Enebakk , Fugliveien 14

Helårshytte i et området avsatt til boligformål | Utsikt og gode solforhold | Anneks og carport

1 980 000

 • Prisantydning:

  1 980 000,-

 • Totalpris:

  2 030 842

Beregnet totalkostnad: 1 980 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 49 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 980 000,-)) -------------------------------------------------------- 50 842,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 030 842,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Fritidseiendom

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  60 m²

 • Bruksareal:

  60 m²

 • Antall rom:

  2

 • Oppholdsrom:

  2

 • Soverom:

  2

 • Byggeår:

  1950

 • Modernisert:

  1989

 • Gårdsnummer:

  118

 • Bruksnummer:

  41

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  284717448

 • Sist endret:

  29.01.2023 14:31

LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til visning i Fugliveien 14

Fritidsbolig beliggende i Østmarka i vakre omgivelser, trukket bort fra trafikken, og med nærhet til Kirkebygda. Nydelige turområder sommer som vinter. Stor solrik terrasse rundt
hytten, carport og et isolert anneks med innlagt strøm + redskapsbod. To stuer, en med
vedovn, den andre med peis og liten hems. Elektrisk markise. En lun og trivelig hytte med to stuer. Praktisk kjøkken med spiseplass, funksjonelt bad med dusjkabinett, vask, toalett.

Eiendommen har et totalt tomteareal på 1 409m². Dette innebærer at det med tomtens
størrelse kan ligge en betydelig utvidelsesmulighet for dagens bebyggelse ved bruksendring til bolig, eller en latent mulighet for videreutvikling av eiendommen ved ny bebyggelse. I kommuneplanen er området avsatt til boligformål og det åpner for muligheter og den kan bebygges med bolig. Eiendommen har tinglyst veirett for bruk av felles adkomstvei.

Selger eier omstøtende eiendommen mot nord med gnr./bnr. 118/112 (se vedlagt
kartskisse i salgsprospektet). Denne vurderes solgt. Konferer megler for nærmere info.

Innhold

1. etasje: Vindfang ,bad,kjøkken,soverom,stue,stue 2 (mulighet for soverom)
Anneks og uthus/redskapsbod

Utstyr

- Alle Alle hvitevarer medfølger. (kjøleskap, nytt og ubrukt), komfyr, microovn, fryser og vaskemaskin.
- Flaggstang

Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

Standard

En lun og trivelig hytte med to stuer. Kjøkken med spiseplass, funksjonelt bad  med dusjkabinett, vask, toalett. Praktisk kjøkken.  Moderne anneks med innlagt strøm, redskapsbod. For det meste består flater av furu. Elektrisk markise for solskjerming utenfor stue. Internett/TV fra Viken fiber tilgjengelig ved tegning av abonnement.

Carport oppført ca. 2017/2018 iht. eier. Areal ca. 26 m².

Takstmann Andreas Høieggen har gitt følgende bemerkelser på TG2 og TG3 i tilstandsrapport datert  25.05.2022

Stue

Stue med god plass til møbler.

Stue 2

Romslig og fin stue.

Kjøkken

Kjøkken med spise plass

Bad

Funksjonelt bad med dusjkabinett, vask, toalett.

Terrasse

Stor terrasse

Soverom

Foreldre soverom

Soverom 2

Barne soverom

Beliggenhet

Fritidsboligen ligger landlig til i ytterkanten av Ekebergfeltet i Kirkebygden. Tomten ligger fint og fritt til på et høydedrag med gode utsikts-, lys- og solforhold.

Boligområdet ligger til Østmarka, med umiddelbar nærhet til flotte tur- og rekreasjonsområder. Her har du direkte tilgang til et mylder av skogsstier for kortere eller lengre turer i skog og mark, både sommer som vinter, koblet opp mot det sentrale løypenettet i Østmarka. Det er ca. 15 minutters kjøring til badeplassen Bermerud ved Lyseren (kjent fra TV2 serien Sommerhytta). I Kirkebygden holder Enebakk Idrettsforening til med tilbud innen fotball, håndball, turn, taekwondo og ski. I Flateby finner du Melgaard hestesenter som drives av Fortuna rideklubb. Stallen har plass til 25 hester og driver både rideskole og privatoppstalling. Er du golfinteressert kan du ta deg turen til Østmarka Golfklubb i Ytre Enebakk. Klubben har ca.1000 medlemmer og tilbyr 18 hulls golfbane.

Shopping og servicetilbud:

I Kirkebygda er kommunesenteret. Her finner du blant annet legekontor, bibliotek, helsestasjon, kulturskolen m.m. Dagligvarehandelen kan gjøres ved Joker Enebakk. Vågsenteret - et ekte nærsenter med dagligvarebutikk, kafé, apotek, vinmonopol, div. småbutikker, treningssenter m.m. ligger ca. 10 minutters kjøretur unna. Ønsker du ytterligere servicetilbud tar det ca. 30 minutter til Ski Storsenter med et bredt utvalg av butikker og Lillestrøm torv som byr på kulturelle arrangementer, gågate med nisjebutikker og restauranter og kjøpesenter. Strømmen storsenter er et av Norges største kjøpesentre med over 200 butikker og befinner seg rett utenfor Lillestrøm.

Offentlig kommunikasjon:
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Buss til Oslo, Ski og Lillestrøm går fra holdeplassen "Bolseth". Denne bussholdeplassen ligger ca. 2,5 km fra hytta(rett ved kirken). For flere muligheter for offentlig kommunikasjon så er det knutepunkt i Rælingen og i Lillestrøm. Fra Lillestrøm har du også muligheter for tog og flytog.

Enebakk kommune er en langstrakt kommune i ytterkant av Oslo, som strekker seg nesten fra Lillestrøm til Ski.
Kirkebygda ligger omtrent midt i kommunen, og har meget gode bussforbindelser til Oslo begge veier ut av kommunen. De gode bussforbindelsene, samt det faktum at det ikke er kø før man kommer til Oslo, gjør at mange beboerne i Enebakk jobber i Oslo.

Avstander med bil:
Ski: Ca. 30 minutter.
Lillestrøm: Ca. 35 minutter.
Jessheim: Ca. 60 minutter.
Gardermoen: Ca. 65 minutter.
Oslo: Ca. 45 minutter.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader for vedlikehold, brøyting, strøyng av privat vei. Kostnader til strøm/alarmsystem etc. avhenger av hvilke abonnement en velger.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

TG 3 store eller alvorlige avvik:
Utvendig:
Grunnmur og fundamenter Grunnmur i natursteinsmur for opprinnelig del og lettklinker for tilbygget del. Tilbygget del står på pålefundamenter av lettklinkerblokker. Etasjeskiller er synlig stedvis fundamentert med påler av treverk. Det er betydelige skjevheter i pilarer av lettklinkerblokker. Trepåler direkte på mark. Nedsatt brukstid må påregnes. Sprekker og skjevheter i grunnmur mot sør ved tilbygget del av stue.

• Tiltak: Det må påregnes arbeider med fundamenter.

Innvendig:
Etasjeskille/gulv mot grunn Etasjeskillere av trebjelkelag. Målt høydeforskjell på over 30mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20mm innenfor en lengde på 2 m. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Skjevheter kan tyde på svikt i bjelkelag mot krypkjeller. Det er synlige slitasje av opprinnelige stokker i etasjeskiller mot krypkjeller.

• Tiltak. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltståendetiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Ytterligere undersøkelser fra krypkjeller anbefales.

1. ETASJE BAD
Baderom fra 1989 med enkel standard. Rommet oppfyller ikke dagens krav til våtrom. Gulvbelegg. Malt panel på vegger og i tak. Gulvmontert toalett.Dusjkabinett. Servant i servantskap med blandebatteri.
Opplegg for vaskemaskin. Panelovn. Naturlig ventilasjon. Vær varsom ved fortsatt bruk. Økt belastning/endret bruk har skadepotensial.
• Tiltak.Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.
Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

Branntekniske forhold.Brannslukningsutstyr ikke funnet. Eldre varsler bør byttes. Kostnadsestimat : Under 10 000

TG 2: avvik som kan kreve tiltak:
Utvendig:
Nedløp og beslag Takrenner og nedløp av overflatebehandlet metall fra 1989. Luftehatt, snøfangere, stigetrinn - antatt fra 1989. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved
grunnmur. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
Stedvis deformasjon av takrenner. Bulkete beslag på vindskier.

• Tiltak. Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det må påregnes arbeider med beslag. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Veggkonstruksjon Opprinnelig del med laftet tømmer og reisverk iht. tidligere takst. Tilbygget del fra 1989 med bindingsverk. Liggende panel. Eier opplyser at bygningene ble overflatebehandlet i 2016/2017.
Vurdering av avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon.

• Tiltak.Musebånd/lusing må etableres. Luftingen ser ut til å fungere. Jevnlig tilsyn anbefales. Kostnadsestimat : Under 10 000

Dører
Ytterdør av tre. Terrassedør fra 1989 i malt tre med isolerglass. Glass fra 2021. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Fuktskader på terrassedør. Lav høyde i døråpninger (178 cm).
Hoveddør går mot karm og tetter dårlig.
• Tiltak.Kondensering på enkelte glass har medført fuktskader i treverk som kan medføre utskiftningsbehov av enkelte vinduer/dører. Det bør gjøres tiltak for å bedre ventilering av rommet. Reparasjon eller bytte av terrassedør må påregnes. Hoveddør må påregnes byttet. Kostnadsestimat : 10 000-50 000

Balkonger, terrasser og rom under balkonger Terrasser i trekonstruksjoner. Dekke av terrassebord. Rekkverk av
metall treverk. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Konstruksjonene har skjevheter. Det er etterslep på vedlikehold av rekkverk og dekke med avflassing. Noe avflassing og tørkesprekker på toppbord.

• Tiltak.Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Oppretting og vedlikehold må pårenges. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Utvendige trapper Trapper i tre. Etterslep på vedlikehold.
• Tiltak.Vedlikehold må påregnes. Kostnadsestimat : Under 10 000

Innvendig:
Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Eiendommen ligger i et området med moderat til lavt aktsomhetsnivå (kilde: http://geo.ngu.no/kart/radon/)
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

• Tiltak. Det bør gjennomføres radonmålinger
Kostnadsestimat : Under 10 000

Pipe og ildsted Mursteinspipe. Rentbrennende vedovn i stue. Åpen peis. Feieluke i soverom. Det er ikke kjent når det eventuelt sist ble utført tilsyn og feiing. Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten. Ildsted er nærmere brennbart materiale enn 30 cm. Vedovn montert nærmere brannvegg enn standard 10 cm. Det foreligger ikke dokumentasjon. Sprekk mellom pipe og brannvegg.
• Tiltak. Større avstand til brennbart materiale må lages. Dokumentasjon bør innhentes. Det anbefales tilsyn. Kostnadsestimat : Under 10 000

Krypkjeller Krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv. Det var ingen adkomst til krypkjeller på befaringstidspunktet. Smal adkomst mot øst sperret med påmonterte asfaltplater og sjalusier.
Rom under baderom av låst med hengelås. Ingen adkomst. Krypkjeller er besiktiget utenfra der det var mulig. Det er synlig fuktinnsig i krypkjeller. Det er synlig slitasje av opprinnelig tømmer i etasjeskiller mot
krypkjeller. Nyere konstruksjoner av tre på mur uten svillepapp. Det er godt med lufting mot øst, men det anbefales gjennomlufting.

•  Tiltak. Det bør etableres lufting slik at det blir bedre gjennomlufting av krypkjeller. Ytterligere undersøkelser anbefales. Krypkjelleren har skadepotensial. Bedre lufting og undersøkelser.
Kostnadsestimat : Under 10 000

Overflater og innredning
Enkel kjøkkeninnredning med oppvaskkum og ettgreps blandebatteri. Frittstående komfyr og kjøleskap. Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal
slitasjegrad.

• Tiltak.  Det må påregnes lokal utbedring/utskiftning. Kostnadsestimat for utbedring av dagens løsning. Eventuell oppgradering/nytt kjøkken har betydelig høyere kostnad. Kostnadsestimat : Under 10 000

Avløpsrør. Avløpsrør av plast. Avløp til offentlig avløp etablert i 2014 iht. eier. Rom under baderom av låst med hengelås. Ingen adkomst. Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget.
Lufting av avløp er ikke ført over tak. Løsning for staking av avløpet er ikke kjent for takstingeniør.

 Tiltak.Det må gjøres nærmere undersøkelser.Luftingen bør føres over tak.Kostnadsestimat : Under 10 000

Varmtvannstank- Ca 120 liters varmtvannstank fra ukjent år. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.Tanken er antatt fra 1989 og eldre enn 20 år.
Ukjent tilkobling for el til varmtvannstank.

• Tiltak.Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller waterguard system e.l. ved varmtvannstank.Tilkobling for el bør undersøkes. Kostnadsestimat : Under 10 000

Elektrisk anlegg- Sikringsskap i soverom. Nyere automatsikringer. Sikringsskap er antatt nytt rundt 2018 iht. rekvirent. Det foreligger ingen dokumentasjon.
 Tiltak..Det bør gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. Kostnadsestimat : Under 10 000

TG2 avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:

Utvendig:
Takkonstruksjon/LoftSperrekonstruksjon fra byggeår i trekonstruksjoner. Isolerte takflater. Tilbygget del: tak i trekonstruksjoner med kaldt loft uten adkomst (luke
fra hems er spikrer igjen). Pusset pipe over tak. Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.
Konstruksjonene har skjevheter. Det er registrert museekskrementer på hems.

• TIltak.Lokal utbedring må utføres. Ytterligere undersøkelser ved kaldt loft anbefales.

Taktekking. Stål/aluminiumsplater. Lekter, sløyfer og undertakspapp. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen.

• Tiltak.Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

VinduerMalte trevinduer med 2-lags glass. Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass.

• Tiltak. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut.

Grunnmur og fundamenter. Enkel fundamentering med lettklinkerblokker til fjell.
• Ingen svillepapp mellom lettklinker og treverk.

• Tiltak:Ingen umiddelbare tiltak synes nødvendig.

Innvendig:OverflaterOverflater utenom våtrom:Gulv: tregulv Vegger: panel, tapet Innvendige tak: plater, panel

• Det er avvik:Overflater med slitasje. Spesielt gulv er slitt. Knirk i gulv.

• Tiltak: Oppussing av overflater må påregnes. Kostnad vil variere ut i fra
valget løsninger, materiale etc. Kostnadsestimat er ikke vurdert.

Malte ytterdører fra 1989. En av dører er utvednig fuktpåvirket.

• Tiltak. Ingen umiddelbare tiltak synes nødvendig.

Etasjeskillere av trebjelkelag. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 m. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente
måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

• Tiltak.For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

Vannledninger. Kobberrør fra 1989. Hovedstoppekran i kjøkkenbenk. Det er montert varmekabler for tilførselsrør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

• Tiltak..Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Varmesentral. Varmepumpe fra 2010. Varmepumpe var ikke i drift på befaringstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.
Det har ikke vært avholdt service på anlegget senere år.

• Tiltak. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at varmesentral fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Drenering. Ingen drenering. De er synlig vanninnsig i krypkjeller.

• Tiltak.Terrengets beskaffenhet kan gjøre det vanskelig å etablere drenering. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
-
-
-

Boligens areal

Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 60 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 60 m².
Primærrom: 60 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Alle rom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Uthus og anneks er ikke medregnet i arealoppstilligen.

Adkomst

Adkomst fra offentlig vei inn på felles privat vei.

Tomt

Areal: 1 409 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiet tomt. Opparbeidet med gårdsplass og terrasser ellers hovedsakelig naturtomt.

Det er en del fjell i dagen.

Garasje / Parkering

I carport og på egen grunn.

Byggemåte

Fritidsboligens byggemåte.

Grunnmur i natursteinsmur for opprinnelig del og lettklinker for tilbygget del. Tilbygget del står på pålefundamenter av lettklinkerblokker. Etasjeskiller er synlig stedvis fundamentert med påler av treverk. Krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv.Etasjeskillere av trebjelkelag. Yttervegger: opprinnelig del med laftet tømmer og reisverk. Tilbygget del fra 1989 med bindingsverk. Liggende panel.

Tak. Sperrekonstruksjon fra byggeår i trekonstruksjoner. Isolerte takflater. Tilbygget del: tak i trekonstruksjoner med kaldt loft uten adkomst.Stål/aluminiumsplater. Lekter, sløyfer og undertakspapp.

For ytterligere detaljer henvises til tilstandsrapporten vedlagt i prospektet/salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på noen bygninger. Det foreligger ikke tegninger av noen bygninger. Hva gjelder hytten har sannsynligvis dette årsak i eldre byggeår.

Barnehage / skole i området

Kort avstand med bil til Kirkebygda. Her finner du bla. matbutikk, legekontor, bibliotek, helsestasjon, skoler, barnehage m.m.

Adgang til utleie

Hytten kan leies ut som fritidsbolig.

Oppvarming

Vedovn + peis. Øvrig elektrisk oppvarmming. Varmepumpe.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Tomten ligger i et uregulert område som i kommuneplanen er avsatt til boligområde. Merket BK 7 i kommunekart.
Det er åpning for å omgjøre fra fritidsbolig til helårsbolig. En slik bruksendring er søknadspliktig og man må innfri de krav som kommuneplanen og byggesakavdelingen eventuelt måtte stille. Alle interessenter anbefales å sette seg inn i eiendommens og områdets kommuneplan.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Rettigheter på 3028-118/12

Rettigheter i eiendomsrett
1978/3453-1/6  Bestemmelse om veg. 22.05.1978 
rettighetshaver:Knr:3028 Gnr:118 Bnr:41

Vei/vann/avløp

Privat vannverk, Kirkebygden og Ytre Enebakk Vannverk SA.

Privat vei.

Offentlig avløp via felles privat nett.

Eiendommen er bekreftet tilknyttet ledningsnettet til Kirkebygden og Ytre Enebakk vannverket og Enebakk kommune via felles privat ledningsnett. Tilkoblingsavgifter bekreftet betalt i 2014. Entreprenør Svein Haug & Sønner AS har bekreftet at de førte frem ledningsnett til eiendommen. Rørlegger Kjellgaard AS stod for utførende på pumpeløsning.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Med boligkjøperforsikring får du ekstra trygghet når du kjøper bolig. Du får juridisk hjelp hvis du oppdager vesentlige skjulte feil og mangler ved boligen, eller hvis det er tilbakeholdt eller gitt uriktige opplysninger som har påvirket boligkjøpet ditt. Boligkjøperforsikringen gir deg også juridisk rådgivning, advokathjelp og håndtering gjennom rettsapparatet hvis du trenger det.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 40 40 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Lokalmegleren & Partners Follo/Estator Eiendomsmegling AS har avtale med Askim og Spydeberg Sparebank om formidling av finansielle tjenester. Ta kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Fugliveien 14, 1912, Enebakk, Gnr. 118 bnr. 41 i Enebakk kommune

Oppdragsnummer

193-21-0221

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Follo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.