grunnet: Kjøkkeninnredningen har generell stor slitasjegrad (utover normal slitasjegrad ut ifra alder).

Tekniske installasjoner> Andre VVS- installasjoner
TG2 gis grunnet: Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVS- installasjoner er oppbrukt. Det foreligger ikke informasjon om at anlegget har hatt service. Ukjent funksjon.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
TG2 gis grunnet: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Bereder er tilkoblet ødelagt kontakt. Den bør tilkobles fast bryter.

Tekniske installasjoner> Varmtvannstank- 2
TG2 gis grunnet: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er registrert lekkasje fra bereder.

Tomteforhold> Drenering
TG2 gis grunnet: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren- ved kjeller/underetasje.

Utvendig> Takkonstruksjon/Loft
TG2 gis grunnet: Det er påvist fuktskjolder/ skader i takkonstruksjonen. Loftsluke er ødelagt og nedre del av stige mangler. Det var derfor ikke adkomst for besiktigelse av loftet. Det ble tatt bilder fra loftsluke, og det er registrert enkelte fuktpåvirkende områder. Årsak og omfang er ikke klarlagt.

Innvendig> Etasjeskille/ gulv mot grunn
TG2 gis grunnet: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Stikkprøvekontroll kjøkkengulv 1.etasje.

Våtrom> Sanitærutstyr og innvendig> Bad/vaskerom kjeller
TG2 gis grunnet: Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet. .Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

Tekniske installasjoner> Avløpsrør
TG2 gis grunnet: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner> Ventilasjon
TG2 gis grunnet: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Se punkt under bad/vaskerom.

Boligens areal

Primærrom: 247 kvm, Bruksareal: 285 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 94 m².
Primærrom: 62 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, gang, kjøkken, soverom og 2 bad.

1. etasje:
Bruksareal: 102 m².
Primærrom: 99 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, kjøkken, stue, 2 soverom og vindfang.

2. etasje:
Bruksareal: 89 m².
Primærrom: 86 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, gang, kjøkken, stue, 2 soverom og bad. 

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Lokalmegleren & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 110 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Garasje og parkeringsmuligheter på egen tomt.

Byggemåte

Det er rør i rør, uten samlestokk. Noe kobberrør. Det er avløpsrør av støpejern. Boligen har naturlig ventilasjon. Mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad 2. etasje når dette er i bruk. Luft til luft varmepumpe. Varmtvannstanken er på ca. 300 liter. Lokalisert i garasjen. Varmtvannstanken er på ca. 120 liter. Lokalisert på bad 2. etasje. Boligen er elektrisk oppvarmet, med luft til luft varmepumpe og panelovner. Gulvvarme på badene. Tilleggsvarmes med peis/ ovn i stue. Varmekilder er ikke funksjonstestet. Normalt oppbygget el-anlegg. Åpent el-anlegg med automatsikringer. 63 amp 3-fas hovedsikring og overspenningsvern. Det foreligger ikke informasjon om det elektriske anlegget. Boligen har eget slukkeutstyr og røykvarslere på batteri.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Det foreligger godkjente byggetegninger for eiendommen, men det gjøres oppmerksom på at det er noe avvik fra dagens bruk. Det gjøres oppmerksom på at bruksendringer på rom kan være søknadspliktig, nærmere undersøkelser med kommunen anbefales. Kjøper overtar ansvar, risiko og evt. konsekvenser knyttet til manglende attester og avvikende tegninger.

Barnehage / skole i området

Det finnes en rekke barnehager og skoler i nærområdet. Nærmeste barnehage, Kirkebygden barnehage som er en 5-avdelings barnehage, ligger en ca. 8-10 minutter "trilletur" unna boligen. Kirkebygden skole 1-7 trinn ligger rett ved Kirkebygden barnehage, i tillegg finner man Enebakk ungdomsskole like ved. For de eldste finner du videregående skoler i Rælingen, Lillestrøm og Ski med et bredt spekter av utdanningsprogram.

Adgang til utleie

Boligen er én boenhet, og kan fritt leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet, med luft til luft varmepumpe og panelovner, samt peis. Gulvvarme på badene.

Energimerking

Boligen er ikke energimerket, og interessenten må derfor legge til grunn at bygningen har energiattest G. (laveste klassifisering).

Kommunale avgifter

Kr. 15 910 pr. år

Avløp: 10 810,-
Renovasjon: 4 740,-
Feiing: 360,-

Privat vann fra Kirkebygda og Ytre Enebakk vannverk, kr. 5 627,50,- pr. år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 360 242 pr. 31.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 168 919 pr. 31.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er uregulert og ligger i et område avsatt til bolig i kommuneplanen. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2015-2027. Planid: 20151000 GANG- OG SYKKELVEG OG KOMMUNALTEKNISKE ANLEGG FRA BJERKLUND TIL KRONA. Planid: 443b
Opplysninger fra Enebakk kommune 03.02.2023.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1952/3285-1/6  Bestemmelse om veg  
27.06.1952 
Vegvesenets betingelser vedtatt

2018/1040883-1/200  Bestemmelse om vann/kloakk  
18.07.2018 21:00 
Rettighetshaver: ENEBAKK KOMMUNE  
Org.nr: 964949581
Rettighetshaver: KIRKEBYGDEN OG YTRE ENEBAKK VANN SA  
Org.nr: 959961794
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger

1951/403565-1/6  Registrering av grunn  
10.07.1951 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3028 Gnr:108 Bnr:13
 
2015/25779-1/200  Registrering av grunn  
12.01.2015 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:3028 Gnr:108 Bnr:151
 
2020/1676173-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00

Vei/vann/avløp

Offentlig vei og avløp. Privat vann fra Kirkebygda og Ytre Enebakk vannverk

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at  rommene i kjeller som er innredet og brukt som soverom, kjøkken og stue ikke nødvendigvis tilfredsstiller kravene til rømningsvei og lys. Disse rommene er for øvrig angitt som bad, vaskerom og boder i bygningstegningene, og bruksendring er ikke søkt og godkjent. Kjøper påtar seg evt. risiko både for fremtidig fortsatt bruk og evt. pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Finansiering

Lokalmegleren & Partners Follo/Estator Eiendomsmegling AS har avtale med Askim og Spydeberg Sparebank om formidling av finansielle tjenester. Ta kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eiendomsskatt til kommunene har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Kronaveien 1, 1912, Enebakk, Gnr. 108 bnr. 30 i Enebakk kommune

Oppdragsnummer

193-23-0018

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Follo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.