Larkollen , Eneråsen 9

Larkollen. Velholdt enebolig med panorama fjordutsikt | Solrikt | 200m fra stranda | Båtplass | Ingen boplikt

7 980 000

 • Prisantydning:

  7 980 000,-

 • Totalpris:

  8 180 842

Beregnet totalkostnad: 7 980 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 199 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 980 000,-)) -------------------------------------------------------- 200 842,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 180 842,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  200 m²

 • Bruksareal:

  203 m²

 • Soverom:

  5

 • Byggeår:

  1992

 • Gårdsnummer:

  118

 • Bruksnummer:

  42

 • Energimerking:

  E

 • Finnkode:

  287311101

 • Sist endret:

  18.05.2023 13:10

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 93%

  eier sin egen bolig

 • 90%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 64%

  har bolig på over 120 kvm

 • 63%

  av boligene er eldre enn 20 år

 • 34%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Eneråsen 9 er en flott enebolig med god standard, herlige uteplasser. Dette er en eiendommer hvor de tre B`er kommer til sin rett! Romløsningen over 2 plan  er praktisk utformet og fremstår som bruksvennlig for en aktiv barnefamilie. Boligen har en gjennomgående god standard med gode materialvalg og godt dimensjonerte løsninger. Løpende godt vedlikehold og flere oppgraderinger i nyere tid løfter boligen. Noe videre behov for overflatebehandling og fornyelse på påregne ved kjøp av brukt bolig.

Innhold

1. etasje: Stue, kjøkken, soverom, bad, vaskerom og hall med trapp.

2. etasje: Stue, 4 soverom og bad.

Utstyr

- Utstrakt bruk av downligts
- Vannbåren gulvvarme
- 200 l varmtvannsbereder
- Terrassemarkise

Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

Standard

Rom for rom:

1. etasje:
Stuen er romslig og gir mulighet for både sofagruppe, ulike hylleløsninger,  TV-seksjon og leseplass. Åpen romløsning kombinert med store vinduer gir gjennomstrømning av naturlig dagslys og en tilhørende god atmosfære, samtidig som lite innsyn gjør romfølelsen privat.
En unik kakkelovn med håndmalt dekerasjon bidrar til det lille ekstra.

Trekker du utendørs til markterrassen får du med deg solens gang allerede fra tidlig formiddag og frem til de sene timer midtsommers. Terrassen er orientert mot både syd- og vest for optimale solforhold, og rommer plass til spisebord, utemøblene, grillen og solsengene. Markiser med mekanisk styring langs hele terrasseplattingen

Stort kjøkken med spiseplass er tett forbundet med stue gjennom en to-fløyet dør med glass. Kjøkkenet fra Huseby var nytt i 2017 og fremstår som funksjonelt med mye skap- og benkeplass. Benkeplate i heltre med fliser over benk. Belysning mellom benk og høyskap. Nisje for komfyr med platetopp og oppvaskmaskin i egen nise.

Kjøkkenet innbyr til til sosiale sammenkomster med et flott, unikt ildsted, nydelig utsikt og god plass til kokkelering og spisebord. Flotte gulvfliser med innslag håndmalte blå fliser,

I 1. etasje er det naturlige hovedsoverommet praktisk plassert vekk fra stuen og i nærheten av badet. Rommets størrelse tilrettelegger godt for stor dobbeltseng. Godt med garderobeplass i skap fra Huseby.

Gang/hall tilrettelegger god for oppbevaring og har plass til garderobeskap, kommodeløsning og speil.

Etasjens bad ble totalrenovert høsten 2022. Fliser på gulv og vegg er med et stilrent fargevalg. Badet er innredet med servant m/underskap og stående toalett. Dusjhjørne med skyvedørsløsning.

I tilknytting til hallen ligger et romslig vaskerom/bod/teknisk rom med fliser på gulv. Fra rommet er det en egen utgangsdør som gjør det enkelt å tørke tøy i friluft, eller gå rett inn på vaskerommet etter en regnfull joggetur i skog og mark.

2. etasje:
Her er det ytterligere en stue som blir et perfekt sted for barnas lek og moro i kombinasjon som en dedikert TV-stue. Fra stue er det utgang til balkong med panorama fjordutsikt.

Etasjen har 4 romslige soverom hvor 3 rom har plass til dobbeltsenger og garderobeløsninger.

Badet er flislagt på gulv og vegger. Innredningen er med dobbeltservant med underskap, integrert speil med sideskap, stående toalett, og opplegg for dusjkabinett/badekar.

Kort oppsummert. En praktisk og flott familiebolig med høy trivselsfaktor og meget god planløsning.

Takstmann har gitt  følgende bemerkelser på TG2 og TG3 i tilstandsrapport datert 30.10.2022

Stue

Stuen er romslig og har en  åpen romløsning kombinert med store vinduer gir gjennomstrømning av naturlig dagslys og en tilhørende god atmosfære, samtidig som lite innsyn gjør romfølelsen privat.
En unik kakkelovn med håndmalt dekerasjon bidrar til det lille ekstra.

Stue 2

En stue som blir et perfekt sted for barnas lek og moro i kombinasjon som en dedikert TV-stue. Fra stue er det utgang til balkong med panorama fjordutsikt.

Kjøkken

Stort kjøkken med spiseplass er tett forbundet med stue gjennom en to-fløyet dør med glass. Kjøkkenet har benkeplate i heltre med fliser over benk. Belysning mellom benk og høyskap. Nisje for komfyr med platetopp og oppvaskmaskin i egen nise. Kjøkkenet innbyr til til sosiale sammenkomster med et flott, unikt ildsted, nydelig utsikt og god plass til kokkelering og spisebord. Flotte gulvfliser med innslag håndmalte blå fliser.

Bad

Badet er flislagt på gulv og vegger. Innredningen er med dobbeltservant med underskap, integrert speil med sideskap, stående toalett, og opplegg for dusjkabinett/badekar.

Balkong

Nydelig utsikt fra balkongen i 2. etasje. På godværsdager kan du se helt til Ferder fyr ytterst i Oslofjorden.

Terrasse

Fra stue er det utgang til romslig markterrasse. Markiser langs hele terrassen.

Hage

Nydelig utsikt fra hage og terrassedel. Hagen er pent opparbeide med plen, prydbuser og frukttrær

Soverom

Hovedsoverommet praktisk plassert vekk fra stuen og i nærheten av badet. Rommets størrelse tilrettelegger godt for stor dobbeltseng. Godt med garderobeplass i skap fra Huseby.

Soverom 2

Rom har plass til dobbeltsenger og garderobeløsninger.

Beliggenhet

Eneboligen ligger i et meget naturskjønt og attraktivt boligområde i Eneråsen påLarkollen i Moss kommune (tidligere Rygge kommune). Boligen ligger ca. 200 meter vest for Kurefjorden, der eiendommen har egen båtplass, noe som er med på å sikre sommeridyllen for store og små. Nede ved fjorden finnes det egen badeplass ved felles brygge. Fjorden byr på fantastiske muligheter for kiting og vindsurfing.

Ca. 100 meter fra tomta passerer kyststien som innbyr til tur og rekreasjon. Kommunen har blåmerket kyststi som strekker seg ca. 34 km, gjennom hele kommunen. Området har en rekke badestrender, og innerst i fjorden er det etablert naturreservat med et rikt fugleliv. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skiløyper, idrettshall og tennisanlegg.

Støtvig Hotell ligger ca. 3 km fra eiendommen, og innehar både innendørs og utendørs svømmebasseng, samt en spa-avdeling om man ønsker det lille ekstra. For golfentusiaster kan det friste med en tur til Evje Golf, som ligger ca. 7 km unna. Her finner du blant annet en 18-hulls mesterskapsbane av høy kvalitet.

Servicetilbud
Det er ca. 15 min gåavstand til Joker Larkollen, alle andre dagligvare butikkjeder ligger innenfor 10-15 min med bil. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Rygge storsenter et rikt og variert utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Området ligger 6 mil fra Svenskegrensen og "harryhandel".
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, tog, flybuss og annet, hvorav nærmeste holdeplass er Stenkjelen og ligger ca. 300 m fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 10 min til Rygge og Rygge flyplass, Utkjøring E6 og togstasjon, 20 min til Moss, 40 min til Svinesund, samt 60 min til Oslo. Eiendommen har skolebussordning til Larkollen barneskole og Halmstad ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Løpende kostnader

- Strøm, ca. 25 000 kwt. årlig
- Kabel-tv/Internett fra Telenor
(fiber) kr. 1308,- pr. mnd. (2022)
- Bygning og innbo forsikring
tilsammen, kr. 10 393 (2021)
- Velavgift, årlig kr. 200,- (2022)
- Veilag, årlig kr. 1 700,- inkl. vinterbrøyting og div. vedlikehold.

Det må forventes kostnader til vedlikehold av felles bryggeanlegg. Det er totalt 9 andelseiere i bryggelaget.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

TG 3, Store eller alvorlige avvik.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad , 2. etasje
Målinger viser at det ikke er fall til sluk (motfall). Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav
i forskrift på byggetidspunktet. Det er fall mot der badekar opprinnelig har stått. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000
Tiltak:
• Våtrommet fungerer med dette avviket.
• Det må foretas utbedring av fallforhold.

TG 2, Avvik som kan kreve tiltak.

Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Det ble ikke observert noe på befaringsdagen bortsett fra noe råte på vindskien. Tilstandsgraden er satt pga. alder da over halvparten av forventet levetid er forbi.
Tiltak:
• Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må
tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er
vanskelig å si noe om.

Utvendig > Nedløp og beslag
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
Tiltak:
• Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Tiltak:
• Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav.

Innvendig > Innvendige trapper
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Tiltak:
• Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom
Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Det er usikkert om rørgjennomføringene er riktig utført. Det er usikkert om det er benyttet mansjetter rundt rørgjennomføringene da gjennomføringene er skjult.
Tiltak:
• Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Det er usikkert om rørgjennomføringene er riktig utført. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen Det er usikkert om det er benyttet mansjetter rundt rørgjennomføringene da gjennomføringene er skjult.
Tiltak_
• Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Dette gjelder ikke røropplegget for badet i 1. etasje.
Tiltak
• Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
Tiltak
• Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

For ytterligere detaljert henviser vi til vedlagt tilstandsrapport fra takstmann Stian Pettersen datert 30.10.2022.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

Pkt. 2: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Svar: Ja, kun av faglært.
Beskrivelse: Nytt bad i 1. etg. Murerfirmaet har lagt membran og fliser. BroVarmex har lagt rør-i-rør og nytt sluk i badet. MINEL Drøbak elektriske har utført det elektriske. Samsvarserklæringer foreligger i Boligmappa.no for alle fagarbeider.
Arbeid utført av: Roar Kristoffersen AS, BroVarmex AS, MINEL Drøbak elektriske.

Pkt.: 2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Svar: Ja.
Beskrivelse: Rølegger BroVarmex etablert nytt sluk og nytt rør-i-rør-opplegg, samt tilkobling og montering av vask, sluk, dusjløsning og toalett. Murerfirmaet Roar Kristoffersen  AS har lagt membran. Samsvarserklæringer foreligger i Boligmappa.no.

Pkt. : 2.2 Er arbeidet byggemeldt?
Svar: Nei.

Pkt. 4: Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Svar: Ja, kun av faglært.
Beskrivelse: Tilkoblinger for helt nytt kjøkken i 2017. Skiftet utekran og blandebatteri for stålvask i vaskerom. Vedlikehold av vannbåren gulvvarmeanlegg. Dokumentasjon på arbeiderne ligger i Boligmappa.no.
Arbeid utført av: BroVarmex.

Pkt. 7: Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende?
Svar: Ja
Beskrivelse: Kun innsatt brannstein i feierluke etter pålegg fra Feierseksjonen ved Mosseregionen interkommunale brann og redning etter tilsyn den 9.01.2020. Ingen problemer med ildsted/skorstein/pipe eller dårlig trekk, sprekker el.
lignende. Ingen fyringsforbud.

Pkt. 9: Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som rotter, mus, maur eller lignende?
Svar:  Ja
Beskrivelse: Har kun hatt små sukkermaur på vaskerom på vårparten. Observert noen få muselort ved pipe i loftstue (antatt ramlet ned fra loftet) ca. 2019 - ikke siden. Aldri observert mus i boligen. Har hatt fuglelopper/fuglereir på tak mot øst, som ble utbedret av firmaet Anticimex vår 2021.

Pkt. 11: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Svar: Ja, kun av faglært
Beskrivelse: Diverse elektriske arbeider fra og med mai 2017; herunder skiftet jordfeilbryter, tilkoblet ny avtrekksvifte for boligen, lagt nytt elektrisk anlegg i soverom 1. etg. med nye 16 ampere kurser, etablert nye lampepunkter i tak stue, kjøkken
og i soverom 1. etg. Montert utelamper under tak mot syd, lagt opp ny dobbel stikkontakt ute under tak mot syd. Montert diverse stikkontakter og lamper i boligen m.v. Samsvarserklæringer foreligger i Boligmappa.no
Arbeid utført av MINEL Drøbak elektriske

Pkt. 12: Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Svar: Ja
Beskrivelse: Kontroll av el-anlegget er kun utført av MINEL Drøbak elektriske i forbindelse med elektriske arbeider.

Pkt. 16: Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
Svar: Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad
Beskrivelse: Nye utvendige sprosser montert på 5 vinduer mot vest den 2.08.2022. Utført av Vimax Follo. Flere vinduer skiftet i 2022. Ny balkongdør i Loftstue skiftet 2022. Arbeidet ble gjort ved egeninnsats. Skiftet samtlige vannbord på tak på
bolig og på garasje 2022. Arbeidet ble gjort ved egeninnsats. Boligen og garasjen ble malt 2022, samt inngangsdør og terrassedør. Rekkverk terrasse og noen vinduer malt i 2021. Arbeidet ble gjort ved egeninnsats.

Pkt. 23: Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger?
Svar: Ja
Beskrivelse: Det foreligger rapport av 18.02.2018 fra Follo boligtakst vedr. manglende isolasjon i boligen. Videre foreligger det Teknisk vurdering av 30.07.2019, fra sivilingeniør Nils-Erik Christiansen i BER, vedr. daværende celluloseisolasjon i
takkonstruksjon og isolasjon under støpt plate på mark. Firmaet Isoteks Miljø har den 29.03.2022 fjernet/sugd ut opprinnelig mangelfull celluloseisolasjon og erstattet denne med innblåst Rockwool i knevegger, skråtak og på loft. Dokumentasjon på dette foreligger i Boligmappa.no.

Boligens areal

Primærrom: 200 kvm, Bruksareal: 203 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 121 m².
Primærrom: 118 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:

2. etasje:
Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 82 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 
Areal

Sum:        203/200 Bra/P-rom
Følgende rom inngår i primærareal:
Alle rom

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Lett adkomst fra offentlig vei inn på felles privat vei.

Tomt

Eneboligen har en meget fin og naturskjønn beliggenhet med nydelig utsikt mot fjorden, kun 200 meter fra vannkanten. Det medfølger båtplass (tinglyst rett) i felles bryggeanlegg, i kort gåavstand fra boligen. Her finnes også en lokal sandstrand som innbyr til bading og soling i sommerhalvåret. Stranden ligger omkranset av svaberg og har direkte adkomst ut på brygga.

Eneboligen er bygd på en fjellknaus, opp i
terrenget slik at panoramaet kan nytes fra hele eiendommen.

Eiet tomt. Tomtens grunnareal: 1 082 m².

Tomten har tidligere vært festet. Festeforhold ble utløst i 2017 slik at tomten nå er selveiet.

Garasje / Parkering

Kombinert carport/garasje med plass til 1 bil i hver ende. 
Godt med biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.

Byggemåte

Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Renner, nedløpsrør og beslag er av plastbelagt stål. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasadene har stående bordkledning. Takkonstruksjonen har A-takstoler i tre. Loftet er etterisolert med Rockwool. Loftet ble besiktiget fra luke. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Det er takvinduer på bad i 2. etasje. 10 vinduer ble byttet i 2021 de resterende er fra 1992. Bygningen har malt ytterdør og malt balkongdør av tre. Etasjeskillere er av trebjelkelag og støpt plate på mark. Bygget er fundamentert på fjell og komprimerte masser av sprengstein og sand. For ytterligere detaljer henviser vi til vedlagt tilstandsrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er utstedt ferdigattest på eiendommen datert 28.01.1992.

Barnehage / skole i området

Eiendommen har skolebussordning til Larkollen barneskole og Halmstad ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Adgang til utleie

Tillatt

Oppvarming

Boligen har vannbåren gulvvarme. Gulvvarmeanlegget styres av fjernvarmesystemet i boligen. Den vannbårne varmen har elektrisk kolbe som varmekilde. Boligen har meknisk ventilasjon. Vedovn på kjøkken og kakkelovn i stue i 1. etasje.Lett adkomst  fra fra offentlig vei inn på felles privat vei.

Boligen er godt egnet for solcelleanlegg på den sydvendte delen av taket. Videre er det mulig å etablere jordvarmeanlegg

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Årlige kommunale avgifter i Moss kommune utgjør følgende for 2023:
Renovasjon kr. 3 874,-
Feiegebyr pr. pipeløp kr. 550,-
Årsgebyr avløp kr. 938,- Forbruksgebyr avløp: Kr. 33,75 per m3.
Årsgebyr vann: 625,-. Forbruksgebyr vann: 21,8.
Eiendomsskatt kr. 10 454,- (for inntektsåret 2021)
Kommunale avgifter faktureres hvert kvartal.

Eiendomsskatt

Det er i Moss kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 666 110 pr. 31.12.21 11:29 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 997 990 pr. 31.12.21 11:29 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område som i kommuneplanen er avsatt til boligområde.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Tinlyste heftelser:
1982/6787-1/87  Bestemmelse om veg  
Rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:118 Bnr:30  
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3002-118/42

1989/12114-2/87  Bestemmelse om veg  
Overført fra: 3002-118/42

1997/3908-1/87  Erklæring/avtale  
Bestemmelse om solidarisk ansvar for ledningsanlegg
Overført fra: 3002-118/42
Gjelder denne registerenheten med flere

2000/103-1/87  Bestemmelse om kloakkledn  
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:118 Bnr:58  
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 3002-118/42

Tinglyste rettigheter:
2017/1439586-3/200  Bestemmelse om båtplass/bryggeplass  
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:118 Bnr:42  
Rettigheter på 3002-118/1

Rettigheter i eiendomsrett
2013/752441-1/200  Bestemmelse om veg  

rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:118 Bnr:17  

rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:118 Bnr:18 

rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:118 Bnr:19  

rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:118 Bnr:30  

rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:118 Bnr:31 F  

rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:118 Bnr:32  

rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:118 Bnr:35 F  

rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:118 Bnr:36 F  

rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:118 Bnr:38  

rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:118 Bnr:42 F  

rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:118 Bnr:44  

rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:118 Bnr:52  

rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:118 Bnr:53 F  

rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:118 Bnr:58 F  

rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:118 Bnr:90  

rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:118 Bnr:94 F  

rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:118 Bnr:106  

2016/881994-2/200   ** Diverse påtegning  
Gnr. 18 bnr. 20 tiltrer avtalen
2016/882092-2/200   ** Diverse påtegning  
Gnr. 18 bnr. 97 tiltrer avtalen
2021/739166-1/200   ** Diverse påtegning  
Gnr. 118 bnr. 16 i Moss kommune tiltrer avtalen

Tinglsyte bestemmelser er vedlagt salgsprospektet.

Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

Vei/vann/avløp

Lett adkomst fra offentlig vei inn på felles privat vei.

Offentlig vann og avløp.

Det er private stikkledninger for vann og avløp ut til det offentlige ledningsnettet.

Offentlig vann og avløp.Det er private stikkledninger ut til det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 40 40 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Eneråsen 9, 1560, Larkollen, Gnr. 118 bnr. 42 i Moss kommune

Oppdragsnummer

193-22-0090

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Follo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.