Ytre enebakk , Sløssåsveien 3

Våglia. Flott familiebolig over 3 plan i blindvei | Underetasje med egen inngang | Solrikt | Garasje

5 690 000

 • Prisantydning:

  5 690 000,-

 • Totalpris:

  5 844 692

Beregnet totalkostnad: 5 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 142 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 690 000,-)) 11 100,- (Boligkjøperforsikring) -------------------------------------------------------- 154 692,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 844 692,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  187 m²

 • Bruksareal:

  205 m²

 • Soverom:

  4

 • Byggeår:

  1990

 • Gårdsnummer:

  91

 • Bruksnummer:

  668

 • Energimerking:

  D

 • Finnkode:

  292677180

 • Sist endret:

  18.09.2023 15:46

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 78%

  eier sin egen bolig

 • 56%

  av eiendommene har pris over 5 mill

 • 52%

  har bolig på over 120 kvm

 • 72%

  av boligene er eldre enn 20 år

 • 39%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Vi i Lokalmegleren og Partners Follo har gleden av å presentere Sløssåsveien 3. En flott familiebolig med normal god standard, pent opparbeidet uteområde og barnevennlig beliggenhet i blindvei

Romløsningen over 3 plan er praktisk utformet og fremstår som bruksvennlig for en aktiv barnefamilie med 2 stuer, 4 soverom (mulighet for 5), 2 bad og separat vaskerom med egen utgang.

Eiendommen ligger fint til på et lite høydedrag med fin utsikt og gode solforhold. Sløssåsveien er en rolig gate med lite trafikk, som ligger godt tilbaketrukket fra fylkesveien. Tilbudet av fasiliteter er bra, enten det er butikker, rekreasjonsområder, fritidssysler, kollektivtransport eller skoler. Fra eiendommen er det ca. 2,5 km til Vågsenteret - et nærsenter med dagligvarebutikk, kafé, apotek, vinmonopol, div. småbutikker m.m. I umiddelbar nærhet til eiendommen ligger busstopp der du kan hoppe på direkteruter til både Oslo, Ski og Lillestrøm. Det tar ca. 15 min. med bil til Ski, 25 min. til Oslo og 1 time til Gardermoen.

Ungdomsskole og ny barneskole ligger i gangavstand unna. Flere barnehager ligger i Ytre Enebakk, bla. Nylende barnehage som ligger en kort trilletur unna. Det er godt utbygget gangveisystem i nærmiljø, som sikrer trygge skoleveier.

Vågvann som ligger i nærområdet er perfekt for både badeelskere, fiskere, kajakk- og kanopadlere. Vannet henger sammen med flere andre vann, slik at man kan padle en lang dagstur for å komme til enden. Flott badestrand samt gode jakt og fiskemuligheter ligger også i omkringliggende områder. Fra området går det sti- og løypenett som er koblet opp mot det sentrale løypenettet i Østmarka hvor spesielt Vangen Skistue er et populært turmål.

Innhold

1. etasje: Bad, Stue/kjøkken. Entré, Soverom.

2. etasje: Loftstue, soverom.

Underetasje: Hall med trapp, gang, 2 soverom, bad, vaskerom, garderoberom og bad.

Utstyr

- Utstrakt bruk av downlights i stue/kjøkken, gang og begge bad.
- Integrert stekeovn og micro i høyskap og platetopp med induksjon
- Frittstående oppvaskmaskin og kombiskap med kjøl og frys.
- Godt med utebeløysning.
- Utvendig stikkontakter
- Elekrtrisk terrassemarkise
- Utekran
- 200 liters varmvannstank

Standard

Boligen gir et solid og godt inntrykk, hvor kontinuerlig vedlikehold og fornyelser så vel inne som ute løfter boligen. Her nevnes renovert vaskerom i 2022/23, nytt kjøkken i 2010, oppgradering av overflater i samtlige oppholdsrom, nyere malte overflater m.m.
Bad er av eldre dato, men fremstår som fullt funksjonelle.

Utvendig er bla. a vindskier og mønebeslag på hus og garasje byttet (2021/22), nye veluxvinduer ble montert i 2022, ny trapp ned til vaskeromsinngang, (2022), løpende fornyelser av terrasser/balkong/rekkverk 2009-22, m. m.

Entré

Gangen er utstyrt med plassbygde garderobeskap i vegg. Nytt høytrykkslaminatgulv 11mm ble lagt i 2020. Varmekabler i gulv med regulator.

Stue

Stuen er åpen og romslig med plass til både stor sofagruppe, ulike hylleløsninger, egen TV-seksjon og
spiseplass.

Kjøkken

Kjøkkenet er tilbaketrukket i en egen avdeling, men likevel tett forbundet til stuen gjennom en dørfri gjennomgang.

Kjøkkeninnredning fra Ikea ny i ca. 2010. Innredningen har mørke fronter. Benkeplater i stein med oppvaskbenk og kum i rustfritt stål, ettgreps vannkran. Fliser på vegg over kjøkkenbenk, lys montert under overskap. Integrerte hvitevarer: komfyr, koketopp, micro, oppvaskmaskin (uten dekkplate), avsatt plass til frittstående kjøleskap. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Bad

Boligen har totalt 3 våtrom. Vaskerommet er pusset opp i 2022-2023 og har flislagt gulv med gulvvarme. Flispregede våtromsplater på vegger og takess på innvendig tak. (takplater er kun malt) Innredning bestående av skyllekum med ett-greps vannkran, varmtvannsbereder og tappekran og avløp for vaskemaskin.

Badet i 1. etg. er fra byggeår og har flislagt gulv med gulvvarme. Fliser på vegger og takess på
innvendig tak. Innredning bestående av servantinnredning, høyskap, ett-greps kran og speil med lys over servant. Dusjkabinett, gulvmontert toalett. badet i u. etg. er fra byggeår og har flislagt gulv med gulvvarme. Fliser på vegger og takess på innvendig tak. Innredning bestående av servantinnredning, ettgreps kran og speil med lys over servant. Dusjkabinett, gulvmontert toalett. (På generelt grunnlag anbefales det at alle våtrom i boligen totalrenoveres for at våtrommene skal tåle en normal bruk etter dagens krav)

Terrasse

Trekker du utendørs til terrassen på stuesiden ( m²,) får du med deg solens gang fra tidlig morgen og frem til ettermiddag. Takoverbygg frem til rekkverket gjør at du sitter i le mot lette regnbyger og gjør at balkongen nærmest blir som en forlengelse av stuen i utesesongen.

Beliggenhet

EIendommen ligger fint til på høyden med flott utsikt og lite innsyn. Rolig gate med lite trafikkk. Tilbudet av fasiliteter er bra, enten det er butikker, rekreasjonsområder, fritidssysler, kollektivtransport eller skoler. Fra eiendommen er det ca. 3,5 km til Vågsenteret - et nærsenter med dagligvarebutikk, kafé, apotek, vinmonopol, div. småbutikker m.m. I umiddelbar nærhet til eiendommen ligger busstopp der du kan hoppe på direkteruter til både Oslo, Ski og Lillestrøm. Det tar ca. 15 min. med bil til Ski, 25 min. til Oslo og 1 time til Gardermoen.

Ungdomsskole og ny barneskole ligger i gangavstand unna. Flere barnehager ligger i Ytre Enebakk, bla. Nylende barnehage som ligger en kort trilletur unna. Det er godt utbygget gangveisystem i nærmiljø, som sikrer trygge skoleveier.

Vågvann som ligger i nærområdet er perfekt for både badeelskere, fiskere, kajakk- og kanopadlere. Vannet henger sammen med flere andre vann, slik at man kan padle en lang dagstur for å komme til enden. Flott badestrand samt gode jakt og fiskemuligheter ligger også i omkringliggende områder. Fra området går det sti- og løypenett som er koblet opp mot det sentrale løypenettet i Østmarka hvor spesielt Vangen Skistue er et populært turmål.

Løpende kostnader

Kostnader til strøm/forsikring/ fiber /alarmsystem avhenger av hvilke abonnement en velger og eget
forbruk.

Prisen for TV og internett er kr 1.500,- pr. kvartal. fra gjennom Våglia Vel. Grunnpakken inneholder TV
(med T-We dekoder) og internett med hastighet 100Mbps. Medlemskontingenten er kr. 200,- pr. år (du må være medlem for å ha TV og internett). Se www.vagliavel.no for nærmere informasjon.

Selger er tilkoblet alaram fra Verisure til en årlig kostnad på kr. 6 600,-

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

TG 3: Store eller alvorlige avvik
Våtrom > Generell > Bad
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. En må forvente generell oppgradering av
våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og manglende tetthet i våtsonen på rommet. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

Våtrom > Generell > Bad
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og at tettesjikt er over forventet levetid. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

TG 2: Avvik som kan kreve tiltak
Utvendig > Nedløp og beslag
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag.
• Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på
renner/nedløp/beslag.
Tiltak
• Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må
beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er
nødvendig er vanskelig å si noe om.

Utvendig > Vinduer
Det er påvist andre avvik: Merk at vinduer fra byggeår (90 tallet) kan ha dårligere isolasjonsevne og gi kaldt trekk, takstmann har ikke registrert noen spesielle avvik på vinduer utifra at de er av eldre dato. Noe trege lukkemekanismer.
Vurdering av avvik:
• Det er påvist andre avvik:
Dører får TG 2 grunnet glassene har dårligere isolasjonsevne, kan gi
kaldt trekk og er mer enn halvparten av forventet levetid, takstmann
har ikke registrert noen spesielle avvik på dørene utifra at de er av
eldre dato.
Tiltak
• Andre tiltak:
Glass i terrassedører er over 30 år og er over forventet levetid. Glass
av eldre dato har ofte store varmetap og det bør vurderes å bytte til
nye.

Utvendig >
Det er påvist andre avvik: Dører får TG 2 grunnet glassene har dårligere isolasjonsevne, kan gi kaldt trekk og er mer enn halvparten av forventet levetid, takstmann har ikke registrert noen spesielle avvik på dørene utifra at de
er av eldre dato.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Vurdering av avvik:
• Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet.
Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente
måleavvik.
Tiltak
• For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil
imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående
tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan
man vurdere slike tiltak.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Vurdering av avvik:
• Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført
med radonsperre.
Tiltak
• Det bør gjennomføres radonmålinger.

Innvendig > Pipe og ildsted
Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe.
Vurdering av avvik:
• Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe.
Tiltak
• Andre tiltak:
Det bør foretas lokal utbedring

Innvendig > Innvendige trapper
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Vurdering av avvik:
• Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Tiltak
• Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på
byggetidspunktet.

Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Vurdering av avvik:
• Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp
membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Tiltak
• Våtrommet fungerer med dette avviket.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen Eksisterende flisgulv med varmekabler.
Vurdering av avvik:
• Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på
membranløsningen
Eksisterende flisgulv med varmekabler.
Tiltak
• Andre tiltak:
Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må
tettesjiktet/varmekabler i gulv skiftes ut,


Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom
Rommet har kun naturlig ventilasjon.
Vurdering av avvik:
• Rommet har kun naturlig ventilasjon.
Tiltak
• Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket.
Vurdering av avvik:
• Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige
vannledninger.
• Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket.
Tiltak
• Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av
rør.
• Rørkurser på rør-i-rør system bør merkes.


Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
Vurdering av avvik:
• Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige
avløpsledninger.
Tiltak
• Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag,
men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist mangelfull ventilasjon fra balansert ventilasjonsanlegg på ett eller flere rom i boligen. Soverom i 2. etg. uten ventilasjon.
Vurdering av avvik:
• Det er påvist mangelfull ventilasjon fra balansert ventilasjonsanlegg
på ett eller flere rom i boligen.
Soverom i 2. etg. uten ventilasjon
Tiltak
• Andre tiltak:
Det bør etableres ventilasjon på oppholdsrom som ikke har dette.

Tekniske installasjoner > Varmesentral
Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. Varmekabler i gulv har en forventet levetid på ca. 50 år og mer enn halvparten av forventet brukstid på kabler er oppbrukt.
Vurdering av avvik:
• Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er
oppbrukt.
Varmekabler i gulv har en forventet levetid på ca. 50 år og mer enn
halvparten av forventet brukstid på kabler er oppbrukt.
Tiltak
• Det er ikke behov for utbedringstiltak siden varmesentralen fungerer
i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Tomteforhold > Drenering
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
Vurdering av avvik:
• Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er
overskredet.
Tiltak
• Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må
dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er
vanskelig å si noe om.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

Boligens areal

Primærrom: 187 kvm, Bruksareal: 205 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 83 m².
Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Alle rom unntatt Garderoberom og bod.

1. etasje:
Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 82 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Alle rom

2. etasje:
Bruksareal: 40 m².
Primærrom: 40 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Alle rom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Lett adkomst fra offentlig vei inn på felles privat vei.

Tomt

Areal: 576 kvm, Eierform: Eiet tomt

Det er byggegrunn av sprengsteinsfylling. Opplyst at dreneringen er fra byggeår men at det er gjort noen tiltak med dreneringen på siden ved garasjen. Oppført på grunnmur i lettbetong (Leca) Stedvis innvendig utforede vegger, som er isolert og kledd. Støpt betongsåle. Opplyst at grunnmur er utvendig slammet og malt i 2022. Alder på bunnledninger må antas være samme årstall som byggeåret for boligen.

Garasje / Parkering

Enkel beskrivelse av garasje.
Uisolert garasje oppført i enkelt bindingsverk av tre. Utvendig malt/beiset trekledning. Saltak i tre tekket med betongtakstein.Garasjen har støpt gulv, innlagt strøm og lys. Elektrisk port. Egen inngangsdør på siden. Lagringsplass på ''loftet' med adkomst
via stige fra garasjerom.

Byggemåte

Utvendig
Boligen er oppført med grunnmur av lettbetong (Leca). Yttervegger av bindingsverk med datidens krav til isolasjon, malt trekledning. Yttertak i tre med saltak utførelse. Taktekking av betongtakstein, takrenner og nedløp i behandlet stål/aluminium. Boligen har hovedsakelig vinduer fra 90 tallet med isolerglass og karmer og rammer i tre. Boligen har terrasse på ca. 30 kvm. som er orientert mot syd, samt en Balkong på ca. 4,5 kvm. som er orientert mot øst. I tillegg finnes det er platting ved i inngangspartiet.

Innvendig
Gulv: laminat, flis
Vegger: malt trepanel, malte slette flater, flis på bad
Himling: malte slette flater, malt panel, takess
Boligen har etasjeskiller av trebjelkelag.
Boligen har malt tretrapp.
Malte profilerte dører som innvendige dører.

Rør i rør system (vannrør i plast med utvendig "sikkerhetsrør") og noe kobberrør. Fordelerskap har overløp med avrenning til våtrom (rom med sluk). Vannmåler og hovedstoppekran på vaskerom Synlig avløpsrør av plast.
Balansert ventilasjon med varmegjenvinner, tilluft til oppholdsrom. Boligen blir oppvarmet av varmepumpe,
gulvvarme på alle oppholdsrom (utenom soverom i 1. etg) samt vedovn i stue og hall i u. etg.
Varmtvannstanken er på ca 200 liter. Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Det foreligger el-kontroll fra 2016. Branntekniske forhold som lovpålagt røykvarsler og brannslukningsutstyr. Alarmsystem direkte tilknytning til vaktsentral (brann og innbrudd).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 08.11.1990 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt. Det foreligger ferdigattest for innlemming av loftetasjen til hoveddelen, datert 26.02.2023.

I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

Barneskole og ungdomsskole ligger ca 3,5 km fra boligen. Flere barnehager i nærområdet.

Oppvarming

Boligen blir oppvarmet av varmepumpe (eldre modell), gulvvarme på alle oppholdsrom (utenom soverom i 1. etg) samt vedovn i stue og hall i u. etg.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. kwh: 25000 - 30000 kwh

Kommunale avgifter

Renovasjon kr. 4 740,-. Feiegebyr pr. pipeløp kr. 360 ,-. Avløpsgebyr kr. 10 810,-

Til Kirkebygda og Ytre Enebakk vannverk påløper det kr. 3 910,- i abonnementsgebyr og kr. 5 230,-forbruksgebyr.

Kommunale avgifter faktureres hvert kvartal.
Oppgitte priser er pr. 2023

Vannverket har meddelt at det er forventet at prisene i 2023 vil gå opp med 15 %. Dette vil endelig fastsettes på årsmøte.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei og avløp.
Privat vannverk, Kirkebygden og Ytre Enebakk Vannverk SA.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Med boligkjøperforsikring får du ekstra trygghet når du kjøper bolig. Du får juridisk hjelp hvis du oppdager vesentlige skjulte feil og mangler ved boligen, eller hvis det er tilbakeholdt eller gitt uriktige opplysninger som har påvirket boligkjøpet ditt. Boligkjøperforsikringen gir deg også juridisk rådgivning, advokathjelp og håndtering gjennom rettsapparatet hvis du trenger det.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 40 40 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Lokalmegleren & Partners Follo/Estator Eiendomsmegling AS har avtale med Askim og Spydeberg Sparebank om formidling av finansielle tjenester. Ta kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Sløssåsveien 3, 1914, Ytre enebakk, Gnr. 91 bnr. 668 i Enebakk kommune

Oppdragsnummer

193-23-0017

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Follo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.