Ytre Enebakk , Tiurveien 29

Ytre Enebakk/Våglia. Nyoppførte 2-m.boliger | Høy standard og moderne arkitektur | 38m² takterrasse | muligh for hybel

6 590 000 - 6 790 000

 • Prisantydning:

  6 590 000,-

 • Totalpris:

  6 615 712 - 6 815 712

 • Type:

  Tomannsbolig

 • Eierform:

  Eierseksjon

 • Primærrom:

  140 m²

 • Bruksareal:

  152 m²

 • Oppholdsrom:

  2

 • Soverom:

  4

 • Byggeår:

  2023

 • Gårdsnummer:

  90

 • Bruksnummer:

  104

 • Energimerking:

  B

 • Finnkode:

  319327677

 • Sist endret:

  19.09.2023 15:43

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 87%

  eier sin egen bolig

 • 43%

  av eiendommene har pris over 5 mill

 • 55%

  har bolig på over 120 kvm

 • 18%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 38%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Boliger

Bolig Soverom Etg P-rom BRA Prisantydning
B 4 140 m2 152 m2 6 790 000,-
C 4 140 m2 152 m2 6 590 000,-
C 4 140 m2 152 m2 6 590 000,-

Beskrivelse av prosjektet

Dette prosjektet består av tilsammen 2 stk. arkitekttegnede tomannsboliger med tilsammen 4 boenheter. Husene er spesialtegnet for prosjektet og leveres nøkkelferdige. De har et moderne og tidsriktig eksteriør og holder høy standard på materialer, utstyr og innredninger.
Husene har en spennende planløsning med store terrasser og takterrasser og en underetasje som muliggjør generasjonsløsning eller hybel.
Bl.a. nevnes:
 • Kjøkken/stue i åpen løsning med flott kjøkken fra Drømmekjøkkenet med integrerte hvitevarer.
 • Utgang fra stuen til ca. 20 m² delvis overbygget sydvendt terrasse og trapp opp til ca. 38 m² takterrasse.
 • 2 flislagte bad og eget vaskerom/wc
 • 0. etg. med egen inngang, kjellerstue, soverom, mm og planløsning som tilrettelegger for etablere av hybelløsning.
 • Vannbåren gulvvarme, mm.

Innhold

0. etg.: Gang, kjellerstue, soverom, bad/wc, gang/trapp, vaskerom/wc/teknisk rom, bod
1. etg.: Hall/trapp, sportsbod, 3 soverom, bad/wc.
2. etg.: Stue/kjøkken i åpen løsning med utgang til delvis overbygget terrasse og trapp til takterrassen
Tak: Takterrasse

Prosjektet / Selskapet / Eiendommen

AKRO AS er et entreprenørfirma i Mesterhuskjeden og bygger boliger under salgskontoret Mesterhus Oslo AS. Mesterhus Oslo AS består av 10 byggmesterbedrifter, alle med solid erfaring i byggebransjen. De driver egne byggefirmaer med 2 til 25 fast ansatte faglærte tømrere. Akro AS ble stiftet i 1998 og har vært medlem i Mesterhuskjeden siden 2006. Vidar Krogsæter er daglig leder i Akro AS og bor i Ytre Enebakk. Firmaet har 7 ansatte og bygger eneboliger i Oslo og omegn.

Beliggenhet

Prosjektet har god beliggenhet i rolige omgivelser i et etablert boligfelt i Våglia. Våglia er meget barnevennlig og fra boligen er  det gangavstand til ny barneskole,  ungdomsskole og flere barnehager. Det er godt utbygget gangveisystem i nærmiljø, som sikrer trygge skoleveier.
Fra eiendommen er det kort gangavstand til Vågsenteret - et ekte nærsenter med dagligvarebutikk, kafé, apotek, vinmonopol, div. småbutikker, treningssenter m.m. 

Eiendommens beliggenhet i nærhet til lysløype og friområde, gir gode muligheter for forskjellige former for friluftsaktiviteter både sommer som vinter. Området byr på noen av de fineste friluftsområder man kan finne i Østmarka m/sti- og løypenett med oppkjørte skispor som starter "nesten" rett utenfor stueveggen, bade- og fiskevann (med ørret), m.m. Kort kjøreavstand til Vågvann og Lyseren med flotte bade- og fiskemuligheter

Bussholdeplass med god bussforbindelse til Oslo/Lillestrøm ligger i gangavstand unna boligen. Det tar ca. 15 min. med bil til Ski, 25 min. til Oslo og 1 time til Gardermoen.

Ytre Enebakk har meget gode fritidstilbud, med mange forskjellige lag og foreninger. Jeger- og fiskeforening, korps og idrettslag med fine øvingslokaler, treningshall, fotballbaner m.m. Vannskiklubb ved Mjærvann. 18 hulls golfbane mellom Mjærvann og Vågvann.

Adkomst

Lett adkomst på private stikkveier fra Tiurveien som er offentlig vei.

Bebyggelsen

Det er tilsammen 4 boliger i dette prosjektet. Boligene blir organisert som to selvstendige sameier, hvor de innerste er ett sameie og det nærmest veien er et annet sameie. Seksjonseierne vil ha eksklusiv bruksrett til sin seksjon og eie en ideell andel i sameiets eiendom og fellesarealer i forhold til sameiebrøk. Det opprettes vedtektsfestede eksklusive bruksretter til de respektive boligene.

Areal

1.etg: Bra/P-rom: 49/55 m²
2.etg: Bra/P-rom: 44/44 m²
0.etg: Bra/P-rom: 47/53
Sum: Bra/P-rom: 140/152 m²

Følgende rom inngår i primærareal: Alle rom unntatt boder.
Arealberegningene er angitt i henhold til målereglene i Norsk Standard Veileder til NS 3940 og retningslinjer for arealmåling.

Tomt / Tomteareal

Gnr 90 Bnr 104: Eiet tomt på 744,1 kvm som eies av sameiet.
Gnr 90 Bnr 677: Eiet tomt på 745,7 kvm som eies av sameiet.

Tomtene opparbeides i henhold til vedlagte utomhusplan, med de krav som fremgår av reguleringsbestemmelsene i forhold til opparbeidelse av adkomstarealer, lekeplasser og grøntareal.
Tomten disponeres av seksjonseierne iht. seksjonsbegjæring/sameievedtekter.

Parkering

Det er avsatt tilsammen 2,5 p plasser pr boenhet.

Boder

Det er sportsbod i boligens 1. etasje og bod/teknisk rom i underetasjen.

Utstyr

Integrerte hvitevarer, induksjonstopp, kjøle/fryseskap, komfyr, oppvaskmaskin, fra AEG. Ventilator: Røros Hetta, Hera Sense - direkte utluft.
Downlights i hall, baderom og stue/kjøkken (2. etg).
Balansert ventilasjon med varme-gjenvinner fra Systemair AS
Sentralstøvsuger fra Systemair AS
Seriekoblede røykvarslere.
Frostfri utekran ved inngangsdør
Trådløse ringeklokker
Glassrekkverk på balkong og takterrasse
Utebelysning ved inngangsparti, inngang kjeller og gavl. Downlights på balkong. Astrour.
Utvendig stikk på terrassen utenfor stuen i 2. etg.
Trekkerør til utvendig punkt - tilrettelagt for elbillader

Internett / TV

Opplegg tilrettelagt for TV med 3 doble stikk leveres i hovedstue og kjellerstue. Det er fremført fiber i Tiurveien. Kjøper må selv bekoste tilknytning til fiber på de til enhver tid gjeldende vilkår for leverandøren.

Oppvarming/Ventilasjon

Vannbåren gulvvarme i alle oppholdsrom. Elektriske varmekabler i bad.
Balansert ventilasjon fra Systemair AS.

Tilvalg

Boligene er tilnærmet ferdig og tilvalg er ikke mulig.

Utenomhusarealer

Gruset adkomstarealer og parkeringsarealer. Det leveres ferdigplen / bark på utomhusarealer der det er mulig. Skråninger forblir med synlig fjell eller ikke opparbeidet. Busker og blomster er ikke medtatt.

Sameiet / Forretningsfører

Det vil bli opprettet ett sameie på hver av bruksnumrene, og ved kjøp av leilighet medfølger rett og plikt til å være medlem av felles sameie.
Det er ikke lagt opp til et formelt eierseksjonssameiet. Hver bolig bærer helt og fult sine egne drift og vedlikeholdskostnader på egne boliger.
Til hver seksjon er det angitt på tegningsvedlegg (utomhusplan) et uteareal som inngår i sameiets eiendom, men som er tilgodesett den respektive seksjon med eksklusiv bruksrett. Eksklusiv bruksrett vil si at seksjonseier kan disponere dette arealet, derav også en rett til å beplante det, så lenge det ikke er til sjenanse eller til vesentlig ulempe for naboer. Seksjonseier har plikt til å vedlikeholde disponibelt eksklusiv bruksrett. Eksklusiv bruksrett fornyes etter 30 år av sameiet. Utomhusplan er vedlagt salgsoppgave.
Det er utarbeidet utkast til vedtekter for sameiet som ligger vedlagt denne salgsoppgaven.

Adgang til utleie

På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Boligene vil være godkjent av kommunen med én selvstendig boenhet per bolig. Dette betyr at det ikke er adgang til å etablere og leie ut en ekstra selvstendig boenhet uten kommunens godkjennelse. Dette er ikke til hinder for å etablere hybel som kan leies ut eller benyttes som generasjonsløsning.

Eierseksjonene kan fritt leies ut, jf. utkast til vedtekter for sameiet, men det er begrensninger ved korttidsutleie av eierseksjoner, jf. eierseksjonsloven § 24.

Forsikring

Det anbefales at begge seksjoner i sameiet blir forsikret i samme selskap.

Pengeheftelser

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes.

Vei/Vann/Avløp

Tiurveien er offentlig vei. Eiendommen er tilkoblet offentlig avløp
Privat vann fra Kirkebygda og Ytre Enebakk vannverk.

Formuesverdi

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Reguleringsmessige forhold

Eiendommen ligger i et  uregulert område men  er avsatt til boligbebyggelse i kommuneplanen. Utsnitt av kommuneplanen er vedlagt salgsoppgaven.

Offentlige forbehold

Kjøper aksepterer at det på eiendommen kan påheftes servitutter/erklæringer som måtte bli påkrevd av offentlig myndighet, deriblant erklæring som regulerer adkomst, ledninger, drift og vedlikehold av fellesområder, og drift og vedlikehold av energi nettverk m.m.

Betalingsbetingelser/finansiering

<valg>: Hele kjøpesummen sammen med omkostninger og eventuelle tilvalg skal innbetales til overtakelse, forutsatt at selger har stilt lovpålagt garanti etter bustadoppføringslova § 12. Samtlige beløp skal innbetales til meglerforetakets klientkonto. Innbetaling skal kun skje fra kjøper og/eller kjøpers bankforbindelse.

Felleskostnader

Felleskostnader vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi, og deles likt mellom seksjonene.

Løpende kostnader

Strøm
Forsikring
Kommunale avgifter og vannavgift
Tv/internett.

Oppgjør

Før noen del av kjøpesum blir utbetalt selger må hjemmel til leiligheten være overført kjøper, jf. bustad

Avhendingsloven

Boligene som er ferdigstilt (visningsboligen) selges etter avhendingsloven som nyoppført og ikke tatt i bruk; jf. avhendingsloven § 1-2 (2).

Boligen ble ifølge selger ferdigstilt primo september 2023. Garanti etter buofl. §12 skal stilles dersom selger gjør avtalen som ledd i næringsvirksomhet og avtalen inngås innen seks måneder etter ferdigstillelse, jf. avhl. § 2-11. Garantien skal tilsvare minst 3 % av kjøpesum frem til overtakelse og minst 5 % i fem år etter overtakelse.

Det gjøres spesielt oppmerksom på kjøpers rett til å gjøre mangel gjeldene mot selgers tidligere avtaleparter iht. avhendingsloven § 4 - 16 jf. bustadoppføringsloven § 37.

Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis.

Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

Bustadoppføringsloven

Boligene som ikke er ferdigstilt selges i henhold til Lov om avtale med forbrukar om oppføring av ny bustad  m.m. (bustadoppføringslova) 13 juni 1997 nr. 43, som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås.

Ved salg til aksjeselskap eller annen profesjonell part legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn.

Garanti etter buofl. §12 skal stilles, og også dersom selger gjør avtalen som ledd i næringsvirksomhet og avtalen inngås innen seks måneder etter ferdigstillelse, jf. avhl. § 2-11. Garantien skal tilsvare minst 3 % av kjøpesum frem til overtakelse og minst 5 % i fem år etter overtakelse.

Salgsbetingelser

Det tas sedvanlig forbehold om at vedlagte tegninger kan ha noe avvik / justeringer.

Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis.

I nye bygg vil det normalt oppstå noe svinnriss, sprekker i sammenføyninger/ skjøter i tapet, maling, bygningsdeler mv.  på grunn av bl.a. uttørking av materialer. Mindre sprekker i slike overganger og mellom himling og vegg kan ikke forlanges utbedret med mindre disse innebærer avvik fra vanlig godt håndverk.

Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

Prosjektet retter seg mot forbrukere som ønsker å erverve bolig til eget bruk. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor. Dersom kjøper ikke er forbruker, kan det avtales at eiendommen likevel selges etter bustadoppføringslova. Dersom eiendommen er ferdigstilt ved budaksept reguleres handelen av avhendingslova.

Det forutsettes at hjemmelsdokument tinglyses på ny eier.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.
Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Diverse

Selger vil om ønskelig gjennomføre en såkalt ett års befaring av boligen, og sørge for retting av eventuelle feil og mangler knyttet de enkelte produkter i boligen. Med dette menes forhold som dekkes av såkalte produkt og leverandør garantier. Videre vil forhold knyttet til eventuell justering av dører og vinduer bli ivaretatt og dekket av selger.
Det tas forbehold om at det kan være mindre avvik på de vedlagte tegningene.

Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er gitt av selger. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Finansiering

Lokalmegleren & Partners Follo/Estator Eiendomsmegling AS har avtale med Askim og Spydeberg Sparebank om formidling av finansielle tjenester. Ta kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud.

Adresse og matrikkel

Tiurveien 29, 1914, Ytre Enebakk, Gnr. 90 bnr. 104 i Enebakk kommune
Ideell andel av sameiet: 1/2

Oppdragsnummer

193-22-9012

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.